VI Live: kijk terug op een zondag vol voetbal

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

22.52 uur: EINDSTAND FC NANTES - AS MONACO 0-1
Hoewel FC Nantes in de allerlaatste minuut nog dicht bij de gelijkmaker was, wint AS Monaco voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd. Radamel Falcao was bij zijn eerste basisplaats sinds zijn kruisbandblessure de matchwinner.

22.50 uur: EINDSTAND BARCELONA - ELCHE 3-0
Zonder dat het in het laatste half uur nog spannend werd heeft Barcelona het eerste thuisduel met Elche tot een goed einde gebracht: 3-0. Daardoor gaan de Catalanen vooralsnog aan kop in Spanje. Maandag komen Real Madrid en Atlético Madrid nog in actie.

22.20 uur: MESSI BLIJFT EXCELLEREN: 3-0!
Daar is-ie weer! Lionel Messi! Ook met tien man blijft Barcelona het initiatief houden en Messi onderstreept dat, én zijn eigen vorm, met een gekruld schot in de verre hoek: 3-0!

22:03 uur: MUNIR VERDUBBELT VOORSPRONG
Met een man minder komt Barcelona direct na rust op een 2-0 voorsprong. Ivan Rakitic stuurt Munir de diepte in met een bal over de verdediging, waarna de achttienjarige flankspeler de pass promoveert tot een doelpunt. Hij schiet de bal met de buitenkant van zijn linkervoet langs de van PSV gehuurde Przemyslaw Tyton.

21:48 uur: RUSTSTAND NANTES - AS MONACO 0-1
Dan komt AS Monaco vlak voor rust toch nog op 0-1. Het is de eerste keer dat Radamel Falcao in stelling wordt gebracht, maar de Colombiaanse spits kopt de voorzet van links onberispelijk binnen. Direct na de aftrap van Nantes fluit de leidsman voor de rust.

21:47 uur: RUSTSTAND BARCELONA - ELCHE 1-0
Barcelona leidt in de wedstrijd tegen Elche met 1-0 dankzij een doelpunt van Lionel Messi, maar het is de vraag wat de bezoekers nog uit kunnen richten in de resterende 45 minuten. De Catalanen moeten het doen zonder Javier Mascherano, die uit het veld werd gestuurd met een rode kaart.

21.43 uur: RODRIGUES BEZORGT MASCHERANO RODE KAART
Barcelona zal nog aan de bak moeten, want meteen na het doelpunt van Lionel Messi moet Javier Mascherano van het veld met een rode kaart. Hij brengt Garry Rodrigues ten val, terwijl de Rotterdamse Kaapverdiër doorgebroken was.

21.42 uur: MESSI DOET HET WÉL
Als Andrés Iniesta en Munir El Haddadi het niet doen, dan staat Lionel Messi op: 1-0. Met een ouderwets goede actie laat hij de verdedigers van Elche zijn hielen zien en schuift de bal in de verre hoek. Er ging wel balverlies van Elche aan vooraf op eigen helft.

21.32 uur: INIESTA TREFT DE PAAL
Weer is Barcelona dicht bij een doelpunt, maar weer is het niet raak. Andrés Iniesta heemt het doel van Elche van buiten het zestienmetergebied onder vuur, maar schiet de bal tegen de lat.

21.27 uur: SUBASIC STOPT STRAFSCHOP
Danijel Subasic haalt een aanvaller van Nantes onderuit. De met een gele kaart bestrafte doelman, die Maarten Stekelenburg buiten de basiself houdt, maakt zijn fout echter goed. Hij stopt de poging van Serge Gakpe en houdt zijn doel schoon.

21.22 uur: MUNIR RAAKT DE PAAL
Oef! Daar is het bijna 1-0. Munir El Haddadi schiet keihard tegen de paal bij zijn debuut voor Barcelona in de Primera División.

21.02 uur: AFTRAP NANTES - AS MONACO
Maarten Stekelenburg is in de derde competitiewedstrijd van AS Monaco niet van de partij. De doelman start in de wedstrijd tegen Nantes op de bank. De Fransen zijn na twee gespeelde duels nog steeds puntloos. De miljoenenploeg ging vorige week met 4-1 onderuit bij Bordeaux, eerder ging het duel met Lorient al verloren (2-1). Radamel Falcao start voor het eerst deze competitie in de basis. De Colombiaanse sterspeler was in de voorgaande wedstrijden nog invaller.

