VI Live: terugblik op een spectaculaire voetbaldag

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

Hierbij is de VI Live voor zondag afgesloten.

22.50 uur: EINDSTAND REAL MADRID - BARCELONA 3-4
Barcelona wint El Clásico op bezoek bij aartsrivaal Real Madrid! Lionel Messi is met drie treffers de grote man bij de Catalanen. De kleine Argentijn bepaalde vlak voor tijd de eindstand vanaf elf meter.

22.41 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Lazio – AC Milan 1-1
Catania – Juventus 0-1

AC Milan weet op bezoek bij Lazio opnieuw niet te winnen, waardoor de zorgen voor trainer Clarence Seedorf alleen maar toenemen. Koploper Juventus won opnieuw, dit keer van Catania.

22.41 uur: GOAL REAL MADRID - BARCELONA 3-4
Barcelona komt op voorsprong! Lionel Messi benut opnieuw een strafschop, dit keer gegeven na een overtreding van Xabi Alonso op Andrés Iniesta.

22.21 uur: GOAL REAL MADRID - BARCELONA 3-3
En het staat weer gelijk. Nu schiet Lionel Messi een strafschop binnen. Opnieuw een omstreden penalty, want Sergio Ramos lijkt Neymar helemaal niet te raken. Desondanks krijgt hij rood.

22.11 uur: GOAL REAL MADRID - BARCELONA 3-2
Daar is Cristiano Ronaldo. Hij zet Real Madrid op voorsprong door een strafschop te benutten. Een onterechte penalty, want de overtreding werd buiten het zestienmetergebied gemaakt.

22.09 uur: REAL MADRID - BARCELONA
Karim Benzema mist opnieuw een enorme kans. De spits had er al vijf kunnen maken.

22.06 uur: GOAL LAZIO - AC MILAN 1-1
Álvaro González kopt Lazio in de 61ste minuut verdiend op voorsprong tegen AC Milan.

21.59 uur: GOAL CATANIA - JUVENTUS 0-1
Carlos Tévez zet de bezoekers na een klein uur op voorsprong in Stadio Angelo Massimino.

21.47 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - BARCELONA 2-2
Wat een spektakel tijdens El Clásico. Halverwege een gelijke stand. Karim Benzema scoort twee keer namens Real Madrid, terwijl Andrés Iniesta en Lionel Messi voor de doelpunten namens Barcelona zorgen.

21.42 uur: GOAL REAL MADRID - BARCELONA 2-2
En het is weer gelijk in Estadio Santiago Bernabéu. Lionel Messi schiet na een scrimmage binnen.

21.32 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Lazio - AC Milan 0-1
Catania - Juventus 0-0

AC Milan leidt tegen de verhouding in op bezoek bij Lazio door een treffer van Kaká, terwijl er nog niet gescoord is bij het duel tussen Catania en Juventus. Beide trainers, Rolando Maran en Antonio Conte, werden daar na 26 minuten naar de tribune gestuurd.

21.29 uur: GOAL LAZIO - AC MILAN 0-1
Kort voor rust zet Kaká de bezoekers op voorsprong met een van richting veranderd schot. Kort daarvoor wordt een doelpunt van Lazio onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

21.24 uur: GOAL REAL MADRID - BARCELONA 2-1
En wéér is het raak. Karim Benzema schiet binnen na opnieuw voorbereidend werk van Ángel di María. Binnen vier minuten draait Real Madrid een achterstand om in een voorsprong.

21.20 uur: GOAL REAL MADRID - BARCELONA 1-1
Uit een schitterende voorzet van Ángel di María kopt Karim Benzema de gelijkmaker binnen. Víctor Valdés zit er nog wel aan, maar kan de inzet van de Franse spits niet keren.

21.16 uur: REAL MADRID - BARCELONA
Aan de andere kant is Lionel Messi dicht bij 0-2, maar de Argentijn schiet voorlangs. Spektakel!

21.13 uur: REAL MADRID - BARCELONA
Op aangeven van Ángel di María mist Karim Benzema een enorme kans op de gelijkmaker.

21.07 uur: GOAL REAL MADRID - BARCELONA 0-1
Wát een start van de wedstrijd. Binnen zeven minuten komt Barcelona op voorsprong via Andrés Iniesta, die binnenknalt op aangeven van Lionel Messi.

21.00 uur: AFTRAP REAL MADRID - BARCELONA
Real Madrid en Barcelona zijn in Estadio Santiago Bernabéu begonnen aan El Clásico. Beide teams treden met de verwachte elf namen aan. Real Madrid neemt bij een overwinning acht punten voorsprong op de aartsrivaal.
Opstellingen:
Real Madrid: Diego Lopez; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Alonso, Modric, Di María; Bale, Benzema, Ronaldo.
Barcelona: Valdés; Alves, Pique, Mascherano, Alba; Busquets, Xavi, Fabregas; Neymar, Messi, Iniesta.

