VI Opinie: defensieve keuzes Hiddink pakken slecht uit

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over de verdediging van het Nederlands elftal, die opnieuw door het ijs zakte.

VI Opinie: defensieve keuzes Hiddink pakken slecht uit

Woensdagavond ging Oranje in De Arena met 3-2 onderuit tegen Mexico en opnieuw bleek de verdediging van het Nederlands elftal het zorgenkindje, want de Midden-Amerikanen lieten ook nog een aantal enorme kansen onbenut.

Waar zijn voorgangers Bert van Marwijk en Louis van Gaal meer zekerheid inbouwden, kiest Hiddink voor een 4-3-3-formatie met één controleur op het middenveld. Van Marwijk speelde met twee controleurs voor de defensie, terwijl Van Gaal zelfs vijf verdedigers opstelde. Oranje blijkt onder Hiddink keer op keer enorm kwetsbaar en de vraag is of er een wijziging van het systeem nodig is?

Tijdens het duel met Mexico keerde Ron Vlaar terug in de basis, maar halverwege de eerste helft moest de verdediger van Aston Villa geblesseerd naar de kant. Onduidelijk is of hij zondag tijdens het thuisduel met Letland in de EK-kwalificatie in actie kan komen. Hiddink gaf eerder aan op te stappen als een overwinning tijdens die wedstrijd uitblijft.

De bondscoach liet verdedigers als Virgil van Dijk (Celtic), Daryl Janmaat (Newcastle United) en Erik Pieters (Stoke City) thuis, terwijl Douglas (Dinamo Moskou) niet in beeld lijkt te zijn. Moet Hiddink overwegen om andere verdedigers te selecteren? Of moet er een verandering van het systeem overwogen worden? Of kan Hiddink er helemaal niets aan doen en ontbreekt het in Nederland aan de juiste verdedigers? Of is de defensie helemaal niet de oorzaak van de problemen?

Log in je met je VI-account en praat mee over de problemen van het Nederlands elftal!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.