VI Live: Johan Cruijff Schaal voor PEC Zwolle

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het duel tussen PEC Zwolle en Ajax om de Johan Cruijff Schaal op de voet volgt.

VI Live: Johan Cruijff Schaal voor PEC Zwolle

19.54 uur: PEC ZWOLLE WINT
Ook de Johan Cruijff Schaal is een prooi voor PEC Zwolle, dat Ajax opnieuw verslaat. Na de 5-1 zege in de bekerfinale eindigt de wedstrijd nu in 1-0.

19.51 uur: DROST GEVAARLIJK
Na een schitterende pass van Mustafa Saymak is ook Jesper Drost dicht bij het tweede doelpunt van PEC Zwolle, maar Nicolai Boilesen voorkomt dit.

19.51 uur: DRIE MINUTEN EXTRA SPEELTIJD
Ajax heeft nog drie minuten voor de gelijkmaker tegen PEC Zwolle.

19.47 uur: OOK VERMEER REDT
Nikolaos Ioannidis krijgt ook de kans om de wedstrijd te beslissen, maar Kenneth Vermeer redt ook goed op het schot van de invaller.

19.42 uur: KNAPPE REDDING BOER
Uit een vrije trap van Lasse Schöne is Niklas Moisander dicht bij de gelijkmaker, maar PEC Zwolle-doelman Diederik Boer redt uitstekend op de kopbal.

19.41 uur: AJAX PLOETERT
Ajax heeft nog tien minuten, maar de ploeg van trainer Frank de Boer sticht nauwelijks gevaar. Lukt het de Amsterdammers nog om op gelijke hoogte te komen?

19.36 uur: PEC ZWOLLE DICHT BIJ 2-0
Mustafa Saymak laat na de wedstrijd in het voordeel van PEC Zwolle te beslissen. Na een knappe aanval schiet hij voorlangs.

19.28 uur: NIJLAND NAAR DE KANT
Doelpuntenmaker Stef Nijland verlaat het veld en wordt vervangen door Nikolaos Ioannidis, de tweede Griek die bij PEC Zwolle binnen de lijnen komt. Het is het debuut voor de van Olympiakos Piraeus gehuurde spits.

19.23 uur: EERSTE WISSEL PEC ZWOLLE
Ryan Thomas wordt van het veld gehaald door PEC Zwolle-trainer Ron Jans en Athanasios Karagounis vervangt hem. Nog een half uur speeltijd voor de Griek.

19.20 uur: DEBUUT EL GHAZI
Frank de Boer grijp in. De trainer van Ajax brengt Anwar El Ghazi in het veld voor Ricardo Kishna. Het is het debuut voor de rechtsbuiten.

19.15 uur: NIJLAND SCOORT
PEC Zwolle komt in De Arena op voorsprong. Stef Nijland opent de score. Uit een voorzet van Kamohelo Mokotjo passeert hij doelman Kenneth Vermeer.

19.13 uur: AJAX START GOED
Het begin van de tweede helft is Ajax duidelijk de bovenliggende partij. Lasse Schöne krijgt een goede kans namens de Amsterdammers, maar zijn vrije trap gaat naast.

19.06 uur: AFTRAP TWEEDE HELFT
PEC Zwolle is begonnen aan de tweede helft van het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Voor rust werd er nog niet gescoord in De Arena.

18.49 uur: GEEN TREFFERS BIJ RUST
Halverwege is er nog niet gescoord in De Arena. PEC Zwolle en Ajax zoeken de kleedkamers op met een gelijke stand. Spektakel blijft voorlopig ook nog uit.

18.48 uur: GELE KAART MOISANDER
Enkele minuten geleden ontsnapte Niklas Moisander nog aan een gele kaart, maar de Fin wordt nu alsnog geboekt door scheidsrechter Danny Makkelie.

18.41 uur: SERERO VERVANGT VIERGEVER
Debutant Nick Viergever gaat nog voor rust geblesseerd van het veld. Thulani Serero vervangt de van AZ overgenomen verdediger, die als middenvelder speelde.

18.36 uur: NIJLAND SCHIET NAAST
Niklas Moisander verspeelt de bal knullig aan Stef Nijland, die ruim naast schiet.

18.27 uur: PRIMEUR MET SCHEERSCHUIM
Voor het eerst in Nederland wordt de vrije trappen-spray gebruikt. Lasse Schöne gaat achter de bal staan, maar Diederik Boer brengt redding op zijn inzet.

