VI Opinie: haalt Stekelenburg zijn loopbaan uit het slop?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over Maarten Stekelenburg, die zijn loopbaan op huurbasis voortzet bij Southampton.

VI Opinie: haalt Stekelenburg zijn loopbaan uit het slop?

Stekelenburg was jarenlang de onbetwiste nummer 1 bij Ajax en het Nederlands elftal. Dat was hij ook in zijn eerste seizoen bij AS Roma, maar het jaar daarna verloor hij zijn basisplaats en sindsdien is het bergafwaarts gegaan.

Met zijn nieuwe club Fulham degradeerde hij uit de Premier League en speelde hij slechts 21 competitieduels, terwijl de huurperiode bij AS Monaco slechts acht basisplaatsen opleverden, waarvan zeven in de Franse bekertoernooien. Ondertussen raakte hij zijn plaats bij het Nederlands elftal kwijt aan Jasper Cillessen en ging hij zelfs niet mee als resevekeeper tijdens het WK in 2014. En dat terwijl hij vier jaar eerder de nummer 1 was in Zuid-Afrika, waar Oranje in de finale verloor van wereldkampioen Spanje.

Het is erop of eronder voor de 32-jarige doelman. Aan Ronald Koeman de taak om Stekelenburg weer terug in het zadel te helpen, of gebruikt de manager van Southampton de huurling van Fulham slechts als tijdelijke eerste keeper vanwege de blessure van de oorspronkelijke eerste keus Fraser Forster? Koeman kent de Nederlandse doelman als geen ander. Als jonge doelman debuteerde Stekelenburg in het seizoen 2002/03 onder Koeman en groeide hij snel uit tot een vaste waarde. Maar zal deze samenwerking opnieuw succesvol verlopen?

Wat voor gevolgen heeft de overstap van Stekelenburg naar Southampton? Blijft het bij een tijdelijke samenwerking of keert de voormalige doelman van Ajax, AS Roma, Fulham en AS Monaco terug naar zijn oude niveau? En is een terugkeer in Oranje nog mogelijk? Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.