VI Live: Rusland en Zuid-Korea in evenwicht

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

Daarmee is de VI Live voor deze dinsdagnacht gesloten.

01.47 uur: RUSLAND EN ZUID-KOREA IN EVENWICHT
Het duel in Cuiabá komt pas laat echt los dankzij de invallers Keun-Ho Lee en Aleksandr Kerzhakov. Na 68 minuten leidt de blunder van doelman Igor Akinfeev de openingstreffer van Lee in, terwijl Kerzhakov even later de eindstand bepaalt namens de Russen. In het laatste kwartier zijn beide ploegen nog dicht bij een winnende treffer.

01.30 uur: GOAL RUSLAND 1-1
Aleksandr Kerzhakov is amper drie minuten in het veld of hij schiet de gelijkmaker binnen. De aanvaller reageert het snelst op de rebound en zet Rusland op gelijke hoogte.

01.23 uur: GOAL ZUID-KOREA 0-1
Keun-Ho Lee opent de score, maar wat een blunder van Igor Akinfeev! De doelman van Rusland tast volledig mis op het afstandsschot van de invaller.

01.10 uur: AFSTANDSSCHOTEN
Koo Ja-Cheol en Heung-Min Son nemen Igor Akinfeev onder vuur. Beide schoten worden gekeerd door de sluitpost van CSKA Moskou, maar overtuigend is het niet wat de goalie laat zien.

00.47 uur: RUST
Beide ploegen gaan zonder te scoren richting de kleedkamers.

00.38 uur: WEDSTRIJD KOMT LOS
Beide ploegen komen langzaamaan in de wedstrijd. Namens de Russen is Yuri Zhirkov dicht bij een treffer, terwijl Koo Ja-Cheol even later het dichtst bij een doelpunt is. De captain van de Zuid-Koreanen lost een verraderlijk schot, dat onderweg nog van richting wordt veranderd.

00.30 uur: FEL
Zuid-Korea speelt gretig en fel en incasseert binnen een half uur al de tweede gele kaart. Dit keer wordt Sung-Yueng Ki op de bon geslingerd.

00.13 uur: GEEL
Heung-Min Son komt wild inglijden en krijgt direct de gele kaart van scheidsrechter Nestor Pittana.

00.10 uur: HEUNG-MIN SON LOST EERSTE SCHOT
De wedstrijd is tien minuten onderweg als Heung-Min Son na een knappe actie het doel van Rusland onder vuur neemt, maar zijn inzet vliegt over.

00.00 uur:  RUSLAND EN ZUID-KOREA JAGEN OP AANSLUITING MET GROEPSHOOFD BELGIË
Na de nipte overwinning van de Belgen op Algerije gaat de ploeg van bondscoach Marc Wilmots aan kop in Groep H.

23:15 uur:  HET WK START NU OOK VOOR RUSLAND EN ZUID-KOREA
Rusland en Zuid-Korea trappen over 45 minuten af voor hun eerste WK-duel. Van alle 32 deelnemers moeten Rusland en Zuid-Korea het langst wachten om in actie te mogen komen op het WK. Bij de Zuid-Koreanen ook een Nederlands tintje met Ton du Chatinier als assistent-bondscoach.

Opstelling Rusland: Akinfeev; Eshchenko, Ignashevich, Berezutski, Kombarov; Samedov, Glushakov, Shatov, Fayzulin, Zhirkov; Kokorin.
Opstelling Zuid-Korea: Sung-Ryong, Lee Yong, Hong Jeong-Ho, Kim Young-Gwon, Yun Suk-Young, Han Kook-Young, Ki Sung-Yueng, Koo Ja-Cheol, Lee Chung-Yong, Son Heung-Min en Park Chu-Young.

22.48 uur: HET SPEKTAKELSTUK IN FORTALEZA EINDIGT ZONDER TREFFERS
Geen doelpunten, maar wel een schitterende wedstrijd waarbij zowel Brazilië als Mexico de nodige kansen kreeg. Held van de avond is zonder meer doelman Ochoa! De Mexicaanse sluitpost verrichtte de ene na de andere schitterende redding.

22.48 uur: ZINDEREND SLOT
De Braziliaanse fans fluiten wanneer niet hun land, maar Mexico bijna aan de haal gaat met de overwinning. Tot twee keer toe moet Julio Cesar ingrijpen op de inzetten van Raúl Jiménez en Herrera. Het blijft in ieder geval spannend tot het einde!

