VI Opinie: Ajax en De Boer zijn helemaal niets opgeschoten

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over het Ajax van Frank de Boer.

VI Opinie: Ajax en De Boer zijn helemaal niets opgeschoten

Op 8 december 2010, twee dagen nadat Martin Jol opstapte als trainer van Ajax, debuteerde Frank de Boer als hoofdcoach van de Amsterdammers. Hij won direct zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijke: op bezoek bij AC Milan werd het 0-2. Het was in dat jaar echter de laatste groepswedstrijd en die winst bleek te laat om overwintering in het miljoenenbal te bewerkstelligen.

Bijna vier jaar later lijkt het er voor het vierde seizoen achter elkaar op dat Ajax wederom de groepsfase niet gaat overleven. De 3-1 nederlaag bij Barcelona was - zeker voor rust - bovendien een van de meeste kansloze wedstrijden die Ajax in lange tijd speelde. Cijfermatig gezien zijn Frank de Boer en Ajax in die vier jaar niets opgeschoten.

De vraag is: waar ligt dat aan? Heeft Ajax al die jaren pech gehad met de loting? Is het gewoon een kwestie van kwaliteit? En gaat Ajax het patroon ooit doorbreken? Of maakt Ajax wel degelijk stappen en ligt het gewoon aan het feit dat elk jaar de beste spelers worden verkocht? Log in je met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.