VI Live: kijk terug op een enerverende voetbalavond

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: kijk terug op een enerverende voetbalavond

Hierbij is de VI Live voor woensdag ten einde.

23.47 uur: EINDSTAND REAL SOCIEDAD - BARCELONA 1-1
Barcelona speelt gelijk, maar plaatst zich wel voor de finale. En wat voor een finale! Spanje en voetbalminnend Europa mag zich opmaken voor een extra El Classico tussen de aartsrivalen Barcelona en Real Madrid.

23.41 uur: GOAL REAL SOCIEDAD - BARCELONA 1-1
De Basken redden de eer. Antoine Griezmann zorgt voor een gelijke stand. Aan het uitzicht op een finaleplek doet de goal voor Barcelona niets af.

LANDGENOTEN: Dimitar Berbatov heeft AS Monaco in de verlenging naar de kwartfinale van de Coupe de France geloodst. De Bulgaar maakt in de 114de minuut de winnende treffer tegen Olympique Nice: 0-1. Het was zijn eerste treffer in het shirt van de Monegasken. Berbatov kwam deze winter over van Fulham. Luigi Bruins kwam in de zeventigste minuut binnen de lijnen namens Nice, maar kon de uitschakeling niet voorkomen.

22.53 uur: EINDSTAND PREMIER LEAGUE
Stoke City - Swansea City 1-1
Fulham - Liverpool 2-3
Tot overmaat van ramp verliest Fulham ook nog. Bij een 2-2 stand moest Maarten Stekelenburg door toedoen van Luis Suarez, die wel voor de bal ging, met een oogblessure van het veld. Steven Gerrard bezorgt in de blessuretijd Liverpool vervolgens ook nog de zege. Bij Stoke tegen Swansea blijft het 1-1.

22.52 uur: RUSTSTAND REAL SOCIEDAD - BARCELONA 0-1
Alleen een wonder kan Real Sociedad nog redden. Na de 2-0 thuiszege gaat Barcelona ook in Baskenland aan de leiding door een goal van Lionel Messi.

22.40 uur: EINDSTAND NAPOLI - AS ROMA 3-0
Wat een deceptie voor AS Roma en Kevin Strootman. In Napels wordt met 3-0 verloren door de Romeinen, waardoor de 3-2 thuiszege voor niets blijkt. Tot overmaat van ramp krijgt Kevin Strootman in de slotfase zijn tweede gele kaart en kan hij vertrekken. Napoli gaat naar de bekerfinale. Fiorentina is dan de tegenstander.

22.36 uur: EINDSTAND PREMIER LEAGUE
Arsenal - Manchester United 0-0
Newcastle United - Tottenham Hotspur 0-4
Robin van Persie blijft bij zijn oude werkgever op 0-0 steken, terwijl Newcastle een zware avond beleeft. Doelman Tim Krul moet vier keer vissen. Nacer Chadli is een van de doelpuntenmakers namens Spurs.

22.32 uur: FULHAM - LIVERPOOL
Maarten Stekelenburg valt uit met een zware blessure. De Nederlandse doelman krijgt een schop in het gezicht van Luis Suarez en lijkt zelfs even buiten westen. Na 76 minuten moet hij noodgedwongen gewisseld worden vanwege zijn oogblessure.

22.27 uur: GOAL REAL SOCIEDAD - BARCELONA 0-1
Lionel Messi opent de score! Met zijn doelpunt evenaart de Argentijn het stokoude record van Telmo Zarra. Samen hebben de twee nu de meeste treffers voor een specifieke club in Spanje.

22.19 uur: EINDSTAND HAMBURGER SV - BAYERN MÜNCHEN 0-5
Is dit het laatste duel van Hamburger SV onder leiding van trainer Bert van Marwijk? Zijn ploeg is zojuist afgedroogd door de voetbalmachine van trainer Pep Guardiola. Zaterdag neemt HSV het op tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig. Een goed resultaat is hard nodig voor Die Rothosen.

