VI Live: PSG boekt regelmatige overwinning

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

De VI Live voor zondag zit erop.

22.52 uur: EINDSTAND PSG - GAZELEC AJACCIO 2-0
PSG beperkt zich na rust tot het verdedigen van de voorsprong en slaagt daarin zonder moeite. Ook zege nummer twee is daarmee binnen. Op basis van doelsaldo is PSG de koploper. Gregory van der Wiel bleef negentig minuten op de bank.

LANDGENOTEN: Besiktas is zondag in Turkije voortvarend uit de startblokken geschoten. Oguzhan Özyakup leverde een grote bijdrage aan de 5-2 zege bij Mersin Idmanyurdu. Bij drie van de vijf doelpunten tekende de Zaandammer voor de assist. Cenk Tosun, die drie doelpunten maakte, profiteerde twee keer van het voorbereidende werk van Özyakup.

21.48 uur: RUSTSTAND PSG - GAZELEC AJACCIO 2-0
Voorlopig laat PSG het bij 2-0. De vraag is hoeveel gas de Franse topploeg na rust nog zal geven.

21.23 uur: PSG OP ROZEN
Is het al beslist? Met een machtige kopbal uit een corner zet Thiago Silva PSG op 2-0 tegen Gazélec Ajaccio.

21.14 uur: GOAL PSG
Blaise Matuidi zet PSG al op voorsprong. De middenvelder knalt de bal hoog en hard in de bovenhoek.

21.03 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN – GAZELEC AJACCIO
Zonder Zlatan Ibrahimovic (geblesseerd) en Gregory van der Wiel (op de bank) begint PSG aan de tweede wedstijd van het seizoen. Opvallend genoeg geeft trainer Laurent Blanc voor zijn basisploeg Jean-Kevin Augustin (18) de voorkeur boven Javier Pastore.

18.54 uur: CITY DEELT TIK UIT AAN CHELSEA
Manchester City brengt Chelsea een gevoelige nederlaag toe (3-0). In de slotfase neemt  de nederlaag voor José Mourinho ongekende proporties aan.

18.46 uur: FERNANDINHO VERGROOT PIJN
Chelsea incasseert de volgende klap. Fernandinho neemt met een droog schot de laatste hoop van de gasten weg; 3-0

18.40 uur: KOMPANY ZET CITY OP 2-0
Vincent Kompany zet Manchester City op 2-0 tegen Chelsea. De Belg kopt raak uit een corner, zoals hij dat in de eerste speelronde ook al deed tegen West Bromwich Albion (3-0). Het duel lijkt beslist.

18.36 uur: EINDSTAND HERACLES ALMELO-NEC NIJMEGEN 3-0
Het is een feestdag voor Heracles Almelo. De teller blijft tegen NEC steken op drie, zo zien 12.500 toeschouwers in het vernieuwde Polman Stadion.

18.16 uur: FEESTJE HERACLES COMPLEET
Wout Weghorst schiet beheerst de 3-0 binnen. Het Almelose feestje wordt groter en groter.

17.57 uur: ROOD VOOR APPPIAH
Als het nog niet beslist is, is het dat nu wel. NEC moet met tien man verder na een domme en harde tackle van Marcel Appiah. Scheidsrechter Jochem Kamphuis denkt er even over na, maar geeft dan toch rood. NEC lijkt met tien man en 2-0 achter zodoende kansloos.

17.56 uur: 2-0 VOOR HERACLES
Is dit de beslissing? Thomas Bruns scoort met een rebound na een afstandsschot van Brahim Darri, maar heeft dat deels te danken aan NEC-goalie Hannes Halldórsson. De IJslandse doelman gaat allesbehalve vrijuit bij de zwabberbal van de Heracles-aanvaller.

17.51 uur: DEBUUT LUNDHOLM
Sam Lundholm is na rust een nieuw gezicht in het elftal van NEC. De Zweed maakt zijn debuut. Spits Sjoerd Ars is in de kleedkamer achtergebleven.

17.50 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY - CHELSEA 1-0
Manchester City heeft de gehele eerste helft gedomineerd tegen Chelsea, dat zich heeft beperkt tot verdedigen. Sergio Agüero is de maker van het enige doelpunt voor rust.

17.32 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO - NEC 1-0
Het heerlijke doelpunt van Oussama Tannane zorgt halverwege voor het verschil in Almelo.

17.30 uur: GOAL AGÜERO
Manchester City heeft gescoord! Sergio Agüero combineert in een woud van Chelsea-verdedigers met Yaya Touré en speelt zo zichzelf vrij in het strafschopgebied. De Argentijnse spits weet wel raad met deze buitenkans en schiet raak: 1-0.

