VI Live: Herbeleef de zondag van de toppers

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

De voetbaldag vol toppers komt met de late Spaanse wedstrijden ten einde. Blik hieronder terug op de Eredivisie-duels en de belangrijkste buitenlandse wedstrijden.

00.19 uur: EINSTANDEN PRIMERA DIVISIÓN
Getafe - Granada 1-2
Las Palmas - Levante 0-0

22.58 uur: EINDSTAND AS MONACO - PARIS SAINT-GERMAIN 0-3
Zlatan Ibrahimovic en invaller Angel Di Mariá hebben bij hun eerste optreden voor PSG dit seizoen zich direct laten zien. Met een assist hebben de twee sterren bijgedragen aan de 3-0 zege op AS Monaco.

22.26 uur: EINDSTAND FENERBAHÇE - ANTALYASPOR 2-1
in de 97ste (!) minuut bezorgt Nani Fenerbahçe met een rake vrije trap de drie punten en de koppositie in de Süper Lig. Robin van Persie speelde de hele wedstrijd.

22.20 uur: EINDSTANDEN PRIMERA DIVISIÓN
Sevilla - Atlético Madrid 0-3
Valencia - Deportivo La Coruña 1-1

21.36 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Ricardo Kishna en Stefan de Vrij kijken met Lazio halverwege al tegen een 3-0 achterstand aan op bezoek bij Chievo, terwijl Marten de Roon met Atalanta Bergamo op voorsprong staat tegen nieuwkomer Frosinone.

21.18 uur: RUSTSTANDEN PRIMERA DIVISIÓN
Atlético Madrid gaat met een voorsprong de rust in op bezoek bij Sevilla. Koke verzorgde in de 35ste minuut de enige treffer tot nu toe. Valencia en Deportivo La Coruña kwamen beide één keer tot scoren tegen elkaar.

Sevilla - Atlético Madrid 0-1

21.06 uur: RUSTSTAND FENERBAHÇE - ANTALYASPOR 1-0
Na een voorzet op maat van Robin van Persie bepaalt Nani met een rake kopbal de ruststand in Istanbul.

20.45 uur: AFTRAP SERIE A
Bij Lazio staan Stefan de Vrij en Ricardo Kishna in de basis. Zij nemen het op tegen Chievo Verona. Wesley Hoedt en Edson Braafheid nemen plaats op de bank. Marten de Roon begint met Atalanta Bergamo in eigen huis aan het duel met promovendus Frosinone. Jonathan De Guzman behoort niet tot de wedstrijdselectie van Napoli voor het treffen met Sampdoria.

Valencia - Deportivo La Coruña

LANDGENOTEN: Voor Bram Nuytinck was het een mooie dag. De verdediger maakte als invaller zijn rentree bij Anderlecht. Hij stapte na zijn eerste optreden van het seizoen ook als winnaar van het veld. Westerlo was al voor rust verslagen door doelpunten van Stefano Okaka Chuka, Youri Tielemans en Dennis Praet: 3-0.

20.15 uur: AFTRAP FENERBAHÇE - ANTALYASPOR
Met Robin van Persie in de basis jaagt Fenerbahçe op de koppositie in de Turkse Süper Lig.

19.56 uur: EINDSTAND AS ROMA - JUVENTUS 2-1
Juventus komt vlak voor tijd via Paulo Dybala nog terug tot 2-1. Het levert nog wat hachelijke momenten op voor het doel van Wojciech Szczesny, maar de Pool helpt de Romeinen door de slotfase heen en stelt daarmee de eerste zege van het seizoen veilig voor zijn team. Regerend landskampioen Juventus blijft ook na de tweede speelronde van de Serie A puntloos.

EUROPESE OPPONENTEN: Ajax-opponent Molde FK is zondag tegen Lillestrøm SK niet verder gekomen dan 2-2. De doelpunten van Tommy Høiland en Mattias Mostrøm bleken slechts een punt op te leveren, waardoor Molde in de Noorse competitie zevende staat. Sporting Braga, in de Europa League tegenstander van FC Groningen, boekte een ruime zege op Boavista (4-0). De Montenegrijnse international Nikola Vukcevic legde met twee doelpunten de solide basis voor het succes op eigen veld. Ook Crislan en Alan scoorden.

