VI Live: stoppen slaan door bij Mexès, goal Zeefuik

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live is hierbij gesloten! Blik hieronder terug op de diverse binnen- en buitenlandse wedstrijden!

22.42 uur: EINDSTAND LAZIO-AC MILAN
Door goals van Marco Parolo (2) en Miroslav Klose draait Lazio in de tweede helft de 0-1 ruststand volledig om: 3-1. Stefan de Vrij valt bij de thuisploeg geblesseerd uit halverwege het tweede bedrijf, maar de prijs voor meest stompzinnige actie van het weekend gaat vooralsnog naar Philippe Mexès die zich als een krankzinnige gedraagt nadat hij rood krijgt voor het naar de keel grijpen van Stefano Mauri.

Género Zeefuik heeft zijn tweede wedstrijd in het shirt van Heart of Midlothian niet opgeluisterd met een overwinning. De voormalige aanvaller van FC Groningen was trefzeker en leverde een assist, maar kon niet voorkomen dat Falkirk met 3-2 te sterk was. Achtervolger Rangers FC kwam niet in actie, waardoor de voorsprong van koploper Heart of Midlothian van dertien punten intact blijft. Zeefuik staat na twee duels in de Schotse tweede divisie op drie treffers.

22.34 uur: PAK SLAAG VITESSE IN HEERENVEEN
SC Heerenveen drukt Vitesse met de neus op de feiten (4-1). Waar de Friese aanval wervelt, daar is die uit Arnhem juist zoekende.

22.18 uur: ERETREFFER VITESSE
Vitesse heeft dan toch zijn doelpunt te pakken in Heerenveen (4-1). Guram Kashia kopt raak, maar meer dan een eretreffer lijkt dat niet.

21.53 uur: HEERENVEEN DENDERT DOOR
De laatste hoop van Vitesse is verdwenen. Een fraaie Friese combinatie met Sam Larsson als aangever en Luciano Slagveer als afmaker maakt een einde aan de Arnhemse illusies.

21.52 uur: EINDSTAND KAMEROEN - GUINEE 1-1
De stand in Groep D van het toernooi om de Afrika Cup is volledig in evenwicht na het gelijkspel van Kameroen tegen Guinee. De laatste groepswedstrijden moeten dus uitmaken wie verder gaat. Kameroen, Guinee, Ivoorkust en Mali hebben twee punten.

21.48 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID - RAYO VALLECANO 3-1
Atlético Madrid klopt Rayo Vallecano op de tegenaanval. Met twee doelpunten is Antoine Griezmann de gevierde man.

21.47 uur: BOSZ WISSELT DRIE KEER
Vitesse kijkt bij SC Heerenveen tegen een 3-0 achterstand aan en daar is trainer Peter Bosz niet blij mee. Hij haalt de falende Wallace naar de kant, net als Jan-Arie van der Heijden en Josh McEachran. Dan Mori, Uros Djurdjevic en Kevin Diks moeten het gaan doen.

21.35 uur: RUSTSTAND LAZIO-AC MILAN 0-1
Door een vroege goal van Jérémy Menez gaat AC Milan in Rome aan de leiding.

21.34 uur: EINDSTAND FC DORDRECHT-EXCELSIOR 1-0
In de negentiende speelronde is het eindelijk zover voor FC Dordrecht: de eerste thuiszege van dit seizoen, bovendien de eerste in de Eredivisie sinds 28 mei 1995. Excelsior druipt af na de nederlaag in de Rijnmond-derby.

21.34 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE-AZ 1-1
Omdat PEC en AZ gelijkspelen laat eerstgenoemde na nummer drie Feyenoord te passeren. AZ had op gelijke hoogte met de Rotterdammers kunnen komen, maar verzuimt dat dus ook.

21.31 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN - VITESSE 3-0
Kan Vitesse in de rust een antwoord vinden op de dramatisch verlopen eerste helft in Heerenveen? De Friezen waren voor rust oppermachtig.

21.27 uur: VITESSE AL GESLAGEN?
SC Heerenveen lijkt de buit al binnen te hebben. Daley Sinkgraven zorgt na veertig minuten voor een marge van drie doelpunten tegen Vitesse: 3-0.

