VI Opinie: moet het Oranje-echec gevolgen krijgen?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over het Nederlands elftal, dat komende zomer niet actief is op het EK.

VI Opinie: moet het Oranje-echec gevolgen krijgen?

De vraag is wat voor gevolgen de teleurstellende EK-kwalificatiecampagne, Nederland eindigde als vierde in Groep A achter Tsjechië, IJsland en Turkije, moet hebben. Bijvoorbeeld voor de positie van bondscoach Danny Blind, die afgelopen zomer werd aangesteld als opvolger van Guus Hiddink. Nadat zijn eerste twee wedstrijden tegen IJsland (0-1) en Turkije (3-0) verloren gingen, was het EK al praktisch onhaalbaar voor Oranje. Is Blind richting het WK van 2018 in Rusland nog de juiste man voor het bondscoachschap?

En hoe zit het met Bert van Oostveen? Als directeur betaald voetbal was hij verantwoordelijk voor de aanstelling van Hiddink, die in zijn tweede ambtstermijn vijf van zijn tien wedstrijden verloor en voortijdig moest vertrekken. Van Oostveen besloot Hiddinks assistent Blind vervroegd voor de groep te zetten, maar ook dat werd geen succes. Wat voor gevolgen heeft dit echec voor Van Oostveen? Hij gaf zelf aan niet op te stappen bij het missen van het EK, maar kan hij nog wel in functie blijven nu Nederland volgend jaar ontbreekt in Frankrijk?

En is er nog wel toekomst voor de oude garde in Oranje? Is er nog plaats in het Nederlands elftal voor Klaas-Jan Huntelaar (32), Robin van Persie (32), Arjen Robben (31) en Wesley Sneijder (31) of is dit het moment om te verjongen?

En wat te denken van onze speelstijl? Moet Oranje niet terugvallen op concepten als tijdens het WK, toen Louis van Gaal met een verkapte 5-3-2-formatie succes behaalde?

Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.