VI Live: herbeleef verrassende avond in Eredivisie

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt, en ook oog heeft voor de oranje gekleurde prestaties over de grenzen.

VI Live: herbeleef verrassende avond in Eredivisie

22.33 uur: EINDSTAND HERACLES ALMELO - AZ 0-3
AZ mag zich zeker een dag koploper in de Eredivisie noemen na de ruime zege op Heracles Almelo, dat in de tweede helft de Alkmaarse gasten zag uitlopen naar een 3-0 overwinning. Naast Steven Berghuis scoorden de AZ-debutanten Guus Hupperts en Muamer Tankovic.

22.16 uur: GOAL AZ
Muamer Tankovic ook kan met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut voor AZ. De Zweedse spits weet wel raad met de rebound na een schot van Steven Berghuis. Heracles is knock-out, en voor AZ lonkt de koppositie.

LANDGENOTEN: Dennis van Wijk heeft met Westerlo de eerste punten moeten inleveren. De Amsterdammer zag zijn ploeg – met Mitch Apau maar zonder de geblesseerde Evander Sno - tegen het tot zaterdag nog puntloze Waasland-Beveren genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Ook Stanley Menzo zag zijn ploeg in België niet winnen. Lierse SK pakte een punt tegen Moeskroen (2-2).

22.03 uur: GOAL AZ
Een plaatje; dat is de manier waarop Guus Hupperts zijn debuut voor AZ extra cachet geeft. Van net buiten het zestienmeter gebied prikt hij de bal buiten bereik van Dennis Telgenkamp in de verre kruising; 0-2. Heracles lijkt geslagen.

21.56 uur: GOAL AZ
Steven Berghuis breekt de ban namens AZ in Almelo, waar Heracles-keeper Dennis Telgenkamp er niet echt goed uitziet bij de inzet van de aanvaller van AZ (0-1).

LANDGENOTEN: Virgil Misidjan heeft een doelpuntje meegepikt bij Ludogorets Razgrad. De aanvaller tekende voor 0-4 tegen Lokomotiv Plovdiv, dat met 4-1 ten onder ging tegen de regerend Bulgaarse kampioen.

21.35 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR – FC TWENTE 1-1
FC Twente heeft weinig indruk gemaakt op bezoek bij SC Cambuur in Leeuwarden, waar desondanks een punt wordt veroverd dankzij een even fortuinlijke als late treffer van Youness Mokhtar.

21.34 uur: EINDSTAND NAC BREDA – EXCELSIOR 1-1
Jelle ten Rouwelaar heeft zijn record niet kunnen opluisteren met een zege. De doelman van NAC Breda stapt met een 1-1 van het veld tegen Excelsior, dat daarmee met een punt de terugkeer in de Eredivisie kan vieren.

21.31 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO - AZ
In Almelo is na 45 minuten niet gescoord, en dat is niet geheel verrassend gezien het magere aantal kansen.

21.29 uur: GOAL FC TWENTE
Met het nodige fortuin komt FC Twente dan toch langszij. Youness Mokhtar tekent voor de gelijkmaker nadat zijn schot door Lucas Bijker van richting is veranderd.

20:45 uur: AFTRAP HERACLES ALMELO - AZ

20.31 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - FC TWENTE 1-0
Albert Rusnák is voorlopig nog de matchwinner voor SC Cambuur. Zijn vrije trap is goed voor de Friese voorsprong, waar FC Twente geen antoord op heeft.

20.30 uur: RUSTSTAND NAC BREDA – EXCELSIOR 1-1
Na 45 minuten zoeken de beide ploegen de kleedkamer op met één zeer opwindende minuut, waarin twee keer werd gescoord.

20.22 uur: FC DORDRECHT KLOPT SC HEERENVEEN
De eerste sensatie in het nieuwe seizoen is een feit. FC Dordrecht, na twintig jaar terug op het hoogste niveau wint met 2-1 op bezoek bij SC Heerenveen. Giovanni Korte en Joris van Overeem zorgden voor de Dordtse goals, Hakim Ziyech zette Heerenveen nog op 1-0.

20.08 uur: GOAL FC DORDRECHT
Joris van Overeem zorgt voor een daverende verrassing namens Dordrecht. De AZ-huurling profiteert dankbaar van een blunder van Joost van Aken (1-2).

20.02 uur: GOAL NAC BREDA
Heel even kan Excelsior profiteren van de voorsprong. Van ruim dertig meter zorgt Adnane Tighadouini zeer fraai voor de gelijkmaker (1-1). 

20.01 uur: GOAL EXCELSIOR
Jeff Stans brengt Excelsior op voorsprong uit een strafschop, die wordt toegekend na een overtreding van Kenny van der Weg op Tom van Weert.

19:58 uur: GOAL SC CAMBUUR
Wat een entree van Albert Rusnák bij SC Cambuur. De Slowaakse huurling van Manchester City schiet de bal uit een vrije trap in de kruising; 1-0

19.57 uur: HERACLES ALMELO EN AZ MAKEN OPSTELLINGEN BEKEND
Ook de 22 namen die tijdens de laatste wedstrijd van vanavond  (Heracles Almelo – AZ) aan de aftrap verschijnen, zijn nu bekend. Bij de thuisploeg debuteren Bas Sibum en Fahd Aktaou en keert Mark-Jan Fledderus met de aanvoerdersband terug op het oude nest in Almelo. De bezoekers uit Alkmaar kennen, naast de nieuwe trainer Marco van Basten, eveneens wat nieuwe namen: aanvallers Muamer Tankovic en Guus Hupperts spelen vanaf de aftrap.