21.03 uur: LIEDER ZET DORDT OP VOORSPRONG TEGEN EXCELSIOR
Daar is de voor FC Dordrecht bevrijdende openingsgoal. Mart Lieder toonde zich in de eerste helft al bedrijvig, maar troeft door goed door te gaan nu Jurgen Mattheij af en prikt binnen. De rodelantaarndrager staat op voorsprong tegen de seizoensrevelatie. Waar gaat dit eindigen?

20.55 uur: UTH SLAAT TOE
En weer staat de defensie van Vitesse te kijk. Op aangeven van Joey van den Berg prikt Mark Uth zijn twaalfde treffer van het seizoen binnen en leidt SC Heerenveen na tien minuten al met 2-0.

20.49 uur: FRIESE BLIKSEMSTART
Sam Larsson zet de Vitesse-defensie te kijk en vindt met zijn voorzet Luciano Slagveer, die van dichtbij doelman Eloy Room passeert: 1-0 voor SC Heerenveen.

20.47 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - RAYO VALLECANO 2-1
Atlético Madrid leidt halverwege dankzij twee doelpunten van Antoine Griezmann, die Fernando Torres op de bank houdt.

20.45 uur: AFTRAP LAZIO-AC MILAN
Marco van Ginkel krijgt in het voor AC Milan-coach Filippo Inzaghi cruciale duel zijn derde basisplaats van het seizoen. Nigel de Jong ontbreekt bij Milan. Bij de thuisploeg is Stefan de Vrij weer basisspeler. Daar is Edson Braafheid geblesseerd.
De opstellingen:
Lazio: Marchetti; Basta, De Vrij, Cana, Radu; Cataldi, Biglia, Parolo; Candreva, Klose, Mauri
Milan: Diego Lopez; Abate, Mexes, Alex, Armero; Poli, Montolivo, Van Ginkel; Bonaventura, Menez, El Shaarawy

20.45 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN - VITESSE
Terwijl Vitesse-trainer Peter Bosz vasthoudt aan dezelfde elf spelers die vorige week tegen PSV (0-2) begonnen, voert zijn SC Heerenveen-collega Dwight Lodeweges twee wijzigingen door. Kenny Otigba neemt de plaats van Doke Schmidt in. Winteraanwinst Jonas Thern krijgt zijn eerste basisplaats bij de Friese club als vervanger van de geschorste Marten de Roon.
Opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Aken, Otigba, Van Anholt; Thern, Sinkgraven, Van den Berg; Slagveer, Uth, Larsson.
Vitesse: Room, Wallace, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Qazaishvili, McEachran; Ibarra, Pröpper, Labyad.

20.31 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - AZ 1-1
Twee treffers tot dusver in Zwolle. Een gelijkopgaande strijd waarin Nemanja Gudelj en Jody Lukoki het net wisten te vinden.

20.30 uur: RUSTSTAND FC DORDRECHT-EXCELSIOR 0-0
In de Rijnmond-derby is voor rust nog niet gescoord.

20.24 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - PSV 1-2
PSV houdt in de slotfase stand bij SC Cambuur en sleept de 1-2 zege uit het vuur. De voorsprong op achtervolger Ajax, dat zondag (12.30 uur) nog in actie komt tegen Feyenoord, is opgelopen naar zeven punten.

20.22 uur: BOLTON HOUDT STAND OP ANFIELD
Liverpool heeft nog een wedstrijd nodig om ten koste van Bolton Wanderers de hoop op de FA Cup overeind te houden. Op Anfield blijven de doelpunten achterwege.

20.19 uur: SPANNING IN LEEUWARDEN
Daniël de Ridder zorgt in blessuretijd met een rake vrije trap voor wat spanning. Zal Cambuur zelfs nog gelijk komen tegen PSV?

20.01 uur: GOAL PEC ZWOLLE
En binnen een kwartier staat het alweer gelijk. Op aangeven van Ryan Thomas schiet Jody Lukoki de 1-1 tegen de touwen.

20.00 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - RAYO VALLECANO

20.00 uur: DEPAY BESLIST WEDSTRIJD
PSV tooont zich bijzonder efficiënt in Friesland. Uit een voorzet van Santiago Arias kopt Memphis Depay de 2-0 binnen en dus lijkt het beslist.

