VI Live: ineenstorting Real, Zlatan-show ten einde

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het nationale en internationale voetbal op de voet volgt.

22.50 uur: EINDSTAND REAL SOCIEDAD-REAL MADRID 4-2
Real Madrid lijdt een pijnlijke nederlaag in Baskenland. De zege leek binnen bij de 0-2 voorsprong, maar de Madrilenen kwamen bedrogen uit. En wat een veekracht van Sociedad!

22.49 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN-SAINT-ETIENNE 5-0
De Zlatan-show is ten einde! Met drie goals is hij de grote uitblinker tegen het Saint-Étienne van Ricky van Wolfswinkel. Stéphane Ruffier zal niet lekker slapen. Hij maakte een blunder, die nu al in aanmerking komt voor de flater van het het seizoen.

22.37 uur: DROOMDEBUUT DE GUZMAN
Je bedenkt het niet! Jonathan De Guzman schiet vanaf een meter de winnende goal voor Napoli binnen bij Genoa uit: 1-2. Diep in blessuretijd bezorgt hij zijn club bij zijn debuut zo de zege! Een droomdebuut, want een minuut later wordt er afgefloten.

22.32 uur: SOCIEDAD LOOPT UIT NAAR 4-2 TEGEN REAL
De Madrileense protesten tegen spijt, Carlos Vela maakt de 4-2. Na een corner lijkt hij de bal met de arm aan te nemen om vervolgens de bal in het dak van het doel te schieten. De treffer telt en Real Madrid lijkt nu een nederlaag niet meer te kunnen voorkomen. Wat een verrassing!

22.30 uur: HATTRICK IBRAHIMOVIC
Wederom stoomt Zlatan Ibrahimovic op richting het doel van Saint Étienne en wederom faalt hij niet. Hij loopt samen met Edinson Cavani af op Stéphane Ruffier, maar besluit zelf te gaan en schuift de vijfde treffer van PSG en de derde treffer van eigen productie binnen: 5-0.

22.22 uur: CAVANI KRULT DE BAL IN DE HOEK
Twee minuten na de 3-0 ligt de vierde alweer in het net voor PSG. Edinson Cavani krult de bal met zijn rechter in de rechterhoek.

22.22 uur: REAL SOCIEDAD OP VOORSPRONG!
Real Madrid heeft de voorsprong nu helemaal weggegeven. David Zurutuza schiet de bal in het dak van het doel en zet Sociedad op voorsprong! De eerste nederlaag van Real in de Primera División dit seizoen?

22.20 uur: IBRAHIMOVIC DENDERT DOOR
Zlatan Ibrahimovic bekroont zijn terugkeer in de basiself met twee treffers. In de 62ste minuut schat hij een dieptepass op waarde, omspeelt doelman Stéphane Ruffier en tikt met zijn buitenkant rechts de 3-0 binnen.

22.08 uur: DE GUZMAN DEBUTEERT
Jonathan de Guzman maakt zijn debuut voor Napoli. Hij valt in de 64ste minuut van het duel met Genoa (stand 1-1) in voor José Callejon.

22.06 uur: GELIJKSPEL IN PORTUGAL
De topper in Portugal tussen Benfica en Sporting Lissabon is in 1-1 geëindigd. Ola John kwam niet in actie.

LANDGENOTEN: Dirk Kuijt is de competitie begonnen met een overwinning. Met Fenerbahçe won hij met 3-2 van Karabükspor, waar Boy Waterman op doel stond maar in de tweede helft uitviel. Emmanuel Emenike, Moussa Sow en Pierre Wébo waren trefzeker voor de kampioen van Turkije.

21.48 uur: OP ROZEN
Paris Saint-Germain, met Gregory van der Wiel en Zlatan Ibrahimovic in de gelederen, stevent af op een moeiteloze overwinning op het Saint-Étienne van Ricky van Wolfswinkel. Door een goal van Zlatan en hilarische blunder van doelman Stephane Rouffier van Les Verts staat het 2-0.

21.47 uur: ADEMPAUZE!
Het is rust bij Real Sociedad-Real Madrid en dat kunnen de heren voetballers na 45 minuten spektakel en vier doelpunten goed gebruiken. Het staat 2-2 halverwege.

21.43 uur: ZLATAN IS BACK!
Zlatan Ibrahimovic laat zien dat hij terug is van weggeweest. Hij kopt een voorzet vanaf links in de korte hoek en laat Stephane Ruffier kansloos. De doelman van Saint Étienne heeft de bal alleen maar gehoord en langs zien zoeven.

