VI Opinie: Engelse elftal gaat gebukt onder Premier League

Reacties

Voor Engeland is na de 2-1 nederlaag tegen Uruguay WK-uitschakeling bijna niet meer af te wenden. Engeland heeft met de Premier League een absolute topcompetitie, maar gaat het nationale elftal onder die van buitenlandse sterren vergeven divisie gebukt?

VI Opinie: Engelse elftal gaat gebukt onder Premier League

Tegen Italië en Uruguay (beide duels gingen met 2-1 verloren) sloeg Engeland geen slecht figuur. Maar zowel tegen de Azzurri als tegen La Celeste gaf een ingeving van een wereldtopper (Mario Balotelli en Luis Suarez) Engeland de nekslag. Is dat tekenend voor de toestand van Engeland? Met andere woorden: hebben The Three Lions zelf geen topspelers die het verschil kunnen maken in een gelijkwaardige wedstrijd?

Saillant is dat de beul van Engeland (Suarez) zijn brood verdient in de Premier League, terwijl Balotelli ook jarenlang in die competitie speelde. De buitenlandse topspelers verdringen elkaar al jaren in Engelands hoogste divisie. De sterren van het Engelse elftal zijn daardoor vaak spelers die bij hun club in de schaduw staan van buitenlandse sterren, zoals Daniel Sturridge bij Luis Suarez en Danny Welbeck en Wayne Rooney bij Robin van Persie.

Structureel
Het voor Engeland vrijwel niet meer te redden WK is al het derde grote toernooi op rij dat rampzalig verloopt voor de bedenkers van het  voetbal. In 2010 werd Engeland na zwakke prestaties in de groepsfase in de achtste finale overdonderd door Duitsland, terwijl de Britten op het EK van twee jaar geleden direct na de groepsfase werden geëlimineerd door Italië. Voor het EK van 2008 wist Engeland zich niet eens te plaatsen.

De teloorgang van het Engelse elftal lijkt daarmee structureel. Op welke manier kunnen de Engelsen weer toonaangevend worden in het mondiale voetbal? Zijn er hervormingen in de Premier League nodig, zoals het invoeren van een winterstop of een maximum aan het aantal buitenlanders dat een club mag contracteren? Of behoort Engeland volgens jou nog steeds tot de crème de la crème? Log in met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.