19.41 uur: DZEKO VELT TIENTAL JUVENTUS
Juventus komt na twee gele kaarten voor Patrice Evra met tien man te staan. Daar profiteert AS Roma direct van, door een minuut na de aftocht van de Franse linksback op 2-0 te komen. Edin Dzeko brengt de Romeinen met een kopgoal in veilige haven. Eerder werd reservedoelman en bankzitter Rubinho al weggestuurd met een directe rode kaart.

19.23 uur: EINDSTAND WERDER BREMEN – BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 2-1
De problemen bij Borussia Mönchengladbach houden aan. Ook Werder Bremen zet de Duitse Champions League-deelnemer te kijk.

19.21 uur: PJANIC BREEKT WEDSTRIJD OPEN
Miralem Pjanic breekt de topper tegen Juventus open met een rake vrije trap. De middenvelder van AS Roma schiet de bal vanaf een kleine twintig meter over de muur en laat doelman Gianluigi Buffon kansloos.

19.00 uur: 'FEYENOORD ZAKT DOOR ZIJN HOEVEN'
Clubwatcher Dennis van Bergen doet zijn verhaal over PSV-Feyenoord.

18.51 uur: RUSTSTAND AS ROMA-JUVENTUS 0-0
Er is halverwege nog niet gescoord in de Italiaanse topper tussen AS Roma en Juventus.

18.50 uur: VAN GAAL VERLIEST
Manchester United gaat met 2-1 onderuit bij Swansea City. Het slotoffensief bood geen soelaas, waardoor de ploeg van manager Louis van Gaal de eerste nederlaag lijdt. Man City is zodoende de enige club die nog de maximale score heeft in Engeland. Ter illustratie: United staat al vijf punten achter en titelverdediger Chelsea liefst acht. Swansea is knap gedeeld derde met Leicester City.

18.43 uur: ROONEY BOOS
Manchester United schreeuwt om een strafschop, maar arbiter Martin Atkinson is doof voor de smeekbede van Wayne Rooney. United heeft nog maar een paar minuten om een nederlaag te voorkomen.

18.37 uur: EINDSTAND PSV-FEYENOORD 3-1
PSV heeft Feyenoord de eerste verliespunten van dit seizoen bezorgd. Daardoor staan de Eindhovenaren op acht punten. Feyenoord heeft nog wel een puntje meer. Maar beide ploegen hebben koploper Ajax (twaalf punten) voorlopig dus nog in het vizier.

18.25 uur: PEREIRO VALT IN
Gastón Pereiro valt in bij PSV. De Uruguayaan mag, dit keer zonder masker, ook nog even delen in de feestvreugde. Doelpuntenmaker Maxime Lestienne verlaat het veld.

18.24 uur: KOMT KRAMER TE LAAT?
Direct na de 3-1 betreedt Michiel Kramer het veld als vervanger van Colin Kazim-Richards. Kan de lange spits nog iets bewerkstelligen of is het duel al beslist?

18.23 uur: LOCADIA BESLIST HET DUEL
Uitgerekend de veelbesproken Locadia neemt de strafschop. Hij schiet feilloos raak. Direct na zijn treffer kust de veelbesproken spits het logo.

18.22 uur: ELIA IS WOEST
Eljero Elia krijgt een strafschop tegen. Davy Pröpper gaat wel heel gemakkelijk naar de grond, maar scheidsrechter Björn Kuipers is onverbiddelijk.

18.21 uur: SWANSEA OP VOORSPRONG
Manchester United staat op achterstand. Bafetimbi Gomis prikt de 2-1 binnen. De schitterende assist is van doelpuntenmaker Ayew. Manchester United staat op achterstand!

18.17 uur: LOCADIA VALT IN
Vrijdag bleef hij nog weg van de training en nu mag hij invallen tegen Feyenoord. Jürgen Locadia vervangt Luciano Narsingh.