18.26 uur: AJAX ONDER DRUK
Ajax krijgt de bal niet weg en staat een korte periode onder druk. Kenneth Vermeer ziet een schot van Jesper Drost naast gaan en kan opgelucht ademhalen.

18.16 uur: VERMEER REDT OP MOKOTJO
Ajax domineert, maar PEC Zwolle komt er af en toe gevaarlijk uit. Kamohelo Mokotjo probeert het van afstand, maar Kenneth Vermeer brengt eenvoudig redding.

18.12 uur: VIERGEVER TERUG
Na een lange blessurebehandeling keert Nick Viergever terug binnen de lijnen. Thulani Serero gaat echter voorlopig verder met zijn warming-up.

18.10 uur: OOK ZWOLLE MELDT ZICH
Na een fout van Ruben Ligeon krijgt ook PEC Zwolle zijn eerste kans van de wedstrijd, maar Mustafa Saymak schiet net over het doel van Kenneth Vermeer.

18.06 uur: AJAX DICHT BIJ 0-1
Nick Viergever is al snel dicht bij de openingstreffer, maar na een pass van Davy Klaassen belandt zijn inzet op de paal. Bij de doelpoging raakt de van AZ overnomen verdediger, die nu als middenvelder speelt, licht geblesseerd.

18.03 uur: AFTRAP IN DE ARENA
PEC Zwolle en Ajax zijn begonnen aan het duel om de Johan Cruijff Schaal. Aan de wedstrijd ging een indrukwekkende minuut stilte vooraf ter nagedachtenis aan slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne, waarbij 196 Nederlanders omkwamen.

17.58 uur: KINDEREN OP DE RUG
In het kader van de Zwaluwen Jeugd Actie zijn de 22 spelers van PEC Zwolle en Ajax met kinderen op hun rug het veld opgelopen. Normaal gesproken lopen er voorafgaand aan elke Eredivisiewedstrijd kinderen hand in hand met de basisspelers het veld op, maar in De Arena werd met die traditie gebroken om de aangrijpende spierziekte van de kinderen onder de aandacht te brengen.

17.45 uur: HOOP VOOR PEC ZWOLLE
Ajax verloor zeven keer de strijd om de Johan Cruijff Schaal, waarvan vijf keer als kampioen. In 1996, 1998 en 2012 was PSV te sterk, in 2004 won FC Utrecht en in 2011 ging FC Twente er ten koste van Ajax vandoor met de eerste prijs van het seizoen.

17.30 uur: AJAX WIL REVANCHE
Op 20 april, ruim drie maanden geleden, stonden PEC Zwolle en Ajax voor het laatst tegenover elkaar. De KNVB-bekerfinale in De Kuip eindigde in een 5-1 overwinning van Zwolle, waardoor Ajax zint op revanche.

17.15 uur: PRIMEUR VOOR PEC ZWOLLE
PEC Zwolle debuteert in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, terwijl Ajax de prijs al acht keer eerder pakte. PSV is met negen keer winst van de Super Cup recordhouder.

17.06 uur: NIJLAND IN DE SPITS
Ook de elf spelers die bij PEC Zwolle starten zijn bekend. Zoals al aangekondigd begint Stef Nijland als spits. Hoewel de bekerwinnaar deze zomer twee Griekse spitsen aantrok, geeft trainer Ron Jans op dit moment de voorkeur aan de voormalig PSV'er. Maikel van der Werff ontbreekt vanwege een blessure, terwijl Ryan Thomas tijdig hersteld is om in actie te komen tegen Ajax.

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum; Mokotjo, Rienstra; Saymak, Drost, Thomas; Nijland.

17.00 uur: AJAX MET ANDERSEN
Over een uur begint de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen bekerwinnaar PEC Zwolle en landskampioen Ajax. Bij de Amsterdammers krijgt Lucas Andersen op het middenveld de voorkeur boven Thulani Serero, terwijl Arkadiusz Milik en Nick Viergever debuteren. Ricardo van Rhijn ontbreekt vanwege een hamstringblessure en WK-gangers Daley Blind, Jasper Cillessen en Joël Veltman zitten nog niet bij de wedstrijdselectie. De laatste twee melden zich pas maandag bij Ajax, Blind trainde vrijdag voor het eerst weer mee.

Opstelling Ajax: Vermeer; Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Andersen; Schöne, Milik, Kishna.

16.58 uur: GEEN DOELLIJNTECHNOLOGIE
De laatste test met de doellijnbewaking bleek vanmiddag niet honderd procent waterdicht, laat de KNVB weten. Het systeem wordt daarom niet gebruikt tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal in De Arena.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.