21.00 uur: AFTRAP BARCELONA - ELCHE
Barcelona trapt af in de thuiswedstrijd tegen Elche. Die ploeg treedt aan met een Nederlander in de basiself: Garry Mendes Rodrigues. De Kaapverdische Rotterdammer mag bij de bezoekende ploeg starten, evenals aankoop en ex-PSV'er Przemyslaw Tyton. De Catalanen beginnen in de seizoensopening met drie aanwinsten in de basis. Claudio Bravo, Jérémy Mathieu en Ivan Rakitic maken hun competitiedebuut. Pedro en Neymar spelen niet, waardoor Rafinha en Munir de kans krijgen.

20.08 uur: COMPETITIESTART BARCELONA
Barcelona neemt het vanavond in de eerste speelronde van de Primera División op tegen Elche. De twee clubs treffen elkaar om 21.00 uur in Camp Nou. Trainer Luis Enrique kwam met de volgende basiself:
Opstelling Barcelona: Bravo; Alves, Mascherano, Mathieu, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Rafinha, Messi, Munir.

19.26 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Uitslagen:
SC Paderborn – FSV Mainz 05 2-2
Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart 1-1
De eerste speelronde van de Duitse Bundesliga is zondag afgesloten met twee gelijke spelen. Om 15.30 uur pakte het gepromoveerde SC Paderborn thuis tegen FSV Mainz het eerste punt. Door een late treffer van Uwe Hünemeier leek Paderborn zelfs te gaan winnen, maar Ja-Cheol Koo besliste in de vierde minuut van de blessuretijd anders met een rake penalty. Eenzelfde scenario speelde zich af bij Borussia Mönchengladbach. De Duitse WK-ganger Christoph Kramer voorkwam in de laatste minuut een zege van VfB Stuttgart, waar Filip Kostic tien minuten voor tijd doelpuntenmaker Alexandru Maxim verving.

LANDGENOTEN: Ricky van Wolfswinkel heeft opnieuw minuten gemaakt bij zijn nieuwe club Saint-Étienne. Nadat zijn concurrent in de spits Mevlut Erdinç in de eerste helft een penalty had gemist, stuurde trainer Christophe Galtier Van Wolfswinkel in de 57ste minuut het veld in ten koste van de Turk, die vol frustratie de bank opzocht. Ook het inbrengen van Van Wolfswinkel had weinig effect. Het bleef 0-0 tegen Stade Rennes. Het neemt niet weg dat Les Verts na drie speelronden tweede staan met zeven punten.

18.52 uur: EINDSTAND SUNDERLAND - MANCHESTER UNITED 1-1
Louis van Gaal kan ook zijn tweede wedstrijd als manager van Manchester United niet winnen. Hij blijft op bezoek bij Sunderland steken op een 1-1 gelijkspel.

18.37 uur: EINDSTAND AJAX - PSV 1-3

18.29 uur: JOZEFZOON BESLIST TOPPER
Daar is de beslissing. Ajax drong aan, maar PSV gaat voor het eerst sinds januari 2008 weer winnen in Amsterdam. WK-gangers Joël Veltman en Daley Blind gaan bij een tegenstoot van PSV in de fout, waardoor Florian Jozefzoon 1-3 kan maken.

18.25 uur: AJAX WEER DICHTBIJ
Weer is Ajax dicht bij de gelijkmaker. Ditmaal schiet Lasse Schöne, de laatste weken telkens erg belangrijk, net over uit een vrije trap.

18.23 uur: VAN PERSIE GEWISSELD
Louis van Gaal vindt het na ruim een uur wel genoeg geweest voor Robin van Persie. Hij laat Danny Welbeck de 31-jarige aanvaller vervangen.

18.22 uur: NARSINGH NAAR DE KANT
PSV-coach Phillip Cocu haalt matchwinner Luciano Narsingh naar de kant en laat Florian Jozefzoon de laatste tien minuten meespelen.

18.20 uur: MOISANDER MIST
Wat een kans voor Ajax! Daley Blind zet Niklas Moisander met een uitstekende pass vrij voor PSV-doelman Jeroen Zoet, maar de Finse verdediger mist. Het blijft dus bij 1-2.

18.18 uur: VAN PERSIE TOONT KLASSE
Robin van Persie toont tot twee keer toe zijn klasse aan de bal, maar het levert vooralsnog niks op. Eerst komt Juan Mata net niet goed uit na een lepe pass van de Oranje-captain, daarna komt hijzelf niet tot een schot door goed verdedigen van Sunderland-verdediger Santiago Vergini.

