VI Opinie: oordeel nu over de zege van Oranje op Ghana

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal stuurde zaterdagavond in het oefenduel met Ghana zijn beoogde basiself voor het WK het veld in. Een nipte 1-0 zege was het gevolg. Wat vond jij van de tweede oefenwedstrijd van Oranje in aanloop naar de openingswedstrijd van het WK tegen Spanje?

VI Opinie: oordeel nu over de zege van Oranje op Ghana

Zaterdag maakte Van Gaal zijn definitieve WK-selectie van 23 man bekend. Het duel met Ghana was vervolgens direct de eerste test voor het 23-koppige keurkorps. De marge was met 1-0 nipt en er had ruimer gewonnen moeten worden. Met name Arjen Robben miste enkele kansen. Daartegenover stond dat Oranje zo goed als niets weggaf.

In De Kuip startte Daley Blind als linkback, Jonathan De Guzman als controleur naast Nigel de Jong en Arjen Robben als aanvalspartner van aanvoerder Robin van Persie. Was dat een juiste keuze van Van Gaal?

Van Gaal heeft na het duel van vanavond nog één oefenwedstrijd te gaan. Op 4 juni is Wales de tegenstander in de uitzwaaiwedstrijd. Een dag later reist Oranje af naar Brazilië.

Was deze opstelling de juiste, of moet Van Gaal verder sleutelen om tot een succesvol team te komen? Voldoet het 5-3-2-systeem nog steeds? En wie waren de uitblinkers of dissidenten? Bovendien zijn we benieuwd naar de rapportcijfers die jullie de internationals geven.

Jasper Cillessen
Daryl Janmaat
Stefan de Vrij
Ron Vlaar
Bruno Martins Indi
Daley Blind
Nigel de Jong
Jonathan De Guzman
Wesley Sneijder
Robin van Persie
Arjen Robben
Memphis Depay (ingevallen)
Jeremain Lens (ingevallen)

Log in met je VI-account en praat mee!

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.