VI Live: Sneijder twee keer trefzeker, Nuytinck aan kop

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Sneijder twee keer trefzeker, Nuytinck aan kop

Hierbij is de VI Live voor zondag afgesloten.

20.52 uur: EINDSTANDEN PRIMERA DIVISIÓN
De titelstrijd wordt volgende week pas beslist. Bij een zege op Málaga had Atlético zich al tot kampioen kunnen kronen, maar Willy Caballero voorkwam in blessuretijd met een sublieme redding een Madrileens feest.

De wedstrijden:
Atlético Madrid – Málaga 1-1
Elche – Barcelona 0-0
Getafe – Sevilla 1-0
Granada – UD Almería 0-2
Real Betis – Real  Valladolid 4-3
Espanyol – Osasuna 1-1
Celta de Vigo – Real Madrid 2-0

20.28 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID - MÁLAGA 1-1
Toby Alderweireld kopt raak uit een corner. Als Atlético nóg een keer scoort en bij Elche-Barcelona blijft het 0-0, dan is de titel vandaag al een feit!

20.19 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID - MÁLAGA 0-1
Samuel García Sánchez zet de bezoekers op voorsprong! Eerst tikt hij de bal over de uitstormende Thibaut Courtouis heen om 'm vervolgens in het doel te koppen.

LANDGENOTEN: Wesley Sneijder heeft met twee doelpunten laten zien aan bondscoach Louis van Gaal dat hij klaar is voor het WK. Dankzij de treffers van Sneijder won Galatasaray met 1-4 bij Trabzonspor. Zijn mooiste goal was een schitterende vrije trap van afstand, zoals hieronder te zien.
LANDGENOTEN: Anderlecht heeft de koppositie in de Belgische competitie gegrepen dankzij een 4-0 overwinning op RC Genk. Bram Nuyticnk maakte bij Anderlecht de volledige wedstrijd vol in het centrum van de defensie, net als Sandy Walsh bij de opponent uit Genk. Anderlecht kon op kop komen doordat Standard Luik, waar Ronnie Stam de gehele wedstrijd op de bank bleef, thuis met 0-1 verloor van Club Brugge, dat net zoveel punten heeft als Anderlecht. Standard Luik heeft twee punten achterstand.

19.47 uur: RUSTSTANDEN PRIMERA DIVISIÓN
Halverwege is er nog niet gescoord tijdens de wedstrijden van Barcelona en Atlético Madrid, terwijl Real Madrid op bezoek bij Celta de Vigo met 1-0 achterstaat.

De wedstrijden:
Atlético Madrid – Málaga 0-0
Elche – Barcelona 0-0
Getafe – Sevilla 0-0
Granada – UD Almería 0-1
Real Betis Sevilla – Real  Valladolid 1-1
Espanyol – Osasuna 1-1
Celta de Vigo – Real Madrid 1-0

19.41 uur: EINDSTAND AS ROMA – JUVENTUS 0-1
Juventus verbetert het puntenrecord van de Serie A dankzij een laat doelpunt van voormalig Roma-spits Pablo Osvaldo.

19.00 uur: AFTRAP PRIMERA DIVISIÓN
Atlético Madrid ontvangt Málaga, terwijl Barcelona op bezoek gaat bij Elche. Real Madrid speelt uit tegen Celta de Vigo. Als Real en Barcelona beide puntenverlies lijden en Atlético wint wél, dan kunnen de Madrilenen kampioen worden.

De wedstrijden:
Atlético Madrid – Málaga
Elche – Barcelona
Getafe – Sevilla
Granada – UD Almería
Real Betis Sevilla – Real  Valladolid
Espanyol – Osasuna
Celta de Vigo – Real Madrid

18.26 uur: EINDSTAND RKC WAALWIJK - DE GRAAFSCHAP 1-1
RKC Waalwijk houdt met kunst en vliegwerk stand in de slotfase en kan zich opmaken voor het tweeluik met Excelsior.

18.18 uur: EINDSTAND NEC – SPARTA ROTTERDAM 1-3
Het doek is gevallen voor NEC. De pijnlijke nederlaag in De Goffert betekent een afscheid van de Eredivisie na twintig jaar. Sparta mag dankzij de 1-3 zege nog hopen op een terugkeer op het hoogste podium. In de finale van de play-offs wacht FC Dordrecht.

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Terwijl het bij Manchester City feest is vanwege het binnenhalen van de titel, sloten ook de andere ploegen het seizoen af. Bekijk hieronder de uitslagen.