18.09 uur: DE BOER GRIJPT IN
Een opmerkelijke wissel: trainer Frank de Boer haalt linksback Nicolai Boilesen naar de kant. De Deen moest toestaan dat zijn directe tegenstander Luciano Narsingh met een goal en een assist de 1-0 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong voor PSV. Ruben Ligeon komt in het veld voor Boilesen.

18.06 uur: NARSINGH SCHIET PSV OP VOORSPRONG
PSV slaat opnieuw dodelijk toe in de omschakeling. Na slordig balverlies van Lasse Schöne wordt Luciano Narsingh weggestuurd door Luuk de Jong. De buitenspeler blijft bijzonder kalm en schiet de bal in de hoek van het doel.

18.01 uur: KUIPERS GEEFT GEEN STRAFSCHOP
Ajax claimt tot twee keer toe een strafschop na vermeende overtredingen op invaller Lucas Andersen en Kolbeinn Sigthórsson. Scheidsrechter Björn Kuipers gaat daar echter niet in mee en wuift de protesten van de Ajacieden weg.

17.54 uur: GELIJKMAKER DEPAY
PSV staat weer op gelijke hoogte. Nadat Lasse Schöne stuit op Jeroen Zoet komt PSV er via een counter razendsnel uit. Luciano Narsingh ontsnapt in de diepte en legt de bal af op Memphis Depay, die eenvoudig kan scoren.

17.47 uur: RUSTSTAND SUNDERLAND - MANCHESTER UNITED 1-1
Louis van Gaal heeft het met Manchester United opnieuw moeilijk. Halverwege lijkt hij ook bij Sunderland af te stevenen op puntenverlies.

17.33 uur: RUSTSTAND AJAX - PSV 1-0
Ajax en PSV zijn in de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar de Amsterdammers gaan effectief om met de mogelijkheden. Anwar El Ghazi zorgt vooralsnog voor de enige treffer bij zijn basisdebuut.

17.30 uur: SUNDERLAND OP GELIJKE HOOGTE
Manchester United geeft de voorsprong uit handen. Uit een corner kopt Jack Rodwell raak namens Sunderland.

17.23 uur: PSV ONTSNAPT
PSV ontsnapt aan een tweede tegentreffer. Anwar El Ghazi geeft een strakke voorzet, die door Joshua Brenet bijna achter zijn eigen keeper gewerkt wordt. De bal gaat uiteindelijk net naast.

17.17 uur: AJAX DOMINEERT, WIJNALDUM GEVAARLIJK
Ajax domineert sinds het doelpunt van Anwar El Ghazi en neemt het doel van Jeroen Zoet twee keer kort achter elkaar onder vuur. Nicolai Boilesen en Davy Klaassen vinden de Eindhovense doelman echter op hun weg. Aan de andere kant kan Georginio Wijnaldum bijna profiteren van een rare terugkopbal van Boilesen. Enkele minuten later stelt de PSV-aanvoerder Jasper Cillessen op de proef met een schot in de korte hoek.

17.16 uur: MATA SCHIET UNITED OP VOORSPRONG
We zijn amper een kwartier onderweg in het Stadium of Light, of Manchester United neemt de leiding. Uit een door Robin van Persie opgezette aanval maakt Juan Mata de 0-1. Antonio Valencia is de aangever nadat hij op snelheid Patrick van Aanholt had geklopt.

17.03 uur: GOAL AJAX: 1-0!
Doelpunt! Anwar El Ghazi kopt Ajax bij zijn basisdebuut op voorsprong. De vleugelspits stuurt de bal over de te laat uitkomende Jeroen Zoet na een prima pass van Davy Klaassen. Even hiervoor had PSV op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Luciano Narsingh – terwijl hij alle tijd had – Georginio Wijnaldum niet bereikte.

17.00 uur: AFTRAP SUNDERLAND – MANCHESTER UNITED
Met Robin van Persie in de basis jaagt het Manchester United van manager Louis van Gaal op de eerste overwinning van dit seizoen. Op bezoek bij Sunderland moet de nare smaak van de nederlaag tegen Swansea City weggespoeld worden.

16.58 uur: REKIK GAAT OP DE BON
De eerste gele kaart van de wedstrijd is een feit. Karim Rekik loopt de opstomende Ricardo van Rhijn omver en Björn Kuipers deelt zijn eerste prent uit.

