VI Live: Van Wijk fortuinlijk, primeur Martins Indi

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

VI Live: Van Wijk fortuinlijk, primeur Martins Indi
LANDGENOTEN: Dennis van Wijk heeft met Westerlo een positief resultaat geboekt op Sclessin en blijft daardoor na vijf speelrondes ongeslagen. De Amsterdammer zal wel beseffen dat zijn ploeg fortuinlijk een punt overhield aan het bezoek aan Standard Luik. Namens de thuisploeg liet Paul-José Mpoku namelijk twee strafschoppen onbenut.Van Wijks collega en landgenoot Stanley Menzo had zaterdag minder geluk. Met Lierse SK ging de trainer op eigen veld onderuit tegen Charleroi (0-2), dat daarmee de eerste zege van het seizoen boekte.

22.40 uur: EERSTE PUNT GO AHEAD
Go Ahead Eagles is van de hatelijk nul af, maar toch zal het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Dordrecht geen algehele tevredenheid opleveren bij de Deventer formatie. Daarvoor werden te veel kansen gemist in De Adelaarshorst.

LANDGENOTEN: Bruno Martins Indi blijft ook na het uitduel met Paços Ferreira (Jackson Martínez maakte het enige doelpunt) met FC Porto zonder puntenverlies. Maar de Oranje-international heeft wel een persoonlijke primeur te pakken in Portugal; de verdediger kreeg zijn eerste gele kaart in de Primeira Liga.

21.38 uur: SPEKTAKEL ZONDER GOALS
Over spektakel geen klagen in De Adelaarshorst, het ontbreekt na 45 levendige minuten in Deventer alleen aan doelpunten. Go Ahead Eagles en FC Dordrecht hebben nog een helft daarin verandering te brengen.

21.36 uur: EINDSTAND SC HEERENVEEN - EXCELSIOR 2-0
Dankzij twee doelpunten in de slotfase wint SC Heerenveen voor het eerst dit seizoen. De manier waarop verdient niet de schoonheidsprijs, want tot de fout van doelman Jordy Deckers stevende Excelsior af op een punt.

21.31 uur: LARSSON SCOORT BIJ DEBUUT
Excelsior gaat met tien man dapper op zoek naar de gelijkmaker, maar krijgt de rekening achterin gepresenteerd. Debutant Sam Larsson kan op aangeven van invaller Yanic Wildschut de 2-0 op het scorebord zetten.

21.26 uur: DECKERS WEER DE SCHLEMIEL
Wat een verhaal is dit aan het worden! Jordy Deckers ging tegen NAC Breda en Go Ahead Eagles al in de fout en veroorzaakt nu een penalty. De doelman van Excelsior moet het veld met rood verlaten en ziet vervolgens hoe Marten de Roon de bal vanaf de stip langs gelegenheidskeeper Kevin Vermeulen schiet: 1-0.

LANDGENOTEN: Hij hinkt wat na zijn doelpunt, maar Ibrahim Afellay kan weer lachen. De 44-voudig Oranje-international tekent in de wedstrijd van Olympiakos Piraeus tegen het Niki Volos van trainer Wiljan Vloet voor de voortijdige beslissing. De 3-0 van zijn voet betekent zijn eerste goal in 22 maanden.

20.50 uur: VERTRAAGDE AFTRAP IN DEVENTER
Het slotstuk van deze Eredivisie-zaterdagavond gaat met enige vertraging van start. Het arbitrale kwartet heeft namelijk een gaatje in een doelnet gevonden. De schade is snel hersteld, en dus kunnen we beginnen in de Adelaarshorst.

Pakt Go Ahead Eagles tegen FC Dordrecht eindelijk de eerste punten van het seizoen, of stunt de gepromoveerde club uit Zuid-Holland opnieuw na de 2-1 zege op bezoek bij SC Heerenveen van twee weken terug?

Opstellingen:
Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriens, Van der Linden, Schenk; Van Ooijen, Overgoor, Türüç; De Sa, Kolder, Schalk;
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Peersman; Van Haaren, Van Overeem, Gosens; Korte, Lieder, Pisas.

20.31 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN - EXCELSIOR 0-0
Na 45 minuten zijn er nog geen doelpunten gevallen in Friesland. SC Heerenveen kreeg goede kansen via Stefano Marzo en Mark Uth, maar miste - na het vertrek van Hakim Ziyech naar FC Twente - het vernuft om de Excelsior-defensie te ontrafelen. De Rotterdammers waren dicht bij een goal, toen Sander Fischer de lat raakte.

