VI LIVE: Oranje treft Costa Rica in kwartfinale!

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

VI LIVE: Oranje treft Costa Rica in kwartfinale!

Hiermee is de VI Live gesloten

00.56 uur: ORANJE TREFT COSTA RICA IN KWARTFINALE
Costa Rica heeft zich ten kost van Griekenland voor de kwartfinale van het WK geplaatst. Namens de Costa Ricanen maakte Michael Umana de beslissende strafschop. Komende zaterdag neemt Costa Rica het op tegen Oranje.

STRAFSCHOPPENSERIE:

VIJFDE STRAFSCHOP COSTA RICA: Michael Umaña schiet Costa Rica naar kwartfinale!

VIERDE STRAFSCHOP GRIEKENLAND: Gekas mist, Costa Rica leidt!

VIERDE STRAFSCHOP COSTA RICA: Campbell bezwijkt niet, 4-3 voor Costa Rica

DERDE STRAFSCHOP GRIEKENLAND: BAM! 3-3. Holebas scoort

DERDE STRAFSCHOP COSTA RICA: Ook Giancarlo González maakt geen fout

TWEEDE STRAFSCHOP GRIEKENLAND: Ook Hristodoulopoulos scoort.

TWEEDE STRAFSCHOP COSTA RICA: Ruiz schiet raak vanaf elf meter

EERSTE STRAFSCHOP GRIEKENLAND: Ook Mitroglou schiet raak!

EERSTE STRAFSCHOP COSTA RICA: Borges schiet raak vanaf elf meter

00.39 uur: SANTOS NAAR DE TRIBUNE
Fernando Santos haalt direct na het laatste fluitsignaal verhaal bij scheidsrechter Ben Williams en wordt weggestuurd. De leidsman twijfelt niet en stuurt de bondscoach van de Grieken weg.

00.38 uur: TEGENSTANDER ORANJE SNEL BEKEND
Nog even en we weten tegen wie Nederland het op moet nemen in de kwartfinale van het WK. Strafschoppen moeten uitkomst bieden. De penaltyserie gaat over enkele minuten van start. Kostantinos Mitroglou liet vlak voor tijd een levensgrote kans liggen.

00.32 uur: NOG EVEN
Nog vijf minuten te gaan in de verlenging en dan gaan Griekenland en Costa Rica over naar de strafschoppenserie.

00.22 uur: LAATSTE KWARTIER VAN START
Nog vijftien minuten te gaan in Recife. Wordt er straks gescoord of moeten penalty's de doorslag geven?

00.18uur: COSTA RICA GEVAARLIJK
Griekenland heeft het meeste balbezit, maar Costa Rica komt er via Celso Borges gevaarlijk uit. Doelman Orestis Karnezis reageert alert en maakt de counter onschadelijk. Beide ploegem komen in het eerste kwartier niet tot scoren. Gaat dit eindigen met een strafschoppenserie?

00.08 uur: GEKAS KOPT RAKELINGS NAAST
Invaller Theofanis Gekas krijgt dé kans op de 2-1! De Griekse aanvaller kopt rakelings naast vanuit kansrijke positie.

00.04 uur: DE BALT ROL WEER IN DE ARENA PERNAMBUCO
De eerste helft van de verlening is begonnen.

23.55 uur: VERLENGING IN RECIFE
Griekeland en Costa Rica moeten via de verlenging of de strafschoppenserie een plaats bij de laatste acht zien af te dwingen. Wie trekt er aan het langste eind? De elf van Griekenland of het tiental van Bryan Ruiz en co?

23.49 uur: NU IS HET WEL RAAK! GOAAAAL GRIEKENLAND
Sokratis Papastathopoulos schiet raak vanuit de rebound en sleept er, zoals het er nu naar uitziet, een verlenging uit. Een zware klus voor Costa Rica aangezien zij met tien man spelen. Ondertussen gaan de Grieken op jacht naar de winst en voeren de druk verder op.

23.46 uur: DOELMAN NAVAS VOORKOMT GELIJKMAKER
Keylor Navas grijpt uitstekend in bij de gevaarlijke voorzet van Lazaros Hristodoulopoulos.

23.29 uur: NOG EEN SPITS ERBIJ
Fernando Santos grijpt in en brengt nog een spits! Theofanis Gekas lost middenvelder Dimitris Salpingidis af en vormt samen met Samaras en Mitroglou de voorhoede.

