VI Opinie: moet kunstgras in de Eredivisie verboden worden?

Reacties

Feyenoord pleit ervoor kunstgras volledig te verbieden in de Eredivisie. Op dit moment spelen er zes clubs van het hoogste niveau op nepgras. Wat vind jij van het voorstel van de Rotterdammers?

VI Opinie: moet kunstgras in de Eredivisie verboden worden?

Met de promotie van FC Dordrecht en Excelsior groeide het aantal Eredivisie-clubs dat op kunstgras speelt afgelopen zomer naar zes. Feyenoord is de toenemende invloed van het kunstgras in de Eredivisie zat en wil er paal en perk aan stellen. Volgende maand gaat de club een voorstel daartoe indienen tijdens de algemene vergadering betaald voetbal.

In geen enkele Europese competitie wordt zoveel op kunstgras gevoetbald als in de Eredivisie. De toename van het aantal kunstmatten wordt daardoor regelmatig aangehaald in verband met het sportieve verval van de Eredivisie in Europees verband.

Op dit moment spelen ADO Den Haag, SC Cambuur, FC Dordrecht, Excelsior, Heracles Almelo en PEC Zwolle op nepgras. Vind jij dat deze clubs weer op een normale grasmat moeten gaan voetballen, net als alle andere Eredivisie-clubs, of heeft elke club het recht dit zelf te bepalen? Login met je VI-account praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.