VI Live: kijk terug op Spaans topvoetbal en Eredivisiegeweld

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: kijk terug op Spaans topvoetbal en Eredivisiegeweld

Hierbij is de VI Live voor zaterdag ten einde.

23.48 uur: EINDSTAND REAL MADRID - RAYO VALLECANO 5-0
Real stopt bij 5-0. De titelstrijd in Spanje blijft zinderend!

23.33 uur: GOAL REAL MADRID - RAYO VALLECANO 5-0
En daar is de 5-0 al. Invaller Alvaro Morata krult de bal op schitterende wijze in de verre kruising.

23.25 uur: GOAL REAL MADRID - RAYO VALLECANO 4-0
Gareth Bale is op stoom! In drie minuten scoort hij twee keer waardoor Real aan het doelsaldo kan gaan werken. Angel di Maria biedt de Welshman een niet te missen kans. Zijn intikker betekent zijn elfde competitiedoelpunt. Direct daarna dribbelt Bale op volle snelheid richting goal zonder dat hem een strobreed in de weg wordt gelegd. Zijn afronding is beheerst bij goal nummer twaalf.

23.10 uur: GOAL REAL MADRID - RAYO VALLECANO 2-0
Het lijkt over en uit. Op aangeven van Cristiano Ronaldo tilt Dani Carvajal de thuisploeg naar een veilige marge.

22.45 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - RAYO VALLECANO 1-0
Real overtuigt niet, maar dan komt de individuele klassen van mannen als Cristiano Ronaldo en Gareth Bale goed van pas. De Welshman helpt de Portugees aan het tot nu toe enige doelpunt. Ook Real koerst dus af op een zege.

22.40 uur: EINDSTAND PSV - FC GRONINGEN 2-3
Groningen sleept de zege uit het vuur. PSV lijdt zodoende zeer duur puntenverlies in de strijd om de tweede plek. Helemaal onverdiend is de winst niet, al zal de rol van arbiter Tom van Sichem volop besproken worden.

22.37 uur: EINDSTAND AC MILAN – CHIEVO VERONA 3-0
Chievo Verona was een makkie voor de mannen van Clarence Seedorf. Kaká was de grote man bij Milan en maakte twee goals. Mario Balotelli was eenmaal trefzeker

22.15 uur: GOAL REAL MADRID – RAYO VALLECANO 1-0
Hoppa, 1-0! Cristiano Ronaldo soleert langs drie spelers en schuift de bal in de verre hoek. De assist komt op naam van Gareth Bale. Midweeks hadden de twee het nog met elkaar aan de stok toen Bale het had gewaagd een vrije trap voor de neus van Ronaldo op doel te schieten terwijl de Portugees wilde aanleggen.

22.09 uur: GOAL PSV - FC GRONINGEN 2-3
PSV staat weer op achterstand. Een vrije trap van Tjaronn Chery wordt niet geraakt en valt in de verre hoek binnen. Jeroen Zoet kan er alleen maar naar kijken. Veerkracht is nu gevraagd van PSV.

22.00 uur: AFTRAP REAL MADRID – RAYO VALLECANO
Real moet winnen! In navolging van Barcelona en Atlético kunnen de Madrilenen niet achterblijven. Bovendien moeten de nederlagen tegen Barcelona (3-4) en Sevilla (2-1) weggespoeld worden. Ondanks de ophef over een vermeende blessure speelt Cristiano Ronaldo gewoon. Trainer Carlo Ancelotti stuurt ook Gareth Bale, Karim Benzema en Angel dí María weer het veld in. Het devies is dus: aanvallûh!

21.58 uur: GOAL AC MILAN – CHIEVO VERONA 3-0
Wow! Kaká luistert zijn driehonderdste wedstrijd voor AC Milan op met zijn tweede doelpunt van de avond. De Braziliaan krult de bal vanuit de hoek van het strafschopgebied in de verre kruising.

