VI Live: Luijckx kampioen, Martins Indi hoopt nog op titel

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hierbij is de VI Live voor vanavond afgesloten.

Bruno Martins Indi maakt met FC Porto nog steeds kans om kampioen van Portugal te worden. De Oranje-international, die voor de rust al binnen de lijnen kwam als invaller, won zondagavond met zijn ploeg met 2-0 van laagvlieger Vitória Setúbal. Namens de Portugese topclub waren Yacine Brahimi en Jackson Martínez de doelpuntenmakers. Koploper Benfica maakte zaterdag geen fout tegen Gil Vicente (5-0) waardoor de voorsprong van drie punten, met drie speelronden voor de boeg, intact blijft.

22.53 uur: EINDSTAND NANTES – PARIS SAINT-GERMAIN 0-2
Paris Saint-Germain heeft de koppositie stevig in handen na de zege op Nantes. In Stade la Beaujoire was de Franse topclub een maatje te groot.

22.52 uur: EINDSTAND MÁLAGA – ELCHE 1-2
Málaga is er in eigen huis niet in geslaagd om Elche opzij te zetten. Mede door een gemiste strafschop van Duda slaagde de thuisploeg er na de rust niet in om minimaal een punt te pakken.

22.36 uur: EINDSTAND NAPOLI-AC MILAN 3-0
Wat een treurnis voor AC Milan! De druk op trainer Filippo Inzaghi is nog maar wat toegenomen door de afgetekende nederlaag in Napels, waar Milan zo goed als de hele wedstrijd met tien man stond door een bliksemsnelle rode kaart voor Mattia De Sciglio. Ook Marco van Ginkel en Nigel de Jong konden de nederlaag niet voorkomen. Door de derde competitienederlaag is AC Milan nog steeds tiende, terwijl nummer vier Napoli uitzicht houdt op de Champions League-tickets.

LANDGENOTEN: Kees Luijckx is met Videoton FC kampioen van Hongarije geworden. De voormalige verdediger van onder meer Roda JC Kerkrade en AZ mag zich na het binnenhalen van de titel gaan opmaken voor Champions League-voetbal (voorronde). Luijckx vertrok in januari van dit jaar van het Griekse Niki Volos naar Videoton. Eerder liet hij al weten zich in Hongarije op zijn plek te voelen. 'Aan alles merk je dat dit een topclub is.'

22.18 uur: OVER EN SLUITEN VOOR AC MILAN
Na een fraaie actie en dito voorzet van Dries Mertens is het voor aanvaller Gonzalo Higuaín, die al vroeg in de wedstrijd een strafschop miste namens Napoli, een koud kunstje: 2-0. Het gezicht van de geplaagde Milan-trainer Filippo Inzaghi spreekt boekdelen. Zeker als Manolo Gabbiadini even later de 3-0 voor zijn rekening neemt.

22.13 uur: GOAL NAPOLI
De ban is gebroken in Napels! Met een bekeken schot in de korte hoek opent Marek Hamsik na zeventig minuten de score tegen het tiental van AC Milan.

21.47 uur: RUSTSTAND NANTES – PARIS SAINT-GERMAIN 0-2
Paris Saint-Germain leidt dankzij de treffers van Edinson Cavani en Blaise Matuidi en is bij deze stand de koploper van de Franse competitie.

21.46 uur: RUSTSTAND MÁLAGA – ELCHE 0-1
Jonathas opende na een half uur de score namens Elche. Kan Nordin Amrabat de achterstand ombuigen?

21.36 uur: GOAL PSG
Blaise Matuidi zet na ruim een half uur, op aangeven van Zlatan Ibrahimovic, de marge op twee tegen Nantes: 0-2.

21.34 uur: RUSTSTAND NAPOLI – AC MILAN 0-0
Geen treffers tot dusver, al kreeg zowel Napoli als Milan een goede kans om de score te openen. Gonzalo Higuaín miste al in de derde minuut een strafschop, terwijl Giacomo Bonaventura namens het tiental van Milan (Mattia De Sciglio kreeg na een minuut een rode kaart) van dichtbij tegen de paal kopte.

21.04 uur: GOAL PSG
Edinson Cavani knalt na drie minuten de eerste treffer van de avond binnen. De spits van Paris Saint-Germain is zijn ploeggenoot Gregory van der Wiel iets te snel af is, waardoor Nantes nu al met 1-0 achter staat.

