VI Opinie: De Boer moet in de spiegel kijken

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over Ajax, dat in eigen huis een ontluisterende bekernederlaag leed tegen Vitesse (0-4).

VI Opinie: De Boer moet in de spiegel kijken

Onder leiding van De Boer werd Ajax vier keer kampioen, terwijl de Amsterdammers de afgelopen vier jaar twee keer de eindstrijd van het KNVB-bekertoernooi verloren. 'Ik heb twee keer in De Kuip voor de finale gestaan, was er dus al dichtbij. Nu wil ik hem wel een keer winnen', liet De Boer woensdag weten in aanloop naar het thuisduel met Vitesse.

Tegen de Arnhemmers gaf hij basisspelers Lucas Andersen, Jasper Cillessen, Niklas Moisander en Lasse Schöne echter rust in de achtste finale van de strijd om de KNVB-beker. De vraag is dan ook hoe serieus De Boer dit toernooi werkelijk nam. Vanaf de eerste minuut leek Ajax de wedstrijd niet zo serieus te nemen als Vitesse, dat overtuigend het verschil maakte.

Door de grootste thuisnederlaag in de clubhistorie - ook PSV en Real Madrid wonnen in het verleden met 4-0 in De Arena - kan Ajax zich in de eerste helft van 2015 volledig richten op de Eredivisie en Europa League. Al is het de vraag of de Amsterdammers dat laatste toernooi dit seizoen wél serieus nemen. De afgelopen drie seizoenen strandde Ajax onder De Boer al in de eerste ronde van de knock-outfase.

De uitspraken van De Boer in aanloop naar het duel met Vitesse konden achteraf dus met een korreltje zout genomen worden. Of lag het puur aan de spelers, die de wedstrijd niet serieus namen? Log in je met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.