21.40 uur: ZURUTUZA MET GELIJKMAKER VOOR SOCIEDAD
Real Madrid kan in de veertigste minuut opnieuw beginnen. David Zurutuza kopt een voorzet vanaf links snoeihard tegen de touwen. Daarmee komt Real Sociedad binnen zes minuten terug op 2-2.

21.37 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Genoa-Napoli 1-1
Palermo-Sampdoria 1-0
Udinese-Empoli 0-0

21.34 uur: MARTÍNEZ DOET WAT TERUG
Inigo Martínez doet in de 35ste minuut iets terug voor Real Sociedad. De centrale verdediger schiet de 1-2 op het scorebord. Hij werkt een corner vanaf rechts binnen bij de tweede paal.

21.26 uur: ENORME BLUNDER RUFFIER
Doelman Stephane Ruffier helpt Paris Saint-Germain met een enorme blunder in het zadel. Hij wil een terugspeelbal met buitenkantje rechts meenemen, maar tikt de bal, in plaats van naar de zijkant, in zijn eigen doel. Het bemoedigend bedoelde schouderklopje van Zlatan Ibrahimovic kan hem niet troosten.

21.10 uur: BALE VERDUBBELT DE VOORSPRONG
Na ruim tien minuten spelen staan de Madrilenen al op een 2-0 voorsprong. Gareth Bale is de maker van de tweede treffer. Hij controleert de pass van Luka Modric, speelt de bal door de benen van de verdediger en schiet beheerst raak met zijn linker.

21.08 uur: FC PORTO BEHAALT ONBEZORGDE ZEGE
FC Porto weet pas in de laatste twintig minuten het duel met Moreirense naar zich toe te trekken. De Portugezen winnen de thuiswedstrijd met 3-0, door een doelpunt van Oliver Torres (zeventigste minuut) en twee treffers van Jackson Martinez (82ste en 87ste minuut). Bruno Martins Indi speelde de volledige wedstrijd uit.

21.05 uur: RAMOS ZORGT MET KOPGOAL VOOR VOORSPRONG
Verdediger Sergio Ramos zorgt al in de vijfde minuut voor een 0-1 voorsprong voor Real Madrid. De Spanjaard verlengt een corner van Toni Kroos met zijn hoofd en stuurt hem naar de verre hoek.

21.00 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN – SAINT ÉTIENNE
PSG-trainer Laurent Blanc heeft voor het thuisduel met Saint Étienne weer de beschikking over Gregory van der Wiel en Zlatan Ibrahimovic. Het tweetal viel in de wedstrijd tegen Bastia geblesseerd uit, maar start nu in de basis. Van der Wiel treft in de persoon van Ricky van Wolfswinkel een landgenoot. De van Norwich City gehuurde spits zal in de punt van de aanval op moeten boksen tegen David Luiz en Marquinhos.

21.00 uur: AFTRAP REAL SOCIEDAD – REAL MADRID
Real Madrid start, zoals verwacht, zonder Cristiano Ronaldo. De Portugees kampt al enkele maanden met verschillende blessures. Zo zou hij last hebben van een knieblessure en lijken de klachten aan zijn hamstring ook nog allerminst opgelost. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti hoopt de 2-0 overwinning in de wedstrijd tegen Córdoba van vorige week op bezoek bij Real Sociedad een goed vervolg te kunnen geven.

20.47 uur: BARCELONA WINT NIPT VAN VILLARREAL
De ploeg van Luis Enrique verzekert zich in de laatste tien minuten van de tweede driepunter uit twee competitiewedstrijden. Barcelona heeft genoeg aan een doelpunt van Sandro, die een voorzet van Lionel Messi over de doellijn werkt.

20.45 uur: AFTRAP SERIE A
Genoa-Napoli (Jonathan de Guzman op de bank)
Torino-Internazionale
Cesena-Parma
Palermo-Sampdoria
Sassuolo-Cagliari
Udinese-Empoli

20.35 uur: SANDRO SCOORT VOOR BARCELONA
Lionel Messi vindt dan alsnog een manier om de muur van Villarreal te slechten. De Argentijn geeft vanaf de achterlijn een voorzet op Sandro, die de bal simpel binnen tikt: 0-1 in de 82ste minuut.

19.57 uur: DROOMSTART INZAGHI, DRAMA DE VRIJ
AC Milan strafte de fouten van Stefan de Vrij hard af en verslaat Lazio met 3-1. De streekderby tussen Atalanta Bergamo en Hellas Verona bleef zonder doelpunten: 0-0.

