VI Opinie: contractverlenging Van Oostveen goed nieuws?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over de herbenoeming van Bert van Oostveen, die tot 1 januari 2019 voorzitter van het bestuur betaald voetbal blijft.

VI Opinie: contractverlenging Van Oostveen goed nieuws?

Als directeur betaald voetbal was Van Oostveen verantwoordelijk voor de aanstelling van Guus Hiddink, die in zijn tweede ambtstermijn vijf van zijn tien wedstrijden verloor en voortijdig moest vertrekken. Van Oostveen besloot Hiddinks assistent Danny Blind vervroegd voor de groep te zetten, maar ook dat werd geen succes. Voor het eerst sinds 1984 ontbreekt Oranje, in de zomer van 2014 nog derde op het EK in Brazilië, komende zomer op een EK.

Maar Van Oostveen wordt niet alleen afgerekend op de prestaties van het Nederlands elftal. 'Natuurlijk hebben we elkaar diep in de ogen gekeken na de teleurstelling van Oranje en speelde dat mee bij de evaluatie van het functioneren van de directie', aldus Johan Lokhorst namens de raad van commissarissen van de KNVB. 'Maar de conclusie van de raad van commissarissen is eensgezind daarover: als rvc maken wij een rationele keuze en dan is onze overtuiging dat Van Oostveen de juiste man op de juiste plek is. Als voorzitter van het bestuur en als directeur betaald voetbal.'

Doet de KNVB er goed aan om door te gaan met Van Oostveen? Of had het mislopen van het EK hem zwaarder aangerekend moeten worden?

Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.