VI Live - Sunderland naar finale, Barcelona wint ruim

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

Tot zover onze Live-dienst.

23.46 uur: EINDSTAND LEVANTE – BARCELONA 1-4
Barcelona kan een plek in de halve finale van het bekertoernooi niet meer ontgaan na een ruime winst in het eerste kwartfinaleduel met Levante. Lionel Messi gaf drie assists en Christian Tello maakte drie doelpunten.

23.25 uur: EINDSTAND MANCHESTER UNITED – SUNDERLAND 2-1 (1-2 NA STRAFSCHOPPEN)
Sunderland plaatst zich ten koste van Manchester United voor de finale van het toernooi om de League Cup na een krankzinnige bekeravond. Na een 2-1 stand na 120 minuten (het eerste halve finale-duel was ook in 2-1 geëindigd) nam Sunderland de strafschoppen het beste.

23.15 uur: EINDSTAND MANCHESTER UNITED – SUNDERLAND 2-1 (NA VERLENGING)
Manchester United en Sunderland gaan strafschoppen nemen na een 3-3 stand over twee wedstrijden.

LANDGENOTEN: Gregory van der Wiel is met Paris Saint-Germain uitgeschakeld in het Franse bekertoernooi. Ondanks een doelpunt van Edinson Cavani was Montpellier in het Parc des Princes met 2-1 te sterk. Ook de ingevallen Zlatan Ibrahimovic kon niet voorkomen dat PSG de achtste finales van het toernooi om de Coupe de France misliep.

22.56 uur: EINDSTAND AC MILAN – UDINESE 1-2
AC Milan strandt in de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia na een verrassende thuisnederlaag tegen Udinese. Daarmee lijdt Clarence Seedorf zijn eerste nederlaag als trainer van de Milanezen.

22.47 uur: RUSTSTAND LEVANTE - BARCELONA 1-0
Barcelona kijkt bij rust tegen een 1-0 achterstand aan in Valencia. Nabil El Zhar zette Levante na een half uur op voorsprong. Barça heeft echter nog een hele tweede helft en een return in eigen huis om uitschakeling in de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi te voorkomen.

22.39 uur: GOAL AC MILAN - UDINESE 1-2
Bekeruitschakeling dreigt voor het AC Milan van Clarence Seedorf door een doelpunt van Nicolas Lopez in de 78ste minuut.

22.35 uur: VERLENGING MANCHESTER UNITED – SUNDERLAND 1-0
Er is verlenging nodig om Manchester United en Sunderland van elkaar te scheiden in de halve finale van het toernooi om de League Cup. United staat na negentig minuten met 1-0 voor, maar dat is niet genoeg omdat Sunderland het eerste duel met 2-1 won. Uitdoelpunten tellen in het toernooi pas ná de verlenging dubbel.

22.34 uur: EINDSTAND AJAX - FEYENOORD 3-1
Over en uit in De Arena. Ajax knokt zich terug in de wedstrijd na een sterk eerste half uur van Feyenoord. Ajax schaart zich in navolging van AZ, PEC Zwolle en NEC bij de halve finale van het KNVB-bekertoernooi en lijkt daarmee ook de grote favoriet voor de eindzege.

22.33 uur: GOAL AJAX - FEYENOORD: 3-1
Voor zover het nog niet was beslist, is het dat nu wel. In de tweede minuut van de extra tijd kan de ingevallen Thulani Serero alleen af op doelman Erwin Mulder. De Zuid-Afrikaan deelt de genadeklap uit door de bal door de benen van de Feyenoord-doelman in het lege doel te schuiven.

22.31 uur: GOAL LEVANTE - BARCELONA 1-0
Een nieuwe stunt is in de maak. Levante, dat Barcelona afgelopen weekend in de competitie al op 1-1 hield, komt op voorsprong door een treffer van Nabil El Zahr.

22.08 uur: GOAL AJAX - FEYENOORD: 3-1
Ajax komt op voorsprong. Na een door hemzelf opgezette aanvaller tikt Bojan Krkic de bal binnen, nadat Erwin Mulder nog wel redding heeft gebracht op een kopbal van Lasse Schöne. Feyenoord zal zijn defensieve stellingen moeten verlaten.

22.00 uur: AFTRAP LEVANTE – BARCELONA
Het eerste kwartfinaleduel tussen Levante en Barcelona in het toernooi om de Copa del Rey begint. Afgelopen weekend hield Levante de Catalanen in de competitie op 1-1.