17.24 uur: EINDSTAND VFL WOLFSBURG - EINTRACHT FRANKFURT 2-1
VfL Wolfsburg kan Bas Dost bedanken. Diens doelpunt is genoeg voor een positieve start van het seizoen.

17.00 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY – CHELSEA
Manchester City start in de eerste topper van het nieuwe Premier League-seizoen met Sergio Agüero als spits. Bij Chelsea vervangt Asmir Begovic op doel de geschorste Thibaut Courtois.

De opstellingen:
Manchester City: Hart; Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov; Yaya Touré, Fernandinho; Navas, Silva, Sterling; Agüero.
Chelsea: Begovic; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Fabregas, Matic; Ramires, Willian, Hazard; Diego Costa.

16.50 uur: HERACLES AL OP VOORSPRONG
Wat een geweldige goal! In het vernieuwe Polman Stadion is het al na vier minuten juichen. Oussama Tannane knalt op geweldige wijze een vrije trap binnen.

16.45 uur: AFTRAP HERACLES – NEC
NEC is de eerste tegenstander van Heracles Almelo in het verbouwde Polman Stadion, met de nieuwe capaciteit (12.500) vandaag volledig benut. Oussama Tannane begint als vervanger van Jaroslav Navratil tegen de ongewijzigde Nijmeegse formatie.

Opstellingen:
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Tannane, Weghorst, Darri.
NEC: Halldórsson; Appiah, Van Eijden, Golla, Buysse; Bikel, Breinburg, Santos; Foor, Ars, Limbombe.

16.22 uur: RUSTSTAND VFL WOLFSBURG - EINTRACHT FRANKFURT2-1
Mede dankzij een goal van Bas Dost leidt VfL Wolfsburg in Frankfurt.

16.21 uur: GEEN WINNAAR IN GALGENWAARD
Een offensief levert SC Heerenveen een punt op in De Galgenwaard. Luciano Slagveer voorkomt dat Sébastien Haller matchwinner wordt; 1-1.

16.20 uur: EINDSTAND CRYSTAL PALACE - ARSENAL 1-2
Arsenal revancheert zich voor de slechte seizoensstart, maar dankt daarvoor wel Damien Delaney. Zijn eigen doelpunt beslist deze Londense derby.

16.19 uur: CAMBUUR BUIGT VOOR FEYENOORD
Net als FC Utrecht maakt SC Cambuur het Feyenoord moeilijk, maar de Rotterdammers pakken opnieuw de punten. Debutant Michiel Kramer zorgt voor de bevrijdende goal, Dirk Kuijt beslist de wedstrijd uit een onterechte strafschop; 0-2.

16.17 uur: STRAFSCHOP FEYENOORD
Hands oordeelt scheidsrechter Pol van Boekel, maar hij zit ernaast. Toch mag Dirk Kuijt aanleggen van elf meter. Hij scoort en beslist de wedstrijd in blessuretijd; 0-2.

16.08 uur: HEERENVEEN GELIJK
Luciano Slagveer tekent voor de gelijkmaker voor SC Heerenveen na een gewonnen luchtduel van breekijzer Henk Veerman; 1-1.

16.06 uur: FEYENOORD SCHRIKT
Cambuur is heel dicht bij de gelijkmaker. Kenneth Vermeer laat de bal door zijn handen glippen, maar ziet Sven van Beek op de eigen doellijn redding brengen. Het lijkt dat de bal inderdaad niet helemaal over de lijn was.

16.03 uur: KRAMER SCOORT
Feyenoord leidt in Leeuwarden, en dat is te danken aan Michiel Kramer. De ingevallen spits doet wat hij moet doen: scoren.

15.48 uur: EINDSTAND REIMS - OLYMPIQUE MARSEILLE 1-0
Met Karim Rekik incasseert Olympique Marseille ook zonder de vertrokken coach Marcelo Bielsa een teleurstelling.

15.47 uur: GOAL DOST
Bas Dost helpt VfL Wolfsburg op een 2-0 voorsprong tegen Eintracht Frankfurt, even nadat Ivan Perisic de score had geopend.

15.45 uur: ENORME KANS
Colin Kazim-Richards mist een reusachtige kans namens Feyenoord. De Turkse international duikt vrij op voor het doel van Leonard Nienhuis, maar presteert het om de bal een halve meter naast te schieten. Een minuut later wordt hij vervangen door debutant Michiel Kramer.