23.26 uur: ROOD VOOR DUARTE BIEDT WELLICHT MOGELIJKHEDEN VOOR GRIEKEN
Óscar Duarte mag na 66 minuten inrukken. Scheidsrechter Ben Williams geeft de verdediger van Club Brugge zijn tweede gele kaart, waardoor Costa Rica het duel moet volmaken met tien man.

23.24 uur: GRIEKENLAND MOET KOMEN
Griekenland moet komen wil het kans maken op een plaats bij de laatste acht. Middenvelder Andreas Samaris heeft inmiddels plaats gemaakt voor Konstantinos Mitroglou. Tot grote kansen mag het nog niet leiden. Vooralsnog is er geen sprake van een groot Grieks offensief.

23.11 uur: DOELPUNT, BRYAN RUIZ SCHIET RAAK!
Bryan Ruiz, afgelopen half jaar actief in het shirt van PSV, zet Costa Rica met een bekeken schuiver op voorsprong. Doelman Orestis Karnezis staat erbij en kijkt er naar.

23.05 uur TWEEDE HELFT COSTA RICA - GRIEKENLAND VAN START

22.48 uur: GEEN TREFFERS VOOR RUST
Aftasten en tegenhouden. Dat is het voorlopige strijdplan van zowel Costa Rica als Griekenland. De grootste kans was voor Salpingidis, maar zijn inzet werd fraai gekeerd door doelman Navas.

22.36 uur: GRIEKENLAND LAAT KANS OP 1-0 LIGGEN
Wat een kans, maar tegelijkertijd: wat een redding! Salpingidis krijgt de bal op een presenteerblad, maar stuit op doelman Keylor Navas.

22.15 uur: COSTA RICA LOST EERSTE SCHOT
Costa Rica heeft meer balbezit, terwijl de Grieken af en toe een plaagstootje uitdelen. Namens Costa Rica was Bolaños het gevaarlijkst met een schot van afstand.

22.00 uur: AFTRAP COSTA RICA - GRIEKELAND
We gaan beginnen. Hierbij nogmaals de opstellingen van beide teams.
Griekenland: Karnezis; Torosidis, Papastathopoulos, Manolas, Holebas; Salpingidis, Samaris, Maniatis, Karagounis, Christodoulopoulos; Samaras.
Costa Rica: Navas; Umaña, Gamboa, Giancarlo González, Duarte, Díaz; Tejeda, Ruiz, Borges, Bolanos; Campbell.

21.55 uur: COSTA RICA AAST OP PRIMEUR
Griekenland heeft met het overleven van de groepsfase zichzelf al overtroffen aangezien de achtste finale nimmer werd bereikt. Costa Rica weet hoe het is om bij de laatste zestien te zitten, al is dat wel uit een grijs verleden (1990). De Midden-Amerikanen mogen zich favoriet noemen in het duel met Griekenland, zeker na de verrassende winst in Groep D voor Uruguay, Italië en Engeland. De winnaar gaat zich zaterdag 5 juli in Salvador meten met Nederland.

21.30 uur: HALF UUR VOOR AFTRAP
Om 22.00 uur is de aftrap van Costa Rica - Griekenland. Wie wordt de tegenstander van Oranje in de kwartfinale?

21.15 uur: RUIZ START IN ACHTSTE FINALE TEGEN GRIEKENLAND
Bij Griekenland, met Georgios Samaras in de basis, één wijziging ten opzichte van de laatste groepswedstrijd tegen Colombia (3-0 nederlaag). Op het middenveld is Andreas Samaris de vervanger van Panagiotis Kone. Jorge Luis Pinto, de keuzeheer van Costa Rica, voert twee wijzigingen door in zijn ploeg. Cristian Bolonas neemt de plaats in van flankspeler Randall Brenes, terwijl Michael Umanja de defensie completeert. En dat is ten koste gegaan van Roy Miller. Bryan Ruiz is uiteraard gewoon van de partij in Recife.

De opstellingen:
Griekenland:
 Karnezis; Torosidis, Papastathopoulos, Manolas, Holebas; Salpingidis, Samaris, Maniatis, Karagounis, Christodoulopoulos; Samaras.
Costa Rica: Navas; Umaña, Gamboa, Giancarlo González, Duarte, Díaz; Tejeda, Ruiz, Borges, Bolanos; Campbell.

