VI Opinie: wat vind jij van de keuzes van Van Gaal?

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal maakte zaterdag definitieve WK-selectie van het Nederlands elftal bekend. Ben jij het eens met zijn beslissingen, of had jij andere spelers meegenomen naar Brazilië?

VI Opinie: wat vind jij van de keuzes van Van Gaal?

Na het geblesseerd afhaken van Rafael van der Vaart moest Van Gaal nog zes spelers slecht nieuws bezorgen, waaronder één doelman. Op die positie werd Jeroen Zoet van PSV het slachtoffer. Hij verloor de concurrentiestrijd Jasper Cillessen, Tim Krul en Michel Vorm. Heeft Van Gaal daarmee de juiste afweging gemaakt?

De meest opvallende keuze maakte Van Gaal in zijn laatste linie. Patrick van Aanholt speelde twee weken geleden tegen Ecuador (1-1) een prima tweede helft, maar is desondanks te licht bevonden. Heeft Van Gaal het bij het juiste eind, of had jij de Vitesse-back meegenomen in plaats van Feyenoorder Terence Kongolo? En hoe denk jij over het afvallen van Karim Rekik? Had de jonge PSV'er een kans verdiend?

Op het middenveld overleefde Tonny Vilhena de schifting niet. Voorin liet Van Gaal wel twee spelers afvallen. Jean-Paul Boëtius blijft ondanks zijn prima seizoen in dienst van Feyenoord achter in Nederland. Ook Quincy Promes gaat ondanks zijn hattrick tijdens Jong Schotland-Jong Oranje (1-6) niet naar Brazilië. Had de dribbelaar van FC Twente volgens jou een kans verdiend in plaats van bijvoorbeeld Dirk Kuijt?

Log in met je VI-account en praat mee!

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.