21.00 uur: AFTRAP NANTES – PARIS SAINT-GERMAIN
De inzet voor Paris Saint-Germain, met Gregory van der Wiel en Zlatan Ibrahimovic in de basis, is duidelijk: winnen om de koppositie in de Franse competitie weer alleen in handen te hebben. Op dit moment staan Olympique Lyon en de topclub uit Parijs aan kop met 71 punten, maar PSG speelde wel een wedstrijd minder.

21.00 uur: AFTRAP MÁLAGA – ELCHE
De bal rolt in Estadio La Rosaleda. Aan de aftrap twee oude bekenden. Voormalig FC Dordrecht-aanvaller Garry Mendes Rodrigues start bij Elche, terwijl Nordin Amrabat in de basis begint bij Málaga.

20.49 uur: WAT EEN BEGIN
Gonzalo Higuaín mist al in de derde minuut een strafschop. Diego López keert de inzet van de spits van Napoli. Het is al de derde keer dat de Argentijn faalt vanaf elf meter dit seizoen. Zodoende weet Napoli de man-meer-situatie niet uit te buiten. De penalty werd immers al na 43 seconden gegeven na een overtreding van Mattia de Sciglio op de doorgebroken Marek Hamsik. De verdediger mag met een rode kaart inrukken.

20.45 uur: AFTRAP NAPOLI – AC MILAN
De Serie A-kraker tussen Napoli en AC Milan gaat van start. De onder druk staande trainer Filippo Inzaghi heeft bij de Rossoneri opnieuw basisplaatsen ingeruimd voor Nigel de Jong en Marco van Ginkel. Bij Napoli zit Dries Mertens op de bank. Jonathan de Guzman is geblesseerd.

19.22 uur: EINDSTAND HERTHA BSC - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 1-2
Borussia Mönchengladbach heeft goede zaken gedaan in de strijd om Champions League-voetbal. Op bezoek bij Hertha BSC pakte de ploeg van verdediger Roel Brouwers in de slotfase drie punten waardoor de derde plaats voorlopig in handen is van Die Fohlen. John Heitinga bleef de hele wedstrijd op de reservebank.

18.52 uur: EINDSTAND TOTTENHAM HOTSPUR - MANCHESTER CITY 0-1
Tottenham Hotspur heeft aangevallen tegen Manchester City, maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. Sergio Agüero bezorgt de bezoekers uit Manchester drie punten.

18.17 uur: RUSTSTAND HERTHA BSC - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 1-1
Max Kruse opende al vroeg de score in Berlijn, terwijl Valentin Stocker twee minuten later al de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

17.46 uur: RUSTSTAND TOTTENHAM HOTSPUR - MANCHESTER CITY 0-1
Het doelpunt van Sergio Agüero maakt vooralsnog het verschil op White Hart Lane.

Het Melbourne City van trainer John van ‘t Schip heeft zich na de 2-0 zege op Wellington Phoenix, de ploeg van voormalig Ajax en NAC Breda-middenvelder Roly Bonevacia, geplaatst voor de halve finale van de Australische play-offs. Aanstaande vrijdag neemt de ploeg van Van ’t Schip het op tegen stadgenoot Melbourne Victory.

17.30 uur: AFTRAP HERTHA BSC - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Het duel in Berlijn is onderweg! Aan de kant van Hertha zit John Heitinga op de bank, terwijl Roel Brouwers in de basis begint bij Gladbach.

17.29 uur: GOAL AGÜERO
Manchester City komt op voorsprong tegen Tottenham Hotspur. David Silva stuurt Sergio Agüero weg en die knalt de bal in het dak van het doel: 0-1.

17.21 uur: EINDSTAND FSV MAINZ 05 - HAMBURGER SV 1-2
Hamburger SV is binnen twee weken van de laatste plaats opgeklommen naar een veilige veertiende plek in de Bundesliga. In de slotfase pakte HSV alsnog de zege.

17.00 uur: AFTRAP TOTTENHAM HOTSPUR - MANCHESTER CITY
Op White Hart Lane zijn Tottenham Hotspur en Manchester City begonnen aan de wedstrijd. De bezoekers kunnen drie punten uitlopen op stadgenoot United en daarmee uitstekende zaken doen in de jacht op Champions League-voetbal.

16.53 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Lazio loopt duur puntenverlies op in de strijd om de tweede plaats, die rechtgeeft op een plek in de groepsfase van de Champions League. Door het gelijkspel bij Atalanta is aartsrivaal AS Roma met nog vier duels voor de boeg tweede in de Serie A.