21.52 uur: EINDSTAND EVIAN - AS MONACO 1-0
De spanning is er wel vanaf in Frankrijk. De vraag is door het verlies van Monaco alleen nog maar wanneer PSG kampioen gaat worden. Met dertien punten voorsprong en zeven duels te gaan is het namelijk wel gespeeld.

21.48 uur: PSV - FC GRONINGEN
Een prachtig moment bij het begin van de tweede helft. Georginio Wijnaldum maakt zijn rentree bij PSV als vervanger van Stijn Schaars. Wijnaldum kwam sinds 14 september niet meer in actie vanwege een zware rugblessure.

21.47 uur: EINDSTAND ATHLETIC DE BILBAO - ATLÉTICO MADRID 1-2
Atlético blijft maar winnen! Dankzij de triomf in Baskenland nemen de Madrilenen de koppositie weer over van Barcelona.

21.35 uur: EINDSTAND NEC - HERACLES ALMELO 1-2
Wat is dit?! Tien man van Heracles winnen nog. Totaal onverdiend, dat wel. Matthew Amoah maakt in de slotseconde het winnende doelpunt. Voor NEC zijn de druiven zuur.

21.33 uur: RUSTSTAND PSV - FC GRONINGEN 2-2
Het is zeer vermakelijk in Eindhoven. De laatste minuten van het eerste bedrijf zijn vol emotie. Karim Rekik trekt op de rand van het zestienmetergebied Filip Kostic naar de grond. Scheidsrechter Tom van Sichem geeft een gele kaart, tot boosheid van FC Groningen-trainer Erwin van de Looi. Vanwege zijn aanmerkingen op de leiding wordt hij naar de tribune gestuurd. Na rust hopen we op net zo veel vuurwerk.

21.31 uur: RUSTSTAND AC MILAN – CHIEVO VERONA 2-0
De formatie van Clarence Seedorf zit op rozen na doelpunten van Mario Balotelli en Kaká.

21.24 uur: NEC – HERACLES ALMELO
Mike te Wierik is te laat met een tackle op Sören Rieks en moet met zijn tweede gele – en dus rode – kaart inrukken.

21.22 uur: GOAL PSV - FC GRONINGEN 2-2
Jürgen Locadia zorgt voor de 2-2 uit een penalty. De strafschop wordt gegeven omdat Eric Botteghin, weliswaar wat wild, Bryan Ruiz naar de grond brengt. De Costa Ricaan gaat echter wel heel gemakkelijk naar de grond. Hoe dan ook, het is weer gelijk. Voor Locadia is het zijn twaalfde competitiedoelpunt. De beslissing van Tom van Sichem is in ieder geval voer voor discussie.

21.20 uur: GOAL NEC - HERACLES ALMELO 1-1
Na 41 duels met minimaal één tegendoelpunt leek NEC op weg naar een wedstrijd zonder tegentreffer, maar het gaat toch mis. Kevin Conboy kopt de bal in de voeten van Jason Davidson, die doeltreffend uithaalt.

21.13 uur: GOAL AC MILAN - CHIEVO VERONA 2-0
Een opgestoken duim en applaus van Clarence Seedorf voor Kaká. Hij luistert zijn driehonderdste officiële duel voor AC Milan op met een goal. Op aangeven van Honda kan de Braziliaan de bal op de borst aannemen en binnenprikken. Wat een weelde voor Seedorf; hij kan eens rustig op de bank zitten.

21.10 uur: GOAL ATHLETIC DE BILBAO - ATLÉTICO MADRID 1-2
Wat een belangrijk doelpunt! Koke zet Atlético op voorsprong tien minuten na de rust. Op dit moment is de ploeg van trainer Diego Simeone weer de virtuele koploper van Spanje.

21.04 uur: GOAL PSV - FC GRONINGEN 1-2
Wat een fout van Karim Rekik. Hij wil al dribbelend uitverdedigen, maar verliest de bal aan Tjaronn Chery. Via hem kan Filip Kostic door de benen van doelman Jeroen Zoet raak schieten. Groningen draait in twee minuten de wedstrijd volledig om. Bij de eerste goal zag Rekik er ook al niet goed uit.