16.55 uur: ZOET PAKT KOPBAL KLAASSEN
Het eerste echte gevaarlijke moment voor de goal van PSV. Davy Klaassen kopt uit een vrije trap van Lasse Schöne op het doel van Eindhovenaren, maar Jeroen Zoet tikt de bal over de lat.

16.45 uur: AFTRAP AJAX – PSV
De balt rolt in Amsterdam. Welke ploeg gaat de eerste punten verliezen in de Amsterdam Arena? Hieronder nogmaals de opstellingen.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Blind; Schöne, Sigthórsson, El Ghazi.
PSV:

LANDGENOTEN: Bram Nuytinck heeft een belangrijk aandeel gehad in de 1-0 overwinning van Anderlecht op Waasland-Beveren. De Nederlandse verdediger leverde vlak na rust de assist op het enige doelpunt van de wedstrijd, dat gemaakt werd door Nathan Kabasele, die vorig seizoen nog op huurbasis uitkwam voor De Graafschap.

16.24 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Leroy Fer verliest bij zijn debuut voor Queens Park Rangers met 4-0 bij Tottenham Hotspur. Het Stoke City van Erik Pieters houdt een punt over aan de uitwedstrijd tegen Hull City.
Uitslagen:
Tottenham Hotspur - Queens Park Rangers 4-0
Hull City - Stoke City 1-1

16.23 uur: EINDSTAND FEYENOORD - FC UTRECHT 1-2
Feyenoord laat het thuis liggen tegen FC Utrecht. De Rotterdammers waren voor rust veel sterker, maar lieten na om dat in de score tot uiting te laten komen. Een doelpunt van invaller Rodney Antwi zorgde voor de beslissing.

16.22 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG - FC GRONINGEN 3-0
ADO Den Haag heeft de eerste overwinning van het seizoen in de wacht gesleept. In eigen huis bleek de ploeg van trainer Henk Fraser te sterk voor het ongeslagen FC Groningen.

16.20 uur: EINDSTAND NAC BREDA - FC TWENTE 1-1
Adnane Tighadouini bezorgde NAC Breda in extremis nog een punt. De buitenspeler benutte in de 92ste minuut de door hem zelf versierde strafschop en deed daarmee de goal van Luc Castaignos teniet. De 1-1 eindstand betekent voor FC Twente het derde gelijkspel op rij in het nog prille seizoen.

16.18 uur: GOAL NAC BREDA: 1-1!
Adnane Tighadouini maakt vanaf de stip gelijk voor NAC Breda. FC Twente kan de voorsprong met tien man toch niet verdedigen. Invaller Tim Breukers veroorzaakte de penalty.

16.16 uur: GOAL ADO DEN HAAG: 3-0!
Michiel Kramer scoort nog een keer! Ditmaal omspeelt hij FC Groningen-doelman Sergio Padt op weg naar zijn tweede doelpunt van de middag.

16.13 uur: GOAL ADO DEN HAAG: 2-0!
ADO Den Haag kan de drie punten wel gaan bijschrijven. Michiel Kramer maakt op aangeven van Roland Alberg de prachtige 2-0 voor de Hagenaren, waardoor Groningen afstevent op het eerste puntenverlies van het seizoen.

16.12 uur: RENTREE VAN PERSIE
Robin van Persie maakt zijn rentree in de basis bij Manchester United. Manager Louis van Gaal geeft hem een basisplaats in de spits naast Wayne Rooney. United speelt om 17.00 uur tegen Sunderland, waar Patrick van Aanholt een basisplaats heeft.
Opstelling Manchester United: De Gea; Jones, Smalling, Blackett; Valencia, Cleverley, Mata, Fletcher, Young; Rooney, Van Persie.

16.01 uur: GOAL FC UTRECHT! 1-2
FC Utrecht komt op voorsprong in De Kuip dankzij Rodney Antwi. De Rotterdammers hebben nog een kwartier om de achterstand ongedaan te maken.

15.49 uur: GOAL ADO DEN HAAG! 1-0
ADO Den Haag leidt binnen een uur dankzij de Deen Thomas Kristensen.

15.48 uur: NARSINGH EN ZOET STARTEN
Ook de opstelling van PSV is bekend. Trainer Phillip Cocu kiest voor Luciano Narsingh in plaats van Jurgen Locadia en laat Jeroen Zoet plaatsnemen onder de lat.

PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Hendrix, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.

15.41 uur: TWENTE VERDER MET TIEN MAN
Andreas Bjelland mag na 55 minuten inrukken. De aanvoerder van FC Twente incasseert zijn tweede gele kaart en kent een teleurstellende rentree. Twente leidt nog altijd met 1-0 bij NAC Breda.