De eindstanden:
Atalanta - Lazio 1-1
Fiorentina - Cesena 3-1
Internazionale - Chievo 0-0
Verona - Udinese 0-1

16.22 uur: CHELSEA WINT PREMIER LEAGUE
Chelsea is na vijf seizoenen zonder landstitel weer kampioen van Engeland. Eden Hazard schoot de Londenaren vlak voor de rust langs Crystal Palace: 1-0.

16.17 uur: FSV MAINZ 05 - HAMBURGER SV 0-1
Door een eigen doelpunt van Julian Baumgartlinger leiden de bezoekers halverwege.

15.51 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Weinig spektakel nog in de Serie A, want in drie van de vier wedstrijden is nog niet gescoord. Alleen in Florence lijkt halverwege al een beslissing te zijn gevallen.

De ruststanden:
Atalanta - Lazio 0-0
Fiorentina - Cesena 2-0
Verona - Udinese 0-0

15.30 uur: AFTRAP FSV MAINZ 05 - HAMBURGER SV
Met aanvoerder Rafael van der Vaart in de basis is Hamburger SV begonnen aan het uitduel met FSV Mainz 05.

15.18 uur: RUSTSTAND CHELSEA - CRYSTAL PALACE 1-0
Chelsea leidt halverwege tegen Crystal Palace dankzij het doelpunt van Eden Hazard.

15.14 uur: HAZARD ZET CHELSEA OP VOORSPRONG
Op slag van rust komt Chelsea op voorsprong via Eden Hazard. Julian Speroni keert de zwak ingeschoten strafschop van de Belg, die wel trefzeker is in de rebound.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Lazio moet winnen in Bergamo om de tweede plaats weer over te nemen in de Serie A. Edson Braafheid (Lazio) en Urby Emanuelson (Atalanta) beginnen op de bank, terwijl Stefan de Vrij vanwege een blessure ontbreekt bij de bezoekers.

De wedstrijden:
Atalanta - Lazio
Fiorentina - Cesena
Internazionale - Chievo
Verona - Udinese

14.30 uur: AFTRAP CHELSEA - CRYSTAL PALACE
Chelsea heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te kronen tot kampioen van Engeland. Maar de Londense club is gewaarschuwd, want manager Alan Pardew van Crystal Palace won liefst vier van zijn laatste zes duels met Chelsea.

LANDGENOTEN: Douglas heeft Dinamo Moskou aan een overwinning geholpen op het Kuban Krasnodar van ex-PSV'er Stanislav Manolev. De 27-jarige Braziliaan met een Nederlands paspoort zorgde in de 69ste minuut voor de gelijkmaker. Niet veel later schoot Xandão de 2-1 binnen voor de bezoekers uit Moskou. Manolev werd, tegen zijn oude ploeg, in de 85ste minuut nog met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Kort daarvoor kwam Alexander Büttner nog binnen de lijnen bij de ploeg van Douglas.

14.25 uur: EINDSTAND AS ROMA - GENOA 2-0
Dankzij treffers van Seydou Doumbia en Alessandro Florenzi wint AS Roma van Genoa, waardoor de Romeinen stadgenoot Lazio passeren en de tweede plaats overnemen.

14.23 uur: FLORENZI BESLIST DE WEDSTRIJD
In de extra speeltijd schiet Alessandro Florenzi na een counter hard 2-0 binnen.

13.18 uur: RUSTSTAND AS ROMA - GENOA 1-0
AS Roma ligt op koers om de tweede plaats over te nemen van stadgenoot Lazio.

13.07 uur: GOAL DOUMBIA
Seydou Doumbia zet AS Roma op een 1-0 voorsprong. Voor de winterse aanwinst van Roma is het zijn tweede doelpunt in Italiaanse dienst, vorige week was hij voor het eerst trefzeker.

12.30 uur: AFTRAP AS ROMA - GENOA
AS Roma hoopt - in ieder geval voor even - de tweede plaats over te nemen van aartsrivaal Lazio. Dan moet er thuis wel gewonnen worden van Genoa, dat nog in de race is voor een plek van de voorronde van de Europa League.

De zondag komt vandaag wat moeizamer op gang, aangezien er vanwege de KNVB-bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen (aftrap 18.00 uur) niet wordt gespeeld in de Eredivisie. Er valt echter genoeg vuurwerk te verwachten, want waar Chelsea vanmiddag het kampioenschap kan binnenslepen speelt Rafael van der Vaart met Hamburger SV weer een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.