VI Live: Villarreal-Celta hervat in zo goed als leeg stadion

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

23.59 uur: VILLARREAL - CELTA DE VIGO
Raar maar waar! Kort nadat zo goed als alle supporters het stadion hebben verlaten, wordt er weer hervat. De rook is letterlijk opgetrokken en er wordt uitgespeeld. Dat dit een staartje zal krijgen, is wel duidelijk. De wedstrijd heeft ongeveer twintig minuten stilgelegen. Voor de duidelijkheid: het stadion is nu bijna leeg.

23.55 uur: VILLARREAL - CELTA DE VIGO
De wedstrijd is stilgelegd! Een uiterst opmerkelijk moment. Vanwege een traangasbom die op het veld werd gegooid is de wedstrijd bij een 0-1 stand in het voordeel van de uitploeg gestaakt. De tribunes zijn ontruimd. Onduidelijk is wat er nu gaat gebeuren.

22.39 uur: EINDSTAND FIORENTINA - INTERNAZIONALE 1-2
Na de overwinning op Sassuolo van vorige week zegeviert Internazionale ook op bezoek bij Fiorentina, waardoor er voor de tweede keer in 2014 drie punten worden overgehouden aan een Serie A-duel. De club uit Milaan blijft daardoor vijfde, Fiorentina vierde.

22.32 uur: EINDSTAND AZ - FC UTRECHT 1-1
Het duel tussen AZ en FC Utrecht levert geen winnaar op. Beide schieten weinig op met 1-1.

22.10 uur: GOAL FIORENTINA - INTERNAZIONALE 1-2
Mauro Icardi zet de bezoekers opnieuw op voorsprong. Het talent schiet heerlijk binnen.

LANDGENOTEN: Mario Been wint als trainer van RC Genk met 1-0 op bezoek bij Lierse SK van Stanley Menzo. Julien Gorius maakt in de 82ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Arjan Swinkels speelt de hele wedstrijd aan de kant van de thuisclub.

21.54 uur: GOAL AZ - FC UTRECHT 1-1
Jens Toornstra schiet FC Utrecht op gelijke hoogte bij AZ. Zijn tiende treffer van het seizoen.

21.49 uur: EINDSTAND BARCELONA - RAYO VALLECANO 6-0 (Bekijk HIER de samenvatting)
De voorstelling is voorbij. Barcelona wint met liefst 6-0. Lionel Messi scoort twee keer.

21.46 uur: GOAL FIORENTINA - INTERNAZIONALE 1-1
Juan Guillermo Cuadrado zorgt kort na de start van de tweede helft voor de gelijkmaker.

21.35 uur: EINDSTAND RODA JC – ADO DEN HAAG 0-1
Ondanks een grote kans voor de thuisploeg in de slotminuten, wint ADO Den Haag met 0-1 op bezoek bij Roda JC. Mitchell Schet is de maker van het enige doelpunt.

21.33 uur: RUSTSTAND FIORENTINA - INTERNAZIONALE 0-1
Na een ruim half uur zet Rodrigo Palacio Internazionale op voorsprong in Florence. Het duel tussen de nummer vier en nummer vijf in Italië staat bij rust 0-1.

21.33 uur: EINDSTAND RKC WAALWIJK – NEC 1-3
NEC wint in Waalwijk voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd, dankzij doelpunten van Navarone Foor, Lasse Nielsen en Michael Higdon. Namens RKC opende Romeo Castelen in de zesde minuut de score.

21.29 uur: RUSTSTAND AZ - FC UTRECHT 1-0
AZ gaat de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong. Aan Utrecht de taak te kijken of na rust de eerste zege in acht duels geboekt kan worden.

21.23 uur: GOAL BARCELONA - RAYO VALLECANO 5-0
Lionel Messi maakt zijn tweede van de avond en komt op gelijke hoogte met Raúl, die 228 keer scoorde namens Real Madrid in de Primera Diivisión.