22.42 uur: WEER DIE DEKSELSE OCHOA
Evert ten Napel zou het zomaar gezegd kunnen hebben. Thiago Silva stormt in, kopt snoeihard richting het doel van Mexico, maar weer is daar die uitstekend spelende doelman Ochoa.

22.37 uur: THIAGO SILVA KOMT GOED WEG
Thiago Silva mag niet klagen dat hij slechts geel krijgt voor de grove charge op Javier Hernández.

22.32 uur: BRAZILIË KRABBELT OP
Brazilië komt beter in de wedstrijd en wordt al snel gevaarlijk via Jô, maar zijn schot gaat naast het doel van keeper Ochoa, de absolute uitblinker tot dusver.

22.25 uur: SCOLARI GRIJPT IN
Scolari kan het niet langer aanzien en haalt de onzichtbare Fred naar de kant voor een andere spits, Jô. Ondertussen nemen de Brazilianen het heft weer in handen.

22.15 uur: MEXICO VOERT DE BOVENTOON
Van de aanvallende intenties van de Brazilianen is amper iets terug te zien. Mexico valt aan en geeft het gastland weinig de ruimte om een fatsoenlijke aanval op te zetten. De zorgen nemen toe op de bank van Brazilië. Wanneer grijpt Scolari in?

22.12 uur: MEXICO GEVAARLIJK
Vasquez lost opnieuw een gevaarlijk schot van grote afstand, maar ziet zijn inzet rakelings over het doel van Júlio César gaan. De kleine middenvelder laat andermaal zien over een kiezelhard schot in zijn linkerbeen te beschikken.

22.00 uur: BERNARD VERVANGT RAMIRES
Felipe Scolari brengt de talentvolle aanvallende middenvelder Bernard na de rust in plaats van Ramires. Daarmee maakt de bondscoach van De Goddelijke Kanaries direct de intentie duidelijk: winnen!

21.47 uur: BRAZILIË EN MEXICO ZONDER TREFFERS DE RUST IN
Het is wachten op het eerste doelpunt in Estádio Castelão. De ruim zestigduizend fans zien twee ploegen die de aanval zoeken. Vlak voor de rust is Mexico nog dicht bij een treffer via Vasquez. Zijn schot gaat net naast het doel.

21.35 uur: GENIETEN!
Geen doelpunten tot dusver, maar saai is het allerminst! Het spel vliegt op en neer. Zowel het gastland als de Mexicanen willen winnen en dat is aan alles te merken.

21.26 uur: KANSEN OVER EN WEER
De wedstrijd komt los! Héctor Herrera haalt uit van grote afstand uit, maar zijn inzet wordt ternauwernood gekeerd door doelman Júlio César. Even later zorgt Neymar voor gevaar via een kopbal richting de tweede paal, maar de hoop van voetbalminnend Brazilië stuit op doelman Guillermo Ochoa.

21.13 uur: BRAZILIË START FURIEUS
De eerste echte kans is voor Brazilië. Fred tikt de bal op aangeven van Oscar in het zijnet, al fluit scheidsrechter Cüneyt Çakir vanwege buitenspel.

21.00 uur: GASTLAND BRAZILIË EN MEXICO JAGEN OP VOLGENDE RONDE
Zowel Brazilië als Mexico won zijn eerste wedstrijd in Groep A en kan dus een enorme stap richting de achtste finale zetten. Brazilië versloeg donderdag tijdens het openingsduel van dit WK Kroatië met 3-1, terwijl Mexico een dag later met 1-0 te sterk was voor Kameroen.

De emoties lijken hoog op te lopen bij Neymar tijdens het volkslied van de Brazilianen.

19:55 uur: RAMIRES VERVANGT HULK TEGEN MEXICO
Bondscoach Filipe Scolari neemt geen enkel risico met Hulk, die kampt met spierklachten, en kiest in de aanval voor Ramires. Miguel Herrera, de keuzeheer van de Mexicanen, stuurt dezelfde elf namen het veld in als tijdens het openingsduel met Kameroen.

Opstelling Brazilië: Júlio César; Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo; Paulinho, Luiz Gustavo; Ramires, Neymar, Oscar; Fred.
Opstelling Mexico
:
Ochoa; Aguilar, Rodríguez, Márquez, Moreno, Layún; Herrera, Vázquez, Guardado; Peralta, Dos Santos.

19.49 uur: DE RODE DUIVELS MET DE HAKKEN OVER DE SLOOT
De Belgen hebben niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen, maar slepen toch de drie punten uit het vuur tegen Algerije. België begon zwak en kwam door een defensieve fout van Jan Vertonghen zelfs op achterstand. De invallers Marouane Fellaini en Dries Mertens  maakten na de rust  het verschil.

