VI Live: Van Dijk scoort voor Celtic, Ludogorets kampioen

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Van Dijk scoort voor Celtic, Ludogorets kampioen

Daarmee is de VI Live voor woensdagavond ten einde.

LANDGENOTEN: Dankzij een doelpunt van Virgil van Dijk heeft Celtic op bezoek bij Saint Johnstone een zwaarbevochten punt behaald. Van Dijk maakte op bezoek bij Saint Johnstone in de 77ste minuut de 1-3 voor Celtic en er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de kampioen. De thuisclub kwam in de slotminuten echter nog terug tot 3-3. Celtic, dat al weken kampioen is in Schotland, verloor dit seizoen pas een competitiewedstrijd.

22.53 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - STADE RENNES 1-2
Op de dag dat Paris Saint-Germain dankzij het 1-1 gelijkspel van AS Monaco kampioen van Frankrijk werd, is Stade Rennes de eerste club die dit seizoen een competitiewedstrijd wint in Parc des Princes. Ook de teruggekeerde Zlatan Ibrahimovic kon daar als invaller niets aan doen.

22.50 uur: EINDSTAND REAL VALLADOLID – REAL MADRID 1-1
Real Madrid laat weer punten liggen! Dit resultaat zet de titelstrijd in Spanje volledig op zijn kop. Met nog twee duels staat Real Madrid namelijk derde, met een punt minder dan nummer twee Barcelona en vier minder dan Atlético Madrid. Atlético en Barça nemen het op de slotdag van de competitie tegen elkaar op in Camp Nou en weten dat zij kampioen zijn als zij hun laatste twee duels allebei winnen.

22.41 uur: GOAL REAL VALLADOLID – REAL MADRID 1-1
Verliest Real Madrid hier definitief het zicht op de titel? Met nog vijf minuten te spelen komt laagvlieger Real Valladolid langszij. Humberto Osorio werkt de bal na een corner achter Iker Casillas..

22.37 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY – ASTON VILLA 4-0
Yaya Touré maakt er 4-0 van en direct daarna fluit arbiter Mike Oliver af. Manchester City wint eenvoudig van Aston Villa en heeft nog maar een punt nodig om zich tot kampioen van Engeland te kronen.

22.35 uur: EINDSTAND AZ – SC HEERENVEEN 3-0
Het is afgelopen in Alkmaar. AZ staat dankzij een 3-0 overwinning al met één been in de finale van de play-offs. SC Heerenveen probeerde in de tweede helft nog wel een aansluitingstreffer te maken, maar kon geen bres slaan in de Alkmaarse defensie. Opmerkelijk, omdat de Friezen eerder dit seizoen nog negen keer scoorden in twee onderlinge duels (4-2 en 5-1).

22.33 uur: GOAL MANCHESTER CITY – ASTON VILLA 3-0
En dat is drie! Stevan Jovetic schiet vanaf de rand van de zestien raak.

22.15 uur: GOAL MANCHESTER CITY – ASTON VILLA 2-0
Wedstrijd beslist. Edin Dzeko schiet vanaf een meter de tweede goal van City tegen de touwen. Weer zijn David Silva en Pablo Zabaleta de architecten.

22.08 uur: GOAL MANCHESTER CITY – ASTON VILLA 1-0
Daar is-ie dan! Eindelijk weet City de defensieve muur van Villa te doorbreken. Edin Dzeko rondt af na aangeven van Pablo Zabaleta, die werd weggestuurd door David Silva.

22.01 uur: REAL VALLADOLID – REAL MADRID 0-1
Nieuws over de blessure van Cristiano Ronaldo. De hamstringkwetsuur die de aanvaller in de achtste minuut opliep laat zich vrij onschuldig aanzien, zo luidt het vanuit het Madrileense kamp. De Portugees liet zich uit voorzorg vervangen.

21.52 uur: RUSTSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - STADE RENNES 1-2
Een voetbalfeest is het nog niet in Parijs. Nu de Franse titel al binnen is staat Paris Saint-Germain bij rust met 2-1 achter tegen Stade Rennes, een vroege openingsgoal van Ezequiel Lavezzi ten spijt. Zlatan Ibrahimovic zit nog altijd op de bank.

LANDGENOTEN: Met nog twee wedstrijden voor de boeg hebben Virgil Misidjan en Jeroen Lumu zich met Ludogorets Razgrad gekroond tot kampioen van Bulgarije. Een 1-0 overwinning op Lokomotiv Plovdiv was voldoende om voor de derde keer op rij de landstitel te winnen. Volgende week donderdag kan de Bulgaarse club van de twee voormalige Willem II'ers de dubbel pakken in de bekerfinale tegen Botev Plodviv.

