VI Opinie: heeft Hiddink hard genoeg ingegrepen?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over de voorselectie van Oranje na het echec op IJsland.

VI Opinie: heeft Hiddink hard genoeg ingegrepen?

Na de 2-0 nederlaag tegen IJsland kondigde bondscoach Guus Hiddink aan de personele bezetting van het Nederlands elftal nog eens goed onder de loep te nemen. Daarbij leek de toekomst van een aantal internationals in het geding.

Een week na het echec op IJsland zaten Hiddink en KNVB-directeur Bert van Oostveen om de tafel. Het gebrek aan eenheid in de spelersgroep van het Nederlands elftal was een van de speerpunten tijdens dat gesprek, waarin de staf van Oranje een plan van aanpak moest presenteren.

In aanloop naar het oefenduel met Mexico en de kwalificatiewedstrijd tegen Letland heeft Hiddink echter alles behalve rigoureus ingegrepen. Voorlopig lijken alleen Daryl Janmaat en Jeremain Lens slachtoffer van de matige start van Oranje in de kwalificatiereeks.

Beide internationals kwamen deze cyclus nog in actie als basisspeler, maar behoren dit keer niet eens tot de voorselectie. Ook de afwezigheid van de pas herstelde Georginio Wijnaldum en Rafael van der Vaart is opvallend. Verder hield de bondscoach van Oranje zijn selectie redelijk intact. Maar is dit voldoende?

Maar de grote vraag is: heeft Guus Hiddink voldoende ingegrepen om het tij te keren bij Oranje? Wat had er volgens jullie moeten gebeuren of heeft Hiddink het nu wel bij het juiste eind? Log in je met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.