19.56 uur: ORANJE NAAR LAATSTE ACHT!
Met hangen en wurgen plaatst Oranje zich voor de kwartfinale van het WK! Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar schieten Nederland in de slotfase naar de winst.

19.53 uur: GOAAAAAAAAAAAAAL HUNTELAAR 2-1
Pats! Keihard en zonder enige twijfel schiet Huntelaar raak! Nog een paar minuten en Oranje staat in de kwartfinale. Wat een invalbeurt voor de spits van Schalke 04! Eerst de assist op Sneijder en dan vanaf elf meter de winnende maken. Tenminste, daar lijkt het wel op.

19.51 uur: PENALTY!
Nu wel! Arjen Robben wordt neergelegd en dit keer geeft de scheidsrechter hem wel! Klaas-Jan Huntelaar gaat achter de bal staan.

19.47 uur: GOAAAAAAAAAAAAAL SNEIJDER 1-1
Een zwak toernooi? Nog niet in de vorm van het WK in 2010? Nou en! Sneijder is degene die Oranje naar de verlenging schiet!! En hoe! Alle frustraties zaten in het schot, waar doelman Ochoa eens geen passend antwoord op heeft.

19.44 uur: HUNTELAAR BUITENSPEL
Klaas-Jan Huntelaar voor het eerst gevaarlijk. Huntelaar komt alleen voor Ochoa en kán binnentikken, maar er is gevlagd voor buitenspel.

19.42 uur: VIER SPITSEN
Oranje speelt alles of niets en speelt met Arjen Robben, Dirk Kuijt, Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay in de voorhoede. Nog een kleine tien minuten te gaan.

19.35 uur: HUNTELAAR MOET ORANJE REDDEN
Bondscoach Louis van Gaal brengt een spits voor een spits. Klaas-Jan Huntelaar vervangt de onzichtbare Robin van Persie. Maar eerst verzamelen de spelers zich voor de tweede drinkpauze van deze achtste finale.

19.34 uur: MEXICO GOKT OP DE COUNTER
Bondscoach Miguel Herrera brengt de rappe aanvaller Javier Hernández voor Oribe Peralta.

19.29 uur: HUNTELAAR LOOPT ZICH WARM
Klaas-Jan Huntelaar mag uitkijken naar zijn eerste speelminuten van dit WK. De centrumspits is zojuist begonnen aan de warming-up. Gaat hij vandaag het verschil maken?

19.28 uur: ROBBEN MAAKT HET MEXICO LASTIG
Arjen Robben zet aan voor een actie, maar wordt gestuit door aanvoerder Márquez. Robben hoopt op een strafschop, maar scheidsrechter Proença laat doorspelen.

19.21 uur: ORANJE JAAGT OP DE GELIJKMAKER
Wesley Sneijder neemt het doel van Mexico onder vuur. Zonder succes, maar het is duidelijk dat Oranje het heft in handen neemt. Ondertussen is aanvaller Dos Santos naar de kant voor middenvelder Javier Aquino.

19.19 uur: OCHOA REDT VAN DICHTBIJ
Guillermo Ochoa keert, zij het gelukkig, de inzet van Stefan de Vrij. Van dichtbij schiet de verdediger op de vuisten van de Mexicaanse doelman. Via de paal gaat de bal uit het doel.

19.16 uur: VAN GAAL GRIJPT IN
Bondscoach Louis van Gaal brengt Memphis Depay voor Paul Verhaegh en gaat met drie spitsen spelen! Martins Indi wordt linksback en Dirk Kuijt gaat naar de rechterkant.

19.10 uur: VRIJE TRAP SNEIJDER
Wesley Sneijder mag aanleggen voor een directe vrije trap. De kleine middenvelder haalt uit, maar zijn inzet wordt gekeerd door de muur.

19.03 uur: DOELPUNT MEXICO
Nederland komt al na drie minuten na de rust op achterstand. Giovani Dos Santos haalt uit van afstand en laat doelman Jasper Cillessen kansloos. Inmiddels is Memphis Depay begonnen aan de warming-up.

19.00 uur: ORANJE TRAPT AF VOOR DE TWEEDE HELFT
Geen wissels aan de kant van Nederland. Bij de Mexicanen blijft de geblesseerde Moreno achter in de kleedkamer. Hij wordt vervangen door Diego Reyes.