19.50 uur: GOAL AZ
De ban is al vroeg gebroken in Zwolle. Een hoekschop van Celso Ortiz komt voor de voeten van Nemanja Gudelj, die de bal fraai in het doel krult.

19.49 uur: EINDSTAND ELCHE - BARCELONA 0-6
Barcelona heeft een kinderlijk eenvoudige zege geboekt op laagvlieger Elche. In Estadio Martínez Valero waren Gerard Piqué, Lionel Messi (2), Neymar (2) en Pedro de doelpuntenmakers. De jarige Luis Suarez zat de hele wedstrijd op de bank.

19.48 uur: GOAL BARCELONA
En Pedro maakt het feest compleet voor de Catalanen. De rappe buitenspeler zet in de blessuretijd de marge op zes tegen Elche.

19.45 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE - AZ
De bal rolt in Zwolle. De inzet is duidelijk voor nummer vier PEC Zwolle en nummer vijf AZ: in het spoor blijven van de kopgroep in de Eredivisie. Het verschil tussen beide ploegen is één punt. Hieronder de 22 namen.
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Lam, Bjelica, Van Hintum; Rienstra, Brama, Drost; Lukoki, Nijland, Thomas.
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Poulsen; Gudelj, Ortíz, Henriksen; Dos Santos, Jóhansson, Tankovic.

19.45 uur: AFTRAP FC DORDRECHT – EXCELSIOR
De streekderby tussen hekkensluiter FC Dordrecht en nummer dertien Excelsior is in gang gezet. Bekijk hieronder de opstellingen.
FC Dordrecht: Kurto; Lima, Peersman, Steenvoorden, Van Deelen; Gosens, Ojo, Van Overeem; Alisic, Lieder, Pisas.
Excelsior: Coutinho; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Stans, Kruijs, Auassar; Van Weert, Van Mieghem.

19.43 uur: GOAL MESSI
Nummer 21 van dit seizoen is een feit. Lionel Messi zet de marge op vijf met een droge knal in de lange hoek.

19.27 uur: BERGHUIS ONTBREEKT IN ZWOLLE
AZ moet het zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle stellen zonder Steven Berghuis. De aanvaller is ziek. Aron Jóhannsson is zijn vervanger in het IJsseldelta Stadion.

19.26 uur: BARCELONA DENDERT DOOR
En daar is het alweer 0-4! Weer is het Neymar die doel treft. En net als bij de 0-3 is Lionel Messi de aangever. Neymar zet de aanval op, loopt door en krijgt dit keer de bal door de lucht aangespeeld. De volley betekent de 0-4.

19.24 uur: SCHITTERENDE GOAL BARCELONA
Neymar zet Barcelona bij Elche op een 3-0 voorsprong. Hij staat aan het einde van een schitterende aanval. Lionel Messi is na een fraaie passeerbeweging met een heerlijk steekballetje de aangever: 0-3.

19.16 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - PSV 0-1
SC Cambuur maakte voor rust indruk tegen PSV, maar staat toch op een achterstand.

19.11 uur: GOAL MESSI
In de 55ste minuut lijkt Barcelona de wedstrijd te beslissen. Lionel Messi schiet een penalty binnen: 0-2.

19.10 uur: DOELPUNT WIJNALDUM
PSV komt op voorsprong in Leeuwarden: 0-1. SC Cambuur begon sterk aan de wedstrijd, maar uit een voorzet van Jetro Willems kopt Georginio Wijnaldum de lijstaanvoerder toch op voorsprong.

18.57 uur: IVOORKUST ONTSNAPT
Ook het derde duel in Groep D om de Afrika Cup eindigt in 1-1. Mali is het ongelukkigst met dit resulaat, want pas vier minuten voor tijd verdwijnt de vroeg verkregen voorsprong. Max Grandel zorgt voor de ontsnapping van Ivoorkust.

18.45 uur: RUSTSTAND ELCHE-BARCELONA 0-1
Door de goal van Piqué gaat Barcelona met een voorsprong de rust in.