21.47 uur: RUSTSTAND REAL VALLADOLID – REAL MADRID 0-1
Real Madrid gaat rusten met een nipte voorsprong dankzij een prachtige vrije trap van Sergio Ramos. Smet op de voorsprong is de blessure van Cristiano Ronaldo, die de wedstrijd al na een paar minuten moest afbreken

21.36 uur: GOAL REAL VALLADOLID – REAL MADRID 0-1
Real Madrid scoort uit een vrije trap via Sergio Ramos. De verdediger kegelt de bal vanaf twintig meter in het doel.

21.33 uur: RUSTSTAND AZ – SC HEERENVEEN 3-0
AZ leidt halverwege met 3-0 in de heenwedstrijd van de play-off tegen SC Heerenveen. Het zit de Friezen niet bepaald mee, want vlak voor rust viel Alfred Finnbogason geblesseerd uit na het missen van een enorme kans. Trainer Marco van Basten liet de opnieuw op de bank geposteerde Hakim Ziyech invallen als vervanger van de Eredivisietopscorer.

21.33 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Manchester City – Aston Villa 0-0
City heeft het heel lastig met Aston Villa. Als de stand zo blijft is er voor zowel Liverpool als Chelsea nog een comeback in de titelrace mogelijk.
Sunderland – West Bromwich Albion 2-0
Sunderland lijkt zich definitief veilig te spelen. Als The Black Cats van West Bromwich Albion winnen, heeft dat grote gevolgen voor Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel. Hun club Norwich City degradeert dan officieus naar het  Championship.

21.23 uur: GOAL AZ - SC HEERENVEEN 3-0
Het gaat nu wel heel hard in Alkmaar! Amper een minuut na de rake strafschop van Nemanja Gudelj scoort Steven Berghuis op aangeven van Markus Henriksen. Na een pass van de Noorse middenvelder is het voor Berghuis een koud kunstje doelman Kristoffer Nordfeldt te omspelen.

21.22 uur: GOAL AZ - SC HEERENVEEN 2-0
Het gebrek aan een centrumspits breekt AZ vooralsnog niet op. Nemanja Gudelj zet de Alkmaarders uit een penalty op een 2-0 voorsprong. Er ging een overtreding van Joost van Aken op Steven Berghuis aan vooraf.

21.11 uur: GOAL AZ - SC HEERENVEEN 1-0
AZ komt na 25 minuten op voorsprong. Steven Berghuis komt door over de rechterflank, maar raakt vanuit een lastige hoek de paal. Celso Ortiz is er echter als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

21.10 uur: REAL VALLADOLID –REAL MADRID 0-0
Flinke tegenvaller voor Real Madrid! Cristiano Ronaldo verlaat met een blessure het veld en wordt vervangen door Alvaro Morata.

21.00 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN - STADE RENNES
In wat de kampioenswedstrijd van Paris Saint-Germain had moeten worden, kunnen de spelers van de Parijse club al beginnen met feestvieren, want doordat AS Monaco zojuist met 1-1 gelijk heeft gespeeld tegen Guingamp is het gat op de ranglijst al niet meer te overbruggen.

21.00 uur: AFTRAP REAL VALLADOLID – REAL MADRID
Real Madrid begint aan de inhaalwedstrijd tegen Real Valladolid. Bij een overwinning staat De Koninklijke weer tweede, op twee punten van koploper Atlético Madrid. Cristiano Ronaldo begint gewoon in de basis, in tegenstelling tot zijn ontbrekende aanvalspartner Gareth Bale. Sami Khedira zit op de bank en kan na een half jaar afwezigheid zijn rentree maken.

21.00 uur: EINDSTAND ESKISEHIRSPOR - GALATASARAY 0-1
Het is klaar! Wesley Sneijder is de held van Galatasaray. Hij schiet de Turkse topclub in de bekerfinale langs Eskisehirspor en wint zijn derde hoofdprijs in dienst van Cimbom. Eerder won hij al de landstitel en de Turkse Supercup.

20.45 uur: AFTRAP AZ – SC HEERENVEEN
Het tweede duel in de play-offs begint. Vanwege een flinke blessurecrisis begint AZ met Steven Berghuis en Johann Berg Gudmundsson als spitsen. Bij SC Heerenveen zit Hakim Ziyech wederom op de bank.
De opstellingen:
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Henriksen, Gudelj, Ortiz, Elm; Berghuis, Gudmundsson
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Kum, Kruiswijk, Van Aken; Van Anholt, Van der Berg, De Roon; Basacikoglu, Finnbogason, Sinkgraven.

20.45 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Sunderland – West Bromwich Albion
Manchester City – Aston Villa
Thuis tegen Aston Villa kan Manchester City weer een flinke stap richting de landstitel zetten. Dat doet het in de volgende opstelling:
Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov; Garcia, Yaya Toure; Milner, Silva, Nasri; Dzeko.
Bij Aston Villa staan Ron Vlaar en Karim el Ahmadi in de basis. Leandro Bacuna zit op de bank.

