VI Opinie: Is Hiddink wel de juiste bondscoach voor Oranje?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de toekomst van het Nederlands elftal.

VI Opinie: Is Hiddink wel de juiste bondscoach voor Oranje?

In de nieuwste editie van Voetbal International zijn de meningen gepeild onder enkele prominenten uit het Nederlandse voetbal over de aanstelling van de nieuwe bondscoach. De KNVB lijkt voor Guus Hiddink te kiezen als opvolger van Louis van Gaal, die na het WK afscheid neemt van Oranje.

Een rondgang langs verschillende (oud-)trainers en (oud-)bestuurders leert dat een groot deel van de voetbalwereld in Nederland niet zit te wachten op Hiddink als nieuwe bondscoach. 'Ronald Koeman is veel meer een echte trainer, Guus Hiddink een wandelende reclamezuil voor de KNVB', aldus een van de geraadpleegden.

Toch waren er ook positieve geluiden omtrent de mogelijke aanstelling van Hiddink. 'Alles wat Guus heeft opgebouwd aan ervaring en status kan hij straks opnieuw aanwenden bij het Nederlands elftal. Daar kan ik goed mee leven', meldt een andere deskundige in de Hiddink-enquête.

Log in met je VI-account en praat mee over de volgende stelling.

Wie is volgens jullie de meest geschikte kandidaat om Oranje naar het EK in Frankrijk te loodsen? Is dat de door de wol geverfde maar inmiddels 67 jaar oude Hiddink of de zeventien jaar jongere Koeman, die Feyenoord terugbracht aan de top van het Nederlandse voetbal?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.