18.17 uur: RUSTSTAND WERDER BREMEN - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 1-1
Lang heeft Werder niet van de openingsgoal kunnen genieten. Lars Stindl tekende op slag van rust voor de 1-1.

18.16 uur: BIJNA WEER EIGEN GOAL
Daar ontsnapt PSV aan een tweede eigen goal. Nicolás Isimat-Mirin ziet tot zijn opluchting dat de bal via zijn scheenbeen en de paal uit het doel blijft. Feyenoord dringt wel aan...

18.16 uur: GELIJKMAKER AYEW
André Ayew kopt Swansea City weer naast Manchester United. Manchester United stevent af op averij, of komt er nog een opleving van de ploeg van Louis van Gaal?

18.13 uur: SCHITTEREND MOMENT
De PSV-fans ontrollen een spandoek om Patrick Lodewijks te steunen. De keeperstrainer van Feyenoord verloor op 29 april zijn vrouw bij een verkeersongeluk en de PSV-fans steken de oud-doelman van de Eindhovenaren een hart onder de riem.

18.12 uur: VOLGENDE KANS FEYENOORD
Weer is het Bilal Basaçikoglu die aan de 2-2 ruikt. Hij gaat op Jeroen Zoet af, maar opnieuw redt de keeper van PSV.

18.10 uur: GAAT ELIA HET DOEN?
Eljero Elia vervangt bij Feyenoord Lex Immers. Gaat de ervaren aanvaller Feyenoord nog aan de 2-2 helpen? Er is nog ruim twintig minuten te spelen.

18.09 uur: OUDE BEKENDE SCOORT
Werder Bremen komt op voorsprong tegen Gladbach. Aron Jóhannsson benut een strafschop.

18.06 uur: FEYENOORD WORDT GEVAARLIJKER
Bij de volgende kans van Feyenoord schiet Lex Immers de bal huizenhoog over. Direct daarna wordt Adam Maher bij PSV vervangen door Jorrit Henrix.

18.04 uur: GOAL MATA
Louis van Gaal mag juichen. Juan Mata zet Manchester United op voorsprong bij Swansea City. De voorzet van Luke Shaw gaat al dan niet opzettelijk voorbij aan Wayne Rooney, waarna de Spanjaard van dichtbij raak schiet.

18.03 uur: KARSDORP VERVANGT BOTTEGHIN
Met hamstringklachten moet Eric Botteghin naar de kant. Rick Karsdorp is zijn vervanger. Direct na de wissel krijgt Bilal Basaçikoglu een grote kans, maar schiet hij op de vuisten van Jeroen Zoet.

18.00 uur: AFTRAP AS ROMA-JUVENTUS
De Italiaanse kraker tussen AS Roma en Juventus is van start gegaan. Voor beide ploegen staat eerherstel op het programma, aangezien Juve verloor in de eerste speelronde en Roma maar een puntje vergaarde.

17.52 uur: PSV OP VOORSPRONG
Na een knappe bal van Luciano Narsingh kan Santiago Arias aannemen en raak schieten. De Colombiaanse rechtsback laat Dirk Kuijt met een loopactie zijn hielen zien: 2-1.

17.46 uur: GEEN WISSELS
Met Michiel Kramer en Eljero Elia nog op de bank is de tweede helft begonnen. Zowel PSV als Feyenoord heeft niet gewisseld.

17.31 uur: AFTRAP WERDER BREMEN - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
In Duitsland gaan Werder Bremen en Borussia Mönchengladbach, met Roel Brouwers in de basis, op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. De bezoekers zijn na twee speelronden nog puntloos, Werder pakte al een punt tegen Hertha BSC (1-1).

17.31 uur: RUSTSTAND PSV - FEYENOORD 1-1
Het rustsignaal klinkt in Eindhoven en beide ploegen gaan met een 1-1 stand pauzeren. Feyenoord schoot uit de startblokken, door een vroege eigen goal van Jeffrey Bruma. PSV moest daardoor in de achtervolging en dat resulteerde in de 38e minuut in de verdiende gelijkmaker van de voet van Maxime Lestienne. Een paar minuten later voorkwam doelman Kenneth Vermeer dat de thuisploeg via diezelfde Lestienne met een voorsprong de rust in ging.

