VI Opinie: is Bosz de juiste keuze voor Ajax?

Reacties

In VI Opinie kun je meepraten over actualiteiten in de voetballerij. Deze keer over de aanstelling van Peter Bosz bij Ajax. Wat vind jij van de keuze van de Amsterdammers?

VI Opinie: is Bosz de juiste keuze voor Ajax?

Na dienstverbanden bij AGOVV Apeldoorn, De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse en Maccabi Haifa wordt Ajax de zesde club voor Bosz als trainer. Als voetballer kwam de achtvoudig international uit voor onder meer Vitesse, RKC Waalwijk, Feyenoord en NAC Breda.

Bosz is een trainer die zijn ploegen graag volgens de principes van de Hollandse School laat voetballen. Ajax kiest daarmee duidelijk voor een voortzetting van de onder De Boer ingezette koers. Doen de Amsterdammers daar verstandig aan, of was een stijlbreuk een beter idee geweest na twee tweede plaatsen op rij in de Eredivisie en achtereenvolgende decepties in Europa?

Uitgezonderd zijn korte verblijf bij Maccabi Tel Aviv heeft Bosz geen ervaring met het leiden van een club die om de prijzen strijdt. Is dat een bezwaar en had Ajax voor een coach met meer ervaring moeten kiezen, of juist niet?

Login met je VI-account en laat weten hoe jij over de keuze van Ajax voor Bosz denkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.