19.45 uur: RUSTSTAND VILLARREAL-BARCELONA 0-0
Barcelona heeft de muur van Villarreal nog niet kunnen breken.

19.25 uur: RAMPSPOED DE VRIJ
Jéremy Menez maakt de 3-0 voor AC Milan vanaf de strafschopstip. Stefan de Vrij veroorzaakte de penalty met een overtreding op de Fransman.

19.00 uur: AFTRAP VILLARREAL-BARCELONA
Het duel is onderweg. Bij Villarreal begint Barcelona met Neymar op de bank. Munir El Haddadi staat net als Pedro en Lionel Messi in de voorhoede van de Catalanen. Ook Xavi zit op de bank.

18.52 uur: REMISE ARSENAL
Arsenal komt tegen Leicester City niet verder dan een gelijkspel. Eindstand 1-1 na goals van Alexis Sánchez en José Ulloa.

18.48 uur: MILAN LEIDT
AC Milan leidt halverwege met 1-0 tegen Lazio dankzij een goal van Keisuke Honda. Stefan de Vrij mag zich de tegentreffer aanrekenen, want hij greep halfslachtig in.

18.36 uur: OPNIEUW GELIJKSPEL TWENTE
FC Twente komt voor de vierde keer op rij niet verder dan een gelijkspel. In de eigen Grolsch Veste houdt de ploeg van trainer Alfred Schreuder Feyenoord op 0-0. De Rotterdammers hadden de grootste kans op een doelpunt, maar Mitchell Te Vrede miste in de eerste helft zijn strafschop.

18.06 uur: SLECHT BEGIN DE VRIJ
AC Milan grijpt al na zes minuten de leiding via Keisuke Honda. Stefan de Vrij ziet er in de aanloop naar het doelpunt bepaald niet scherp uit, want hij laat Stephan El Shaarawy glippen bij de zijlijn. De aanvaller dribbelt daarna verder en bereikt Honda, die afrondt: 1-0.

18.00 uur: DE VRIJ CONTRA DE JONG
AC Milan tegen Lazio begint! Stefan de Vrij maakt zijn competitiedebuut voor de Romeinen en treft Nigel de Jong als tegenstander

17.51 uur: RUSTSTAND LEICESTER CITY-ARSENAL 1-1
Na de twee goals in drie minuten tijdbestek wordt er niet meer gescoord en gaan de ploegen met een gelijke stand de rust in.

17.48 uur: ENTREE BREUKERS EN TOORNSTRA
Feyenoord en FC Twente wisselen allebei in de rust. Jens Toornstra (die debuteert) vervangt de licht geblesseerde Lex Immers. Bij Twente lost Tim Breukers Daryl Lachman af.

17.32 uur: GEEN DOELPUNTEN IN ENSCHEDE
Het staat nog 0-0 bij FC Twente-Feyenoord. Mitchell Te Vrede (strafschop gemist) liet een enorme kans op de openingstreffer onbenut.

17.23 uur: LEICHESTER ALWEER MET DE GELIJKMAKER
Een kleine drie minuten later ligt de gelijkmaker er alweer in. Leonardo Ulloa kopt een voorzet van Jeffrey Schlupp beheerst binnen: 1-1.

17.21 uur: SÁNCHEZ ZET ARSENAL OP VOORSPRONG
Alexis Sánchez zet Arsenal op bezoek bij Leicester City op een 0-1 voorsprong. Na negentien minuten spelen schiet hij de bal door het midden achter doelman Kasper Schmeichel.

17.19 uur: TE VREDE MIST STRAFSCHOP
Mitchell te Vrede laat de kans op de 0-1 liggen! Zijn strafschop wordt gekeerd door Nick Marsman. De penalty werd toegekend na een overtreding van Cuco Martina op Jean-Paul Boëtius.

17.18 uur: TWENTE MAZZELT
Daar komt FC Twente goed weg! Darryl Lachman zet een voorzet van Jean-Paul Boëtius bijna om in een eigen doelpunt en ziet de lat redding brengen. De daaropvolgende rebound van Lex Immers wordt gekeerd door Nick Marsman.