21.03 uur: GOAL PSV - FC GRONINGEN 1-1
Het is weer gelijk! Richairo Zivkovic treft doel met een heerlijk stiftje. Filip Kostic is aangever. In Eindhoven zullen de fans vooral balen dat uitgerekend een toekomstig Ajax-spits voor een gelijke stand zorgt.

20.50 uur: GOAL AC MILAN - CHIEVO VERONA
En ook in Milaan is het al raak! Enfant terrible Mario Balotelli volleert raak voor de ploeg van trainer Clarence Seedorf. Daniele Bonera is de aangever. Een goede start voor Seedorf, Nigel de Jong en Urby Emanuelson!

20.47 uur: GOAL PSV - FC GRONINGEN 1-0
Er is al gescoord in Eindhoven! Geknoei van FC Groningen, Nick van der Velden levert zomaar de bal in, waarna doelman Marco Bizot nog een goal kan voorkomen. Hij is echter kansloos als de gemaskerde Memphis Depay de bal over hem heen schiet.

20.46 uur: RUSTSTAND ATHLETIC DE BILBAO - ATLÉTICO MADRID 1-1
Diego poetst de treffer van Iker Muniain weg, maar Atlético moet na rust nog vol aan de bak om puntenverlies te voorkomen.

20.45 uur: AFTRAP AC MILAN – CHIEVO VERONA
Nigel de Jong (verdedigende middenvelder) en Urby Emanuelson (linksback) staan in de basis bij AC Milan, dat van degradatiekandidaat Chievo moet winnen om kans te houden op plaatsing voor Europees voetbal

20.45 uur: PSV - FC GRONINGEN
Voor het duel neemt PSV afscheid van Wilfred Bouma, die de club vele jaren diende en nog altijd recordhouder is wat betreft het aantal Europese duels voor de club. Hij speelde 351 officiële duels voor PSV.

20.45 uur: AFTRAP PSV - FC GRONINGEN
PSV gaat op zoek naar de negende opeenvolgende overwinning. Het duel van vanavond zal echter vooral in het teken staan van het ontbreken van Phillip Cocu. De coach van de Eindhovenaren wordt op de bank vervangen door Ernest Faber omdat hij onlangs een – waarschijnlijk goedaardige – tumor operatief uit zijn rug liet verwijderen. Buiten het stadion hebben de supporters een grote "beterschapskaart" opgehangen voor Cocu. Fans kunnen daar een boodschap op achterlaten.
De opstellingen:
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Park, Schaars, Hiljemark; Ruiz, Locadia, Depay.
FC Groningen: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Lindgren, Kieftenbeld, Chery; Van der Velden, Zivkovic en Kostic

20.37 uur: EINDSTAND FC EMMEN - JONG FC TWENTE 2-0

20.36 uur: EINDSTAND VITESSE - SC HEERENVEEN 2-2
Het blijft bij 2-2 in Arnhem. We hebben een vermakelijk duel gezien, maar beide ploegen schieten weinig op met een punt. Vitesse wint zodoende weer niet (voor de derde keer op rij) en moet nog vol aan de bak voor directe plaatsing voor Europees voetbal.

20.31 uur: RUSTSTAND NEC - HERACLES ALMELO 1-0
Dankzij een doelpunt van Michael Higdon leidt NEC bij rust tegen Heracles Almelo.

20.23 uur: EINDSTAND SC FREIBURG - 1. FC NÜRNBERG 3-2
Gertjan Verbeek gaat onderuit in het cruciale degradatieduel bij SC Freiburg. Hierdoor passeert Freiburg het 1. FC Nürnberg van trainer Verbeek op de ranglijst

20.22 uur: GOAL ATHLETIC DE BILBAO - ATLÉTICO MADRID 1-1
Diego Costa schiet Atlético Madrid op gelijke hoogte in Baskenland!