20.52 uur: EINDSTAND BENFICA – ACADÉMICA COIMBRA 3-0
Benfica heeft kinderlijk eenvoudig gewonnen van Académica Coimbra. In eigen huis was de kwartfinalist van de Europa League een maatje te groot voor de nummer tien van de Portugese competitie.

20.45 uur: AFTRAP SERIE A
Lazio - AC Milan
Catania - Juventus

Volgens de Italiaanse media moet AC Milan-trainer Clarence Seedorf de komende twee uitduels winnen anders volgen er maatregelen. Nigel de Jong heeft op bezoek bij Lazio een basisplaats, terwijl Urby Emanuelson op de bank begint bij de Rossoneri.

20.25 uur: EINDSTAND NAPOLI – FIORENTINA 0-1
Fiorentina heeft zich na de uitschakeling in de Europa League goed herpakt op bezoek bij Napoli. In Stadio San Paolo bepaalde Joaquín in de slofase de eindstand in het voordeel van La Viola.

19.48 uur: AFTRAP BENFICA – ACADÉMICA COIMBRA 2-0
Benfica, de tegenstander van AZ in de kwartfinale in de Europa League, stevent af op een eenvoudige zege op Académica Coimbra. Beide treffers komen op naam van Lima.

19.21 uur: EINDSTAND BAYER LEVERKUSEN - 1899 HOFFENHEIM 2-3
Door een laat doelpunt van Anthony Modeste heeft Bayer Leverkusen nu acht van zijn laatste negen duels verloren. De andere wedstrijd eindigde in een gelijkspel, dus er is sprake van een vormcrisis bij Leverkusen.

19.17 uur: RUSTSTAND NAPOLI – FIORENTINA 0-0
Napoli, met de Belg Dries Mertens op de reservebank, moet na de rust verder met tien man. De Algerijn Faouzi Ghoulam ontving na 37 minuten de rode kaart van scheidsrechter Paolo Tagliavento.

19.00 uur: AFTRAP BENFICA – ACADÉMICA COIMBRA

18.54 uur: EINDSTAND ASTON VILLA – STOKE CITY 1-4
Aston Villa heeft de goede start in eigen huis tegen Stoke City geen vervolg kunnen geven. The Villans kwamen al na vijf minuten op voorsprong, maar moesten uiteindelijk wel hun meerdere erkennen in de bezoekers.

18.50 uur: EINDSTAND REAL BETIS – ATLÉTICO MADRID 0-2
Atlético Madrid sloeg na de rode kaart van Betis-middenvelder Braian Rodriguez genadeloos toe. Twee minuten later opende Gabi de score, terwijl Diego Costa even later de eindstand bepaalde. Atlético heeft nu net zoeveel punten als stadgenoot Real Madrid, dat later deze avond de Clásico speelt tegen Barcelona.

18.30 uur: AFTRAP NAPOLI - FIORENTINA

18.19 uur: RUSTSTAND BAYER LEVERKUSEN - 1899 HOFFENHEIM 1-2
Bayer Leverkusen wacht al acht wedstrijden op een overwinning en ook tegen 1899 Hoffenheim, dat leidt met 1-2, lijkt de bevrijdende zege uit te blijven voor het elftal van trainer Sami Hyypiä.

17.49 uur: RUSTSTAND REAL BETIS - ATLÉTICO MADRID 0-0
Tot dusver weinig opwinding in Estadio Benito Villamarin. In afwachting van de wedstrijd van zondagavond tussen Real Madrid en Barcelona moet Atlético winnen voor een goede uitgangspositie in de Spaanse competitie.

17.48 uur: RUSTSTAND ASTON VILLA – STOKE CITY 1-3
Aston Villa schiet uit de startblokken en komt na zes minuten al op voorsprong. Daarna kantelde het duel volledig. De bezoekers buigen de achterstand om in een 3-1 voorsprong. Erik Pieters levert bij de tweede treffer van Stoke de assist op Peter Crouch.

17.30 uur: AFTRAP BAYER LEVERKUSEN - 1899 HOFFENHEIM

17.21 uur: EINDSTAND FC NÜRNBERG - EINTRACHT FRANKFURT 2-5
Het is afgelopen in Nürnberg. Heel even leek Gertjan Verbeek zijn ploeg nog aan te kunnen zetten tot een comeback, maar na de 2-3 van José Campaña liep Eintracht Frankfurt alsnog uit naar een klinkende 5-2 overwinning.

17.19 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - EINTRACHT FRANKFURT 2-5
Nu is het definitief gedaan met de aspiraties van Gertjan Verbeek. Invaller Vaclav Kadlec maakt er ook nog 2-5 van. De degradatiezorgen voor 1. FC Nürnberg nemen nu toch echt toe.