21.53 uur: AJAX - FEYENOORD 1-1
De eerste grote mogelijkheid na rust is voor Feyenoord. Na een voorzet van Lex Immers verzuimen eerst Graziano Pellè (mislukte hakbal) en daarna Ruben Schaken de bal langs Kenneth Vermeer te schieten. Die bezeert zich bij het stoppen van de inzet van Schaken.

21.50 uur: RUSTSTAND AC MILAN – UDINESE 1-1
Het AC Milan van Clarence Seedorf leek met een voorsprong te gaan rusten tegen Udinese door een doelpunt van Mario Balotelli. Luis Muriel hielp de Zebrette vlak voor rust echter langszij met een benutte strafschop. Het is de eerste tegenstreffer van Milan onder leiding van Seedorf.

21.36 uur: EINDSTAND NEC – FC UTRECHT 1-0
NEC plaatst zich voor de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker na een zwaarbevochten overwinning op FC Utrecht. Marnick Vermijl maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

21.34 uur: RUSTSTAND MANCHESTER UNITED – SUNDERLAND 1-0
Manchester United ligt op koers voor de finale van het toernooi om de League Cup door een doelpunt van Jonny Evans. Het eerste halve finale-duel met Sunderland eindigde in 2-1 voor The Black Cats.

21.31 uur: RUSTSTAND AJAX - FEYENOORD 1-1
Na 45 minuten staan Ajax en Feyenoord op gelijke hoogte. De Rotterdammers begonnen beter en drukten dat uit in de score dankzij Jean-Paul Boëtius. In het laatste kwartier kwam Ajax beter in de wedstrijd. Na de gelijkmaker van Viktor Fischer kregen beide ploegen allebei nog kansen op de 2-1. Ricardo van Rhijn en Fischer misten echter voor Ajax, terwijl Graziano Pellè in de handen van Kenneth Vermeer schoot.

21.22 uur: AJAX - FEYENOORD 1-1
Feyenoord heeft het na de gelijkmaker van Viktor Fischer plotseling erg lastig. Ricardo van Rhijn stuit van dichtbij op Erwin Mulder, waarna Fischer de bal er in de rebound ook niet in krijgt.

21.18 uur: GOAL AJAX - FEYENOORD: 1-1
Ajax scoort uit de eerste de beste kans die het krijgt. Viktor Fischer heeft na een dieptepass van Daley Blind drie pogingen nodig om de bal eerst langs Erwin Mulder en daarna Daryl Janmaat te krijgen. Hij scoort uiteindelijk toch in een leeg doel. Joris Mathijsen krijgt daarna alsnog geel voor een overtreding op Lerin Duarte. Arbiter Kevin Blom had de voordeelregel toegepast.

21.15 uur: AJAX - FEYENOORD 0-1
Ajax begint iets meer aan te dringen, maar slaagt er vooralsnog niet in een bres te slaan in de Rotterdamse defensie. Doelman Erwin Mulder beleeft tot dusver een rustige avond.

21.10 uur: AJAX - FEYENOORD 0-1
Graziano Pellè is voor het eerst gevaarlijk. Eerst zorgt hij voor verwarring door Kenneth Vermeer te vlug af te zijn, waarna de bal maar net voor de doellijn wordt weggehaald door Nicolai Boilesen. Daarna moet de Ajax-sluitpost in actie komen als de Italiaan van buiten het zestienmetergebied uithaalt.

21.07 uur: GOAL AC MILAN - UDINESE 1-0
Mario Balotelli zet AC Milan na zes minuten op voorsprong tegen Udinese. Afgelopen zondag nam hij ook al de enige treffer voor zijn rekening tijdens het debuut van Clarence Seedorf tegen Hellas Verona (1-0).

21.01 uur: AJAX - FEYENOORD 0-1
Het is Feyenoord dat in het eerste kwartier de bovenliggende partij is. Ajax heeft nog geen kans gecreëerd, terwijl Ruben Schaken zojuist gevaarlijk opdook in het strafschopgebied van de Amsterdammers. Kenneth Vermeer voorkwam dat de rechterspits écht gevaarlijk werd.

21.00 uur: AFTRAP AC MILAN – UDINESE
Ook in zijn tweede duel als hoofdtrainer van AC Milan geeft Clarence Seedorf een basisplaats aan Urby Emanuelson en Nigel de Jong. Inzet van de wedstrijd tegen Udinese is een plek in de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia.
Opstelling AC Milan: Abbiati; De Sciglio, Zapata, Rami, Emanuelson; De Jong, Nocerino; Birsa, Kaká, Robinho; Balotelli.

