VI Opinie: voor wie moet Hiddink dit keer kiezen?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de opstelling van het Nederlands elftal, dat dinsdag een oefeninterland speelt tegen Spanje.

VI Opinie: voor wie moet Hiddink dit keer kiezen?

Het Nederlands elftal neemt het dinsdag op tegen Spanje, een herhaling van de wedstrijd van vorig jaar zomer toen Oranje tijdens het WK met liefst 5-1 won. In Zuid-Amerika beschikte de toenmalige bondscoach Louis van Gaal over de uitblinkers Arjen Robben en Robin van Persie. Guus Hiddink dit keer niet: beide spelers zijn geblesseerd. Hiddink zal dus opnieuw moeten puzzelen, zeker na het blamerende gelijkspel tegen Turkije van afgelopen zaterdag.

In Amsterdam waren Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay de vervangers van Van Persie en Robben, maar is dat tegen Spanje ook het geval? Het duel met de Turken verliep teleurstellend, waarbij vooral Afellay een hopeloze indruk heeft achtergelaten. VI-analyticus Taco van den Velde beoordeelde het optreden van de middenvelder van Olympiakos met een vier. En niet alleen Afellay speelde een zwakke wedstrijd. Gelegenheidsaanvoerder Wesley Sneijder was met een ruime voldoende het enige lichtpuntje.

Maar wat moet Hiddink doen? Het 4-3-3-systeem intact laten, voor andere spelers kiezen, of misschien wel allebei? Is Bas Dost een optie naast Huntelaar, of behoort die optie alleen tot plan B? Wie spelen er op het middenveld? Zowel Johan Cruijff als Willem van Hanegem was overduidelijk: Jordy Clasie moet spelen. Maar de middenvelder van Feyenoord is geblesseerd afgehaakt, dus wie moet er volgens jullie voor de controle gaan zorgen tegen Spanje? Hoe moet de defensie er bovendien uitzien? Jetro Willems als linksback? Maar waar speelt Daley Blind in dat geval? Genoeg voer voor discussie dus.

Voor wie moet Hiddink dinsdag in de Arena kiezen? Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.