VI Opinie: Munsterman schuldig aan crisis FC Twente

Reacties

In de rubriek VI Opinie geeft de redactie van VI.nl lezers de mogelijkheid mee te praten over actualiteiten in de voetballerij. Deze keer over de enorme financiële problemen van FC Twente. Is ex-voorzitter Joop Munsterman schuldig aan de Enschedese crisis?

VI Opinie: Munsterman schuldig aan crisis FC Twente

Onder Munsterman zette FC Twente de aanval op de vaderlandse top in. Het leidde in 2010 tot het enige en voorlopig laatste kampioenschap uit de historie van de club. Waar andere clubs een financiële pas op de plaats maakten, groeiden in Enschede de bomen tot in de hemel. Spelers van heinde en verre kwamen voor miljoenen naar Enschede. In het oosten van het land leek een nieuwe topclub te verrijzen.

Het succes heeft echter zijn keerzijde. Er blijken jarenlang enorme financiële risico's te zijn genomen door FC Twente. De clubleiding hield zich tijden van de domme, door te bezweren dat niemand zich zorgen hoefde te maken en dat FC Twente er stabiel voor stond. De straf van de KNVB, die de club vandaag drie punten aftrok en dat over enkele maanden nog eens dreigt te doen, toont echter aan dat er onder het bewind van de vorig jaar vertrokken Munsterman een financiële puinhoop is ontstaan.

Vind jij dat Munsterman als eindverantwoordelijke debet is aan de implosie van het Enschedese voetbalbolwerk, of zie jij een andere schuldige? Login met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.