20.22 uur: EINDSTAND ARSENAL - MANCHESTER CITY 1-1
Dankzij doelpunten van David Silva en Mathieu Flamini houden beide ploegen een punt over aan de Premier League-topper. Arsenal schiet niets op met het gelijkspel tegen Manchester City en lijkt nog steeds kansloos in de strijd om de landstitel. City kan wel leven met een gelijkspel gezien de nederlaag van koploper Chelsea eerder op de zaterdag. City heeft nu vijf verliespunten minder dan Chelsea.

20.09 uur: GOAL VITESSE - SC HEERENVEEN 2-2
Vitesse komt op gelijke hoogte! Bertrand Traoré rondt af op aangeven van Christian Atsu.

20.08 uur: GOAL ATHLETIC DE BILBAO - ATLËTICO MADRID 1-0
Goal van Bilbao! Iker Muniain treft doel namens de thuisploeg

20.04: GOAL NEC - HERACLES ALMELO 1-0
Heracles Almelo is de bovenliggende partij in Nijmegen, maar het is NEC dat op voorsprong komt. Michael Higdon is doelman Remco Pasveer te snel af en schiet zijn veertiende seizoenstreffer tegen de touwen.

20.00 uur: GOAL VITESSE - SC HEERENVEEN 1-2
Bilal Basacikoglu is klein van stuk maar kopt de 1-2 binnen. Hij klopt Patrick van Aanholt in de lucht. De andere back, Rochdi Achenteh, laat zich op de rechterflank van Vitesse aftroeven door Daley Sinkgraven die ongehinderd voor kan geven.

20.00 uur: AFTRAP ATHLETIC DE BILBAO - ATLÉTICO MADRID

LANDGENOTEN: Galatasaray draait stroef en het doelpuntloze gelijkspel bij de nummer dertien is daarvan het bewijs. Ook Wesley Sneijder kon ondanks een grote kans de ban niet breken, waardoor Galatasaray verzuimt nummer drie Besiktas op twee punten achterstand te zetten. Nu beschikken de ploegen over evenveel punten, terwijl het doelsaldo van Galatasaray beter is. Koploper Fenerbahçe zal het duel van Galatasaray bij Fenerbahçe met genoegen aangezien hebben. Met twee duels minder is de voorsprong zeven punten.

19.53 uur: GOAL SC FREIBURG - 1. FC NÜRNBERG 3-2
SC Freiburg komt voor het eerst in dit duel op voorsprong. Een fraai doelpunt van Felix Klaus brengt Freiburg aan de leiding.

19.45 uur: AFTRAP NEC – HERACLES ALMELO
Kevin Conboy is bij NEC in het centrum van de defensie de vervanger van de geschorste Rens van Eijden. Bovendien maakt Samuel Stefánik zijn entree in plaats van de geblesseerde Danzell Gravenberch. Bij Heracles Almelo zijn Simon Cziommer en Jens Jurn Streutker vervangen door Thomas Bruns en Kwame Quansah.

De opstellingen:
NEC: Gentenaar; Vermijl, Nielsen, Conboy, Leiwakabessy; Jahanbakhsh, Rieks, Stefánik, Koolwijk, Jantscher; Higdon.
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Rienstra, Schenkeveld, Davidson; Tannane, Quansah, Bruns; Rosheuvel, Uth, Linssen.

19.41 uur: GOAL ARSENAL – MANCHESTER CITY 1-1
Doelpunt Arsenal! Mathieu Flamini rondt een verzorgde aanval van de Londenaren af en brengt zijn elftal –tegen de verhoudingen in- naast City.

19.40 uur: GOAL SC FREIBURG – 1. FC NÜRNBERG 2-2
Met een penalty zorgt Admir Mehmedi ervoor dat het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek opnieuw een voorsprong uit handen geeft.

19.31 uur: RUSTSTAND VITESSE - SC HEERENVEEN 1-1
Door goals van Mike Havenaar en Alfred Finnbogason gaan de ploegen met een gelijke stand de rust in.