20.52 uur: AJAX-FEYENOORD 0-1
Dat Feyenoord al na zes minuten op voorsprong staat betekent nog helemaal niets. Eerder dit seizoen opende Graziano Pellè ook al zo vroeg de score, maar won Ajax uiteindelijk toch: 2-1.

20.51 uur: GOAL AJAX - FEYENOORD: 0-1
Dat is even schrikken voor Ajax. Feyenoord begint brutaal aan de bekerkraker en komt na zes minuten op een 1-0 voorsprong. Lex Immers stuurt Tonny Vilhena alleen op Ajax-doelman Kenneth Vermeer af, die niets kan uitrichten tegen de lob van de 19-jarige middenvelder. Jean-Paul Boëtius geeft op de doellijn het laatste tikje. Ricardo van Rhijn komt net te laat.

20.45 uur: AFTRAP AJAX - FEYENOORD
De bekerklassieker tussen Ajax en Feyenoord gaat van start. De Rotterdammers gaan op zoek naar de eerste overwinning in De Arena sinds augustus 2005. Sindsdien zijn de Amsterdammers in onderlinge confrontaties met de aartsrivaal al tien duels ongeslagen op eigen veld (W9, G1).
Opstellingen:

20.45 uur: AFTRAP MANCHESTER UNITED – SUNDERLAND
Alexander Büttner begint in de basis bij Manchester United, dat tegen Sunderland een 2-1 achterstand uit het eerste halve finale-duel moet wegwerken om de finale van het toernooi om de League Cup te bereiken. Wayne Rooney en Robin van Persie ontbreken wederom vanwege blessures.

20.31 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE – JVC CUIJK: 5-1
Na een knappe overwinning op Jupiler League-club MVV Maastricht is JVC Cuijk in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi gestrand door toedoen van PEC Zwolle. De in de Eredivisie moeizaam winnende ploeg van trainer Ron Jans was duidelijk een maatje groot: 5-1. Kevin van Veen zorgde namens Cuijk met een schitterende vrije trap wel voor het hoogtepunt van de avond.

20.31 uur: RUSTSTAND NEC – FC UTRECHT 1-0
NEC gaat met een verdiende 1-0 voorsprong (goal Marnick Vermijl) rusten tegen FC Utrecht. De thuisclub kreeg via Jakob Jantscher en Kevin Conboy enorme kansen om zijn voorsprong te vergroten, maar beide spelers kregen de bal van dichtbij niet in het doel.

20.19 uur: GOAL PEC ZWOLLE – JVC CUIJK: 5-1
Invaller Denis Mahmudov speelde voor de winterstop nog in de Topklasse Zaterdag bij Excelsior '31, maar maakt nu zijn tweede van de avond. Het is tevens zijn tweede in dienst van PEC Zwolle.

20.11 uur: GOAL PEC ZWOLLE – JVC CUIJK: 4-1
JVC Cuijk krijgt dan eindelijk loon naar werken. Kevin van Veen schiet een vrije trap via de onderkant van de lat stijlvol binnen: 4-1. PEC Zwolle-doelman Diederik Boer staat aan de grond genageld.

LANDGENOTEN: Wesley Sneijder leed als invaller met Galatasaray een verrassende 1-0 bekernederlaag tegen Elazigspor, dat zestiende staat in de Turkse Süper Lig. De verliespartij is niet fataal voor Sneijder en consorten, omdat in Turkije de eerste ronde van het bekertoernooi in een poulefase wordt afgewerkt. In die poule heeft Galatasaray halverwege vier punten uit drie duels. Het duel werd ontsierd door de zware blessure die Aydin Yilmaz van Galatasaray in de eerste helft opliep. Bij het inzetten van een sliding brak de middenvelder zijn been.

20.01 uur: GOAL PEC ZWOLLE - JVC CUIJK: 4-0
JVC Cuijk blijft dapper tegenstand bieden in de hoop nog een eretreffer te maken, maar het is PEC Zwolle dat de score verder opvoert. Dat gebeurt wel met enig fortuin. Invaller Denis Mahmudov schiet raak via de rug van Cuijk-middenvelder Frenk Schaap.

19.54 uur: GOAL NEC – FC UTRECHT: 1-0
Marnick Vermijl zet NEC in de achtste minuut op voorsprong na een assist van Søren Rieks. Afgelopen zondag tegen ADO Den Haag was de Belgische rechtsback ook al de gevierde man door de 2-1 op het scorebord te zetten.