PSV-verdediger Jeffrey Bruma treurt na zijn vroege eigen goal in het duel met Feyenoord.

17.28 uur: VERMEER REDT FEYENOORD
Een paar minuten na zijn gelijkmaker is het opnieuw Maxime Lestienne die aan mag leggen voor een doelpunt. De buitenspeler van PSV trekt dit keer vanaf de rechterkant naar binnen, dit keer uit de rug van Terence Kongolo, maar stuit op doelman Kenneth Vermeer. Die raakt de bal met zijn arm, waardoor het schot van de Belg over zijn doel stuitert.

17.23 uur: LESTIENNE MET DE GELIJKMAKER
Maxime Lestienne trekt de stand in de 37e minuut gelijk namens PSV. Middenvelder Davy Pröpper ziet de ruimte bij de Belg, die uit de rug van Bilal Basaçikoglu ontsnapt. Oog in oog met Kenneth Vermeer schiet de buitenspeler vanaf de linkerkant in de verre hoek raak.

17.23 uur: EINDSTAND BORUSSIA DORTMUND - HERTHA BSC 3-1
Borussia Dortmund gaat na drie speelronden alleen aan kop in de Bundesliga. Dortmund boekte tegen Hertha BSC de derde zege van het seizoen door in eigen huis met 3-1 te winnen van Hertha BSC. Mats Hummels en Pierre-Emerick Aubameyang waren trefzeker en de ploeg uit Berlijn stelde daar in de 78e minuut een doelpunt van Salomon Kalou tegenover. In blessuretijd maakte Adrián Ramos aan alle twijfel een einde met de 3-1.

17.00 uur: AFTRAP SWANSEA CITY - MANCHESTER UNITED
De laatste wedstrijd van de vierde speelronde in de Premier League is het duel tussen Swansea City en Manchester United. Bij de ploeg van manager Louis van Gaal beginnen de Nederlanders Memphis Depay en Daley Blind in de basis.

Opstellingen:
Swansea City: Fabianski; Naughton, Fernandez, Williams, Taylor; Cork, Shelvey, Sigurdsson; Ayew, Routledge, Gomis.
Manchester United: Romero; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Schneiderlin, Schweinsteiger; Mata, Herrera, Memphis; Rooney.

16.55 uur: ENORME KANS DE JONG
Een spectaculaire start van de topper tussen PSV en Feyenoord. Na de vroege eigen goal van Jeffrey Bruma krijgt Luuk de Jong in de negende minuut al de kans die tegentreffer weg te poetsen. Hij onderschept een foute terugspeelpass van Marko Vejinovic en omspeelt Eric Botteghin, maar mikt de bal over het doel van keeper Kenneth Vermeer.

16.51 uur: EIGEN DOELPUNT BRUMA
Feyenoord schiet uit de startblokken en staat al na vier minuten op een 1-0 voorsprong in Eindhoven. Bilal Basaçikoglu produceert een voorzet in de richting van Lex Immers, waardoor PSV-verdediger Jeffrey Bruma zich genoodzaakt ziet in te grijpen. Hij schiet de bal echter ietwat ongelukkig in eigen doel.

16.46 uur: TOPPER IN GANG GEZET
Dirk Kuijt en Karim El Ahmadi trappen af namens Feyenoord in het Philips Stadion. Het duel tussen PSV en de Rotterdammers is van start gegaan in Eindhoven.

16.38 uur: BRENET START ALSNOG
Bij PSV koos trainer Phillip Cocu voor Simon Poulsen als vervanger van Joshua Brenet op de linksbackpositie. Dat besluit moest de hoofdcoach na de warming-up herzien, omdat de Deen door een kuitblessure niet in staat is te starten. Brenet start daardoor alsnog aan de wedstrijd tegen Feyenoord.

16.25 uur: DOELPUNTRIJKE WEDSTRIJDEN IN JUPILER LEAGUE
Er waren behoorlijk wat doelpunten te zien in de Jupiler League. Sparta Rotterdam zegevierde tegen FC Den Bosch met 5-2, waar Go Ahead Eagles in eigen huis nipt met 3-2 won van Achilles '29.