19.36 uur: GOAL BELGIË
De wissels pakken uitstekend uit bij de Rode Duivels. Nadat Marouane Fellaini vijf minuten na zijn entree de gelijkmaker binnenkopt, schiet Mertens tien minuten later de tweede Belgische treffer binnen. En hoe! De kleine flankspeler ramt de bal, met nog tien minuten op de klok, in het dak van het doel: 2-1.

19.26 uur: GOAL BELGIË
Marouane Fellaini kopt de Belgen op gelijke hoogte! De fysiek sterke middenvelder torent boven alles en iedereen uit en knikt de voorzet van Kevin De Bruyne onberispelijk binnen.

19.21 uur: DERDE EN LAATSTE WISSEL BIJ DE BELGEN
Marouane Fellaini vervangt Moussa Dembele! Even later is Divock Origi dicht bij de gelijkmaker. De snelle aanvaller stuit op de uitstekend spelende keeper Raïs M'Bolhi!

19.14 uur: ORIGI VOOR LUKAKU
Ook aanvaller Romelu Lukaku weet geen potten te breken en wordt uit zijn lijden verlost door Wilmots. De fysiek sterke spits wordt naar de kant gehaald voor Divock Origi, de jongste Belg ooit op een WK.

19.01 uur: MERTENS VOOR CHADLI
Marc Wilmots grijpt inderdaad in! De keuzeheer van de Belgen brengt de kleine Dries Mertens in de ploeg voor Nacer Chadli.

18.47 uur: BELGIË MET EEN ACHTERSTAND DE RUST IN
De verdedigingsfout van Jan Vertonghen leidde de eerste en voorlopig enige treffer van de wedstrijd in. Gaat Marc Wilmots ingrijpen en Dries Mertens brengen na de rust? Overigens moest de keuzeheer van de Belgen vlak voor de aftrap een vestje aandoen van teammanager Cornu, omdat zijn witte overhemd te verwarrend is voor de arbitrage gezien de eveneens witte shirts van Algerije.

18.44 uur:  KANSEN VOOR BELGIË
Jan Vertonghen legt aan voor eenvrije trap, maar het schot van de voormalige aanvoerder van Ajax gaat over. Kort daarna een gevaarlijk schot van Nacer Chadli. De aanvaller van Tottenham Hotspur haalt uit met links, maar zijn inzet mist kracht en precisie.

18.34 uur:  BELGIË DRINGT AAN
Axel Witsel legt aan voor zijn tweede schot richting het doel van de Algerijnen, maar stuit andermaal op doelman Raïs M'Bolhi. De Belgen nemen het heft in handen en voeren de druk op Algerije verder op.

18.24 uur: GOAL ALGERIJE
Jan Vertonghen is te laat en trekt Sofiane Feghouli naar de grond. De sterspeler van de Algerijnen gaat zelf achter de bal staan en faalt niet!

18.21 uur: OOK BELGIË GEVAARLIJK
Ook De Rode Duivels hebben de eerste poging op doel gelost. Axel Witsel schiet vanaf 25 meter richting doel, maar doelman Mbolhi bokst het schot van de speler van Zenit weg.

18.18 uur: ALGERIJE STICHT EERSTE GEVAAR
Na ruim een kwartier aftasten lost Algerije het eerste schot op doel. Riyad Mahrez wint het duel van Daniel Van Buyten en schiet richting het doel van Thibaut Courtois. De bal gaat enkele meters naast.

18.00 uur: BELGIË MAAKT NA TWAALF JAAR RENTREE OP WK
België en Algerije zijn in Belo Horizonte begonnen aan hun eerste groepsduel op dit WK. Voor de Belgen is het sowieso een mooie dag: exact twaalf jaar geleden speelde het land tegen Brazilië zijn laatste WK-duel. Het verloor toen in de achtste finale met 2-0.

16:52 uur: GEEN MERTENS, WEL CHADLI BIJ DE BELGEN
De Belgische bondscoach Marc Wilmots heeft voor het duel met Algerije van 18.00 uur geen plek in de basis ingeruimd voor ex-PSV'er Dries Mertens. Hij geeft de voorkeur aan voormalig FC Twente-speler Nacer Chadli.

Opstelling België: Courtois; Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen; Witsel, Dembélé; De Bruyne, Chadli, Hazard; Lukaku.
Opstelling Algerije: M'Bolhi; Mostefa, Bougherra, Halliche, Ghoulam; Medjani, Taïder, Bentaleb; Feghouli, Soudani, Mahrez.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.