20.27 uur: EINDSTAND BORUSSIA DORTMUND – BAYER LEVERKUSEN 0-2
Borussia Dortmund begint met een thuisnederlaag, die diep in blessuretijd wordt bezegeld door Stefan Kiessling. Zeker op basis van de eerste helft verdient Bayer Leverkusen de overwinning (0-2).

20.24 uur: ARSENAL PAKT TOCH PUNT: 2-2
Arsenal keert met een winstpunt terug naar Londen. Want weinig kans werden The Gunners toegedicht op Goodison Park, waar de thuisploeg in de laatste zeven minuten een 2-0 voorsprong door de vingers liet glippen (2-2).

20.23 uur: EINDSTAND WILLEM II – AZ 3-0
Daar is het laatste fluitsignaal. Willem II pakt de eerste punten van het seizoen, maar mag daarbij wel AZ bedanken voor de fouten in de achterhoede.

20.18 uur: GELIJKMAKER GIROUD
En dan toch; Arsenal staat gelijk op Goodison Park. Uit een voorzet van Nacho Monreal kopt Olivier Giroud de 2-2 binnen.

20.16 uur: VICENTO DEELT KNOCK-OUT UIT
AZ speelde na rust vol op de aanval, met alle risico's van dien. Willem II verzuimde eerder nog de knock-out uit te delen, maar doet dat nu alsnog in de persoon van Charlton Vicento. De vervanger van Bruno Andrade breekt met zijn snelheid door de defensie van AZ en klopt Esteban met een stift: 3-0.

20.11 uur: HOOP VOOR ARSENAL (2-1)
Santi Cazorla tekent voor de scherpe voorzet, Aaron Ramsey hoeft de bal er alleen maar in te tikken. Ontsnapt Arsenal na deze aansluitingstreffer tegen Everton opnieuw?   

19.45 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN - EXCELSIOR
De tweede Eredivisie-wedstrijd van deze zaterdagavond is in gang gezet. Kan Excelsior gebruikmaken van de gedwongen improvisatie die SC Heerenveen heeft toegepast op het middenveld of steelt Sam Larsson bij zijn debuut in Friesland de show?
Opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Buijs, Van Aken, Van Anholt; De Roon, Thorsby, Sinkgraven; Slagveer, Uth, Larsson.
Excelsior: Deckers; Karami, Fischer, Van Diermen, Brito; Kruijs, Auassar, Stans; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.

19.21 uur: RUSTSTAND BORUSSIA DORTMUND – BAYER LEVERKUSEN 0-1
Dankzij de snelste goal in de Bundesliga-historie leidt Bayer Leverkusen na 45 minuten terecht bij Borussia Dortmund, dat moeite heeft met de vroeg storende gasten.

19.20 uur: RUSTSTAND WILLEM II – AZ 2-0
Willem II gaat dankzij twee defensieve fouten van AZ met een 2-0 voorsprong rusten. Waar de daarna geblesseerd uitgevallen Bruno Andrade en Ali Messouad voor de Tilburgers scoorden, was AZ na de tegendoelpunten pas vlak voor het rustsignaal weer in staat van zich af te bijten.

19.17 uur: RUSTSTAND EVERTON – ARSENAL 2-0
Arsenal gaat de rust in met een 2-0 achterstand. Steven Naismith is kort voor het rustsignaal het laatste station van een snelle counter, ingeluid door Romelu Lukaku. Er hangt wel een buitenspelluchtje aan, en dus zal Arsenal-manager Arsène Wenger daar na afloop ongetwijfeld wel iets over kwijt willen.

19.02 uur: MESSAOUD STRAFT FOUTEN AZ AF
Daar is de tweede goal van Willem II!! Ali Messaoud (ex-AZ!) mag tussen een woud van AZ-verdedigers de bal aannemen bij een verre ingooi en in twee instanties scoren. Eerst belandde de bal, net als een minuut daarvoor, nog tegen de paal. Ook Ben Sahar was al dicht bij de 2-0. AZ staat daar collectief te slapen.

19.00 uur: OOK BLESSURE VOOR HENRIKSEN
Met Steven Berghuis en Bruno Andrade zijn er in Tilburg al twee spelers geblesseerd afgehaakt. Nu moet ook AZ-middenvelder Markus Henriksen zich laten vervangen. Eerder leek de Noor nog door te kunnen gaan. Marco van Basten brengt Thom Haye.