19.27 uur: PSV – FC GRONINGEN
De opstellingen van PSV-FC Groningen zijn bekend. Interim-trainer Ernest Faber, die Phillip Cocu vervangt nu hij tijdelijk terugtreedt vanwege de verwijderde tumor in zijn rug, heeft geen verrassingen in petto. Jetro Willems is als linksback terug van een schorsing en vervangt Joshua Brenet. Daardoor zit Jorrit Hendrix, evenals Florian Jozefzoon, op de tribune. Bij tegenstander FC Groningen had trainer Erwin van de Looi al aangekondigd met dezelfde elf te beginnen als tegen Vitesse (3-1 zege). De aftrap is om 20.45 uur.
De opstellingen:
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Park, Schaars, Hiljemark; Ruiz, Locadia, Depay.
FC Groningen: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Lindgren, Kieftenbeld, Chery; Van der Velden, Zivkovic en Kostic.

19.25 uur: GOAL VITESSE - SC HEERENVEEN 1-1
Wat een goal! Alfred Finnbogason zet SC Heerenveen op gelijke hoogte. De klasse schuilt in de aanname van de IJslander, waarmee hij Jan-Arie van der Heijden op het verkeerde been zet. Dat de spits van de Friezen dodelijk kon afwerken, was al bekend. Zijn diagonale schot betekent de gelijkmaker en zijn 25ste competitiedoelpunt.

19.17 uur: RUSTSTAND ARSENAL - MANCHESTER CITY 0-1
City leidt in Londen dankzij een vroeg doelpunt van David Silva. Nadien bood de Engelse topper opvallend weinig spektakel. Dicht bij de gelijkmaker kwamen The Gunners dan ook niet.

19.15 uur: RUSTSTAND SC FREIBURG – 1. FC NÜRNBERG 1-2
Halverwege leidt het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek met 2-1 op bezoek bij SC Freiburg in een ware degradatiekraker.

19.16 uur: GOAL VITESSE – SCH HEERENVEEN 1-0
Hij strompelt vanwege een zojuist opgelopen enkelblessure, maar Mike Havenaar zet Vitesse wel op voorsprong met een intikker. Rochdi Achenteh is de aangever. Als rechtsback gunt hij zijn spits een niet te missen kans. Nu is het de vraag of Havenaar kan blijven staan?

19.15 uur: GOAL SC FREIBURG – 1. FC NÜRNBERG 1-2
Vlak voor rust komt het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek dankzij een benutte strafschop van Josip Drmic opnieuw op voorsprong.

LANDGENOTEN: Melvin de Leeuw heeft namens Ross County de feestwedstrijd van Celtic verstierd. De Schotse grootmacht kroonde zich afgelopen woensdag uit bij Partick Thistle (1-5) al tot landskampioen en wilde dat succes kracht bij zetten in het thuisduel met laagvlieger Ross County. Het liep echter anders dankzij een doelpunt van De Leeuw. De ex-aanvaller van SC Cambuur en RBC maakte na een kwartier de 0-1, het was alweer zijn achtste treffer dit seizoen. Celtic, waar Virgil van Dijk in de basis begon, voorkwam dankzij een treffer van Kris Commons een nederlaag.

18.52 uur: GOAL SC FREIBURG - 1. FC NÜRNBERG 1-1
Dankzij een kopbal van Pawel Krmas staat SC Freiburg weer naast het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek.

18.48 uur: GOAL ARSENAL – MANCHESTER CITY 0-1
Vraag hem niet hoe, maar David Silva brengt Manchester City op voorsprong! Een knal van Edin Dzeko belandt via de paal tegen het been van de Spanjaard, die de bal tot zijn grote vreugde over de doellijn ziet rollen.

18.46 uur: RUSTSTAND KONYASPOR - GALATASARAY 0-0

18.45 uur: AFTRAP VITESSE – SC HEERENVEEN
We zijn begonnen in Arnhem!
De opstellingen
Vitesse: Velthuizen; Achenteh, Mori, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Labyad, Qazaishvili; Atsu, Havenaar en Piazon.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Kum, Kruiswijk, Raitala; Sinkgraven, Van den Berg, Van Anholt; Ziyech, Finnbogason en Basacikoglu

18.36 uur: GOAL SC FREIBURG - 1. FC NÜRNBERG 0-1
Gertjan Verbeek ziet zijn elftal via Emanuel Pogatetz snel op voorsprong komen bij SC Freiburg.