LANDGENOTEN: Galatasaray en Antalyaspor zijn door naar de volgende ronde van het toernooi om de Turkse beker. De Turkse topclub, zonder Wesley Sneijder en Didier Drogba in de wedstrijdselectie, kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloze remise tegen Antalyaspor.

22.15 uur: GOAL NAPOLI - AS ROMA 3-0
Jorginho gooit de wedstrijd definitief in het slot! AS Roma heeft nog twinitig minuten om drie (!) keer te scoren.

22.04 uur: GOAL HAMBURGER SV - BAYERN MÜNCHEN 0-5
Het wordt opnieuw een zeer pijnlijke avond voor de geplaagde trainer Bert van Marwijk. In een tijdsbestek van enkele minuten schroeft Mario Mandzukic met zijn tweede en derde treffer van de avond de score op naar vijf!

22.00 uur: AFTRAP REAL SOCIEDAD - BARCELONA
Wedstrijd uitspelen, geen blessures oplopen en een finaleplaats in de wacht slepen. Dat is het devies voor Barça, dat het eerste duel met 2-0 won, waardoor de return slechts een formaliteit lijkt.

21.55 uur: GOAL NAPOLI - AS ROMA 2-0
Gonzalo Higuaín schiet Napoli in de 48ste minuut in veilige haven. Roma moet nu alle risico's gaan nemen.

21.50 uur: RUSTAND PREMIER LEAGUE
Fulham - Liverpool 1-1
Stoke City - Swansea City 1-0
Fulham gaat flitsend van start! Een eigen doelpunt van Kolo Touré zet de Londenaren al na acht minuten op voorsprong. Daniel Sturridge tekent vlak voor de rust aan voor de gelijkmaker. De aanvaller wordt op maat bediend door captain Steven Gerrard.
Good-old Peter Crouch laat bij Stoke zien dat hij het scoren niet verleerd is. Door zijn treffer gaat Stoke met een minimale voorsprong de rust in.

21.40 uur: GOAL HAMBURGER SV - BAYERN MÜNCHEN 0-3
Arjen Robben vergroot de problemen van Bart van Marwijk. Hij neemt aan op de borst en schiet doodeenvoudig raak. Zo doet Robben zijn voormalige bondscoach pijn.

21.35 uur: RUSTSTAND NAPOLI - AS ROMA 1-0
Jose Callejon heeft als enige gescoord. Bij deze stand is Napoli door naar de finale.

21.33 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN – FC TWENTE 1-1
FC Groningen heeft uiteindelijk een punt overgehouden aan het gevecht met FC Twente. Op het erbarmelijke speelveld in stadion Euroborg kwamen de bezoekers in het laatste kwartier langszij door een goal van Dusan Tadic, die daarmee zijn oude werkgever twee punten afsnoept.

21.32 uur: RUSTSTAND PREMIER LEAGUE
Arsenal - Manchester United 0-0
Newcastle United – Tottenham Hotspur 0-1
Emmanuel Adebayor is de laatste weken enorm belangrijk voor Tottenham en passeerde nu ook Tim Krul. Robin van Persie heeft tegen zijn oude werkgever de ban nog niet kunnen breken.

21.17 uur: GOAL FC GRONINGEN – FC TWENTE 1-1
Dusan Tadic doet zijn oude club een kwartier voor tijd pijn door de gelijkmaker binnen te schieten. Op aangeven van Luc Castaignos verschalkt de technisch begaafde linkspoot doelman Marco Bizot.

21.16 uur: RUSTSTAND HAMBURGER SV - BAYERN MÜNCHEN 0-2
De toekomst van Bert van Marwijk bij Hamburger SV hing al aan een zijden draadje, maar is nu helemaal troebel. HSV stevent ook nog eens af op uitschakeling in het bekertoernooi.

21.10 uur: HAMBURGER SV - BAYERN MÜNCHEN
Er blijft trainer Bert van Marwijk weinig bespaard! Vlak voor de rust moet zijn aanvoerder Rafael van der Vaart geblesseerd het veld verlaten. Het bekertoernooi lijkt nu al ten einde voor Die Rothosen.