21.12 uur: GOAL RKC WAALWIJK - NEC 1-3
Michael Higdon maakt na een fraai uitgevoerde counter de derde NEC-treffer. Bij de afronding heeft hij wel geluk, want de Schotse spits heeft twee pogingen nodig.

21.11 uur: GOAL BARCELONA - RAYO VALLECANO 4-0
Na een schitterende combinatie tussen Cesc Fabregas en Pedro maakt die laatste 4-0. Drie minuten daarvoor was ook Alexis Sánchez trefzeker namens de thuisclub.

21.05 uur: GOAL AZ - FC UTRECHT 1-0
Op aangeven van Roy Beerens zet Aron Jóhannsson AZ op voorsprong tegen FC Utrecht.

21.00 uur: AZ - FC UTRECHT
In de vijftiende minuut vindt er zaterdag in het AFAS Stadion een primeur plaats. Op de LED-boarding was een huwelijksaanzoek te zien. En het antwoord was positief.

20.54 uur: GOAL RODA JC KERKRADE - ADO DEN HAAG 0-1
Hekkensluiter ADO Den Haag komt op voorsprong bij Roda JC Kerkrade - dat nu virtueel laatste staat - door een doelpunt van Mitchell Schet.

20.46 uur: RUSTSTAND BARCELONA - RAYO VALLECANO 2-0
Dankzij goals van Adriano en Lionel Messi lijkt halverwege de zege al binnen voor Barcelona.

20.45 uur: AFTRAP AZ - FC UTRECHT
AZ-trainer Dick Advocaat kan niet beschikken over Viktor Elm, die ziek is. Donny Gorter vervangt hem op het middenveld. Aron Jóhannsson keert juist terug van een blessure.
Opstellingen:
AZ: Esteban; Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortiz, Gorter; Berghuis, Jóhannsson, Beerens.
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Markiet, Delpierre, Dorda; Sarota, Toornstra, Ayoub, Oar; Agudelo, De Ridder.

20.45 uur: AFTRAP FIORENTINA - INTERNAZIONALE

20.36 uur: GOAL BARCELONA - RAYO VALLECANO 2-0
Lionel Messi verdubbelt de voorsprong en laat daarmee Telmo Zarra achter zich. De Argentijn scoorde 336 keer voor Barcelona, waarmee hij de meest trefzekere speler is namens één club in Spanje.

20.34 uur: EINDSTAND FC TWENTE - VITESSE 2-0
FC Twente blijft in de titelrace na een dikverdiende thuiszege op Vitesse, dat moet vrezen dat Ajax morgen acht punten voorsprong neemt.

20.31 uur: RUSTSTAND RODA JC KERKRADE - ADO DEN HAAG 0-0
In Limburg komen Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag niet tot scoren voor rust.

20.30 uur: RUSTSTAND RKC WAALWIJK - NEC 1-2
De eerste helft in het Mandenmakers Stadion vliegt voorbij. NEC draait een achterstand om in een voorsprong en zal tevreden de kleedkamers opzoeken.

20.24 uur: GOAL RKC WAALWIJK - NEC 1-2
Lasse Nielsen kopt NEC uit een vrije trap van Ryan Koolwijk op voorsprong bij RKC Waalwijk.

20.20 uur: EINDSTAND BAYER LEVERKUSEN - SCHALKE 04 1-2
Klaas-Jan Huntelaar bezorgt Schalke 04 de overwinning op bezoek bij Bayer Leverkusen, dat daardoor als nummer twee nu zestien punten achterstand heeft op koploper Bayern München.

20.19 uur: GOAL FC TWENTE - VITESSE 2-0
Dusan Tadic beslist de wedstrijd in het voordeel van FC Twente met een fraaie stift.

20.10 uur: GOAL RKC WAALWIJK - NEC 1-1
Navarone Foor zet de bezoekers halverwege de eerste helft op gelijke hoogte.

20.07 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY - CHELSEA 2-0
Manchester City schakelt Chelsea uit in de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi. Stevan Jovetic en Samir Nasri bezorgen de thuisclub de overwinning.