18.35 uur: VITESSE - SC HEERENVEEN
'Hij is stout geweest en daarom is hij er vandaag niet bij.' Marco van Basten licht toe waarom Rajiv van la Parra ontbreekt in de wedstrijdselectie van Heerenveen voor het uitduel met Vitesse van 18.45 uur.
Vitesse: Velthuizen; Achenteh, Mori, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Labyad, Qazaishvili; Atsu, Havenaar en Piazon.
SC Heerenveen:
Nordfeldt; Marzo, Kum, Kruiswijk, Raitala; Sinkgraven, Van den Berg, Van Anholt; Ziyech, Finnbogason en Basacikoglu

18.30 uur: AFTRAP ARSENAL - MANCHESTER CITY
Opstelling Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Arteta, Rosicky, Flamini, Cazorla, Podolski, Giroud.
Opstelling Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy, Fernandinho, Toure, Navas, Silva, Nasri, Dzeko.

18.30 uur: AFTRAP SC FREIBURG - 1. FC NÜRNBERG

18.21 uur: EINDSTAND DE GRAAFSCHAP - VVV-VENLO 3-1
Mede dankzij twee doelpunten van Nathan Kabasele wint De Graafschap met 3-1 van VVV-Venlo.

18.00 uur: AFTRAP KONYASPOR – GALATASARAY
Zoals gewoonlijk staat Wesley Sneijder bij Galatasaray in de basis. Als Galatasaray wint, wipt het weer over Besiktas heen en bezet Sneijder met zijn ploeggenoten weer de tweede stek. De achterstand op koploper Fenerbahçe is dan vijf punten, al heeft de ploeg van  Dirk Kuijt nog twee duels tegoed.

17.55 uur: VITESSE – SC HEERENVEEN
Vitesse-trainer Peter Bosz heeft flink moeten puzzelen in zijn achterhoede, vanwege de schorsingen voor Guram Kashia en Kelvin Leerdam. Bovendien is Frank van der Struijk geblesseerd. Hierdoor staat Rochi Achenteh noodgedwongen rechtsback en maakt Dan Mori zijn entree in het centrum van de defensie. Patrick van Aanholt heeft voor het eerst sinds 15 februari een basisplaats. Rajiv van La Parra ontbreekt in de wedstrijdselectie van SC Heerenveen, dat de uitwedstrijd tegen Vitesse speelt. Daley Sinkgraven krijgt een kans in de basis van trainer Marco van Basten.
Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Achenteh, Mori, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Labyad, Qazaishvili; Atsu, Havenaar en Piazon.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Kum, Kruiswijk, Raitala; Sinkgraven, Van den Berg, Van Anholt; Ziyech, Finnbogason en Basacikoglu.

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Crystal Palace - Chelsea 1-0
Southampton - Newcastle United 4-0
Stoke City - Hull City 1-0
Swansea City - Norwich City 3-0
West Bromwich Albion - Cardiff City 3-3

Crystal Palace zorgt voor een enorme stunt door te winnen van Chelsea, dat moet vrezen dat hij zijn koppositie dit weekend kwijtraakt. Southampton en Swansea City zegevieren beide ruim, die laatste club dankzij twee treffers van Jonathan de Guzman.

17.51 uur: EINDSTAND ESPANYOL - BARCELONA 0-1
Net als op bezoek bij Real Madrid bezorgt Lionel Messi zijn club Barcelona drie punten.

17.39 uur: ESPANYOL - BARCELONA
De overwinning lijkt binnen voor Barcelona, want zes minuten na de 0-1 moet Espanyol met tien man verder na een rode kaart voor doelman Kiko Casilla.

17.33 uur: GOAL ESPANYOL - BARCELONA 0-1
Eindelijk is daar de voorsprong voor Barcelona. Lionel Messi scoort uit een strafschop.