18.52 uur: BRUNO ANDRADE VALT UIT
De wedstrijd begon zo mooi voor hem, maar doelpuntenmaker Bruno Andrade valt nu geblesseerd uit. Voormalig ADO Den Haag-speler Charlton Vicento is zijn vervanger. Wat voor gevolgen heeft dat voor het spel van Willem II?

18.48 uur: GOAL EVERTON
Everton leidt op Goodison Park tegen Arsenal, dat net als vorige week tegen Crystal Palace op achterstand komt. Seamus Coleman breekt de ban met een kopbal na een fraaie voorzet van Gareth Barry.

18.46 uur: BRUNO ANDRADE PAKT CADEAUTJE AZ UIT
Dat gaat wel héél makkelijk! AZ-rechtsback Mattias Johansson speelt de bal laconiek richting de eigen achterlijn. Dat was waarschijnlijk als terugspeelbal bedoeld, maar hij brengt er Willem II-aanvaller Ben Sahar mee in stelling, die Esteban omspeelt en Bruno Andrade de 1-0 laat maken.

18.45 uur: LARSSON DEBUTEERT VOOR HEERENVEEN
De deze week gepresenteerde Sam Larsson debuteert meteen in de basis bij SC Heerenveen. Daardoor vervangt Daley Sinkgraven de geschorste Joey van den Berg op het middenveld. Ook Morten Thorsby krijgt een basisplaats na het vertrek van Hakim Ziyech naar FC Twente.
Opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Buijs, Van Aken, Van Anholt; De Roon, Thorsby, Sinkgraven; Slagveer, Uth, Larsson.
Excelsior: Deckers; Karami, Fischer, Van Diermen, Brito; Kruijs, Auassar, Stans; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.

18.32 uur: AFTRAP WILLEM II - AZ
Zonder de geblesseerde AZ-aanvaller Steven Berghuis, maar mét de van een schorsing teruggekeerde Willem II-doelman Kostas Lamprou, start de zaterdagavond in de Eredivisie in Tilburg. Willem II gaat op jacht naar de eerste punten van het seizoen.

18.31 uur: BELLARABI BEZORGT BAYER BLIKSEMSTART
Bayer Leverkusen staat al na negen seconden met 1-0 voor! Karim Bellarabi scoort op aangeven van Sebastien Boenisch. Het betekent een nieuw Bundesliga-record!

18.30 uur: AFTRAP BORUSSIA DORTMUND - BAYER LEVERKUSEN
Zonder WK-ganger Mats Hummels, maar met Marco Reus als aanvoerder, begint Borussia Dortmund aan het Bundesliga-seizoen. Bayer Leverkusen is de tegenstander.

18.30 uur: AFTRAP EVERTON - ARSENAL
Met Alexis Sánchez in de punt van de aanval en Alex Oxlade-Chamberlain en Mesut Özil op de flanken begint Arsenal op bezoek bij Everton aan de eerste uitwedstrijd van het seizoen.

18.28 uur: ROSHEUVEL VERVANGT BERGHUIS
De kogel is door de kerk. Steven Berghuis haakt geblesseerd af. Zijn vervanger is de snelle Mikhail Rosheuvel.

18.25 uur: ZORGEN AZ OM BERGHUIS
Het is onzeker of Steven Berghuis kan starten in Tilburg. De vleugelspits van AZ greep in de warming-up naar zijn linkerhamstring en bleef langer op het veld om samen met assistent-trainer Alex Pastoor vast te stellen of hij wel of niet kan meedoen.

LANDGENOTEN: Nadir Çiftçi is belangrijk geweest voor Dundee United. De Nederlandse aanvaller zette zijn team in de negentiende minuut op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Ross County, waar Jordi Balk de volledige wedstrijd speelde en Darren Maatsen in de 84ste minuut inviel. Uiteindelijk won Dundee met 2-1. Mario Bilate was basisspeler bij de thuisploeg en werd vlak voor tijd vervangen.

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Hoewel David Nugent de kans kreeg om Thibaut Courtois zijn eerste tegentreffer op Stamford Bridge te bezorgen, pakt Chelsea voor de tweede keer dit seizoen drie punten door met 2-0 van Leicester City te winnen. Swansea City en West Ham United volgen het voorbeeld van The Blues door respectievelijk van Burnley (1-0) en Crystal Palace (3-1) te winnen. Ronald Koeman speelde met Southampton doelpuntloos gelijk tegen West Bromwich Albion.