21.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Fulham - Liverpool
Stoke City - Swansea City.
Fulham hoopt het goede resultaat tegen Manchester United (2-2) door te trekken naar de confrontatie met Liverpool. De geplaagde manager René Meulensteen heeft punten nodig om weg te komen van de onderste plaatsen. Bij Stoke is Erik Pieter basisspeler en neemt hij het op tegen Michel Vorm. Jonathan de Guzman en Marvin Emnes zitten op de bank bij de Welshmen.

20.56 uur: GOAL HAMBURGER SV - BAYERN MÜNCHEN 0-2
Slecht nieuws voor trainer Bert van Marwijk! Nog geen half uur onderweg en HSV staat met 0-2 achter. Mario Mandzukic schiet Bayern München kinderlijk eenvoudig op voorsprong, terwijl Dante even later de marge op twee zet.

20.51 uur: EINDSTAND HOFFENHEIM - VFL WOLFSBURG 2-3
Bas Dost heeft VfL Wolfsburg een goede dienst bewezen in de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. De Nederlander maakte in de tweede helft op bezoek bij Hoffenheim het laatste doelpunt.

20.45 uur: AFTRAP NAPOLI – AS ROMA
Napoli moet in eigen huis de bekernederlaag van vorige week rechtzetten voor een finaleplaats. AS Roma, met Kevin Strootman in de basis, was in de heenwedstrijd met 3-2 te sterk.

20.45 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE 
Arsenal - Manchester United
Newcastle United – Tottenham Hotspur
We zijn onderweg bij de kwart voor negen-duels in de Premier League. Althans, waar mogelijk want onderstaande duels werden afgelast vanwege het noodweer.
Everton – Crystal Palace
Manchester City – Sunderland

20.31 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN – FC TWENTE 1-0
Haakt Twente voorlopig af in de race om de titel of maken de Tukkers de achterstand ongedaan in de tweede helft? FC Groningen gaat met een minimale voorsprong de rust in. En dat terwijl de bezoekers goede kansen kregen op de gelijkmaker.

20.30 uur: AFTRAP HAMBURGER SV - BAYERN MÜNCHEN
Trainer Bert van Marwijk staat met zijn zwalkende elftal voor een zeer zware opgave. HSV treft het in Duitsland ongenaakbare Bayern München met een plaats bij de laatste vier in het Duitse bekertoernooi als inzet. Een nederlaag zou wel eens het einde van Van Marwijk bij HSV kunnen betekenen.

20.22 uur: GOAL HOFFENHEIM -VFL WOLFSBURG 1-3
Bas Dost lijkt de beslissing te brengen! De Nederlander maakt de 1-3. Er moeten wel heel gekke dingen gebeuren wil Wolfsburg niet naar de halve finale van het Duitse bekertoernooi gaan.

20.16 uur: FULHAM - LIVERPOOL
Fulham-manager René Meulensteen staat daags na het gelijke spel tegen Manchester United voor de volgende uitdaging: het Liverpool van topscorer Luis Suarez. De Nederlander start opnieuw met Maarten Stekelenburg en John Heitinga in de basis. Op het wedstrijdformulier bij Stoke City - Swansea City prijken twee Nederlanders. Michel Vorm neemt plaats onder de lat bij Swansea, terwijl Erik Pieters start bij Stoke.

20.12 uur: EVERTON - CRYSTAL PALACE
Ook Everton-Crystal Palace is afgelast vanwege de barre weersomstandigheden in Engeland. Er zou vanwege de storm zelfs schade aan het stadion van Everton zijn.