15.40 uur: DELANEY HELPT ARSENAL
Arsenal staat weer op voorsprong en mag Damien Delaney daarvoor dankbaar zijn. De verdediger van Crystal Palace werkt namelijk een kopbal van Alexis Sánchez achter zijn eigen doelman: 1-2.

15.30 uur: CASTAIGNOS TEGEN DOST
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt begint! Bas Dost staat in de basis bij de thuisclub en Luc Castaignos is de spits van de gasten.

15.16 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT-SC HEERENVEEN 1-0
Het venijn van de eerste helft zat 'm in de staart. Uit de penalty van Haller werd het 1-0 en kort daarna drong FC Utrecht aan. Toch is het nog altijd 1-0 en SC Heerenveen mag zodoende nog hopen op een goed resultaat.

15.16 uur: RUSTSTAND CRYSTAL PALACE - ARSENAL 1-1
Arsenal heeft het moeilijk met Crystal Palace in de eerste helft. De 1-1 ruststand is dan ook niet geheel onverdiend.

15.15 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - FEYENOORD 0-0
Nauwelijks kansen in Leeuwarden, dus 0-0 is een logische ruststand. Kan Michiel Kramer na rust als invaller het verschil maken?

15.10 uur: UTRECHT OP VOORSPRONG NA DOMME ACTIE BIJKER
Lucas Bijker slaat in een vlaag van verstandsverbijstering de bal weg boven het hoofd van Nacer Barazite. De penalty die het gevolg is, wordt omgezet in de openingsgoal door Sébastien Haller. De vraag blijft vooral waarom Bijker de bal wegsloeg?

14.57 uur: GELIJKMAKER WARD
Met een droge knal in de onderhoek laat Joel Ward Arsenal-keeper Petr Cech kansloos. Uit het niets staat Crystal Palace zo weer naast Arsenal: 1-1.

14.49 uur: CAMBUUR BRUTAAL
Feyenoord heeft het moeilijk in Leeuwarden, waar Cambuur furieus aan de wedstrijd begonnen is en gevaar sticht via voorzetten van Mikhail Rosheuvel.

14.49 uur: RUSTSTAND REIMS - OLYMPIQUE MARSEILLE 1-0
Karim Rekik staat met 1-0 achter met Olympique Marseille na een doelpunt van Hamani Traoré.

14.40 uur: ARSENAL AL OP VOORSPRONG
Op aangeven van Mesut Özil opent Olivier Giroud op zeer fraaie wijze de score. Zijn halve omhaal verdwijnt in de hoek. Arsenal staat dus al snel op voorsprong op bezoek bij Crystal Palace.

14.30 uur: AFTRAP FC UTRECHT – SC HEERENVEEN
FC Utrecht start met hetzelfde elftal als vorige week tegen Feyenoord (3-2 verlies). Bij de bezoekers van SC Heerenveen zijn er eveneens geen wijzingen ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap.

FC Utrecht: Ruiter; Klaiber, Van der Maarel, Letschert, Kum, Nganioni; Ayoub, Janssen, Ramselaar; Haller, Barazite.
SC Heerenveen: Mulder; Van Anholt, Bijker, St. Juste, Cavlan; Thern, Van den Berg, Van den Boomen; Slagveer, Te Vrede, Larsson.

14.30 uur: AFTRAP SC CAMBUUR – FEYENOORD
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst sluit niet uit dat Eric Botteghin en Michiel Kramer vandaag hun debuut gaan maken: ‘Ze zitten op de bank, dus ze kunnen invallen. De keuzes worden voor mij steeds moeilijker, dat is fijn als trainer’, aldus Van Bronckhorst tegenover FOX Sports over zijn opstelling.

14.30 uur: AFTRAP CRYSTAL PALACE – ARSENAL
Na de 2-0 nederlaag tegen West Ham United in de eerste speelronde staat er opnieuw een derby op het programma voor Arsenal. Dit keer is Crystal Palace de tegenstander.

14.18 uur: EINDSTAND PSV - FC GRONINGEN 2-0
De eerste competitiezege van PSV in het nieuwe seizoen is een feit. De ploeg van trainer Phillip Cocu wint dankzij twee doelpunten van Luciano Narsingh van FC Groningen.

14.05 uur: DOELPUNT PSV
Luciano Narsingh maakt zijn tweede van de middag en zet FC Groningen op 2-0 achterstand. Hij kapt Hans Hateboer uit en schiet de bal in de verre hoek.