17.24 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Bayern München - 1899 Hoffenheim 3-3
VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2-3
Bayer Leverkusen - Eintracht Braunschweig 1-1
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2-1
FSV Mainz 05 - FC Augsburg 3-0

Bayern München ziet een einde komen aan zijn zegereeks door een gelijkspel thuis tegen 1899 Hoffenheim. Huub Stevens leek met VfB Stuttgart op weg naar een stunt tegen Borussia Dortmund, maar verliest door drie doelpunten van Marco Reus.

17.09 uur: GOAL VFB STUTTGART - BORUSSIA DORTMUND 2-3
Marco Reus maakt zijn derde van de middag en zet VfB Stuttgart daarmee op achterstand. Wat kan de ploeg van trainer Huub Stevens nog met tien man?

17.08 uur: GOAL CRYSTAL PALACE - CHELSEA 1-0
Crystal Palace komt verrassend op voorsprong. Onduidelijk is echter wie de doelpuntenmaker is: Joe Ledley of John Terry? Feit blijft dat de koploper aan de bak moet.

17.00 uur: VFB STUTTGART - BORUSSIA DORTMUND
De wedstrijd wordt tijdelijk gestaakt vanwege een blessure bij scheidsrechter Michael Weiner.

16.52 uur: GOAL VFB STUTTGART - BORUSSIA DORTMUND 2-2
Het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens geeft thuis een 2-0 voorsprong weg tegen Borussia Dortmund en moet verder met tien man. Georg Niedermeier krijgt rood bij veroorzaken strafschop, die door Marco Reus wordt benut.

16.49 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Crystal Palace - Chelsea 0-0
Southampton - Newcastle United 1-0
Stoke City - Hull City 0-0
Swansea City - Norwich City 2-0
West Bromwich Albion - Cardiff City 2-1

Chelsea heeft halverwege het verschil nog niet kunnen maken tegen Crystal Palace. Swansea City leidt comfortabel thuis tegen Norwich City dankzij twee goals van Jonathan de Guzman.

16.46 uur: RUSTSTAND ESPANYOL - BARCELONA 0-0
Nog geen doelpunten in Estadio Cornellá-El Prat. Grootste kans in eerste helft voor Pizzi.

16.38 uur: GOAL SWANSEA CITY - NORWICH CITY 2-0
Zou bondscoach Louis van Gaal ook meekijken? Jonathan de Guzman scoort opnieuw!

16.30 uur: GOAL SWANSEA CITY - NORWICH CITY 1-0
Jonathan de Guzman zet Swansea City op voorsprong. De middenvelder schiet vanaf de rand van het strafschopgebied een afgeslagen voorzet binnen.

16.21 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Bayern München - 1899 Hoffenheim 3-2
VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2-1
Bayer Leverkusen - Eintracht Braunschweig 0-0
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 0-1
FSV Mainz 05 - FC Augsburg 2-0

Veel spektakel in de Bundesliga, waar Bayern München zonder Arjen Robben halverwege leidt tegen 1899 Hoffenheim. Hetzelfde geldt voor het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens dat Borussia Dortmund op bezoek heeft.

16.04 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN - 1899 HOFFENHEIM 2-1
Dankzij doelpunten van Claudio Pizarro en Xherdan Shaqiri maakt kampioen Bayern München een 1-0 achterstand goed tegen 1899 Hoffenheim.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Crystal Palace - Chelsea
Southampton - Newcastle United
Stoke City - Hull City
Swansea City - Norwich City
West Bromwich Albion - Cardiff City

Vijf Nederlanders in de basis tijdens de Premier League-duels van 16.00 uur. Jonathan de Guzman en Michel Vorm bij Swansea City, dat Norwich City ontvangt. Ricky van Wolfswinkel heeft een basisplaats bij The Canaries, waar Leroy Fer ontbreekt vanwege een hamstringblessure. Vurnon Anita is de enige landgenoot die start bij Newcastle United, waar Tim Krul er niet bij is door een knieblessure en Luuk de Jong op de bank begint. Bij thuisclub Southampton begint Jos Hooiveld ook als wissel. Erik Pieters heeft een basisplaats bij Stoke City.