17.15 uur: COMPETITIEDEBUUT DE VRIJ
Stefan de Vrij debuteert om 18.00 uur in de Serie A op bezoek bij AC Milan. Hij staat in de basis bij Lazio. Bij Milan begint Nigel de Jong.
De opstellingen
AC Milan: Diego López; Abate, Alex, Bonera, Zapata; Poli, De Jong, Muntari; Honda, Ménez, El Shaarawy.
Lazio: Berisha; Basta, De Vrij, Cana, Radu; Parolo, Biglia, Lulic, Candreva; Klose, Keita.

17.00 uur: AFTRAP LEICESTER CITY – ARSENAL
Arsenal staat na twee gespeelde wedstrijden op vier punten, na een 2-2 gelijkspel bij Everton en een 2-1 overwinning op Crystal Palace. In het uitduel met Leicester City hoopt de ploeg van Arsène Wenger weer wat vertrouwen te tanken na de remise van vorige week. The Gunners  nemen het op tegen de ploeg waar de 34-jarige Esteban Cambiasso deze week een contract ondertekende. De Argentijnse veteraan start vandaag op de bank. Arsenal moet het doen zonder de geblesseerde Olivier Giroud. Yaya Sanogo is zijn plaatsvervanger in de punt van de aanval.

16.45 uur: AFTRAP IN DE GROLSCH VESTE
De laatste Eredivisie-wedstrijd van deze speelronde begint. Zowel FC Twente als Feyenoord heeft de punten hard nodig om de aansluiting met de subtop te behouden. Bij Feyenoord is het nog even wachten op het debuut van Colin Kazim-Richards en Jens Toornstra; zij beginnen op de bank. Bij Twente vervangt Rasmus Bengtsson de geschorste Andreas Bjelland. Ook in Enschede een mminuut stilte voor Pedor Salazar Hewitt, die vorige week overleed.
FC Twente: Marsman; Martina, Lachman, Bengtsson, Koppers; Mokotjo, Ziyech, Ebecilio; Kusk, Castaignos, Mokhtar.
Feyenoord: Mulder; Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede, Boëtius.

LANDGENOTEN: Bram Nuytinck heeft met Anderlecht een 0-2 voorsprong (openingsgoal Steven Defour) weggegeven bij Club Brugge. De centrale verdediger, die de hele wedstrijd speelde, zag zijn ploeg binnen zestien minuten twee keer scoren, maar na rust ging het mis. Doelpunten van Jesper Jørgensen en Björn Engels zorgden uiteindelijk voor een 2-2 gelijkspel.

16.25 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Tottenham Hotspur-Liverpool 0-3
Aston Villa-Hull City 2-1

16.20 uur: RODA JC WINT DERBY
Eindstand Roda JC-MVV 2-0

16.19 uur: WEER NEDERLAAG AJAX
Over en uit! Ajax verliest met 2-0 bij FC Groningen. Het is alweer de tweede nederlaag van de Amsterdammers deze competitie. Voor Groningen is het de derde triomf in vier duels.

16.19 uur: ZWOLLE VERLIEST IN BREDA
PEC Zwolle is zijn ongeslagen status kwijt na een 3-1 nederlaag bij NAC Breda, dat daarmee zijn eerste overwinning van dit seizoen binnen heeft.

16.13 uur: GRONINGEN VERDUBBELT MARGE
2-0 voor FC Groningen! Michael de Leeuw neemt de goal voor zijn rekening en lijkt daarmee het vonnis te vellen over Ajax, dat daarmee voor de tweede keer verliest in vier Eredivisie-duels.

16.12 uur: BESLISSING IN BREDA
Daar is de 3-1 voor NAC Breda. Elson Hooi jaagt de bal achter Diederik Boer en beslist daarmee, zo lijkt het althans, de wedstrijd.

15.53 uur: NAC OP 2-1 TEGEN PEC
Een overtreding van Bram van Polen op Stipe Perica leidt tot een strafschop. Perica wil zelf gaan trappen, maar krijgt een veto van Erik Falkenburg. Laatstgenoemde schiet kort daarna de 2-1 binnen. PEC stevent af op de eerste verliespunten.

15.50 uur: FEYENOORD MET TOORNSTRA OP DE BANK
Trainer Fred Rutten begint op bezoek bij FC Twente met Jordy Clasie, Lex Immers en Tonny Vilhena op het middenveld. Daardoor zit nieuwkomer Jens Toornstra, net als Colin Kazim-Richards, op de bank.