Norwich City – Arsenal 0-2
Tottenham Hotspur – Aston Villa 3-0
Cardiff City – Chelsea 1-2
Fulham – Crystal Palace 2-2
Hull City – Everton 0-2
Southampton – Manchester United 1-1
West Bromwich Albion – Stoke City 1-2
Sunderland – Swansea City 1-3

17.53 uur: GOAL NEC – SPARTA ROTTERDAM 1-3
Ryan Koolwijk redt de eer voor NEC tegen Sparta Rotterdam, dat nog immer een comfortabele marge heeft.

17.50 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY – WEST HAM UNITED 2-0
Afgelopen! De supporters van Manchester City nemen bezit van het veld om de vierde landstitel uit de clubhistorie te vieren met hun helden. Liverpool wint met 2-1 van Newcastle United, maar zag een misstap van City uitblijven.

17.47 uur: GOAL RKC WAALWIJK - DE GRAAFSCHAP 1-1
RKC Waalwijk antwoordt razendsnel via Jean-David Beauguel, die attent is bij een voorzet van Romeo Castelen.

17.45 uur: AFTRAP AS ROMA - JUVENTUS

17.44 uur: GOAL RKC WAALWIJK – DE GRAAFSCHAP 0-1
Dean Koolhof wordt in de diepte weggestuurd en twijfelt geen moment. Hij haalt vol uit en via de onderkant van de lat valt de bal binnen. De Graafschap gaat aan de leiding en herstelt de in de heenwedstrijd opgelopen achterstand

17.23 uur: GOAL LIVERPOOL - NEWCASTLE UNITED 2-1
Liverpool komt vlak na de gelijkmaker op voorsprong dankzij Daniel Sturridge. Opnieuw stond een vrije trap van Steven Gerrard aan de basis van de treffer.

17.21 uur: GOAL LIVERPOOL - NEWCASTLE UNITED 1-1
Liverpool staat weer naast Newcastle United. Daniel Agger scoort na een vrije trap van Steven Gerrard.

17.18 uur: RUSTSTAND RKC WAALWIJK – DE GRAAFSCHAP 0-0
RKC Waalwijk heeft het openingsoffensief van De Graafschap overleefd. De Waalwijkers kwamen na het eerste kwartier nog nauwelijks in de problemen en lijken zich op te kunnen gaan maken voor twee finaleduels met Excelsior.

17.16 uur: RUSTSTAND NEC – SPARTA ROTTERDAM 0-3
NEC heeft een wonder nodig in de tweede helft om degradatie te voorkomen na een dramatische eerste 45 minuten, waarin Sparta dankbaar profiteert van Nijmeegse geklungel. NEC moet vijf keer scoren om te overleven.

17.12 uur: GOAL NEC – SPARTA ROTTERDAM 0-3
Sparta heeft na veertig minuten de buit al binnen. Steef Nieuwendaal schiet na een afgeslagen corner raak en zet NEC op een schier onmogelijke achterstand.

17.05 uur: GOAL MANCHESTER CITY – WEST HAM UNITED 2-0
Haal het bier en de champagne maar vast uit de koelkast, want dit kan niet meer mis! Vincent Kompany schiet van dichtbij de 2-0 binnen en daarmee is de titel voor 99 procent zeker

16.57 uur: GOAL NEC – SPARTA ROTTERDAM 0-2
De stunt van Sparta tekent zich verder af, net als de degradatie van NEC. Opnieuw maakt de Rotterdamse club dankbaar gebruik van Nijmeegs defensief geklungel. Mimoun Mahi is het die dit keer profiteert.

16.55 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Door de resultaten van zondag is met nog een speeldag voor de boeg al bekend wie uit de Serie A degraderen. Livorno, Catania en Bologna spelen volgend seizoen in de Serie B. DoordatTorino niet van Parma won maakt AC Milan nog steeds kans op Europees voetbal.
De wedstrijden:
Bologna – Catania 1-2
Cagliari – Chievo 0-1
Livorno – Fiorentina 0-1
Sassuolo – Genoa 4-2
Sampdoria – Napoli 2-5
Torino – Parma 1-1

16.50 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Het is rust in de Premier League en niets lijkt een titel van City in de weg te staan. Een punt volstaat, maar de ploeg stevent af op een overwinning. Bovendien staat Liverpool op achterstand.

Manchester City – West Ham United 1-0
Liverpool – Newcastle United 0-1

In de overige duels zijn de achterstanden van Chelsea en Manchester United opvallend. Bij Swansea City nam Marvin Emnes een van de goals voor zijn rekening.