Opstellingen:
Heracles Almelo:
Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou; Sibum, Fledderus, Bruns; Bel Hassani, Tannane, Linssen.

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Poulsen; Gudelj, Henriksen, Ortiz; Berghuis, Tankovic, Hupperts.

19.46 uur: AFTRAP SC CAMBUUR – FC TWENTE
Na een minuut stilte ter nagedachtenis van Cambuur-clubman Piet Adema kan ook in Leeuwarden worden afgetrapt. FC Twente brengt de bal in beweging.

19.44 uur: AFTRAP NAC BREDA – EXCELSIOR
Excelsior is na twee jaar weer actief op het hoogste niveau. Bij de rentree wacht NAC Breda als eerste opponent.  Jelle ten Rouwelaar staat voor de 205ste keer op rij in de basis bij de Brabanders.

LANDGENOTEN: Joshua John heeft zijn bijdrage geleverd aan de 2-1 overwinning van FC Nordsjaelland tegen Aalborg BK. De aanvaller zorgde in de 57ste minuut voor de gelijkmaker.

19.16 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN - FC DORDRECHT 1-1
SC Heerenveen likt na 45 minuten de wonden. Het overwicht levert slechts één goal op, en dat blijkt te weinig na de onverwachte gelijkmaker van FC Dordrecht .

19.14: GOAL FC DORDRECHT
Tegen de verhouding in komt FC Dordrecht op gelijke hoogte (1-1). Keeper Kristoffer Nordfeldt gaat in de fout en Giovanni Korte maakt dankbaar gebruik van het slippertje.

19:11 uur:  VOLOP DEBUTANTEN BIJ NAC BREDA - EXCELSIOR
De opstellingen van NAC Breda en Excelsior (aftrap 19.45 uur) zijn bekend. Bij Excelsior starten nieuwelingen Tom van Weert en Daryl van Mieghem voorin in de basis. NAC-trainer Nebojsa Gudelj kiest voor aankopen Isak Ssewankkambo, Rémy Amieux, Erik Falkenburg, Joeri de Kamps en Kingsley Boateng.

Opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ssewankkambo, Drost, Van der Weg, Amieux; De Kamps, Falkenburg, Matic; Hooi, Boateng, Tighadouini.
Excelsior: Deckers; Karami, Fischer, Van Diermen, Brito; Auassar, Stans, Kruys; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.

18.43 uur: GOAL ZIYECH
In mogelijk zijn laatste wedstrijd voor SC Heerenveen opent Hakim Ziyech de score tegen FC Dordrecht, dat bij de Friese openingstreffer niet vrijuit gaat.

18.42 uur: MOKOTJO (NOG) NIET TEGEN SC CAMBUUR
FC Twente-trainer Alfred Schreuder houdt in Leeuwarden zijn laatste aanwinst nog buiten de basis. Kamohelo Mokotjo begint een dag na zijn overgang van PEC Zwolle naar FC Twente op de bank.

Bij SC Cambuur heeft trainer Jan de Jong plaats in zijn basisformatie gemaakt voor drie nieuwe gezichten; Etiënne Reijnen, Dejan Meleg en Albert Rusnák komen bij de Friese ploeg aan de aftrap.

Opstellingen:
SC Cambuur:  Nienhuis; Droste, Reijnen, Bijker, Pereira; Bakker, El Makrini, Rusnak; Meleg, Hemmen, Ogbeche.
FC Twente: Marsman; Breukers, Lachman, Martina, Koppers; Schilder, Ebecilio, Castaignos; Mokhtar, Børven, Kusk.

18.30 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN – FC DORDRECHT
De bal rolt in het Abe Lenstra Stadion, SC Heerenveen zorgt voor de eerste balomwenteling.

18.25 uur: EINDSTAND JUPILER LEAGUE
Jong PSV - Achilles'29 2-0

17.35 uur: DALGAARD OP DE BANK, VAN ANHOLT ONTBREEKT
FC Dordrecht bijt van de drie promovendi het spits af. Na negentien jaar in de Jupiler League keren De Schapenkoppen terug op het hoogste niveau. Trainer Ernie Brandts kiest tegen SC Heerenveen voor een basiselftal met nieuwelingen Filip Kurto, Mart Lieder en Joris van Overeem.

Zijn SC Heerenveen-collega Dwight Lodeweges stuurt zijn ploeg met Mark Uth als spits het veld in. De Duitser krijgt de voorkeur boven Thomas Dalgaard, die is overgenomen van Viborg FF. Pele van Anholt ontbreekt door een blesure. Szabolcs Varga is zijn vervanger in de Friese selectie.

Opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt ; Marzo, Buijs, Van Aken, Raitala; De Roon, Ziyech, Van den Berg; Slagveer, Uth, Sinkgraven.
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Peersman; Van Overeem, Ojo, Gosens; Pisas, Lieder, Korte .

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.