FC Twente: Marsman; Martina, Lachman, Bengtsson, Koppers; Mokotjo, Ziyech, Ebecilio; Kusk, Castaignos, Mokhtar.
Feyenoord: Mulder; Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede, Boëtius

15.47 uur: LIVERPOOL DOET SPURS PIJN IN EIGEN HUIS! 0-3
Het is stil op White Hart Lane. Alberto Moreno schiet na een ijzersterke rush over de linkerflank de 0-3 op het scorebord. Liverpool leidt riant, maar lijkt de score verder te willen opvoeren.

15.36 uur: PEC OP GELIJKE HOOGTE MET NAC
Tomás Necid is het eindstation van een soepele PEC-aanval. Na een steekballetje van Stef Nijland schiet hij eenvoudig raak. Het is weer 1-1.

15.35 uur: GERRARD ZET DE MARGE OP TWEE! 0-2
De rolverdeling blijft, ondanks de komst van Mario Ballotelli, overduidelijk. Steven Gerrard is namelijk degene die vanaf elf meter mag aanleggen en scoren tegen Tottenham Hotspur.

15.33 uur: BOTTEGHIN SCOORT! 1-0
Geheel tegen de verhouding in komt FC Groningen op voorsprong. Na een fraaie aanval via Nick van der Velden en Tjaronn Chery is Eric Botteghin het eindstation.

15.18 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Aston Villa – Hull City 2-0
Tottenham Hotspur – Liverpool 0-1

15.17 uur: RUSTSTAND NAC BREDA - PEC ZWOLLE
Gaat PEC Zwolle de eerste punten van dit seizoen verliezen? Het kan zomaar gebeuren. Halverwege leidt de thuisploeg dankzij de treffer van Stipe Perica.

15.15 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN – AJAX
Ajax domineert, maar drukt dit niet uit in cijfers. Het is wachten op het eerste doelpunt, al kan die ook zomaar vallen bij Groningen. De thuisploeg is een aantal keer zeer gevaarlijk geweest in de counter.

15.07 uur: LOON NAAR WERKEN VOOR NAC! 1-0
Het was wachten op de openingsgoal, aangezien de druk van NAC wel heel groot werd. Kingsley Boateng legt de bal met het hoofd terug en Stipe Perica ramt de bal via de onderkant van de lat in het doel. De Chelsea-huurling doet waarvoor hij naar Breda is gehaald. Gaat PEC het eerste puntenverlies van het seizoen lijden?

15.01 uur: GROTE KANS NAC
NAC is in eigen huis de gevaarlijkste in de eerste helft. Bijna wordt het overwicht vertaald naar een voorsprong. Eerst redt Diederik Boer op de inzet van Erik Falkenburg, waarna Isak Ssewankambo de rebound snoeihard tegen de lat schiet. Geen goal. PEC Zwolle haalt opgelucht adem.

15.00 uur: GRONINGEN IS EERSTE HALF UUR DOORGEKOMEN
Ajax is heer en meester in Groningen en krijgt kansen via Davy Klaassen en Kolbein Sightórsson. De thuisploeg sticht voornamelijk gevaar in de counter. Tot dusver geen treffers in De Euroborg.

14.59 uur: GROTE KANS BALOTELLI
Mario Balotelli laat dé kans op de 0-2 liggen. De aanvaller pikt de mispeer van doelman Hugo Lloris op, maar mist van grote afstand voor een leeg doel.

14.37 uur: GOAL LIVERPOOL! 0-1
Nu is het wel raak. Op aangeven van Jordan Henderson opent Raheem Sterling al vroeg de score namens Liverpool.

14.32 uur: BALOTELLI DIRECT GEVAARLIJK
Na twee minuten en negen seconden had Mario Balotelli een droomstart kunnen maken bij Liverpool. De Italiaanse aanvaller kopt, op aangeven van Daniel Sturridge, de bal gevaarlijk richting het doel van Tottenham Hotspur.

14.30 uur: AFTRAP FC GRONINGEN – AJAX
Zonder Daley Blind, maar met zijn vervanger Thulani Serero hoopt Ajax de nare smaak van vorige week tegen PSV (3-1 nederlaag) weg te spoelen in Stadion Euroborg. Overigens geldt dat ook voor FC Groningen, dat vorige week met 3-0 opzij werd gezet door ADO Den Haag. Hieronder nogmaals de opstellingen.

FC Groningen: Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Kieftenbeld, Van der Velden, Hoessen, Antonia
Ajax:
 Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Serero; El Ghazi, Sightórsson, Schöne

14.30 uur: AFTRAP NAC BREDA PEC ZWOLLE
De bal rolt in Breda. Wint PEC Zwolle, dat donderdag werd uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League, ook de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen? Voorafgaand aan het duel nam het publiek van NAC afscheid van een zichtbaar emotionele Anthony Lurling. Hieronder de opstellingen.