Norwich City – Arsenal 0-0
Tottenham Hotspur – Aston Villa 3-0
Cardiff City – Chelsea 1-0
Fulham – Crystal Palace 0-1
Hull City – Everton 0-1
Southampton – Manchester United 1-0
West Bromwich Albion – Stoke City 0-1
Sunderland – Swansea City 0-2

16.39 uur: GOAL MANCHESTER CITY – WEST HAM UNITED 1-0
De titel kan City bijna niet meer ontgaan. Zes minuten voor rust knalt Samir Nasri de bal vanaf twintig meter achter West Ham-doelman Adrian

16.34 uur: GOAL NEC – SPARTA ROTTERDAM 0-1
De uittrap is van Khalid Sinouh, het defensieve geklungel van NEC en het profiteren van Roald van Hout. NEC moet drie keer scoren om de finale van de play-offs om een plek in de Eredivisie te halen.  

16.30 uur: AFTRAP NEC - SPARTA ROTTERDAM
De return in De Goffert biedt NEC de kans zich te revancheren voor de teleurstellende eerste wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, dat met een voordelige marge van 1-0 in Nijmegen begint aan zijn vierde wedstrijd in de play-offs voor een plaats in de Eredivisie.  

16.30 uur: AFTRAP RKC WAALWIJK – DE GRAAFSCHAP
De Graafschap moet een 1-0 achterstand uit de eerste wedstrijd goed maken om hoop te houden op een rentree in de Eredivisie, en zo RKC Waalwijk definitief te veroordelen tot een stap terug naar de Jupiler League.

16.22 uur: GOAL LIVERPOOL - NEWCASTLE UNITED 0-1
Liverpool moet winnen om kans te maken op de landstitel, maar Martin Skrtel bewijst zijn elftal geen goede dienst door een eigen doelpunt te maken.

16.20 uur: EINDSTAND FC DORDRECHT - VVV-VENLO 2-1
Ook in Dordrecht is het afgelopen. De thuisploeg gaat dankzij een 2-1 zege naar de finaleronde van de play-offs. Er is volgend seizoen dus geen plaats voor Limburg in de Eredivisie!

16.17 uur: EINDSTAND EXCELSIOR - FC DEN BOSCH 2-1
Met twee fraaie doelpunten helpt Lars Velwijk Excelsior aan een overwinning.

16.14 uur: GOAL EXCELSIOR - FC DEN BOSCH 2-1
Met een harde knal helpt Lars Veldwijk Excelsior aan een overwinning.

16.13 uur: GOAL FC DORDRECHT - VVV-VENLO 2-1
Het doek valt definitief voor VVV-Venlo! Niki Mäenpää tikt de bal na een inzet van Ilias Haddad voor de voeten van Jeffrey Fortes, die de 2-1 binnentikt. De Eredivisie zit volgend jaar zonder Limburgse club!

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Pakt Manchester City het punt om zich kampioen van Engeland te noemen of pakt Liverpool alsnog de begeerde titel? Valt het doek voor Norwich City?  En haalt Manchester United dan toch nog een Europees ticket?
Norwich City – Arsenal
Tottenham Hotspur – Aston Villa
Manchester City – West Ham United
Liverpool – Newcastle United
Cardiff City – Chelsea
Fulham – Crystal Palace
Hull City – Everton
Southampton – Manchester United
West Bromwich Albion – Stoke City
Sunderland – Swansea City

15.56 uur: GOAL EXCELSIOR – FC DEN BOSCH 1-1
Lars Veldwijk maakt aan alle spanning een einde. Hij lift de bal over FC Den Bosch-doelman Bruno Appels heen en breekt daarmee het verzet van de Brabanders.

15.49 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Torino stevent af op het bereiken van Europees voetbal. Halverwege leidt het met 1-0 tegen Parma.

De wedstrijden:
Bologna – Catania 0-1
Cagliari – Chievo 0-0
Livorno – Fiorentina 0-0
Sassuolo – Genoa 1-1
Sampdoria – Napoli 1-3
Torino – Parma 1-0

15.38 uur: GOAL FC DORDRECHT - VVV-VENLO 1-1
Met een knap schot zorgt Jules Reimerink voor de gelijkmaker.

15.17 uur: RUSTSTAND FC DORDRECHT - VVV-VENLO 1-0
Geen vuiltje aan de lucht voor FC Dordrecht. Een tweede goal van de thuisploeg lijkt waarschijnlijker dan een gelijkmaker.