18.47 uur: ZONDER TREFFERS RICHTING DE KLEEDKAMERS
Vooralsnog geen doelpunten tijdens de achtste finale tussen Nederland en Mexico.

18.46 uur: ORANJE DICHT BIJ OPENINGSTREFFER
Robin van Persie pakt op, maar geeft een zwakke pass op Arjen Robben. De rappe aanvaller neemt de bal aan, maar wordt gestuit door Héctor Moreno. De grote vraag is: wel of geen strafschop? Scheidsrechter Pedro Proença ziet er geen penalty in, al geven de beelden iets anders aan. Overigens moest Moreno per brancard het verlaten na de tackle op Robben.

18.40 uur: ORANJE KOMT BETER IN DE WEDSTRIJD
Na het moeilijke eerste half uur komt Oranje duidelijk beter in de wedstrijd. Nederland heeft meer balbezit, maar is vooralsnog niet echt gevaarlijk.

18.38 uur: OOK DE FANS HEBBEN LAST VAN DE HITTE

18.31 uur: DRINKPAUZE IN FORTALEZA
Even bijkomen van het eerste half uur, waarin Oranje het zeer lastig had. Bondscoach Louis van Gaal kan nu even de puntjes op de i zetten.

18.27 uur: VAN PERSIE GEVAARLIJK
Robin van Persie neemt fraai aan, maar zijn positie richting het doel van Guillermo Ochoa is erg lastig. Met rechts schiet de aanvoerder van Oranje naast, maar de Mexicanen zijn wel gewaarschuwd.

18.17 uur: NEDERLAND KOMT WEER GOED WEG
Na de snelle uitval van Arjen Robben is Mexico opnieuw gevaarlijk. Héctor Herrera schiet maar net naast het doel van Cillessen.

18.13 uur: ORANJE IS DE GRIP KWIJT NA UITVALLEN DE JONG
Het Nederlands elftal heeft het moeilijk. Paul Verhaegh is Miguel Layún kwijt. De aanvaller geeft strak voor, maar Oribe Peralta komt net te laat.

18.09 uur: UITVALLEN DE JONG ENORME DOMPER VOOR ORANJE
Nigel de Jong trainde deze week niet alles mee, maar leek fit genoeg voor de achtste finale tegen Mexico. Al na negen minuten geeft De Jong aan dat het niet langer gaat. Bruno Martins Indi komt voor hem in de ploeg, waardoor Daley Blind doorschuift naar het middenveld.

18.06 uur: INDI EN DE GUZMAN LOPEN WARM
Zowel Bruno Martins Indi als Jonathan de Guzman is door bondscoach Louis van Gaal de dug-out uit gestuurd. Nigel de Jong is niet helemaal okselfris en lijkt te worden vervangen.

18.05 uur: ORANJE MEXICO FEL VAN START
Dreigende acties van Wesley Sneijder en Robin van Persie in de eerste vijf minuten. Echt gevaarlijk is Oranje niet, maar de intenties zijn duidelijk. Ondertussen schiet Mexico twee keer van afstand richting het doel van Jasper Cillessen.

18.00 uur: AFTRAP NEDERLAND - MEXICO
We gaan beginnen. Hierbij nogmaals de opstellingen van beide teams.
Nederland: Cillessen; Verhaegh, De Vrij, Vlaar, Blind, Kuijt; Wijnaldum, Sneijder, De Jong; Van Persie, Robben.
Mexico: Ochoa; Aguilar, Rodríguez, Márquez, Moreno, Layún; Herrera, Salcido, Guardado; Dos Santos, Peralta.

17.55 uur: KUIJT TREEDT TOE TOT DE CLUB VAN HONDERD
Het WK-duel tegen Mexico is voor Dirk Kuijt alweer zijn honderdste in het shirt van Oranje. De 33-jarige aanvaller van Fenerbahçe is de zevende Oranje-international die de magische grens van honderd caps bereikt. Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Giovanni van Bronckhorst (106), Phillip Cocu (101) en ploeggenoot Wesley Sneijder (inmiddels 102 interlands) gingen hem voor.

