VI Live: herbeleef de Nederlandse teleurstelling in Europa

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, met deze keer de Europa League als hoofdmenu.

VI Live: herbeleef de Nederlandse teleurstelling in Europa

23.05 uur: UITSLAGEN TWEEDE BLOK EUROPA LEAGUE
We sluiten de voor Nederland teleurstellende Europese week af met een overzicht van de laatste wedstrijden in de Europa League.

Borussia Mönchengladbach – Apollon Limassol 5-0
Villarreal – FC Zürich 4-1
Club Brugge – FC Kopenhagen 1-1
Torino – HJK Helsinki 2-0
Partizan Belgrado – Besiktas 0-4
Tottenham Hotspur –Asteras Tripolis 5-1
Celtic – Astra Guirgiu 2-1
Red Bull Salzburg – Dinamo Zagreb 4-2
Estoril – Dinamo Moskou 1-2
PSV – Panathinaikos 1-1
Dnjepr Dnjepropetrovsk – FK Qarabag 0-1
Internazionale – Saint-Etienne 0-0

22.56 uur: PSV ONTSNAPT AAN MEER DRAMA
Het is op het randje maar de arbitrale leiding ziet het goed. De treffer van Mladen Petric wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Toch overheerst teleurstelling over de gemiste kans tegen Panathinaikos; 1-1.

22.49 uur: ROOD LLORIS, VORM BLIJFT OP BANK
Tottenham Hotspur ziet keeper Hugo Lloris met rood van het veld gaan. Maar omdat er al drie wissels zijn geweest bij Tottenham Hotspur, blijft reservedoelman Michel Vorm op de bank. Harry Kane, met drie treffers al verzekerd van een hoofdrol doet het keeperstenue aan tegen Asteras. De hattrickman houdt zijn doel niet schoon. Jeronimo Barrales redt de Griekse eer (5-1). 

22.53 uur: MEER DRAMA VOOR PSV
Jeffrey Bruma kan de kleedkamer op zoeken na zijn tweede gele kaart van de wedstrijd na een domme overtreding op doelpuntenmaker Nikos Karelis.

22.50 uur: PSV INCASSEERT
Wat zich al een tijdje aankondigt gebeurt dan toch; Nikos Karelis werkte de bal in het PSV-doel; 1-1.

22.42 uur: UITGLIJDER DE JONG
PSV houdt de hoop van Panathinaikos overeind. Nu glijdt Luuk de Jong uit voor hij wil uithalen en daardoor mist de inzet de juiste kracht en richting. Het blijft spannend in Eindhoven.

22.30 uur: DEPAY GEWISSELD
Voor Memphis Depay is de wedstrijd tegen Panathinaikos voorbij. Na een uur maakt hij plaats voor Florian Jozefzoon.

22.27 uur: PSV BIJT NIET DOOR
PSV zit in een mindere fase, waarin het op twee gedachten hinkt en defensief niet daadkrachtig genoeg is. Panathinaikos laat (nog) na te profiteren.

22.00 uur: DE WAARDE VAN DEPAY
De waarde van Memphis Depay voor PSV vertaalt zich in de cijfers van dit seizoen: negen officiële duels, negen goals en drie assists.

21.53 uur: RUSTSTAND PSV-PANATHINAIKOS 1-0
Een hoopgevend begin, een worsteling daarna en een vreugdeuitbarsting met Memphis Depay in de hoofdrol als sluitstuk; de samenvatting van de eerste helft van PSV-Panathinaikos.

21.49 uur: DEPAY DIRECT BELANGRIJK
PSV worstelt maar Memphis Depay zorgt voor opluchting. Na een fraaie pass van Luuk de Jong opent de aanvaller de score. Het shirt gaat uit, en dus is een gele kaart het logische gevolg.

21.41 uur: NAGEKOMEN UITSLAG
Sparta Praag heeft het duel bij Slovan Bratislava met 3-0 gewonnen, maar de ongeregeldheden overschaduwen het resultaat. Scheidsrechter Martin Strömbergsson was zelf genoodzaakt de ontmoeting kort voor rust stil te leggen vanwege de rellen op de tribune in Bratislava.