15.15 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR – FC DEN BOSCH 0-1
FC Den Bosch mag dankzij de openingstreffer van Ralf Seuntjens nog een klein beetje hoop koesteren om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. Willen de Brabanders in die missie slagen dan moeten ze na de hervatting nog minimaal twee keer scoren.

15.02 uur: OPSTELLING SOUTHAMPTON - MANCHESTER UNITED
Robin van Persie staat voor het eerst sinds het oplopen van zijn knieblessure weer in de basisopstelling van Manchester United, dat bij een overwinning op Southamtpon nog een kleine kans maakt om zesde te worden.

Opstelling Manchester United: De Gea; Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra; Januzaj, Fletcher, Kagawa, Welbeck; Mata; Van Persie.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Nummer zes Torino ontvangt in eigen huis nummer zeven Parma. De winnaar van dit duel neemt afstand van AC Milan, dat eerder met 2-1 verloor bij Atalanta Bergamo. Bij een overwinning kan Torino de zesde plaats, die recht geeft op Europees voetbal, zelfs al veilig stellen.
De wedstrijden:
Bologna – Catania
Calgliari – Chievo
Livorno – Fiorentina
Sassuolo – Genoa
Sampdoria – Napoli
Torino - Parma

14.46 uur: GOAL EXCELSIOR – FC DEN BOSCH 0-1
FC Den Bosch heeft het vroege doelpunt dat het nodig had. Barry Maguire stuurt Ralf Seuntjes weg en die rondt koelbloedig af.

14.37 uur: GOAL FC DORDRECHT - VVV-VENLO 1-0
FC Dordrecht ligt al na zeven minuten op koers voor de finaleronde van de play-offs. Paul Gladon werkt de bal achter VVV-doelman Niki Mäenpää na een hoop gefrommel in het zestienmetergebied.

14.30 uur: AFTRAP FC DORDRECHT – VVV-VENLO
Als FC Dordrecht thuis tegen VVV-Venlo de 3-1 voorsprong uit de heenwedstrijd niet weggeeft, dan kan het zich opmaken voor twee duels met Sparta of NEC, waarbij de winnaar volgend seizoen uitkomt in de Eredivisie.

14.30 uur: AFTRAP EXCELSIOR – FC DEN BOSCH
Excelsior won uit met 3-1 bij FC Den Bosch en kan het nu thuis afmaken. Mocht dat lukken dan mogen de Kralingers gaan strijden met de winnaar van RKC Waalwijk - De Graafschap om een plaats in de Eredivisie.

14.28 uur: EINDSTAND ATALANTA BERGAMO - AC MILAN 2-1
Franco Brienza dompelt AC Milan in rouw. Met een schitterend afstandsschot helpt hij Atalanta Bergamo aan een overwinning op Milan, in de zesde minuut van de extra tijd.

13.58 uur: GOAL ATALANTA BERGAMO - AC MILAN 1-1
Atalanta Bergamo staat weer naast AC Milan. Germán Denis schiet koelbloedig raak uit een strafschop. Kevin Constant veroorzaakte de penalty met een overtreding op Carlos Carmona.

13.43 uur: GOAL ATALANTA BERGAMO - AC MILAN 0-1
AC Milan zet de eerste stap in de goede richting. Atalanta-aanvoerder Gianpaolo Bellini werkt een voorzet van Sulley Muntari in eigen doel. Als Bellini dat niet had gedaan, had Mario Balotelli waarschijnlijk het laatste zetje wel gegeven.

13.37 uur: ATALANTA BERGAMO - AC MILAN
Stephan El Shaarawy komt als invaller het veld in bij AC Milan. Het is het eerste optreden in 2014 van de 21-jarige aanvaller, die kampte met een slepende voetblessure. Trainer Clarence Seedorf haalt Keisuke Honda naar de kant.

13.18 uur: RUSTSTAND ATALANTA BERGAMO - AC MILAN 0-0
Na een weinig verheffende eerste helft is het nog 0-0 in Bergamo. Mario Balotelli zorgde met twee vrije trappen nog voor het meeste gevaar, maar Atalanta-keeper Andrea Consigli stond een doelpunt in de weg.

12.30 uur: AFTRAP ATALANTA BERGAMO - AC MILAN
Bij winst kan AC Milan - in ieder geval tijdelijk - de felbegeerde zesde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Europa League, bemachtigen. Een belangrijke wedstrijd dus voor trainer Clarence Seedorf. Nigel de Jong, die vorige week het beslissende doelpunt maakte tegen Internazionale, is basisspeler. Urby Emanuelson zit op de bank.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.