15.30 uur: AJAX MET EL GHAZI IN DE BASIS
Bij Ajax is vleugelspeler El Ghazi de grootste verrassing in de basisopstelling. Hij vervangt Ricardo Kishna in de aanval. Trainer Frank de Boer houdt, zoals aangekondigd, vast aan centrumspits Kolbeinn Sigthórsson.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Blind; Schöne, Sigthórsson, El Ghazi.

15.20 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Nacer Chadli (2) en Eric Dier  zijn in Londen verantwoordelijk voor de treffers, al was Christian Eriksen ook dicht bij een doelpunt. De Deen schoot uit een directe vrije trap op de lat. Hull City leidt in eigen huis tegen het Stoke City van Erik Pieters, maar speelt wel met tien man.

De wedstrijden: Hull City – Stoke City 1-0 Tottenham Hotspur – Queens Park Rangers 3-0

15.19 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG – FC GRONINGEN 0-0
Geen treffers tot dusver in Den Haag. Gaat FC Groningen voor het eerst dit seizoen punten verliezen? We zullen het straks zien.

15.18 uur: GOAL BARAZITE! RUSTSTAND FEYENOORD – FC UTRECHT 1-1
In Rotterdam toont Mitchell Te Vrede opnieuw zijn waarde voor Feyenoord. De lange spits opent de score, maar ziet Nacer Barazite vlak voor de rust de gelijkmaker binnenschieten.

15.15 uur: RUSTSTAND NAC BREDA – FC TWENTE 0-1
FC Twente is heer en meester in Breda en staat ‘slechts’ met 1-0 voor. Doelpuntenmaker in Breda is Luc Castaignos.

15:07 uur: GOAL TOTTENHAM HOTSPUR! 3-0
En weer is het Nacer Chadli! Nadat Eric Dier de 2-0 binnen heeft gekopt maakt Chadli zijn tweede van de middag en dreigt het een pijnlijk debuut te worden voor Leroy Fer bij Queens Park Rangers.

15.05 uur: GOAL FEYENOORD! 1-0
Feyenoord leidt na ruim een half uur dankzij Mitchell Te Vrede. De lange spits kopt, op aangeven van Jordy Clasie, de openingstreffer binnen tegen FC Utrecht. Te Vrede is de laatste vijf competitieduels steeds trefzeker.

14.46 uur: GOAL FC TWENTE! 0-1
Luc Castaignos opent na ruim een kwartier de score tegen NAC Breda. De aanvaller van FC Twente schiet, op aangeven van Hakim Ziyech, hard raak in de korte hoek. Het is zijn eerste treffer van dit seizoen.

14.42 uur: GOAL TOTTENHAM HOTSPUR! 1-0
Leroy Fer en co staan na ruim tien minuten op achterstand dankzij Nacer Chadli. De voormalige aanvaller van FC Twente maakt tegen Queens Park Rangers zijn eerste treffer op White Hart Lane.

14.30 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Leroy Fer maakt zijn debuut namens Queens Park Rangers. De Nederlandse middenvelder staat in het uitduel met Tottenham Hotspur direct in de basis.

De wedstrijden:
Hull City – Stoke City
Tottenham Hotspur – Queens Park Rangers

14.30 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – FC GRONINGEN
Bij ADO Den Haag is Wilfried Kanon voor het eerst basisspeler in de Eredivisie. Hij vormt het centrum van de defensie met Gianni Zuiverloon. Hij vervangt de geblesseerde Vito Wormgoor.

De opstellingen:
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Kanon, Zuiverloon, Meijers; Kristensen, Jansen, Alberg; Van Duinen, Kramer en Schet.
FC Groningen: Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Kieftenbeld, Chery, Lindgren; Van der Velden,Hoesen en Antonia.

14.30 uur: AFTRAP FEYENOORD – FC UTRECHT
Feyenoord krijgt in de Kuip te maken met een debutant bij FC Utrecht: de achttienjarige aanvaller Issa Kallon. Ook de Rotterdammers komen met twee verrassende namen op de proppen: Miquel Nelom en Elvis Manu spelen, terwijl Terence Kongolo en Jean-Paul Boëtius op de bank beginnen.

Feyenoord: Mulder; Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede en Manu.
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Markiet, Kum; Kali, Janssen, Ayoub; Kallon, Barazite en Oar.

