VI Opinie: is Blind geschikt om Hiddink op te volgen?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de toekomst van Oranje nu Guus Hiddink is opstapt als bondscoach.

VI Opinie: is Blind geschikt om Hiddink op te volgen?

Bij de aanstelling van Hiddink werd al bekend dat zijn assistent Danny Blind na het EK 2016 de nieuwe bondscoach zou worden. De voormalige hoofdcoach van Ajax treedt al behoorlijk op de voorgrond. Volgens KNVB-directeur Bert van Oostveen zal er daarom weinig veranderen wanneer Hiddink vertrekt of naar de achtergrond verdwijnt.

De vraag is echter of dat wel de beste oplossing is voor dit Nederlands elftal? Blind heeft in dienst van de KNVB inmiddels weliswaar al drie jaar ervaring als rechterhand van Louis van Gaal en Hiddink, maar heeft als eindverantwoordelijke alleen één seizoen bij Ajax gewerkt: in het seizoen 2005/06, toen de Amsterdammers als vierde eindigden in de Eredivisie en zich via de play-offs nog wel voor de Champions League plaatsten.

Moet de KNVB inderdaad vasthouden aan de ingezette koers met Blind als opvolger van Hiddink, of is het tijd voor een rigoureuze koerswijziging? En wie moet Oranje dan naar het EK in Frankrijk leiden? Frank de Boer en Ronald Koeman zijn voorbestemd ooit bondscoach te worden, maar hebben nog langlopende contracten bij hun clubs Ajax en Southampton. Of loopt er een andere geschikte kandidaat rond, die wel meteen beschikbaar is?

En wat te denken van de rol van Bert van Oostveen? De directeur betaald voetbal is verantwoordelijk voor de aanstelling van Hiddink en de constructie met Blind als opvolger. Hoe kijken jullie naar zijn aandeel in deze gang van zaken?

Log in met je VI-account en geef jouw mening over de situatie bij Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.