20.05 uur: PREMIER LEAGUE
De opstellingen vanaf de Engelse velden druppelen binnen. Robin van Persie start in de basis bij Manchester United. De Nederlander neemt het in Londen op tegen zijn voormalige werkgever Arsenal, dat bij een zege de koppositie overneemt van Chelsea. Behalve Van Persie nog drie Nederlanders aan de aftrap tijdens de wedstrijden die 20.45 uur van start gaan. Tim Krul en Vurnon Anita beginnen bij Newcastle United, waar Luuk de Jong spits is.

19.49 uur: GOAL FC GRONINGEN – FC TWENTE 1-0
FC Groningen schiet uit de startblokken op het waardeloze veld in het noorden. Rechtsback Hans Hateboer stoomt op en lepelt de bal op het hoofd van Krisztian Adorjan. Andreas Bjelland komt net te laat om de bal nog voor de doellijn weg te trappen: 1-0!

19.48 uur: RUSTSTANDEN DFB POKAL
Wolfsburg leidt halverwege dankzij twee rake strafschoppen Ricardo Rodriquez. In de Rhein-Neckar-Arena vooralsnog geen treffers.
Hoffenheim – VfL Wolfsburg 1-2
Bayer Leverkusen – 1. FC Kaiserslautern 0-0

19.45 uur: MANCHESTER CITY - SUNDERLAND
Het is noodweer in Manchester. Daarom is de wedstrijd afgelast! 'Zorg dat je allemaal veilig thuis komt', deelde City-verdediger Vincent Kompany met zijn followers via Twitter. Vanwege de harde wind was het niet veilig om de wedstrijd door te laten gaan, aldus de Engelse voetbalbond.

19.45 uur: AFTRAP FC GRONINGEN – FC TWENTE 
Het weer in Groningen is, in tegenstelling tot het veld, beter dan op 26 januari jongstleden. Toen was de hevige sneeuwval nog spelbreker. FC Twente-trainer Michel Jansen kiest voor het inhaalduel in De Euroborg uiteraard voor Dusan Tadic. De Serviër keert terug bij de club waar hij enkele jaren geleden nog furore maakte.

19.30 uur: HAMBURGER SV - BAYERN MÜNCHEN
Drie Nederlanders in basis! Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Ola John verschijnen aan de aftrap tijdens de kwartfinale van het toernooi om de DFB Pokal. De geplaagde trainer Bert van Marwijk laat Ouasim Bouy op de bank beginnen. Captain Van der Vaart en John zetten in op een stunt van HSV. Bayern-aanvaller Robben ziet dat echter niet gebeuren: 'Als we ons concentreren zullen we niet verliezen in Hamburg.'

19.00 uur: AFTRAP DFB POKAL
Hoffenheim - VfL Wolfsburg
Bayer Leverkusen – 1. FC Kaiserslautern
In navolging van Borussia Dortmund, dat zich al ten koste van Eintracht Frankfurt plaatste voor de halve finale, gaan ook deze vier ploegen op zoek naar een plaatsje bij de laatste vier van het Duitse bekertoernooi.

18.58 uur: FC GRONINGEN - FC TWENTE
Ook vanuit Groningen krijgen we de opstellingen binnen. Bij de Tukkers vervangt Dico Koppers Robbert Schilder als linksback. Dusan Tadic is opnieuw de nummer 10. Bij Groningen is Rasmus Lindgren de vervanger van de geschorste Maikel Kieftenbeld.
FC Groningen: Bizot; Hateboer, Kappelhof, Botteghin, Burnet; Lindgren, Van Nieff, Adorjan; Chery, De Leeuw, Kostic,
FC Twente: Marsman; Rosales, Bjelland, Bengtsson, Koppers; Ebecilio, Gutierrez, Tadic; Mokhtar, Castaignos, Promes.

18:30 uur: HOFFENHEIM – VFL WOLFSBURG
De opstelling van VfL Wolfsburg is bekend! Bas Dost moet de groen-witten aan doelpunten helpen in de kwartfinale van de DFB Pokal. De Nederlander krijgt in Sinsheim de voorkeur boven Ovica Olic. Trainer Dieter Hecking ruimt ook een basisplaats in voor de Belg Kevin De Bruyne.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.