20.02 uur: GOAL BARCELONA - RAYO VALLECANO 1-0
Een bliksemstart voor Barcelona, dat al na twee minuten op voorsprong komt via Adriano.

LANDGENOTEN: Ronnie Stam heeft met Standard Luik de voorsprong als koploper van België in stand gehouden. Bij Charerloi werd Mehdi Carcela-Gonzalez een kwartier voor tijd matchwinner. Hij maakte tegen tien man van Charleroi, Stergos Marinos moest het veld ruimen, de enige goal van de wedstrijd. Stam speelde negentig minuten. Daardoor is de voorsprong van Standard Luik, dat al zeker is van deelname aan Play-Off I, op achtervolger Club Brugge tien punten. Het verschil met kampioen Anderlecht bedraagt liefst vijftien punten, al heeft de ploeg van John van de Brom nog een wedstrijd tegoed.

20.01 uur: FC TWENTE - VITESSE
Patrick van Aanholt komt wild in van achteren op Dusan Tadic en ontvangt de rode kaart van scheidsrechter Pieter Vink.

20.00 uur: GOAL BAYER LEVERKUSEN - SCHALKE 04 1-2
Klaas-Jan Huntelaar heeft toegeslagen bij Schalke. Hij kopt 1-2 binnen, na een vrije trap van Jefferson Farfán.

20.00 uur: AFTRAP BARCELONA - RAYO VALLECANO
In Camp Nou beginnen Barcelona en Rayo Vallecano aan de wedstrijd. Ibrahim Afellay zit - net als de van een blessure herstelde Neymar - op de bank aan de kant van de thuisclub.

19.56 uur: GOAL FC TWENTE - VITESSE 1-0
Na een stortvloed kansen is het eindelijk 1-0 voor FC Twente. Luc Castaignos schuift zijn dertiende doelpunt van het seizoen binnen.

19.54 uur: GOAL RKC WAALWIJK - NEC 1-0
Romeo Castelen onderstreept zijn topvorm, door RKC Waalwijk ook thuis tegen NEC aan de leiding te brengen.

19.52 uur: GOAL BAYER LEVERKUSEN - SCHALKE 04 1-1
Een corner van Bayer Leverkusen wordt door Felipe Santana in zijn eigen doel geschoten.

19.45 uur: AFTRAP RODA JC KERKRADE - ADO DEN HAAG
Roda JC Kerkrade: Kurto; Letschert, Ramos, Luijckx, Van Peppen; Hupperts, Kali, Sutchuin, Donald, Paulissen, Pluim.
ADO Den Haag: Zwinkels; Malone, Zuiverloon, Wormgoor, Meijers; Holla, Bakker, Gehrt; Schet, Van Duinen, Wildschut.

19.45 uur: AFTRAP RKC WAALWIJK - NEC
RKC Waalwijk: Seda; Lamey, Van Hoevelen, Gouano, Amieux; Sno, Jungschläger, Anderson; Castelen, Joachim, De Ridder.
NEC: Johnsson; Vermijl, Nielsen, Van Eijden, Conboy; Stefánik, Koolwijk, Rieks; Jahanbakhsh, Higdon, Foor.

19.39 uur: GOAL MANCHESTER CITY - CHELSEA 2-0
Invaller Samir Nasri lijkt de wedstrijd te beslissen. Hij tik op aangeven van David Silva binnen.

19.31 uur: RUSTSTAND FC TWENTE - VITESSE 0-0
In de eerste helft komen FC Twente en Vitesse niet tot scoren. De thuisclub is voor rust verschillende keren dicht bij een treffer, maar slaagt er niet in om Piet Velthuizen te passeren.

19.15 uur: RUSTSTAND BAYER LEVERKUSEN - SCHALKE 04 0-1
Bayer Leverkusen staat halverwege op eigen veld achter tegen Schalke 04, waardoor Bayern München - dat eerder op de dag won van SC Freiburg - verder kan uitlopen.

19.02 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY - CHELSEA 1-0
Manchester City leidt halverwege tegen Chelsea dankzij een treffer van Stevan Jovetic.