De uitslagen:
Chelsea - Leicester City 2-0
Southampton - West Bromwich Albion 0-0
Swansea City - Burnley 1-0
Crystal Palace - West Ham United 1-3

17.40 uur: OPSTELLINGEN WILLEM II - AZ
De opstellingen voor de eerste Eredivisiewedstrijd van deze zaterdagavond (18.30 uur) zijn bekend. Trainer Jurgen Streppel heeft bij Willem II onder de lat weer een plek ingeruimd voor Kostas Lamprou, die twee weken terug tegen PSV nog pijnlijk in de fout ging bij de 0-1 en ook nog een penalty veroorzaakte en daarvoor rood kreeg. AZ-coach Marco van Basten stuurt de gebruikelijke elf namen het veld in.
Opstellingen:
Willem II:
Lamprou; Cornelisse, Peters, Dries Wuytens, Heymans; Haemhouts, Messaoud, Stijn Wuytens; Ondaan, Bruno Andrade, Sahar.
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Jan Wuytens, Poulsen; Gudelj, Henriksen, Ortiz; Hupperts, Tankovic, Berghuis.

17.37 uur: DROGBA VALT IN
Didier Drogba valt in en dat wordt op Stamford Bridge gevierd alsof de 3-0 al op het scorebord staat. Voor de duidelijkheid: dat is dus niet het geval!

17.33 uur: HAZARD SCHIET CHELSEA NAAR VEILIGE MARE
Eden Hazard zorgt er met een knappe individuele actie voor dat de overwinning van Chelsea definitief binnen is. Want in het laatste kwartier gaat Leicester City een 2-0 achterstand vermoedelijk niet meer goedmaken.

17.22 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar bleek niet voldoende voor een overwinning van Schalke 04. De Nederlandse spits zette zijn ploeg met een intikker op voorsprong, maar Hannover 96 toonde veerkracht en won met 2-1.

Ook Werder Bremen zorgde voor een spectaculaire ommekeer. Binnen drie minuten werkte de ploeg van buitenspeler Eljero Elia een 2-0 achterstand tegen Hertha BSC, waar Roy Beerens een assist gaf, weg.  Een 2-2 uitslag was daarvan het resultaat.

De uitslagen:
1899 Hoffenheim – FC Augsburg 2-0
Hannover 96 – Schalke 04 2-1
Hertha BSC – Werder Bremen 2-2
Eintracht Frankfurt – SC Freiburg 1-0
1. FC Köln – Hamburger SV 0-0

17.20 uur: DIEGO COSTA OPENT SCORE
Op aangeven van Branislav Ivanovic zorgt Diego Costa voor de openingstreffer. Het verzet van Leicester City lijkt daarmee gebroken.

16.49 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Chelsea heeft het bijzonder lastig met promovendus Leicester City. Het elftal van manager José Mourinho krijgt nauwelijks kansen. De 0-0 ruststand is dan ook niet onverdiend.

De wedstrijden:
Chelsea – Leicester City 0-0
Crystal Palace – West Ham United 0-2
Southampton – West Bromwich Albion 0-0
Swansea City – Burnley 1-0

16.33 uur: HUNTELAAR SCOORT
Klaas-Jan Huntelaar begint het nieuwe seizoen met waar hij goed in is: scoren. Met een intikker zet hij Schalke 04 op voorsprong op bezoek bij Hannover 96. Het voorbereidende werk was van Eric Choupo-Moting, die diep werd gestuurd door Julian Draxler.

16.18 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Roy Beerens heeft een assist gegeven bij zijn competitiedebuut tegen Werder Bremen. Dat zorgt halverwege voor een 1-0 voorsprong van Hertha BSC, waar Jos Luhukay trainer is en ook John Heitinga basisklant is. Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar waren dreigend, maar kwamen niet tot scoren voor hun clubs.

De wedstrijden:
1899 Hoffenheim – FC Augsburg 2-0
Hannover 96 – Schalke 04 0-0
Hertha BSC – Werder Bremen 1-0
Eintracht Frankfurt – SC Freiburg 1-0
1. FC Köln – Hamburger SV 0-0

15.36 uur: EINDSTAND ASTON VILLA – NEWCASTLE UNITED 0-0
Er wordt niet gescoord in Birmingham. Siem de Jong kreeg in de slotfase een kans, maar hij stuitte op Brad Guzan. In de slotminuut werd Mike Williamson van het veld gestuurd. De verdediger van Newcastle ontving zijn tweede gele kaart.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Met Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Eljero Elia (Werder Bremen), John Heitinga en Roy Beerens (beiden Hertha BSC) staan er maar liefst zes Nederlanders aan de aftrap in de Bundesliga.

