VI Live: Wolfsburg koploper, glansrol Soldado en Bakambu

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Wolfsburg koploper, glansrol Soldado en Bakambu

Hiermee is de VI Live afgesloten. Blik hieronder terug op de voetbalavond.

22.25 uur: EINDSTAND VILLARREAL - ESPANYOL 3-1
Roberto Saldado heeft zijn waarde voor Villarreal bewezen. De spits die flopte bij Tottenham Hotspur was tegen Espanyol beslissend in zijn thuisdebuut in El Madrigal. In de 67ste minuut trok Soldado namelijk de stand gelijk en vervolgens bereidde hij twee treffers van invaller Cédric Bakambu voor. Namens Espanyol had Felipe Caicedo al in de vijfde minuut de score geopend.

22.23 uur: EINDSTAND GUINGAMP - OLYMPIQUE MARSEILLE 2-0
De Franse Ligue 1 is pas vier speelrondes oud en Olympique Marseille heeft al drie keer verloren. Nu was Guingamp te sterk voor Karim Rekik en consorten.

LANDGENOTEN: Oguzhan Özyakup heeft een ruime zege van Besiktas ingeleid. In het uitduel met Gaziantepspor brak de in Zaandam geboren middenvelder een kwartier voor tijd de ban. Vervolgens sloegen ook Cenk Tosun, Olcay Sahan en Kerim Frei toe, waardoor Besiktas met 4-0 won.

22.17 uur: EINDSTAND VFL WOLFSBURG - SCHALKE 04 3-0
VfL Wolfsburg is de nieuwe koploper in de Bundesliga na de ruime zege op Schalke 04, dat een half uur voor het einde de genadeklap kreeg.

21.53 uur: UITSLAGEN JUPILER LEAGUE
FC Volendam – VVV-Venlo 1-1
Helmond Sport – NAC Breda 1-1
FC Dordrecht – FC Oss 1-0
FC Eindhoven – MVV Maastricht 4-1
Almere City FC – Fortuna Sittard 0-2
Telstar – FC Emmen 2-1

21.50 uur: EINDSTAND WILLEM II - NEC 0-1
Het is afgelopen in Tilburg. Willem II kan de achterstand niet meer ongedaan maken en wacht na vier duels nog altijd op de eerste zege in dit Eredivsie-seizoen.

21.49 uur: WOLFSBURG BESLIST DUEL
VfL Wolfsburg lijkt de drie punten binnen te hebben. In een tijdsbestek van twee minuten slaat Wolfsburg twee keer toe tegen Schalke 04. Eerst schiet Ricardo Rodriguez een strafschop binnen, vervolgens neemt de linksback de hoekschop waaruit Timm Klose scoort: 3-0.

21.23 uur: WERELDGOAL FOOR
Navarone Foor komt vanaf rechts naar binnen en schiet met links de bal in de bovenhoek: 0-1. Zo komt NEC tegen de verhoudingen in op voorsprong in Tilburg.

21.18 uur: RUSTSTAND GUINGAMP - OLYMPIQUE MARSEILLE 0-0
Ook bij Guingamp - Olympique Marseille is het rust. In de tweede minuut kwam de ploeg van verdediger Karim Rekik goed weg toen Steve Mandanda een strafschop van Sloan Privat keerde.

21.15 uur: RUSTSTAND VFL WOLFSBURG - SCHALKE 04 1-0
Schalke 04 gaat rusten met een 1-0 achterstand tegen VfL Wolfsburg, dat de kleine marge dankt aan Bas Dost.

LANDGENOTEN: Virgil Misidjan heeft in Bulgarije zijn tweede treffer van het seizoen gemaakt. Maar voor Ludogorets Razgrad was het niet genoeg om de topper tegen Slavia Sofia in een zege om te zetten (1-1). In de slotfase viel de gelijkmaker voor de gasten, die nog wel een achterstand hebben van twee punten op koploper Ludogorets.

20.47 uur: GOAL DOST
Zo, daar is de 1-0 van Bas Dost! De Nederlandse spits ontsnapt aan de aandacht van de Schalke 04-defensie en schiet een voorzet van Christian Träsch binnen.

20.46 uur: RUSTSTAND WILLEM II - NEC 0-0
Weinig spektakel vooralsnog in Tilburg. De beste kansen waren voor Willem II-spits Robert Braber, die twee keer het doel niet wist te vinden met een kopbal.

20.30 uur: AFTRAP GUINGAMP - OLYMPIQUE MARSEILLE
Met Karim Rekik in de basis zoekt Olympique Marseille naar de tweede zege van het seizoen. Het moet gebeuren voor de opponent van FC Groningen in de Europa League tegen Guingamp, dat nog puntloos is na drie duels.

20.30 uur: AFTRAP VFL WOLFSBURG - SCHALKE 04
Bas Dost en Klaas-Jan Huntelaar staan ze tegenover elkaar in het duel der Super-Knipser aus Holland, Schalke 04 – VfL Wolfsburg. Kan Dost – niet geselecteerd voor Oranje – zijn Huntelaar – wel opgeroepen – in de schaduw zetten? Daarnaast is de koppositie in de Bundesliga de inzet. Een zege volstaat voor beide ploegen.  

20.12 uur: BRABER GEVAARLIJK
De eerste goede mogelijkheid is voor Willem II. Uit een voorzet van Lesly de Sa kopt Robert Braber net naast.

LANDGENOTEN: In de Russische Premier League heeft Ismail Aissati zich laten gelden. De 27-jarige middenvelder uit Utrecht maakte namens Terek Grozny een doelpunt in de uitwedstrijd tegen Ural. In de 66ste minuut zette hij Terek op een 3-2 voorsprong, maar uiteindelijk werd het nog 3-3. Namens Ural maakte Edgar Manucharyan (ex-Ajax) de openingstreffer in het spectaculaire duel.

20.00 uur: AFTRAP WILLEM II - NEC
De bal rolt in Tilburg. Het nieuwe Eredivisie-weekend is van start!

19.00 uur: OPSTELLINGEN WILLEM II - NEC
Richairo Zivkovic zit op de bank als er om 20.00 uur wordt afgetrapt bij Willem II - NEC. De Ajax-huurling scoorde niet in zijn eerste drie duels voor Willem II en trainer Jurgen Streppel geeft nu Robert Braber de voorkeur. Lucas Andersen zit net als Zivkovic op de bank.

Bij opponent NEC maken Marcel Ritzmaier en Joey Sleegers hun debuut in de basis. Deze week rondden de Nijmegenaren de huurovereenkomst van Ritzmaier (PSV) af, terwijl Sleegers definitief werd overgenomen van Feyenoord.

De opstellingen:
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, Wuytens, Peters, Koppers; Ojo, Wuytens, Falkenburg; Van der Velden, Braber, De Sa.
NEC:
Halldórsson; Kane, Van Eijden, Golla, Buysse; Bikel, Ritzmaier, Foor; Rayhi, Santos, Sleegers.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.