17.16 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - EINTRACHT FRANKFURT 2-4
Nu lijkt de hoop van Gertjan Verbeek op een comeback toch echt vervolgen. Na een rode kaart voor Javier Pinola in de tachtigste minuut was een punt al ver weg, nu is dat helemaal het geval. Joselu maakt na de 0-2 ook de 2-4.

17.00 uur: AFTRAP ASTON VILLA – STOKE CITY
Met de van blessures herstelde El Ahmadi en Erik Pieters toch in de basis beginnen Aston Villa en Stoke City aan hun Nederlands getinte Premier League-duel. El Ahmadi weet zich bij Villa in de rug gesteund door Leandro Bacuna en Ron Vlaar, terwijl bij Stoke behalve Pieters ook voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic start. Ex-Feyenoorder John Guidetti begint op de bank.

17.00 uur: AFTRAP REAL BETIS – ATLETICO MADRID
In afwachting van het resultaat in de Clásico later vanavond kan Atlético Madrid in Zuid-Spanje hekkensluiter Real Betis nog dieper in de zorgen duwen. Bij een zege kunnen Diego Simeone en zijn mannen bovendien met een gerust hart kijken naar de clash tussen Real Madrid en Barcelona, waar een van de twee concurrenten in de titelstrijd sowieso punten gaat verspelen.

16.55 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Sampdoria – Hellas Verona 5-0
Udinese - Sassuolo 1-0
Internazionale – Atalanta 1-2
Bologna - Cagliari 1-0
Eerder op de dag is Parma – Genoa geëindigd in 1-1.

16.58 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - EINTRACHT FRANKFURT 2-3
Het wordt spannender en spannender in Nürnberg. Zeven minuten na de 1-3 maakt José Campaña de tweede treffer voor het elftal van trainer Gertjan Verbeek. Zit er toch nog een comeback in tegen Eintracht Frankfurt?

16.51 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - EINTRACHT FRANKFURT 1-3
Er is wellicht toch nog hoop voor Gertjan Verbeek en 1. FC Nürnberg. Clubtopscorer Josip Drmic doet in de 64ste minuut wat terug met alweer zijn dertiende competitiedoelpunt van het seizoen.

16.41 uur: GOAL 1. FC NÜRNBERG - EINTRACHT FRANKFURT 0-3
Dat zal hard aankomen! Meteen na rust neemt Eintracht Frankfurt verder afstand van Gertjan Verbeek en 1. FC Nürnberg. Joselu en Alexander Madlung maken er binnen vier minuten 0-3 van. Nürnberg dreigt daardoor een pas op de plaats te moeten maken op de zeventiende stek.

16.27 uur: RUSTSTAND 1. FC NÜRNBERG - EINTRACHT FRANKFURT 0-1
Halverwege staan 1. FC Nürnberg en trainer Gertjan Verbeek achter tegen Eintracht Frankfurt. Tranquillo Barnetta scoorde in de 21ste minuut.

16.23 uur: GOAL TOTTENHAM HOTSPUR – SOUTHAMPTON 3-2
Dankzij een snoeihard schot van Gylfi Sigurdsson pakt Tottenham Hotspur in de extra tijd een overwinning tegen Southampton. Christian Eriksen was echter de grote man met twee doelpunten en een assist.

16.18 uur: EINDSTAND AZ - PEC ZWOLLE 2-1
Zonder al te veel kansen in het laatste half uur trekt AZ de 2-1 voorsprong over de streep. PEC Zwolle wekte vooral in de eerste helft de indruk met het hoofd al bij de halve finale in het bekertoernooi van komende woensdag tegen NEC te zitten.

15.50 RUSTSTANDEN SERIE A
Sampdoria – Hellas Verona 3-0
Udinese – Sassuolo 1-0
Internazionale – Atalanta 1-1
Bologna – Cagliari 0-0

15.39 uur: AZ - PEC ZWOLLE
De na rust ingevallen Joost Broerse veroorzaakt een strafschop met een overtreding op Aron Jóhannsson. Vervolgens vergeet de IJslandse spits echter te scoren. Diederik Boer stopt zijn matige inzet.

15.34 uur: GOAL TOTTENHAM HOTSPUR – SOUTHAMPTON 2-2
Na goed doorzetten van Roberto Soldado kan Christian Eriksen van dichtbij de 2-2 intikken voor Tottenham Hotspur.

15.30 uur: AFTRAP 1. FC NÜRNBERG - EINTRACHT FRANKFURT
Het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek begint aan de degradatiewedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.