16.22 UUR: EINDSTAND VITESSE - SC CAMBUUR 4-1
Vitesse had in eigen huis geen moeite met SC Cambuur. De Arnhemmers waren met 4-1 te sterk voor de Friezen, via doelpunten van Lewis Baker (strafschop), Abiola Dauda, Guram Kashia en Dominic Solanke. De lat voorkwam nog een hogere uitslag. Baker legde in de 67e minuut aan voor zijn tweede goal vanaf de strafschopstip, maar trof de omlijsting boven doelman Harm Zeinstra. Sander van de Streek verzorgde de enige treffers van de Leeuwarders.

16.21 UUR: EINDSTAND AZ - RODA JC 0-1
AZ staat na vier speelronden op slechts twee punten. De Alkmaarders gaan in eigen huis met 1-0 onderuit tegen Roda JC Kerkrade, dankzij een treffer van Rostyn Griffiths. De ploeg van trainer John van den Brom is er dit seizoen in thuiswedstrijden in de Eredivisie nog geen enkele keer in geslaagd te scoren.

16.20 uur: RUSTSTAND BORUSSIA DORTMUND - HERTHA BSC 1-0
Borussia Dortmund gaat in eigen huis pauzeren met een 1-0 voorsprong. Mats Hummels werkte na een klein half uur spelen de openingstreffer achter doelman Thomas Kraft.

16.17 uur: SOLANKE MET EERSTE GOAL
In blessuretijd maakt Dominic Solanke er nog 4-1 van tegen SC Cambuur. Het is het eerste doelpunt van de Chelsea-huurling in het shirt van Vitesse.

16.15 uur: 'BASISPLAATS BILAL LOGISCH'
Feyenoord begint met Bilal Basaçikoglu in de basis aan de topper tegen PSV. Clubwatcher Dennis van Bergen kan die keuze van trainer Giovanni van Bronckhorst begrijpen, zegt hij in zijn analyse voorafgaand aan de wedstrijd in Eindhoven.

16.11 uur: KASHIA MAAKT ALSNOG DERDE TREFFER
SC Cambuur krijgt de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied en via een ongelukkige trap van een Friese verdediger komt de bal op het hoofd van Vitesse-captain Guram Kashia. Nadat Lewis Baker er vanaf elf meter niet in slaagde voor de 3-1 te tekenen, lukt dat de verdediger met nog vijf minuten op de klok wel met zijn hoofd.

15.55 uur: DOELPUNT TADIC
En daar is nummer drie van Southampton. Norwich-keeper John Ruddy krijgt een kopbal van Graziano Pellè niet onder controle, waarna Dusan Tadic zijn tweede van de middag maakt: 3-0.

15.52 uur: MISSER BAKER
Vitesse krijgt een kans de wedstrijd te beslissen via een tweede penalty, na een opzichtige overtreding van Kai Heerings op Lewis Baker. Deze keer schiet de spits de bal echter tegen de lat boven de ingevallen doelman Harm Zeinstra.

15.51 uur: DOELPUNT TADIC
Dusan Tadic zet Southampton op 2-0 tegen Norwich City. Na goed voorbereidend werk van wederom Sadio Mané verdubbelt hij met zijn rechter de marge.

15.32 uur: NIENHUIS GEWISSELD
Bij Cambuur is doelman Leonard Nienhuis gewisseld. De goalie ging bij de 2-1 van Dauda niet vrijuit en leek evenmin geblesseerd. Alles wijst dus op een nogal pijnlijke wissel voor de doelman, die dit seizoen niet in goede vorm steekt.

15.30 uur: AFTRAP BORUSSIA DORTMUND - HERTHA BSC
Kan Borussia Dortmund in navolging van Bayern ook de maximale score hebben na drie speelrondes? Roy Beerens zit bij Hertha BSC op de bank.

