VI Live: pijnlijke nederlaag AC Milan, Bayern door

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: pijnlijke nederlaag AC Milan, Bayern door

Hierbij zit de VI Live voor vanavond erop. De Champions League gaat verder zonder Clarence Seedorf, Urby Emanuelson en Nigel de Jong. Arjen Robben is er wél bij in de kwartfinale.

22.37 uur: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL 1-1
Dankzij treffers van Bastian Schweinsteiger (Bayern München) en Lukas Podolski (Arsenal) eindigt de return in een gelijkspel. Bayern blijft daardoor in de race om de titel met succes te verdedigen, aangezien de Duitsers drie weken terug in Noord-Londen met 2-0 wonnen.

22.36 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID - AC MILAN 4-1
Het zit erop! Een pijnlijke tweede helft voor AC Milan en Clarence Seedorf. Atlético Madrid blijkt een paar maatjes te groot. Er is de komende jaren werk aan de winkel voor Seedorf in Milaan.

22.35 uur: BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL
Thomas Müller mist een uitgelezen mogelijkheid op de overwinning. In de extra speeltijd faalt hij bij een door Arjen Robben versierde strafschop.

22.28 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID - AC MILAN 4-1
De afstraffing is compleet. Diego Costa schiet Atlético via de binnenkant van de paal naar 4-1.

22.14 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID - AC MILAN 3-1
Het is voorbij. Raúl García torent boven iedereen uit en klopt ook Nigel de Jong in de lucht. Hij kopt Atlético naar de laatste acht van de Champions League. Dat lijkt wel zeker. Een minuut na de goal raakt Robinho de lat nog.

21.59 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL 1-1
Kort na de openingstreffer van Bastian Schweinsteiger schiet zijn landgenoot Lukas Podolski snoeihard de gelijkmaker tegen de touwen. Maar ging daar geen overtreding aan vooraf?

21.57 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL 1-0
Bastian Schweinsteiger lijkt de tweestrijd definitief te beslissen. Op aangeven van Franck Ribéry kan de middenvelder volledig vrijstaand aannemen en raak schieten.

21.51 uur: ATLÉTICO MADRID - AC MILAN
Bijna is het al beslist. Gabi schiet de bal tegen de paal van AC Milan. Trainer Clarence Seedorf haalt opgelucht adem.

21.45 uur: BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL
Een verrassende wissel aan de kant van Arsenal, waar Mesut Özil plaatsmaakt voor Tomas Rosicky. De international van Duitsland speelde een onzichtbare eerste helft.

21.33 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - AC MILAN 2-1
AC Milan moet in de tweede helft twee keer scoren om een plaats bij de laatste acht af te dwingen. Clarence Seedorf kan nu zijn manschappen instrueren hoe dat te gaan doen. Mario Balotelli moet op zijn tellen passen. Vlak voor rust krijgt de gefrustreerde Italiaan een gele kaart voor aanhoudend gemekker.

21.31 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL
Beide ploegen zoeken de kleedkamers op zonder doelpunten. De thuisclub - die de heenwedstrijd in Noord-Londen al met 2-0 won - is de bovenliggende partij.

21.27 uur: ATLÉTICO MADRID - AC MILAN 
Bijna maakt Diego Costa een goal die de wereld over gaat. Zijn omhaal gaat maar rakelings naast. Atlético is weer wakker!

21.25 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID - AC MILAN 2-1
Uit het niets komt Atlético weer op voorsprong. De Turk Arda Turan ziet zijn van richting veranderde schot, Adil Rami is de schlemiel, in het doel ploffen. Nu wordt de opgave voor AC Milan wel erg moeilijk.

21.24 uur: ATLÉTICO MADRID - AC MILAN 
Poppenkast langs de zijlijn. Atlético-trainer Diego Simeone meent dat Nigel de Jong een elleboogstoot uitdeelt. Scheidsrechter Mark Clattenburg houdt het bij een vrije trap.

21.21 uur: ATLÉTICO MADRID - AC MILAN
En daar was de voorsprong voor AC Milan bijna! Kaká kopt de bal net over de Atlético-lat. Clarence Seedorf kan het maar nauwelijks geloven.

21.12 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID - AC MILAN 1-1
Het is gelijk! De Braziliaan Kaká kopt binnen bij de tweede helft. De voorzet is van Andrea Poli. Verdediger Juanfran toucheert de bal, waardoor doelman Thiebaut Courtois kansloos is. Nog een goal en Seedorf is wel door.

21.11 uur: BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL
Javi Martínez denkt de score te openen in de Allianz Arena, maar zijn treffer wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Eerder is ook Arjen Robben gevaarlijk, maar hij schiet over.

21.02 uur: ATLÉTICO MADRID - AC MILAN
Oranje-internationals opgelet! Het is dus mogelijk om Diego Costa naar de grond te krijgen. De spits van Atlético wordt geveld door een kanonskogel van Mario Balotelli. De vrije trap belandt midden in het kruis van de Spanjaard. De vreugde over het doelpunt is even verdwenen.

20.48 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID - AC MILAN 1-0
Clarence Seedorf, Urby Emanuelson en Nigel de Jong staan al na ruim twee minuten achter! Wie anders dan Diego Costa scoort. Met een halve karatetrap promoveert hij de voorzet van Koke tot goal. AC Milan moet twee keer scoren voor een plek bij de laatste acht. De opdracht is in ieder geval duidelijk.

20.45 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - AC MILAN
Met Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis hoopt AC Milan op bezoek bij Atlético Madrid de 1-0 nederlaag uit de thuiswedstrijd goed te maken. De ploeg van trainer Clarence Seedorf heeft de statitsieken niet mee: het gebeurde slechts twee keer dat een club zich voor de volgende ronde in de knock-outfase plaatste na een nederlaag in de thuiswedstrijd. Ajax deed dat in 1996 tegen Atlético Madrid, een goed voorbeeld dus.

20.45 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL
Arsenal put hoop uit vorig seizoen in de Champions League. Toen werd op bezoek bij Bayern München met 2-0 gewonnen, maar door de 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd plaatsten de Duitsers zich voor de kwartfinale. Uiteindelijk won Bayern ook het toernooi.

19.45 uur: ATLÉTICO MADRID - AC MILAN
Clarence Seedorf begint met twee Nederlanders aan het uitduel met Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League. In eigen huis ging AC Milan met 1-0 onderuit.
Opstellingen:
Atlético Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Luís; Suárez, Koke, Turan, Gabi; García; Costa.
AC Milan: Abbiati; Abate, Bonera, Rami, Emanuelson; Essien, De Jong; Poli, Kaká, Taarabt; Balotelli.

19.45 uur: BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL
Ook bij het duel tussen Bayern München en Arsenal is er Nederlandse inbreng. Arjen Robben start aan de kant van de thuisclub, die een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigt. Overigens nam Arsenal Ryo Miyaichi mee naar Duitsland, maar de Japanner - die in 2011 verhuurd werd aan Feyenoord - bleek niet speelgerechtigd in de Champions League.
Opstellingen:
Bayern München: Neuer; Lahm, Martínez, Dante, Alaba; Schweinsteiger, Thiago; Robben, Götze, Ribéry; Mandzukic.
Arsenal: Fabianski; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen; Arteta, Oxlade-Chamberlain; Cazorla, Özil, Podolski; Giroud.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.