16.00 uur: AFTRAP ESPANYOL - BARCELONA
Barcelona start zonder Andrés Iniesta aan de stadsderby op bezoek bij Espanyol. Ook Víctor Valdés ontbreekt. De doelman kampt met een zware knieblessure.

15.49 uur: GOAL VFB STUTTGART - BORUSSIA DORTMUND 2-0
En opnieuw is het raak voor VfB Stuttgart. Martin Harnik verdubbelt de voorsprong voor de ploeg van trainer Huub Stevens.

15.39 uur: GOAL VFB STUTTGART - BORUSSIA DORTMUND 1-0
Een droomstart voor het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens tegen Borussia Dortmund. Aanvoerder Christian Gentner profiteert van slecht verdedigen van Dortmund en zet Stuttgart op voorsprong.

15.36 uur: EINDSTAND MANCHESTER UNITED – ASTON VILLA 4-1
Manchester United kan met vertrouwen toewerken naar het thuisduel met Bayern München op dinsdag, nadat Aston Villa met 4-1 is verslagen.

15.33 uur: GOAL MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 4-1
De ene invaller helpt de andere bij Manchester United. Adnan Januzaj breekt door op de linkerflank en levert een voorzet af die wordt afgerond door Javier Hernández.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Bayern München - 1899 Hoffenheim
VfB Stuttgart - Borussia Dortmund
Bayer Leverkusen - Eintracht Braunschweig
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt
FSV Mainz 05 - FC Augsburg

Arjen Robben krijgt rust bij Bayern München, dat dinsdag op bezoek gaat bij Manchester United in de achtste finale van de Champions League. De buitenspeler zit op de bank. Trainer Huub Stevens begint met zijn VfB Stuttgart aan een belangrijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Stuttgart staat zeventiende in de Bundesliga en aan het einde van het seizoen zou dat degradatie betekenen, dus Stevens heeft de punten hard nodig. Paul Verhaegh is terug in de basisopstelling van FC Augsburg, dat op bezoek gaat bij FSV Mainz 05. De rechtsback was bijna een maand uitgeschakeld door een knieblessure.

14.59 uur: GOAL MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 3-1
Juan Mata beslist de wedstrijd. De Spanjaard maakt de derde treffer namens Manchester United. Kort daarvoor mist Christian Benteke twee enorme kansen namens Aston Villa.

14.32 uur: RUSTSTAND MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 2-1
Manchester United leidt halverwege thuis tegen Aston Villa dankzij twee treffers van Wayne Rooney. Tijdens de wedstrijd cirkelt er uit protest een vliegtuig boven Old Trafford met de tekst 'Wrong One - Moyes Out' daarachter op een banner.

14.30 uur: GOAL MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 2-1
Op slag van rust is Wayne Rooney opnieuw trefzeker. De aanvaller zet Manchester United op voorsprong uit een strafschop, die werd veroorzaakt door Leandro Bacuna.

14.05 uur: GOAL MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 1-1
Uit een voorzet van Shinji Kagawa kopt Wayne Rooney al snel de gelijkmaker binnen.

13.57 uur: GOAL MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 0-1
Ashley Westwood opent de score op Old Trafford. Uit een vrije trap schiet hij fraai binnen.

13.45 uur: AFTRAP MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA
Met drie Nederlanders in de basis beginnen Manchester United en Aston Villa aan de wedstrijd. Aan de kant van de thuisclub start Alexander Büttner. De linksback moet waarschijnlijk ook dinsdag aan de bak tijdens de heenwedstrijd in kwartfinale van de Champions League thuis tegen Bayern München, aangezien eerste keus Patrice Evra dan een schorsing uitzit. Leandro Bacuna en Ron Vlaar hebben een basisplaats aan de kant van Aston Villa, waar Karim El Ahmadi ontbreekt vanwege een dijbeenblessure.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.