18.35 uur: BARCELONA OP VOORSPRONG
Gérard Piqué zet Barcelona op voorsprong bij Elche. Na een vrije trap van Xavi kan hij de bal aannemen en ziet de verdediger de bal van richting veranderd en wel binnenvallen: 0-1. Daarmee luistert Piqué, die op het randje van buitenspel stond toen hij de bal kreeg, zijn tweehonderdste Spaanse competitieduel (178 voor Barcelona, 22 voor Zaragoza) op met een treffer.

18.30 uur: AFTRAP SC CAMBUUR-PSV
PSV gaat op het kunstgras proberen de teleurstelling over de bekeruitschakeling bij Roda JC van zich af te spelen. Trainer Phillip Cocu heeft voor onderstaande basiself gekozen. Als de Eindhovenaren winnen, kunnen ze zondagmiddag vanuit de luie stoel naar De Klassieker gaan kijken.
SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, MacIntosch, Reijnen, Bijker; El Makrini, Bakker, Van de Streek; Narsingh, Ogbeche, Bytyqi.
PSV:

18.00 uur: AFTRAP ELCHE - BARCELONA
De bal rolt in Elche, waar de huidige nummer zestien van Spanje het opneemt tegen Barcelona. Hieronder de elf namen van trainer Luis Enrique.
Opstelling Barcelona:
Bravo; Montoya, Piqué, Bartra, Jordi Alba: Mascherano, Rafinha, Xavi: Pedro, Messi, Neymar.

18.00 uur: EINDSTANDEN FA CUP
Een sensationele dag in de FA Cup. Southampton, Chelsea, Manchester City en Tottenham Hotspur zijn allemaal uitgeschakeld in de vierde ronde van het Engelse bekertoernooi.

17.57 uur: OOK SOUTHAMPTON LIGT ERUIT
Ronald Koeman kan zich met Southampton helemaal richten op de Premier League. Een voorsprong was tot twee keer niet besteed aan The Saints. Crystal Palace verlaat St. Mary’s met een zege (2-3) en dwingt een plaats in de achtste finale af. Daarmee zijn liefst vijf van de ploegen in de topnegen van de Premier League al uitgeschakeld! Het toernooi om de FA Cup ontpopt zich tot toernooi der verrassingen!

17.55 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY-MIDDLESBROUGH 0-2
Nog meer sensatie! Ook Manchester City is uitgeschakeld in de vierde ronde om de FA Cup. Middlesbrough (Championship) is nota bene in een uitduel met 0-2 te sterk.

17.54 uur: SENSATIE!!! EINDSTAND CHELSEA-BRADFORD CITY 2-4
Wat een sensatie. Mark Yeates zet Bradford City in de slotfase op bezoek bij Chelsea op 2-4. De Engelse koploper is uitgeschakeld in het FA Cup-toernooi. En dat door een club van het derde niveau (League One). Wat zal José Mourinho hier van zeggen!

17.50 uur: EINDSTAND CORDOBA-REAL MADRID 1-2
Daar is het eindsignaal. Real Madrid boekt een onterechte, maar wel belangrijke, zege. Al zal de zege overschaduwd worden door de rode kaart van Ronaldo.

17.44 uur: BALE ZET REAL TOCH OP VOORSPRONG
Kort na een rode kaart voor Cristiano Ronaldo (voor natrappen en een slaande beweging) is er toch goed nieuws voor Real. Bij een vrije trap van Gareth Bale raakt Federico Cartabia de bal op zijn arm. Bale benut de strafschop zelf en zet Real met tien man alsnog op voorsprong op bezoek bij Córdoba: 1-2. Puntenverlies lijkt voorkomen, maar Ronaldo zal een schorsing tegemoetgaan. Overigens is scheidsrechter Alejandro Hernández wel consequent. De aanleiding voor de strafschop is precies dezelfde als in de eerste minuut, toen Ramos met een gele kaart en een penalty bestraft werd.