15.30 uur: OPSTELLINGEN PSV EN FEYENOORD
Om 16.45 uur begint de kraker in Eindhoven tussen PSV en Feyenoord met de volgende 22 namen. Bij PSV is Simon Poulsen de vervanger van Joshua Brenet als linksback. Bij Feyenoord zitten Eljero Elia en Michiel Kramer nog steeds op de bank. Terenco Kongolo en Sven van Beek zijn de backs omdat het centrale verdedigingsduo bestaat uit Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden.
De 22 namen:
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Poulsen; Pröpper, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Lestienne.
Feyenoord: Vermeer; Van Beek, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; Vejinovic, El Ahmadi, Immers; Kuyt, Kazim en Basaçikoglu.

15.18 uur: RUSTSTAND SOUTHAMPTON - NORWICH CITY 1-0
Manager Ronald Koeman lijkt op weg naar zijn eerste zege dit seizoen in de Premier League. Met een man meer op het veld en een 1-0 voorsproing ziet het er goed uit voor The Saints.

15.18 uur: RUSTSTAND AZ - RODA JC 0-1
AZ heeft het Europese duel met Astra duidelijk nog in de benen. Roda kreeg zelfs kansen op meer in Alkmaar.

15.16 uur: RUSTSTAND VITESSE - SC CAMBUUR 2-1
SC Cambuur kon nog geen vijf minuten genieten van zijn gelijkmaker. Vitesse leidt in Gelredome.

15.15 uur: DOELPUNT PELLÈ
Op slag van rust zet Graziano Pellè Southampton knap op 1-0 tegen Norwich City. De Italiaan verlengt een voorzet van Sadio Mané bij de eerste paal met een snelle voetbeweging.

15.07 uur: DOELPUNT GRIFFITHS
Rostyn Griffiths maakt zijn eerste doelpunt in Limburgse dienst. Ongehinderd mag hij een corner binnenkoppen. AZ - Roda JC staat 0-1.

15.01 uur: DOELPUNT DAUDA
Leonard Nienhuis laat de bal los na een schot van Milot Rashica, waarna Abiola Dauda op de goede plek staat: 2-1 voor Vitesse tegen Cambuur. Een fout van de doelman.

15.00 uur: SOUTHAMPTON MET MANNETJE MEER
Steven Whittaker krijgt binnen drie minuten twee gele kaarten namens Norwich City. Bij zijn tweede actie houdt hij Dusan Tadic vast, die een vrije doortocht leek te hebben. Southampton heeft het komende uur dus een mannetje meer.

14.58 uur: GELIJKMAKER VAN DE STREEK
Met een flinke knal maakt Sander van de Streek namens SC Cambuur de gelijkmaker: 1-1. Opvallend, want de 22-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en maakte nog nooit een Eredivisie-doelpunt buiten Leeuwarden.

14.33 uur: DOELPUNT BAKER
Vitesse komt snel op voorsprong in Arnhem. Basisdebutant Nathan krijgt een strafschop mee na een overtreding van Calvin Mac-Intosh. Lewis Baker, evenals Nathan een Chelsea-huurling, schiet beheerst raak: 1-0.

14.30 uur: AFTRAP VITESSE - SC CAMBUUR
SC Cambuur werd vorige week met 6-1 afgedroogd door Heracles Almelo. De Leeuwarders moeten verbetering tonen om een goed resultaat te behalen tegen Vitesse.

14.30 uur: AFTRAP AZ - RODA JC KERKRADE
AZ heeft voor het thuisduel met Roda JC Kerkrade afscheid genomen van Steven Berghuis, die naar Watford is gegaan.

14.30 uur: AFTRAP SOUTHAMPTON - NORWICH CITY
Ronald Koeman pakte met Southampton slechts zes punten in zijn laatste negen Premier League-duels. Komt daar thuis tegen Norwich City, waar Ricky van Wolfswinkel bankzitter is, verandering in?

14.21 uur: EINDSTAND AJAX-ADO DEN HAAG 4-0
Ajax vervolgt de soevereine competitiestart. Na vier duels heeft de ploeg van trainer Frank de Boer nog altijd de maximale score en is zijn formatie nog altijd zonder tegengoals dit seizoen. Anwar El Ghazi is door zijn twee goals van vandaag topscorer van de Eredivisie met zes treffers.