19.45 uur: AFTRAP NEC – FC UTRECHT
Elroy Pappot vervangt bij FC Utrecht Edouard Duplan, die in het duel met Feyenoord van afgelopen zondag zijn knieschijf brak. Timothy Derijck neemt de plek in van Dave Bulthuis, terwijl Adam Sarota speelt in plaats van Tommy Oar. De opstelling van NEC is precies hetzelfde als zondag, toen er met 3-1 van ADO Den Haag werd gewonnen
Opstelling NEC
: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Haitz, Conboy; Stefanik, Koolwijk, Rieks; Hemlein, Higdon en Jantscher.
Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Derijck, Heerings, Markiet; Diemers, Toornstra, Ayoub, Pappot, Sarota; De Ridder.

19.37 AJAX - FEYENOORD
Ook de opstelling van Feyenoord is er. Trainer Ronald Koeman wijzigt zijn elftal zoals verwacht op slechts één plaats. Sven van Beek vervangt de geschorste Stefan de Vrij in het hart van de defensie. De Vrij kreeg eind vorig jaar twee gele kaarten in het bekerduel met Heracles Almelo, dat Feyenoord na strafschoppen won.
Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè, Boëtius.

19.32 RUSTSTAND PEC ZWOLLE – JVC CUIJK 3-0
Na drie doelpunten in de eerste twintig minuten deed PEC Zwolle het in de eerste helft rustig aan. JVC Cuijk-keeper Joris van Gerwen voorkwam dat de ploeg van trainer Ron Jans nog meer kon scoren. Aan de andere kant kreeg de club van Hans Kraay jr. ook kansen op een tegentreffer, maar die viel niet.

19.31 AJAX - FEYENOORD
De opstelling van Ajax is bekend. Trainer Frank de Boer stuurt in vergelijking met de 1-0 gewonnen topper tegen PSV vier andere namen het veld in. Kenneth Vermeer vervangt Jasper Cillessen onder de lat, Stefano Denswil krijgt achterin de voorkeur boven Niklas Moisander, Lerin Duarte speelt op het middenveld in plaats van Thulani Serero en niet Kolbeinn Sigthórsson maar Bojan Krkic staat in de spits.
Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Duarte; Schöne, Bojan, Fischer.

LANDGENOTEN: Huub Stevens en Hedwiges Maduro hebben zich met PAOK Saloniki ten koste van rivaal Iraklis Saloniki geplaatst voor de kwartfinale van de Griekse beker. PAOK won in eigen huis met 5-1 dankzij doelpunten van Maarten Martens, Miroslav Stoch (2x), Stefanos Athanasiadis en Sekou Oliseh. Het eerste duel tussen beide stadgenoten in de achtste finale van het bekertoernooi was al in een 1-0 overwinning voor PAOK geëindigd.

19.05 GOAL PEC ZWOLLE – JVC CUIJK: 3-0
En opnieuw is het raak. En weer uit een standaardsituatie. Uit een corner scoort Ryan Thomas uit een vrijwel onmogelijke hoek via de schouder van JVC Cuijk-keeper Joris van Gerwen, die het doelpunt op zijn naam krijgt.

19.03 GOAL PEC ZWOLLE – JVC CUIJK: 2-0
Het lijkt een makkelijke avond te gaan worden voor PEC Zwolle. Maikel van der Werff schiet in de zestiende minuut van dichtbij de 2-0 binnen na een van richting veranderde vrije trap. Trainer Hans Kraay jr. moet zijn spelers tot wel heel grote hoogte stuwen wil dit niet het einde van het bekeravontuur van JVC Cuijk betekenen.

18.50 GOAL PEC ZWOLLE - JVC CUIJK: 1-0
We zijn amper drie minuten onderweg in het IJsseldelta Stadion, of PEC Zwolle komt al op voorsprong. JVC Cuijk-keeper Joris van Gerwen laat zich verrassen door een vrije trap van Bart van Hintum, die zijn poging pardoes in de verre hoek ziet belanden.

18.47 AFTRAP PEC ZWOLLE - JVC CUIJK
De eerste van de drie kwartfinales die vanavond in het KNVB-bekertoernooi op het programma staan is van start gegaan. Eredivisionist PEC Zwolle moet in eigen huis tegen Topklasser JVC Cuijk, waar Hans Kraay jr. de trainer is, gezichtsverlies voorkomen. Fred Benson krijgt in de spits de voorkeur boven Guyon Fernandez.
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Saymak, Mokotjo, Drost; Hiwat, Benson, Thomas.
JVC Cuijk: Van Gerwen; Carmelia, Dingil, Ritzen, Hattu; Öztürk, Fennebeumer, Schaap; Prent Van Veen, Ben-Ahmed.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.