VI Opinie: Nederland moet ook gaan voetballen met Kerst

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer een vraagstuk: voetballen of niet met Kerst?

VI Opinie: Nederland moet ook gaan voetballen met Kerst

Volle stadions, topduels, oftewel vermaak alom. In de Premier League is voetballen met de feestdagen een traditie. Boxing Day is een begrip. En behalve het programma op tweede kerstdag staat er vóór het nieuwe jaar nóg een speelronde op het programma, om het op nieuwjaarsdag nog eens allemaal dunnetjes over te doen. Ook in België staat er op tweede kerstdag een hele speelronde op het programma.

Southampton-manager Ronald Koeman vertelde te genieten van het programma, terwijl Louis van Gaal om begrijpelijke redenen aangaf Kerst liever thuis met zijn familie door te brengen.

Tussen 2005 en 2008 werd in Nederland ook met Kerst gevoetbald. In de periode 1956-1973 was dat ook gemeengoed. De KNVB draaide in 2008 het door commerciële redenen ingevoerde kerstprogramma weer terug. Aan jullie de vraag. Was dat de juiste keuze?

Moeten we in Nederland gaan werken aan een dergelijke traditie? Zit jij er als fan op te wachten om met Kerst naar een stadion te gaan? Kruip je thuis achter de tv voor een stevig potje kerstvoetbal? Kortom: kerstvoetbal in Nederland of niet? Log in met je account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.