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ssewankambo, Drost, Damcevski, Amieux; Falkenburg, De Kamps, Matic; Boateng, Perica, Tighadouini.
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Sainsbury, Van Hintum; Saymak, Lam, Rienstra, Drost, Nijland, Necid.

14.30 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Tottenham Hotspur - Liverpool
Aston Villa - Hull City

Op White Hart Lane maakt Mario Balotelli zijn debuut in het shirt van Liverpool. Op Villa Park start Ron Vlaar in de basis, terwijl Leandro Bacuna op de reservebank zit.

14.22 uur: EINDSTAND PSV – VITESSE 2-0
Vitesse speelt weer een goede wedstrijd, maar wint opnieuw niet. Na vier speelronden wacht de ploeg van trainer Peter Bosz nog steeds op de eerste zege van dit seizoen. In Eindhoven waren Luuk de Jong en Adam Maher de doelpuntenmakers, waardoor de Eindhovenaren zonder puntenverlies aan kop gaan.

14.01 uur: ACHENTEH RAAKT DE PAAL
PSV komt goed weg. Een kwartier voor tijd haalt invaller Rochdi Achenteh, voormalig jeugdspeler van PSV, van grote afstand uit en laat doelman Jeroen Zoet kansloos. De kleine linkspoot passeert Zoet, maar raakt de paal.

13.35 uur: DEBUUT BALOTELLI
Mario Balotelli gaat zijn eerste minuten maken in het shirt van Liverpool. Op bezoek bij Tottenham Hotspur krijgt hij direct een basisplaats. Hij vormt met Daniel Sturridge de voorhoede. Raheem Sterling steunt dat duo in de rug. Bij The Spurs staan met Jan Vertonghen (Ajax), Nacer Chadli (FC Twente) en Christian Eriksen (Ajax) drie spelers met een Eredivisieverleden aan de aftrap.

13.34 uur: LUUK DE JONG SCOORT! 1-0
Luuk de Jong heeft zijn eerste competitietreffer in het shirt van PSV gemaakt. De tweede helft is amper twee minuten onderweg als de spits van PSV de score opent.

13.25 uur: SERERO VERVANGT BLIND
Thulani Serero neemt de plaats over van de naar Manchester United vertrokken Daley Blind. De Zuid-Afrikaan completeert het middenveld van Ajax dat verder bestaat uit Nick Viergever en Davy Klaassen. Trainer Frank de Boer kiest opnieuw voor Anwar El Ghazi als rechtsbuiten, waardoor Ricardo Kishna op de bank plaatsneemt.

FC Groningen begint, ondanks de 3-0 nederlaag tegen ADO Den Haag, met dezelfde elf namen als vorige week.

FC Groningen: Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Kieftenbeld, Van der Velden, Hoessen, Antonia
Ajax:

13.17 uur: RUSTSTAND PSV – VITESSE 0-0
Geen treffers na 45 minuten in Eindhoven, al was Memphis Depay dicht bij het openingsdoelpunt. Van grote afstand verrast de aanvaller van PSV doelman Piet Velthuizen, maar raakt de lat.

13.00 uur: KANSEN OVER EN WEER
Het eerste half uur zit erop en beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Zowel PSV als Vitesse krijgt kansjes, maar slaagt er tot dusver niet in te scoren.

12.34 uur: GROTE KANS TRAORE
Andrés Guardado begint ongelukkig in zijn eerste minuten bij PSV. De Mexicaan verliest knullig de bal aan aanvaller Bertrand Traore, die vervolgens een gevaarlijk schot lost richting het doel van PSV. Doelman Jeroen Zoet gaat gestrekt naar de hoek en keert de inzet.

12.30 uur: AFTRAP PSV - VITESSE
Na een minuut stilte ter nagedachtenis van voormalig perschef Pedro Salazar Hewitt rolt de bal in Eindhoven.

11.50 uur: GUARDADO DEBUTEERT
Andrés Guardado staat direct in de basis bij PSV. Op het middenveld neemt hij de plaats van Jorrit Hendrix in. Verder spelen dezelfde tien spelers als vorige week in de topper tegen Ajax.

De opstellingen:
PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong en Depay.
Vitesse:
Velthuizen; Diks, Kashia, Van der Heijden, Kruiswijk; Vejinovic, Pröpper, Leerdam; Labyad, Vako en Traore.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.