14.16 uur: WANYAMA
Om 14.30 uur begint Southampton aan het thuisduel met Norwich City. Manager Ronald Koeman doet geen beroep op Victor Wanyama, die zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Tottenham Hotspur. 'Hij is zowel fysiek als mentaal niet in staat om te spelen', zo lichtte Koeman die keuze toe in de Engelse media.
Deze elf spelen wel:
Stekelenburg; Cédric, Fonte, Yoshida, Targett; Romeu, S. Davis, Ward-Prowse; Tadic, Mané, Pellè.

14.02 uur: WEER EL GHAZI
Anwar El Ghazi tekent met zijn zesde competitiedoelpunt voor de 4-0. Via Davy Klaassen en terugleggen van Arek Milik krijgt hij de bal en schiet hij simpel raak.

13.50 uur: SEEDORF IN ALKMAAR
Clarence Seedorf is eregast vanmiddag in het AFAS Stadion. Op zaterdag 5 september staan de Laureus All Stars in Alkmaar tegenover de Real Madrid Legends. Seedorf, bestuurslid van Laureus Nederland, zal als aanvoerder van het eerste elftal aantreden. Ook voormalige toppers als Fabio Cannavaro, Luis Figo, Roberto Carlos, Thierry Henry, Claude Makelele, Christian Karembeu,  Fernando Hierro, Edgar Davids, Edwin van der Sar, Ruud Gullit, Pierre van Hooijdonk en Cafu zullen dan acte de présence geven. Vandaag werd tijdens een persconferentie in het AFAS Stadion vast vooruitgeblikt.

13.46 uur: VELTMAN BESLIST HET
Daar is de 3-0! Joël Veltman kopt een vrije trap van Nemanja Gudelj binnen. Het lijkt dus beslist bij Ajax-ADO. De vraag lijkt nu vooral of Ajax ook het vierde competitieduel zonder tegentreffer blijft.

13.34 uur: ADO GAAT VROLIJK VERDER
Of er een donderpreek van Henk Fraser heeft plaatsgevonden, is onduidelijk. Wat wel kraakhelder is, is dat ADO vrolijk verder gaat met slecht verdedigen. Daley Sinkgraven moet de 3-0 maken op aangeven van Anwar El Ghazi, maar schuift de bal naast.

13.33 uur: DAAR IS OOK DE OPSTELLING VAN RODA
Roda gaat het met de volgende elf proberen in Alkmaar:
Van Leer; Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Van Peppen; Noor, Van Hyfte, Griffiths, Faik; Paulissen, Gyasi.

13.30 uur: RIENSTRA DIRECT IN DE BASIS
De van PEC Zwolle overgekomen Ben Rienstra start in het thuisduel met Roda JC Kerkrade direct in de basis. Linksback Rajko Brezancic zit voor het eerst bij de selectie, hij zit net als spits Vincent Janssen op de bank. Robert Mühren mag het vanaf het eerste fluitsignaal in de punt van de aanval proberen. Bovendien krijgt Derrick Luckassen de voorkeur boven Mattias Johansson.
De elf van AZ:
Rochet; Luckassen, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps; Henriksen, Rienstra, Haye; Hupperts, Mühren, Dos Santos

13.28 uur: ANALYSE IN DE RUST
Beluister hier de analyse van Freek Jansen, die de eerste helft van Ajax-ADO Den Haag onder de loep neemt.

13.25 uur: OPSTELLINGEN VITESSE EN CAMBUUR
De opstellingen voor de duels van 14.30 uur druppelen ook binnen. Bekijk hieronder de 22 namen voor het duel Vitesse-SC Cambuur. Bij Vitesse staat Nathan voor het eerst in de basis. Bij de Leeuwarders ontbreekt Martijn van der Laan. Hij is ziek. Wessel Dammers maakt daardoor zijn debuut voor Cambuur en in de Eredivisie.
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Kruiswijk, Achenteh; Nakamba, Vako, Baker; Rashica, Dauda, Nathan.
SC Cambuur: Nienhuis; Mac-Intosch, Dammers, Heerings, Peersman; Overgoor, Bakker, Van de Streek; Narsingh, Ogbeche, Houtkoop.

