VI Opinie: Van Praag is kansloos tegenover Blatter

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over Michael van Praag, die zich maandag als kandidaat meldde om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA).

VI Opinie: Van Praag is kansloos tegenover Blatter

De vraag is of Van Praag niet aan een onmogelijke opdracht is begonnen. De overkoepelende bonden van Azië (AFC) en Oceanië (OFC) lieten eerder al weten Blatter te steunen, terwijl de 78-jarige Zwitser ook grote populariteit geniet in Afrika.

Blatter is al sinds 1998 FIFA-voorzitter, maar de Zwitser ligt al lange tijd onder vuur. Vooral het vermeende corruptierapport rondom de toewijzing van de WK's van 2018 en WK van 2022 aan Rusland en Qatar is daar debet aan.

De 78-jarige Blatter heeft tijdens de verkiezing vier tegenkandidaten. Behalve de Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein en Van Praag zijn ook de Fransen Jérôme Champagne en David Ginola in de race om het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond, maar de kans dat zij Blatter kunnen bedreigen is klein. Zeker ook omdat ze stemmen bij elkaar weghalen.

De stelling is dan ook: op deze manier is Van Praag kansloos, er zou één tegenkandidaat moeten komen. Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.