18.58 uur: GOAL BAYER LEVERKUSEN - SCHALKE 04 0-1
Leon Goretzka zet de bezoekers met een fraaie goal op voorsprong.

18.54 uur: EINDSTAND SC BASTIA - AS MONACO 0-2
AS Monaco wint op Corsica dankzij twee treffers van James Rodríguez. De achterstand op koploper Paris Saint-Germain blijft daardoor vijf punten na 25 duels.

18.45 uur: AFTRAP FC TWENTE - VITESSE
FC Twente en Vitesse beginnen aan hun wedstrijd in De Grolsch Veste. Beide clubs moeten winnen om in het spoor van koploper Ajax te blijven. FC Twente bezet na 23 wedstrijden de tweede plaats met vier punten achterstand, terwijl Vitesse vierde is met vijf punten minder.

18.32 uur: GOAL MANCHESTER CITY - CHELSEA 1-0
Stevan Jovetic zet Manchester City op voorsprong. De aanvaller uit Montenegro schiet via de binnenkant van de paal binnen.

18.30 uur: AFTRAP BAYER LEVERKUSEN - SCHALKE 04
Schalke 04 start met Klaas-Jan Huntelaar in de basis aan het uitduel met Bayer Leverkusen.

18.16 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY - CHELSEA
In het City of Manchester Stadium starten Manchester City en Chelsea aan dé topper in de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi. De thuisclub aast op revanche, aangezien Chelsea op 3 februari nog met 1-0 won op bezoek bij Manchester City.
Manchester City: Pantilimon; Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy; Milner, Garcia, Toure, Silva; Dzeko, Jovetic.
Chelsea: Cech; Ivanovic, Cahill, David Luiz, Azpilicueta; Mikel, Matic; Ramires, Hazard, Willian; Eto'o.

17.51 uur: FC TWENTE - VITESSE
De opstellingen zijn bekend. Bij thuisclub FC Twente ontbreken Rasmus Bengtsson (knieblessure), Youness Mokhtar (liesblessure) en Robbert Schilder (ziek), zij worden vervangen door respectievelijk Cuco Martina, Shadrach Eghan en Dico Koppers. Aan de kant van Vitesse zijn er geen verrassingen.
FC Twente: Marsman; Rosales, Martina, Bjelland, Koppers; Gutiérrez, Ebecilio, Eghan; Tadic, Castaignos, Promes.
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Atsu; Ibarra, Havenaar, Piazon.

17.48 uur: RUSTSTAND SC BASTIA - AS MONACO 0-1
Op slag van rust zorgt James Rodríguez uit een vrije trap voor de voorsprong van AS Monaco.

17.47 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID - REAL VALLADOLID 3-0
Na drie nederlagen op rij wint Atlético Madrid weer eens. De ploeg van trainer Diego Simeone verslaat Real Valladolid en kan zich opmaken voor het uitduel met AC Milan in de achtste finale van de Champions League.

17.23 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Bayern München - SC Freiburg 4-0
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 4-0
Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach 1-1
1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart 4-1
Eintracht Braunschweig - Hamburger SV 4-2

Koploper Bayern München wint in eigen huis eenvoudig van SC Freiburg en ook nummer drie Borussia Dortmund imponeert tijdens het thuisduel met Eintracht Frankfurt. Onderin gaat het Hamburger SV van trainer Bert van Marwijk en aanvoerder Rafael van der Vaart pijnlijk onderuit bij hekkensluiter Eintracht Braunschweig.

17.20 uur: GOAL EINTRACHT BRAUNSCHWEIG - HAMBURGER SV 4-2
Op aangeven van Karim Bellarabi beslist Jan Hochscheidt de wedstrijd.

17.14 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN - SC FREIBURG 4-0
Claudio Pizarro zorgt voor het slotakkoord; de Peruviaan maakt er 4-0 van.

