VI Opinie: Van Oostveen moet zijn conclusies trekken

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over de positie van Bert van Oostveen.

VI Opinie: Van Oostveen moet zijn conclusies trekken

Het debacle van Reykjavik heeft geleid tot discussies over de positie van Guus Hiddink. Maar de vraag is of de dramatische start ook consequenties moet hebben voor de man die de Achterhoeker heeft aangesteld als Oranje-bondscoach; Bert van Oostveen.

De keuze voor Hiddink was niet onomstreden, en dat geldt ook voor de hele benoemingsprocedure. Er werden wat wenkbrauwen gefronst toen Hiddink in de media al uitspraken deed over zijn nieuwe baan, terwijl de KNVB zich doof hield.

En Ronald Koeman, nadrukkelijk in beeld voor de vacature, uitte zijn ongenoegen over de gang van zaken. Ook het idee om assistent Danny Blind nu al aan te wijzen als opvolger van Hiddink in 2018 stuitte op twijfels.  

Als directeur betaald voetbal draagt Van Oostveen bij de KNVB de verantwoordelijkheid voor de gang van zaken bij Oranje. Moet hij dan nu ook zijn conclusies trekken na de dramatische start van de tweede periode van Hiddink als bondscoach, de man voor wie hij zich sterk heeft gemaakt?

Log in je met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.