17.42 uur: UITSCHAKELING CHELSEA DREIGT
Bradford City staat op het punt voor een daverende verrassing te zorgen tegen Chelsea. De Engelse derdeklasser kwam tegen de ploeg van manager José Mourinho snel op een 2-0 achterstand, maar weigerde de handdoek te gooien. Door een treffer van Jon Stead kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd en doelpunten van Filipe Morais en Andrew Halliday zorgen nu zelfs voor een voorsprong: 2-3. Een sensatie in de maak!

17.24 uur: GEEN VERRASSINGEN BIJ PSV
PSV-trainer Phillip Cocu heeft geen verrassingen ingeruimd in zijn basiselftal voor het thuisduel met Cambuur. Bij de Friezen maakt Manchester City-huurling Sinan Bytyqi zijn basisdebuut. Daniël de Ridder en Martijn Barto sneuvelen. Daardoor komt er ook ruimte voor Furdjel Narsingh, die het dus opneemt tegen zijn broer Luciano.
PSV: Zoet, Arias, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.

17.10 uur: STUNT IN DE MAAK
Een stunt hangt in de lucht bij Manchester City - Middlesbrough. De bezoekers komen namelijk op voorsprong. Fernando grijpt tot twee keer toe niet goed in en Patrick Bamford profiteert door de openingstreffer te maken.

16.55 uur: MESSI TERUG IN SPITS, SUAREZ BANKZITTER
In de uitwedstrijd tegen Elche staat Lionel Messi weer in de punt van de aanval bij Barcelona. Dat kost aankoop Luis Suarez zijn plaats. Hij zit op zijn verjaardag (hij werd vandaag 28) op de bank en Pedro speelt vanaf de rechterflank.

16.52 uur: RUSTSTANDEN FA CUP
Chelsea leidt halverwege tegen Bradford City, dat speelt op het derde niveau, met 2-1, dankzij doelpunten van Gary Cahill en Ramires. Ronald Koeman staat verrassend op achterstand met Southampton.

16.40 uur: THE SAINTS NU ACHTER
Na twee keer Southampton is het nu de beurt aan Crystal Palace om op voorsprong te komen. Marouane Chamakh is de gevierde man bij de gasten: 2-3.

16.29 uur: GOAL BENZEMA
Karim Benzema schiet van dichtbij de gelijkmaker voor Real tegen de touwen: 1-1. De Franse aanvaller is het meest alert bij de hoekschop van Gareth Bale.

16.23 uur: GOALS VALLEN ALS RIJPE APPELS
Het houdt maar niet op in Southampton. Dit keer komt het antwoord van Crystal Palace van Yaya Sanogo. Het staat weer gelijk: 2-2.

16.17 uur: EN KOEMAN KAN WEER LACHEN
Wat een openingsfase op St. Mary’s! Scott Dann is de pechvogel bij Crystal Palace, door een voorzet van Ryan Bertrand in zijn eigen doel te werken.

16.12 uur: SOUTHAMPTON TERUG BIJ AF
Het lachen is Southampton alweer vergaan. Crystal Palace komt langszij, via Marouane Chamakh (1-1).

16.09 uur: PELLÈ DOET HET
We zijn nog maar net onderweg, en Southampton staat al voor in het FA Cup-duel met Crystal Palace. Graziano Pellè is de man die het St. Mary’s Stadium in juichstemming brengt.

16.03 uur: GOAL CÓRDOBA
Real Madrid komt na drie minuten op achterstand. Sergio Ramos krijgt in de eerste minuut de bal op zijn arm, waardoor scheidsrechter Hernández niets anders kan doen dan de bal op de stip te leggen. Nabil Ghillas weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de bal onberispelijk in de kruising.

16.00 uur: AFTRAP CÓRDOBA - REAL MADRID
In de uitwedstrijd tegen Córdoba speelt Cristiano Ronaldo zijn zeshonderdste competitieve duel in clubverband.

De opstelling van Real Madrid: Casillas; Dani Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Khedira, James; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

16.00 uur: AFTRAP FA CUP
Genoeg Nederlandse inbreng in de vierde ronde van de FA Cup. Zo verdedigt Michel Vorm het doel van Tottenham Hotspur tegen Leicester City en start Eljero Elia namens Southampton. Daarnaast treedt Patrick van Aanholt met Sunderland aan tegen Fulham. Kelle Roos keept bij Derby County tegen Chesterfield.