De wedstrijden:
1899 Hoffenheim – FC Augsburg
Hannover 96 – Schalke 04
Hertha BSC – Werder Bremen
Eintracht Frankfurt – SC Freiburg
1. FC Köln – Hamburger SV

15.10 uur: DEBUUT SIEM DE JONG
Siem de Jong maakt zijn debuut namens Newcastle United. Hij vervangt landgenoot Vurnon Anita.

14.57 uur: JANMAAT DREIGEND
Tot twee keer toe is Daryl Janmaat dicht bij zijn eerste treffer in dienst van Newcastle United. De rechtsback is eerst gevaarlijk met een kopbal, die knap gekeerd wordt door Brad Guzan en schiet daarna met links nipt over.

LANDGENOTEN: Tom Beugelsdijk heeft met FSV Frankfurt uit tegen 1. FC Nürnberg, waar Dave Bulthuis linksback is, een 1-0 zege geboekt. Beide Nederlanders speelden de volledige wedstrijd. Nürnberg kreeg vroeg in de wedstrijd de kans om via een strafschop de leiding te nemen, maar Javier Pinola verzuimde te scoren. Hanno Balitsch tekende uiteindelijk voor het enige doelpunt.

14.35 uur: OPSTELLINGEN BUNDESLIGA
Nadat Bayern München met Arjen Robben in de gelederen vrijdag al met 2-1 won van VfL Wolfsburg (mede door een goal van Robben) komen er ook op zaterdag veel Nederlanders in actie. Zo staat Klaas-Jan Huntelaar in de basis bij Schalke 04, dat op bezoek gaat bij Hannover 96. Paul Verhaegh (FC Augsburg, uit naar 1899 Hoffenheim) en Rafael van der Vaart (Hamburger SV, uit naar FC Köln) dragen zelfs de aanvoerdersband bij hun club. Bij het duel Hertha BSC – Werder Bremen komen meerdere landgenoten in actie. Eljero Elia start bij de bezoekers, Roy Beerens en John Heitinga hebben een basisplaats bij de gastheren.

14.31 uur: RUSTSTAND ASTON VILLA - NEWCASTLE UNITED 0-0
In de eerste helft was er weinig te beleven in Birmingham. Aston Villa zakte in en wachtte op de counter, terwijl Newcastle United nauwelijks in staat bleek uitgespeelde kansen te creëren.

LANDGENOTEN: Quincy Promes heeft met Spartak Moskou op bezoek bij Ufa gewonnen met 2-1. De 22-jarige vleugelspeler droeg bij aan de zege door een assist te geven op de tweede treffer van zijn elftal. In de 88ste minuut werd Promes gewisseld. Spartak pakte twaalf punten uit de eerste vijf competitiewedstrijden.

13.45 uur: AFTRAP ASTON VILLA - NEWCASTLE UNITED
De bal rolt in Birmingham. Tim Krul, Vurnon Anita en Daryl Janmaat azen op de eerste punten, terwijl Ron Vlaar bij Aston Villa zijn goede seizoenstart een vervolg wil geven.

12.54 uur: VIER NEDERLANDERS AAN DE AFTRAP IN BIRMINGHAM
Het debuut van Siem de Jong bij Newcastle United laat nog even op zich wachten. De middenvelder is wel weer fit en zit ook bij de selectie van Alan Pardew voor het uitduel bij Aston Villa, maar begint op de bank. Tim Krul, Vurnon Anita en Daryl Janmaat hebben wél een basisplaats bij The Magpies. Bij thuisclub Aston Villa speelt aanvoerder Ron Vlaar gewoon. Leandro Bacuna zit op de bank, Karim El Ahmadi zit niet bij de selectie. Aftrap is om 13.45 uur.

Aston Villa: Guzan; Hutton, Senderos, Vlaar, Cissokho; Westwood, Delph; Richardson, Weimann, N’Zogbia; Agbonlahor.

Newcastle United: Krul; Janmaat, Williamson, Coloccini, Dummett; Anita, Colback; Gouffran, Sissoko, Cabella; Rivière.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

llay

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.