14.00 uur: AFTRAP STADE REIMS – OLYMPIQUE MARSEILLE
Met Karim Rekik in de basis gaat Olympique Marseille op jacht naar zijn eerste zege van het seizoen. Vanwege het vertrek van Marcelo Bielsa zit interim-trainer Franck Passi op de bank bij l'OM.

13.32 uur: DROST VALT IN
Jesper Drost moet namens FC Groningen als invaller de achterstand zien om te buigen. Hij vervangt in de tweede helft Jarchinio Antonia.

13.25 uur: FEYENOORD ZONDER KRAMER
Feyenoord brengt de nieuwe aanwinsten rustig. In Leeuwarden starten Michiel Kramer en Eric Botteghin namelijk nog op de reservebank. Colin Kazim-Richards en Sven van Beek krijgen vooralsnog de voorkeur. Terence Kongolo staat linksback, zodat Jan-Arie van der Heijden kan starten als centrumverdediger.

Bij Cambuur vervangt Calvin Mac-Intosch de naar FC Groningen vertrokken Etiënne Reijnen. Marvin Peersman krijgt de voorkeur boven Kai Heerings. Er wordt in Leeuwarden om 14.30 uur afgetrapt.

De opstellingen
SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, Mac-Intosch, Peersman, Vytas; Overgoor, Bakker, Van de Streek; Rosheuvel, Ogbeche, Houtkoop.
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden, Kongolo; Vejinovic, El Ahmadi, Toornstra; Kuijt, Kazim-Richards, Basaçikoglu.

13.16 uur: RUSTSTAND PSV - FC GRONINGEN 1-0
Na de openingstreffer van Luciano Narsingh kabbelde het duel tussen PSV en FC Groningen voort, maar vlak voor rust sloeg toch nog even de vlam in de pan door een aantal opstootjes. Bij rust is Andrés Guardado nog steeds woedend vanwege de gele kaart die hij ontving van Danny Makkelie.

13.13 uur: MAKKELIE OOK MILD VOOR KAPPELHOF
Johan Kappelhof maakt een wilde tackle op Andrés Guardado met hoog geheven been. De centrumverdediger van FC Groningen komt goed weg met een gele kaart.

13.01 uur: LINSSEN ONTSNAPT
Scheidsrechter Danny Makkelie kent genade voor Bryan Linssen. De aanvaller van FC Groningen heeft geel op zak en maakt een overtreding die opnieuw een prent kan opleveren, maar Makkelie besluit hem een laatste waarschuwing te geven.

12.35 uur: WERELDBAL LESTIENNE
Maxime Lestienne toont zijn klasse voor PSV. Met een schitterende pass stuurt hij Luciano Narsingh weg. Die passeert doelman Sergio Padt en schuift de bal met links langs Johan Kappelhof binnen: 1-0.

12.30 uur: AFTRAP PSV - FC GRONINGEN
De bal rolt in Eindhoven! Kan PSV zich herstellen van het puntenverlies tegen ADO Den Haag (2-2)?

12.15 uur: COCU BLIJ MET MORENO
PSV-trainer Phillip Cocu toont zich bij FOX Sports gelukkig met de komst van centrumverdediger Héctor Moreno. 'Ik ben blij met Moreno. Hij is een goede versterking en is bovendien een persoonlijkheid. Daarnaast is hij de Nederlandse taal machtig. Hij is een absolute versterking voor onze ploeg.'

Over de keuze om Joshua Brenet te laten staan als linksback zei Cocu. 'Ik heb besloten om hetzelfde elftal te laten staan, maar natuurlijk is dit wel een positie waar we naar kijken. Dit is niet de vaste plaats van Joshua, die eigenlijk rechtsback is. Maar Simon Poulsen heeft instroomproblemen, dus heb ik besloten hetzelfde team te laten spelen als tegen ADO Den Haag.'

12.00 uur: OPSTELLING PSV - FC GRONINGEN
PSV won twee weken geleden met 3-0 van FC Groningen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Nu treffen beide teams elkaar opnieuw. Bij de regerend landskampioen blijft Joshua Brenet linksback staan, ondanks zijn matige optreden tegen ADO Den Haag.

Bij Groningen debuteert Etiënne Reijnen, die Eric Botteghin vervangt. Captain Rasmus Lindgren ontbreekt bij de noorderlingen,.Johan Kappelhof neemt zijn plaats in het centrum van de defensie in.

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Brenet; Guardado, Pröpper, Maher; Narsingh, De Jong en Lestienne.
FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Hiariej, Tibbling; Linssen, Rusnák, Antonia; De Leeuw.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.