13.17 uur: RUSTSTAND AJAX-ADO DEN HAAG 2-0
Daar is het op slag van rust zelfs nog bijna 3-0. De vrije trap van Nemanja Gudelj strandt tegen de paal. Ondanks het uitblijven van de derde goal, lijkt er niets aan de hand voor de Amsterdammers. Of kan ADO zich na rust revancheren?

13.03 uur: AJAX ONTSNAPT
Ajax komt heel goed weg als Nick Viergever zich kinderlijk eenvoudig aan de kant laat zetten door Mike Havenaar. Dankzij een geweldige reflex van doelman Jasper Cillessen op de doellijn blijft Ajax in de Eredivisie nog zonder tegendoelpunten.

12.51 uur: DAAR IS HET AL 2-0
En het duel in Amsterdam lijkt al beslist. Dit keer mag Anwar El Ghazi helemaal vrij opstomen en zijn de rollen omgedraaid. De rechteraanvaller legt immers terug op Davy Klaassen, die de bal in de verre hoek schiet. Ajax zit op rozen tegen ADO, dat ook bij deze goal dramatisch verdedigt.

12.45 uur: EL GHAZI ZET AJAX OP 1-0
Daar gaat van alles fout in de defensie van ADO. Uit een ingooi (!) kan Davy Klaassen richting de achterlijn opstomen en terugleggen op de eveneens vogelvrij staande Anwar El Ghazi. Die schuift de bal beheerst in de hoek en tekent zo niet alleen voor het openingsdoelpunt, maar ook voor al zijn vijfde goal van dit seizoen.

12.42 uur: KANS EL GHAZI
Daar is het bijna 1-0 uit een corner. Anwar El Ghazi loopt de bal van dichtbij naast het doel. Nick Viergever vraagt kort daarvoor al om een strafschop. Hij meent dat Mike Havenaar hem naar beneden trekt. Hoe dan ook, het is nog steeds 0-0 in De Arena.

12.36 uur: WISSEL
Al in de zesde minuut moet Ajax noodgedwongen wisselen. Nick Viergever vervangt de geblesseerd geraakte Mitchell Dijks, die bij een ongelukkige actie een liesblessure opliep. Zo op het eerste oog wordt Viergever centrumverdediger en schuift Jairo Riedewald door naar de linkerflank.

12.30 uur: AFTRAP AJAX - ADO DEN HAAG
Vorig seizoen won Ajax thuis met 1-0 van ADO Den Haag. Wat wordt dit keer de eindstand in De Arena?

12.00 uur: VOORUITBLIK
Freek Jansen is namens VI in de Amsterdam Arena. Hij blikt vooruit op het duel met ADO Den Haag. Beluister hier zijn relaas.

11.32 uur: BEUGELSDIJK IN DE BASIS BIJ ADO
En daar is ook de opstelling van ADO Den Haag. Trainer Henk Fraser kiest zoals verwacht achterin voor Tom Beugelsdijk. Hij vervangt Timothy Derijck, die ook niet op de bank zit door hamstringklachten. De overige tien namen zijn bij de Hagenaars hetzelfde als in het laatste competitieduel, met FC Utrecht (1-1).
De elf van ADO:
Hansen; Malone, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Bakker, Kristensen, Alberg; Schaken, Havenaar, Duplan

11.30 uur: OPSTELLING AJAX
Ajax-trainer Frank de Boer heeft geen verrassingen in petto voor het thuisduel met ADO. In zijn basiself heeft hij ook de verrassende 'Oranje-gangers' Kenny Tete en Jairo Riedewald opgenomen.
De elf van Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik, Sinkgraven.

11.25 uur: VOLLE VOETBALZONDAG
Er wacht ons weer een uiterst volle voetbalzondag voor binnen- en buitenlandse krakers. Om 12.30 uur is het in de Eredivisie aan Ajax en ADO Den Haag om voor het eerste spektakel te gaan zorgen. In de VI Live houden we u van alle duels van vandaag op de hoogte. Veel plezier!

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.