17.12 uur: GOAL EINTRACHT BRAUNSCHWEIG - HAMBURGER SV 3-2
Domi Kumbela maakt zijn derde doelpunt van de middag en opnieuw gaat HSV-doelman René Adler niet vrijuit. Eintracht Braunschweig staat weer voor; het ontslag van trainer Bert van Marwijk lijkt weer iets dichterbij.

17.03 uur: GOAL EINTRACHT BRAUNSCHWEIG - HAMBURGER SV 2-2
Ivo Ilicevic zorgt een klein kwartier voor tijd voor de gelijkmaker namens Hamburger SV.

17.00 uur: AFTRAP SC BASTIA - AS MONACO

16.48 uur: GOAL EINTRACHT BRAUNSCHWEIG - HAMBURGER SV 2-1
Grote problemen voor Bert van Marwijk! Braunschweig komt op voorsprong door het tweede doelpunt van Domi Kumbela.

16.45 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - REAL VALLADOLID 2-0
Atlético Madrid koerst af op een moeiteloze zege. Raúl Garcia opende al in derde minuut de score en Diego Costa verdubbelde de marge een minuut later met een fraaie lob.

16.38 uur: GOAL EINTRACHT BRAUNSCHWEIG - HAMBURGER SV 1-1
Braunschweig komt langszij dankzij een afschuwelijke blunder van HSV-doelman René Adler, die een voorzet uit zijn handen laat glippen, waarna Domi Kumbela binnentikt. Direct daarna wordt Rafael van der Vaart voor Bert van Marwijk gewisseld.

16.11 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN - SC FREIBURG 3-0
Freiburg is geen partij voor Bayern. Toni Kroos legt de bal af op Shaqiri die weer wat geluk heeft met zijn inzet, want de bal verdwijnt via een been van een Freiburg-speler in het doel. Een monsterzege in de maak?

16.04 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID - REAL VALLADOLID 2-0
En dat is 2-0! Amper zestig seconden na de openingstreffer verdubbelt Diego Costa de marge met een prachtige lob.

16.04 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN - SC FREIBURG 2-0
De punten lijken al binnen voor Bayern München. Xherdan Shaqiri helpt Der Rekordmeister in de 33ste minuut aan de 2-0 met een van richting veranderd schot.

16.03 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID - REAL VALLADOLID 1-0
Atlético Madrid kent een droomstart tegen Real Valladolid. Raúl Garcia neemt in de derde minuut de openingstreffer voor zijn rekening.

16.00 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - REAL VALLADOLID
Toby Alderweireld begint in de basis bij Real Valladolid. Hij vormt het centrum van de Madrileense verdediging met Diego Godín.

15.52 uur: GOAL EINTRACHT BRAUNSCHWEIG - HAMBURGER SV 0-1
Wat een opluchting voor Bert van Marwijk! Pierre-Michel Lassoga kopt HSV in de 22ste minuut op voorsprong na een verre inworp. De spits viert zijn doelpunt door een omhelzing met Van Marwijk.

15.48 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN - SC FREIBURG 1-0
Bayern komt sterk uit de startblokken tegen Freiburg. Dante kopt een voorzet van Diego Contento vanaf de linkerflank tegen de touwen.

LANDGENOTEN: Virgil Misidjan heeft een belangrijke zege geboekt in de Bulgaarse titelrace. De Nederlandse buitenspeler zette zijn Ludogorets op een 1-0 voorsprong bij degradatiekandidaat Neftohmik. Ludogorets won uiteindelijk met 3-0 en heeft daardoor evenveel punten als koploper Litex Lovech, dat een duel meer gespeeld heeft.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Bayern München - SC Freiburg
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt
Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach
1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart
Eintracht Braunschweig - Hamburger SV

Hamburger SV van Bert van Marwijk en Rafael van der Vaart speelt vanmiddag misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Nummer zeventien HSV (zestien punten) kan zich tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig (twaalf punten) geen misstap veroorloven. Behalve Van der Vaart staan ook Ouasim Bouy en Ola John in de basis. Bij Bayern München begint Arjen Robben in de basis, terwijl Eljero Elia bij Werder Bremen op de bank zit.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.