20.35 uur: GOAL ESKISEHIRSPOR - GALATASARAY 0-1
Wesley Sneijder lijkt zich te ontpoppen tot held van Galatasaray! Na een afgesloten schot van Selçuk Inan komt de bal bij de aanvallende middenvelder, die feilloos controleert en binnenschiet: 0-1.

20.33 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN - VITESSE 1-0
Dankzij een late treffer van Lorenzo Burnet reist FC Groningen zaterdag met een prima uitgangspositie af naar Arnhem. Vitesse zal nog wel even terugdenken aan de gemiste penalty van Christian Atsu.

20.29 uur: GOAL FC GRONINGEN – VITESSE 1-0
Eindelijk een doelpunt! Lorenzo Burnet opent de score in de 88ste minuut met een puntertje in de korte hoek.

19.52 uur: RUSTSTAND ESKISEHIRSPOR - GALATASARAY 0-0
Hoewel Wesley Sneijder met een aantal prima passes strooide, staat het nog 0-0 in Konya. De beste kansen waren voor Galatasaray. Met name Burak Yilmaz was een paar dicht bij een goal.

19.43 uur: ESKISEHIRSPOR - GALATASARAY
Hollandse taferelen in Turkije. De bekerfinale wordt een paar minuten stilgelegd vanwege vuurwerk dat op de sintelbaan wordt opgegooid. Het stond echt blauw van de rook. Maar in tegenstelling tot de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax leverde het geen gevaar op voor de spelers. Inmiddels voetballen beide ploegen weer.

19.32 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN - VITESSE 0-0
Geen doelpunten in De Euroborg na 45 minuten. Marco Bizot is tot nu toe de man van de wedstrijd. De keeper van FC Groningen hield een strafschop van Christian Atsu uit zijn doel.

19.27 uur: OPSTELLINGEN AZ – SC HEERENVEEN
AZ begint tegen SC Heerenveen met een geïmproviseerde tweemansvoorhoede, die bestaat uit Steven Berghuis en Johann Berg Gudmundsson. Spitsen Denni Avdic en Aron Jóhannsson ontbreken namelijk vanwege blessures, net als rechtsbuiten Roy Beerens. Bij SC Heerenveen ontbreekt behalve de al langer geblesseerde Anthony Lurling niemand. Trainer Marco van Basten, die na dit seizoen overstapt naar AZ, wijzigt dan ook niets aan zijn opstelling.
De opstellingen:
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Henriksen, Gudelj, Ortiz, Elm; Berghuis, Gudmundsson
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Kum, Kruiswijk, Van Aken; Van Anholt, Van der Berg, De Roon; Basacikoglu, Finnbogason, Sinkgraven.

19.02 uur: AFTRAP ESKISEHIRSPOR - GALATASARAY
De jacht van Wesley Sneijder op de Turkse beker is geopend. Eskisehirspor en Galatasaray beginnen in het Atatürk-stadion in Konya aan de Turkse bekerfinale.

18.58 uur: FC GRONINGEN – VITESSE
MIS! Christian Atsu kiest voor de linkerhoek, evenals doelman Marco Bizot die zijn strafschop keert.

18.57 uur: PENALTY FC GRONINGEN – VITESSE
Een strafschop voor Vitesse! Rasmus Lindgren vloert Renato Ibarra en de bal gaat op de stip!

18.45 uur: AFTRAP FC GRONINGEN – VITESSE
De play-offs om Europees voetbal gaan van start in Euroborg.
Opstellingen:
FC Groningen: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Chery, Lindgren, Van Nieff; Van der Velden, Zivkovic, Kostic.
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Mori, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Atsu; Labyad, Havenaar, Ibarra.

17.50 uur: OPSTELLING GALATASARAY
Wesley Sneijder staat zoals verwacht in de basis bij Galatasaray, dat om 19.00 uur de Turkse bekerfinale tegen Eskisehirspor speelt.

17.36 uur: OPSTELLINGEN FC GRONINGEN - VITESSE
De opstellingen voor het eerste play-offduel van woensdagavond (18.45 uur) zijn bekend. Waar FC Groningen ongewijzigd begint aan de eerste van twee wedstrijden tegen Vitesse, keren bij de Arnhemmers Zakaria Labyad en Renato Ibarra terug in de basisopstelling. Dat gaat ten koste van aanvoerder Guram Kashia en Bertrand Traore. Lucas Piazon ontbreekt in de wedstrijdselectie.
Opstellingen:
FC Groningen: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Chery, Lindgren, Van Nieff; Van der Velden, Zivkovic, Kostic.
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Mori, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Atsu; Labyad, Havenaar, Ibarra.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.