VI Live: Oranje behaalt eerste interlandzege van 2014

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Oranje behaalt eerste interlandzege van 2014

22.27 uur: EINDSTAND NEDERLAND - GHANA 1-0
Het zit erop. Na de oefennederlaag bij Frankrijk (2-0) begin maart en het recente gelijkspel tegen Ecuador wint Oranje het tweede duel in de WK-voorbereiding met 1-0 van Ghana. Dat is de eerste interlandzege van 2014. Opvallend is dat Oranje helemaal niets weggeeft tegen het povere Ghana. Vooral voor rust had Arjen Robben enkele grote kansen om de score verder op te voeren. Bondscoach Louis van Gaal liet zijn basiself tot een kwartier voor tijd staan. De vraag is nu of hij tevreden is over het vertoonde spel?

22.15 uur: NEDERLAND - GHANA
Jeremain Lens komt in de ploeg voor Wesley Sneijder. Vlak daarvoor kreeg Arjen Robben - op aangeven van Memphis Depay - de kans op de 2-0, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Adam Kwarasey.

22.06 uur: NEDERLAND - GHANA
Stefan de Vrij is dicht bij de tweede treffer van de avond. De verdediger reageert te laat op de kopbal van Ron Vlaar. Vlak daarvoor heeft bondscoach Louis van Gaal zijn eerste wissel toegepast. Memphis Depay vervangt aanvoerder Robin van Persie. Arjen Robben heeft de band om zijn arm.

21.56 uur: NEDERLAND - GHANA
De wedstrijd lijkt wat dood te bloeden. Nederland komt er niet meer doorheen en Ghana is de hele wedstrijd nog niet gevaarljk geworden. Ondertussen maakt bondscoach Louis van Gaal zich boos over de opbouw. Nederland moet te vaak kiezen voor een lange bal naar voren.

21.41 uur: NEDERLAND - GHANA
Een vrije trap op een aantrekkelijke positie voor het Nederlands elftal. Vanaf de rand van het strafschopgebied schiet Arjen Robben de bal over het doel.

21.38 uur: NEDERLAND - GHANA
Twee wissels bij Ghana. Aanvoerder Michael Essien en Vitesse-speler Christian Atsu hebben het veld verlaten. Kevin-Prince Boateng en Afriyie Acquah komen erin. Nederland blijft ongewijzigd.

21.25 uur: NEDERLAND - GHANA
Daley Blind is de nieuwe linksback van het Nederlands elftal en bondscoach Louis van Gaal kan tevreden zijn met de manier waarop hij die rol in de eerste helft invulde. Hij leverde drie voorzetten af, meer dan al zijn ploeggenoten. Ook defensief had Blind zijn waarde: hij onderschepte drie passes en voerde twee geslaagde tackles uit.

21.20 uur: RUSTSTAND NEDERLAND – GHANA 1-0
Nederland leidt halverwege met 1-0, dankzij een doelpunt van Robin van Persie. Arjen Robben kon ook twee keer scoren, maar hij faalde. Ghana kwam ondertussen niet verder dan één schot richting doel.

21.07 uur: NEDERLAND - GHANA
Het lijkt mee te vallen voor Bruno Martins Indi. De centrumverdediger staat inmiddels weer binnen de lijnen.

21.05 uur: NEDERLAND - GHANA
Na een lange trap naar voren blijft Bruno Martins Indi gehavend op de grond liggen. Terence Kongolo loopt zich warm voor het geval de blessure van Martins Indi ernstig blijkt te zijn.

20.57 uur: NEDERLAND - GHANA
Arjen Robben heeft het vizier nog niet helemaal op scherp staan. Na een mooie steekpass van Daryl Janmaat stuit hij op Ghana-doelman Adam Larsen Kwarasey, zoals te zien op foto boven.

20.50 uur: NEDERLAND - GHANA
Heel Nederland houdt even zijn adem in als Rashid Sumaila een Afrikaanse tackle uitvoert op de ledematen van Arjen Robben. De Nederlandse aanvaller is echter scherp en komt ongedeerd uit de strijd. In aanloop naar het vorige WK raakte hij geblesseerd tegen Hongarije.

20.45 uur: NEDERLAND - GHANA
Wat een misser van Arjen Robben! Op aangeven van Daley Blind schiet hij voor open doel over.

20.38 uur: GOAL NEDERLAND – GHANA 1-0
De grote drie weten elkaar uitstekend te vinden. Na een combinatie tussen Arjen Robben en Wesley Sneijder speelt laatstgenoemde Robin van Persie vrij. De spits maakt vervolgens zijn 43ste doelpunt in het Nederlands elftal. Dat is tevens het vijfhonderdste doelpunt in oefeninterlands van Oranje op eigen bodem

20.30 uur: AFTRAP NEDERLAND – GHANA
Oranje aast tegen Ghana op zijn vijfhonderdste doelpunt in oefeninterlands op eigen bodem. Op dit moment staat de teller op 499 goals in 225 duels. Oranje boekte op eigen veld 110 zeges, speelde 56 keer gelijk en stapte 59 keer als verliezer van het veld.

Opstellingen:
Nederland: Cillessen; Janmaat, Vlaar, De Vrij Martins Indi, Blind; De Jong, Sneijder, De Guzman; Van Persie en Robben.
Ghana:
Kwarasey; Inkoom, Sumaila, Akaminko, Schlupp; Mohammed, Essien; Adomah, Atsu, Asamoah; Jordan Ayew.

19.45 uur: NEDERLAND – GHANA
Oranje heeft tegen Ghana de kans om met een slechte reeks te breken. Nederland bleef namelijk in zijn laatste vijf oefeninterlands zonder zege (G4, V1). Dat is de langste reeks sinds de periode oktober 1998-november 1999, toen het Oranje van bondscoach Frank Rijkaard liefst elf keer op rij niet won (negen gelijke spelen, twee nederlagen).

Nederland won sowieso slechts vier van de veertien oefeninterlands onder het bewind van bondscoach Louis van Gaal (W4, G8, V2). Op eigen veld won Oranje onder Van Gaal nog geen enkel oefenduel, maar verloren werd er ook nog niet (vijf gelijke spelen, doelcijfers 2-2).

19.25 uur: OPSTELLINGEN NEDERLAND – GHANA
Geen verrassingen in de opstelling van bondscoach Louis van Gaal in het oefenduel met Ghana. Zoals verwacht is Daley Blind linksback, waardoor er een plaats op het middenveld vrijkomt voor Jonathan de Guzman. Wesley Sneijder is de meest aanvallende middenvelder en moet de aanvoer naar spitsen Arjen Robben en Robin van Persie verzorgen.

Bij Ghana begint sterspeler Asamoah Gyan verrassend op de bank. Christian Atsu (Vitesse) is wel basisspeler.

Opstellingen:
Nederland: Cillessen; Janmaat, Vlaar, De Vrij Martins Indi, Blind; De Jong, Sneijder, De Guzman; Van Persie en Robben.
Ghana: Kwarasey; Inkoom, Sumaila, Akaminko, Schlupp; Mohammed, Essien; Adomah, Atsu, Asamoah; Jordan Ayew.

19.15 uur: NEDERLAND – GHANA
Oranje verdedigt zijn ongeslagen status tegen Ghana. In twee eerdere oefenduels verloor Nederland niet: 0-0 op 13 oktober 1998 in de Gelredome en een 4-1 zege op 1 juni 2010 in De Kuip, een oefenduel ter voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.