VI Live: herbeleef EL-krimi's in Turijn en Valencia

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

23.01 uur: EINDSTAND JUVENTUS – BENFICA 0-0
Een waar gevecht blijft zonder winnaar, maar Benfica gaat na het doelpuntloze gelijkspel juichend van het veld. De Portugezen hebben aan de 0-0 genoeg voor een plaats in de finale van de Europa League in Turijn, daar waar Juventus zo graag had gestaan.

22.56 uur: EINDSTAND VALENCIA - SEVILLA 3-1
Het is afgelopen. Valencia treurt, want die club leek al met anderhalf been in de Europa League-finale. Kort voor tijd ging het echter mis.

22.54 uur: GOAL VALENCIA - SEVILLA 3-1
Stéphane M'Bia zorgt voor de beslissing in Mestalla. In de vierde minuut van de extra speeltijd kopt hij Sevilla naar 3-1, waarmee hij de Andalusiërs een plek in de eindstrijd van de Europa League lijkt te bezorgen.

22.51 uur: JUVENTUS – BENFICA
Mark Clattenburg deelt nog twee rode kaarten uit, maar op het veld is het nog immer elf tegen tien. Juventus-wisselspeler Mirko Vucinic en de gewisselde Lazar Markovic krijgen het buiten het veld aan de stok. Rood is hun deel, en dus ook geen finale.

22.44 uur: JUVENTUS – BENFICA
Juventus scoort via Pablo Osvaldo, althans het leeft even in die waan. Scheidsrechter Mark Clattenburg keurt de goal af vanwege buitenspel.

22.30 uur: GOAL VALENCIA - SEVILLA 3-0
En opnieuw is het raak voor Valencia. Voor de derde keer deze avond juicht Mestella. Jérémy Mathieu schiet na een hoekschop 3-0 binnen, waardoor verlenging geen optie meer is. Kan Sevilla nog terugkomen in de wedstrijd?

22.29 uur: RODE KAART JUVENTUS – BENFICA
Benfica moet het de laatste 25 minuten doen met tien man. Enzo Pérez krijgt voor een overtreding op Arturo Vidal zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kan de kleedkamer gaan opzoeken.

22.26 uur: JUVENTUS – BENFICA
Juventus is dicht bij de noodzakelijke treffer. Dankzij keeper Jan Oblak en het aluminium blijft de vrije trap van Andrea Pirlo zonder gevolgen voor Benfica.

22.21 uur: JUVENTUS – BENFICA
Terwijl de regen met minder bakken uit de hemel komt, zijn beide ploegen nog immer in een verbeten strijd op zoek naar een opening. Rodrigo scoort wel, een gele kaart, na een actie jegens Juve-keeper Gianluigi Buffon.

LANDGENOTEN: Vijf dagen na het veroveren van de titel heeft André Paus zijn tweede succes binnen bij het Maltezer Valetta FC. De trainer zag zijn ploeg met 1-0 winnen van Sliema Wanderers en zo de nationale beker zich toe-eigenen. De treffer van Lateef Elford-Alliyu na twee minuten bleek doorslaggevend.'Ik had het idee dat mijn spelers zich niet helemaal hadden kunnen concentreren op de finale na het succes van zaterdag', zei Paus. 'Ze waren vermoeid, maar we hebben het gewenste resultaat geboekt. We zijn gelukkig met de dubbel.'

21.52 uur: RUSTSTAND JUVENTUS - BENFICA 0-0
Het tempo ligt hoog en beide teams zoeken de aanval. Maar na 45 passierijke minuten met de beter kansen voor Juventus staat nog immer de 0-0 op het scorebord in Turijn. Ook omdat Luisão op slag van rust op de doellijn redt bij een kopbal van Arturo Vidal. Met deze stand is Benfica finalist op 14 mei.

21.50 uur: RUSTSTAND VALENCIA - SEVILLA 2-0
Halverwege leidt Valencia met 2-0, waardoor beide teams elkaar over twee duels in balans houden. Vorige week eindigde de heenwedstrijd in een 2-0 zege voor Sevilla.

21.41 uur: VALENCIA - SEVILLA
Na een geweldigde hakbal van Carlos Bacca krijgt José Antonio Reyes een enorme kans op 2-1, maar de aanvaller stuit op doelman Diego Alves.

21.30 uur: GOAL VALENCIA - SEVILLA 2-0
Mestalla ontploft, want al na 26 minuten heeft Valencia de 2-0 nederlaag bij Sevilla van vorige week in de heenwedstrijd gerepareerd. Jonas geeft het laatste tikje.

21.20 uur: JUVENTUS - BENFICA
Benfica kiest in Turijn voor de aanval als de beste verdediging. Juventus, dat een 2-1 achterstand moet wegwerken, heeft de blik ook naar voren gericht. Het tempo ligt hoog. Het eerste kwartier belooft een mooie wedstrijd te worden in het stadion waar op 14 mei ook de finale wordt gespeeld.

21.18 uur: GOAL VALENCIA - SEVILLA 1-0
Valencia heeft zijn vroege voorsprong te pakken. Na een uitstekende combinatie met Eduardo Vargas schiet Sofiane Feghouli via Nicolas Pareja binnen.

21.05 uur: AFTRAP JUVENTUS - BENFICA
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mark Clattenburg zijn Juventus en Benfica begonnen aan de return in de halve finale van de Europa League. Vorige week eindigde de heenwedstrijd in een 2-1 overwinning voor de Portugezen.

21.05 uur: AFTRAP VALENCIA - SEVILLA
Valencia en Sevilla starten aan de return in de halve finale van de Europa League. De thuisclub moet een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd van vorige week zien goed te maken.

20.30 uur: JUVENTUS - BENFICA
Juventus moet thuis de 2-1 nederlaag van vorige week tijdens de heenwedstrijd goedmaken om de eindstrijd te bereiken. Deze wordt net als de return in de halve finale afgewerkt in Turijn. Aan de kant van de thuisclub keert Fernando Llorente terug in de basis, terwijl Miralem Sulejmani bij Benfica op de bank begint. In Lissabon had de voormalig Ajacied nog een basisplaats.
Opstellingen:
Juventus: Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Llorente, Tévez.
Benfica: Oblak; Pereira, Luisão, Garay, Siqueira; Markovic, Amorim, Pérez, Gaitán; Rodrigo, Lima.

20.30 uur: VALENCIA - SEVILLA
Valencia hoopt net als in de kwartfinale te stunten. De ploeg van trainer Juan Antonio Pizzi verloor toen de heenwedstrijd met 3-0 bij FC Basel, maar repareerde die schade in Mestalla. Vorige week won Sevilla thuis met 2-0, waardoor de Andalusiërs in een zetel zitten.
Valencia: Alves; Pereira, Costa, Mathieu, Bernat; Parejo, Keita; Feghouli, Vargas, Piatti; Jonas.
Sevilla: Beto; Coke, Pareja, Fazio, Navarro; Mbia, Carriço; Vitolo, Rakitic, Reyes; Bacca.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.