17.50 uur: ORANJE BETREEDT HET VELD VOOR ACHTSTE FINALE TEGEN MEXICO
Onder aanvoering van Robin van Persie betreden de spelers van Oranje het bomvolle Estádio Castelão! Over enkele minuten gaan ze aftrappen in het snikhete Fortaleza.

17.45 uur: ROBBEN NU AL OP STOOM
Als de warming-up van Arjen Robben een voorbode is voor zijn vorm van vandaag kunnen wij onze lol op. Tijdens een afwerkvorm scoort de rappe aanvaller via een fraaie omhaal. Nu nog in de wedstrijd.  

17.38 uur: NEDERLAND STATISTISCH STERK TIJDENS ACHTSTE FINALES
Oranje haalde bij drie van zijn laatste vier WK-eindronden telkens minimaal de kwartfinale. Op het WK 1994 versloeg Nederland Ierland in de achtste finale, vier jaar later was Oranje in die ronde te sterk voor Joegoslavië en in 2010 ontdeed Nederland zich van Slowakije. Op het WK 2006 was de achtste finale het eindstation na een 1-0 nederlaag in een onsportief duel met Portugal.

17.19 uur: OOK DE SPELERS VAN ORANJE BEGINNEN AAN DE WARMING-UP
Onder aanvoering van captain Robin van Persie betreden de spelers van Oranje het veld in Estádio Castelão.

17.11 uur: CILLESSEN BETREEDT HET VELD IN FORTALEZA
Doelman Jasper Cillessen is als eerste op het veld in het snikhete (39 graden) Fortaleza. De goalie van Ajax wordt klaargestoomd door keeperstrainer Frans Hoek en de reservekeepers Michel Vorm en Tim Krul.

17.00 uur: RECORD LONKT VOOR ERVAREN ORANJE-TRIO
Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie kunnen bij een succesvolle voortzetting van dit toernooi alle drie een Oranje-record van Johnny Rep evenaren. De voormalige goaltjesdief kwam namens Nederland op de WK's van 1974 en 1978 tot zeven treffers. Robben staat momenteel op zes WK-goals, terwijl Sneijder en Van Persie vijf keer scoorden in WK-verband,

16.52 uur: DRINKPAUZES VOOR NEDERLAND EN MEXICO
Na een half uur en na 75 minuten gaat scheidsrechter Pedro Proença het spel tijdelijk stilleggen voor een cooling break voor de spelers van Oranje en Mexico. De temperatuur ter plaatse is rond 39 graden.

16.49 uur: OPSTELLINGEN ORANJE EN MEXICO BEKEND
De opstellingen van Mexico en het Nederlands elftal zijn bekend. Bij Oranje drie nieuwe namen in de basisopstelling. Robin van Persie keert terug van een schorsing, Georginio Wijnaldum speelt in plaats van Jonathan de Guzman, terwijl Paul Verhaegh de meest opvallende speler is in de startopstelling. Hij krijgt de voorkeur boven Daryl Janmaat. Bij de Mexicanen één wijziging ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Kameroen (1-0 winst). Voormalig PSV-verdediger Carlos Salcido is de vervanger van de geschorste José Vazquez.
Opstellingen:
Nederland:  Cillessen; Verhaegh, De Vrij, Vlaar, Blind, Kuijt; Wijnaldum, Sneijder, De Jong; Van Persie, Robben.     
Mexico: Ochoa; Aguilar, Rodríguez, Márquez, Moreno, Layún; Herrera, Salcido, Guardado; Dos Santos, Peralta.  

16.46 uur: DE SFEER IN FORTALEZA IS GOED

16.45 uur: ORANJE LEIDT IN ONDERLINGE STRIJD MET MEXICO
Het Nederlands elftal staat voor de zevende keer tegenover Mexico. Van de zes voorgaande ontmoetingen won Oranje er drie, tegen één gelijkspel en twee nederlagen (doelcijfers 11-11). Het laatste onderlinge treffen dateert van 26 mei 2010, in de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika (2-1 zege Oranje).

16.00 uur: FANS ONDERWEG NAAR STADION
De Nederlandse supporters zijn onderweg naar Estádio Castelão. Doordat de afstand van het plein naar het stadion behoorlijk groot is, gaan de fans per bus naar het stadion en wordt er geen Oranjemars gelopen. Waar Oranje kan rekenen op de steun van ruim drieduizend supporters, zijn er ruim dertigduizend fans die Mexico toejuichen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.