14.30 uur: AFTRAP NAC BREDA – FC TWENTE
Na twee gelijke spelen gaat FC Twente in Breda op jacht naar de eerste zege van het nieuwe seizoen. Dat doet het tegen NAC Breda, waar huurling Stipe Perica een basisplaats heeft.

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ssewankambo, Drost, Damcevski, Amieux; Falkenburg, Matic, De Kamps; Tighadouini, Perica en Boateng.
FC Twente: Marsman; Martina, Lachman, Bjelland, Koppers; Ebecilio, Mokotjo, Ziyech; Kusk, Castaignos en Mokhtar.

14.20 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - VITESSE 2-1
De droomstart van PEC Zwolle krijgt een vervolg tegen Vitesse. Na een matige eerste helft herstellen de Zwollenaren zich na rust en verslaan ze de opponent uit Arnhem met 2-1. Na drie wedstrijden heeft PEC al negen punten in de tas, terwijl ook de Johan Cruijff Schaal werd gewonnen.

14.15: NIJLAND SLAAT TOE
Stef Nijland zet PEC Zwolle vlak voor tijd op voorsprong. Na balverlies in de opbouw van Vitesse werd hij aangespeeld door Jody Lukoki, waarna de invaller knap raak schoot.

13.51 uur: VAN DER WERFF KNALT VRIJE TRAP BINNEN
Hij leek de schlemiel van de week te worden, maar plots is Maikel van der Werff weer de held van PEC Zwolle. De verdediger knalt een vrije trap binnen en zorgt daarmee voor de gelijkmaker. Midweeks miste Van der Werff een strafschop tegen Sparta Praag, terwijl hij vandaag bij het doelpunt van Vitesse het schot van Davy Pröpper van richting veranderde.

13.33 uur: OPSTELLING FC TWENTE
Bij FC Twente, dat op bezoek gaat bij NAC Breda, keren Dico Koppers en Andreas Bjelland terug in de verdediging. Aanwinsten Hakim Ziyech en Kamohelo Mokotjo hebben opnieuw een basisplaats.

De opstelling:

13.30 uur: OPSTELLINGEN FEYENOORD - FC UTRECHT
Veel verrassingen in de opstellingen in De Kuip. Fred Rutten verkiest namelijk Miquel Nelom en Elvis Manu boven Terence Kongolo en Jean-Paul Boëtius.

Bij FC Utrecht begint debutant Issa Kallon in de basis. Hij vormt een voorhoede met Nacer Barazite en Tommy Oar.

13.18 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - VITESSE 0-1
De ruststand van 0-1 in het voordeel van Vitesse is zeker niet onverdiend.

12.58 uur: TRAORE VALT UIT
Bertrand Traore gaat geblesseerd van het veld, Denys Oliinyk is zijn vervanger.

12.53 uur: PRÖPPER SCOORT
Davy Pröpper zet Vitesse op voorsprong in Zwolle. Hij haalt van buiten het strafschopgebied uit en ziet zijn schot door Maikel van der Werff van richting veranderd worden. Hierdoor was PEC-doelman Diederik Boer kansloos.

12.30 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE – VITESSE
Vitesse aast in Zwolle op de eerste overwinning van dit seizoen. Dat wordt echter geen makkelijke klus, want PEC Zwolle is nog ongeslagen en wil de goede start ongetwijfeld een vervolg geven.

12.00 uur: BOSZ START MET DEBUTANT DIKS
Kevin Diks maakt zijn debuut bij Vitesse. De talentvolle verdediger neemt de rechtsbackpositie over van de Braziliaan Wallace, die niet helemaal okselfris is. Verder neemt Eloy Room plaats onder lat omdat eerste doelman Piet Velthuizen niet aanwezig, omdat hij opnieuw vader is geworden. Op de bank heeft trainer Peter Bosz een plaats ingeruimd voor nieuwkomer Josh McEachran.

Bij PEC Zwolle begint Thomas Lam als rechtsback. De Fin neemt de plaats over van aanvoerder Bram van Polen, die op zijn beurt aan de linkerkant speelt in verband met de schorsing van Bart van Hintum. In de voorhoede kiest trainer Ron Jans voor Jody Lukoki, Soufian Moro en Tomás Necid, waardoor Stef Nijland en Ryan Thomas op de bank beginnen.

PEC Zwolle: Boer; Lam, Van der Werff, Broerse, Van Polen; Riebstra, Saymak, Drost, Lukoki, Moro, Necid.
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Kruiswijk; Vejinovic, Leerdam, Pröpper; Labyad, Vako, Traore.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.