15.17 uur: RUSTSTAND TOTTENHAM HOTSPUR - SOUTHAMPTON 1-2
Dankzij een treffer van Christian Eriksen mag Tottenham Hotspur nog hopen op een goed resultaat. Het is voor The Spurs te hopen dat het nog van een wederopstanding komt na twee nederlagen in de competitie en de uitschakeling in de Europa League tegen Benfica.

15.16 uur: RUSTSTAND AZ - PEC ZWOLLE 1-2
AZ leek na de zwakke start van PEC Zwolle op weg naar een eenvoudige zege, maar moet door de 2-1 van Mustafa Saymak toch nog aan de bak in de tweede helft.

15.12 uur: GOAL AZ - PEC ZWOLLE 1-2
Daar is de aansluitingstreffer alsnog. En nu is het AZ dat staat te slapen. Mustafa Saymak kan vogelvrij inkoppen na een voorzet van Jesper Drost. Esteban staat erbij en kijkt ernaar.

15.06 uur: AZ - PEC ZWOLLE
PEC Zwolle gaat na de ronduit zwakke start steeds beter voetballen. Het scheelt weinig of het levert tien minuten voor rust de aansluitingstreffer op. AZ-doelman Esteban werpt zich net op tijd voor de bal.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Sampdoria - Hellas Verona
Udinese - Sassuolo
Internazionale - Atalanta
Bologna - Cagliari

Eerder op de dag is Parma - Genoa geëindigd in 1-1.

15.00 uur: GOAL TOTTENHAM HOTSPUR - SOUTHAMPTON 1-2
Na matig verdedigen van Southampton komt de bal voor de voeten van Christian Eriksen. De Deense middenvelder, die deze zomer overkwam van Ajax, twijfelt niet en maakt de aansluitingstreffer voor Tottenham.

14.57 uur: GOAL TOTTENHAM HOTSPUR - SOUTHAMPTON 0-2
Grote problemen voor Tottenham Hotspur in de thuiswedstrijd tegen Southampton. Doordat rechtsback Kyle Naughton twee keer in de fout gaat, kunnen Jay Rodriguez en Adam Lallana profiteren door te scoren.

14.48 uur: AZ - PEC ZWOLLE
Bijna is het al 3-0. AZ-aanvaller Aron Jóhannsson stuit van dichtbij echter op PEC Zwolle-doelman Diederik Boer.

14.43 uur: GOAL AZ - PEC ZWOLLE 2-0
Het gaat hard in Alkmaar. Na veertien minuten staat AZ al met 2-0 voor. Ditmaal is het Nemanja Gudelj die profiteert van chaos in de Zwolse defensie. Zit PEC Zwolle met het hoofd stiekem toch al bij de bekerwedstrijd tegen NEC?

14.36 uur: GOAL AZ - PEC ZWOLLE 1-0
AZ trapt het gaspedaal in de openingsfase vooralsnog gewoon vol in. Na zes minuten is het raak. Een voorzet van Steven Berghuis belandt in de verre hoek achter PEC Zwolle-doelman Diederik Boer, zonder dat de bal is aangeraakt. Ook spits Aron Jóhannsson zit er niet aan.

14.30 uur: AFTRAP AZ - PEC ZWOLLE
De bal rolt in Alkmaar. Het is niet uitgesloten dat AZ en PEC Zwolle enigszins met de handrem zullen spelen. De nummer zeven en acht van de Eredivisie spelen komende week in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi hun 'belangrijkste wedstrijd van het jaar', zo lieten trainers Dick Advocaat en Ron Jans weten. AZ tegen Ajax, NEC tegen PEC Zwolle.

14.30 uur: AFTRAP TOTTENHAM HOTSPUR - SOUTHAMPTON
Met de voormalige Eredivisie-spelers Jan Vertonghen, Nacer Chadli, Moussa Dembéle en Christian Eriksen in de basis trapt Tottenham Hotspur af tegen Southampton.

13.30 uur: AZ - PEC ZWOLLE
Dick Advocaat dreigde zijn B-elftal op te gaan stellen tegen PEC Zwolle als protest tegen de KNVB, die weigerde de wedstrijd van AZ net als die van Ajax te verplaatsen wegens de nucleaire top in Den Haag. AZ heeft daardoor slechts vier dagen de tijd om zich voor te bereiden op de halve finale van de KNVB-beker tegen Ajax, maar Advocaat houdt zondagmiddag gewoon vast aan zijn gebruikelijke elf. Vrijdag liet hij dat tijdens de persconferentie al doorschemeren. Bij PEC Zwolle krijgen wel een aantal spelers rust met het oog op de halve finale tegen NEC. Joost Broerse, Mateusz Klich en Giovanni Hiwat beginnen op de bank.
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Poulsen; Gudelj, Ortiz, Elm; Berghuis, Jóhansson, Beerens.
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Lachman, Van der Werff, Van Hintum; Mokotjo, Saymak, Drost; Mahmudov, Benson, Karagounis.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.