21.22 uur: PECH VOOR DEPAY
Memphis Depay laat zich weer gelden, en in positieve zin. De lat staat een treffer van de Oranje-international in de weg na een vrije trap.

21.21 uur: GÖZÜBÜYÜK FLUIT IN NAT SALZBURG
Door de overvloedige regenval was de vraag of Red Bull Salzburg kon beginnen tegen Dinamo Zagreb. Maar de Nederlandse arbiter Serdar Gözübüyük ziet geen bezwaar.

21.15 uur: VAN WOLFSWINKEL EEN VAN DE VIER
Op de overige velden staan vier Nederlandse gezichten. Oguzhan Özyakup met Besiktas tegen Partizan Belgrado, Dustley Mulder met Apollon Limassol tegen Borussia Mönchengladbach, Ricky van Wolfswinkel met Saint-Etienne tegen Internazionale en Virgil van Dijk met Celtic tegen Astra Giurgiu.

21.09 uur: SCHRIK OM DEPAY
Memphis Depay laat zich direct zien, maar krimpt ineen na zijn poging. Toch weer last van zijn liesblessure, die hem ruim vijf weken buitenspel zette? Zijn schot niet veel later neemt die schrik weg.

21.05 uur: AFTRAP IN EINDHOVEN
Gaat PSV de Nederlandse eer in Europa hoog houden? Panathinaikos trapt af in Eindhoven. 

21.00 uur: UITSLAGEN EERSTE BLOK EUROPA LEAGUE
HNK Rijeka – Feyenoord 3-1
Standard Luik – Sevilla 0-0
FK Krasnodar – VfL Wolfsburg 2-4
Young Boys – Napoli 2-0
Aalborg BK – Dinamo Kiev 3-0
Steaua Boekarest – Rio Ave 2-1
Dinamo Minsk – Guingamp 0-0
PAOK – Fiorentina 0-1
Trabzonspor – SC Lokeren 2-0
Metalist Kharkov – Legia Warschau 0-1

20.49 uur: EINDSTAND KRAMARIC – FEYENOORD 3-1
Feyenoord doet zichzelf tekort in Kroatië. Want waar de Rotterdammers te veel kansen onbenut laten, daar slaat de thuisploeg HNK Rijeka drie keer toe via Andrej Kramaric. Feyenoord blijft op drie punten steken, maar blijft kansrijk aangezien Sevilla bij Standard Luik niet verder komt dan 0-0 en met vijf punten koploper is.

20.37 uur: PECH STEENVOORDEN
Matthew Steenvoorden is dicht bij een doelpunt in zijn eerste Europese duel. De bal komt via de kluts bij hem, maar verdwijnt via zijn rechterknie en de lat over het Kroatische doel. Kan Feyenoord het geluk nog afdwingen?

20.35 uur: VERS BLOED BIJ FEYENOORD
Fred Rutten brengt vers bloed, maar meer aanvallers staan er niet op het veld na de dubbele wissel: Elvis Manu en Colin Kazim-Richards maken plaats voor Jean-Paul Boëtius en Mitchell Te Vrede.

20:30 uur: HATTRICK KRAMARIC
Na beraad met zijn assistent kiest scheidsrechter Tom Harald Hagen voor een strafschop voor HNK Rijeka na een overtreding van Terence Kongolo op Andrej Kramaric, die zich vol overtuiging over deze kans ontfermt: 3-1.

20.26 uur: FEYENOORD VERGAAT HET LACHEN
Feyenoord moet opnieuw beginnen. Rick Karsdorp geeft bij een verre uittrap Andrej Kramaric te veel ruimte. De Kroaat weet er wel raad mee en wipt de bal over Kenneth Vermeer: 2-1.

20.21 uur: TOORNSTRA ANTWOORDT FENOMENAAL
En het staat weer gelijk. Jens Toornstra ramt de bal vanaf 25 meter uit een vrije trap over de muur in de kruising. Knal, boem, 1-1! Feyenoord lacht weer.

20.19 uur: TIK FEYENOORD
Een knappe aanval van Rijeka kraakt de Feyenoord-defensie. Andrej Kramaric tikt binnen na een voorzet van Marin Leovac: 1-0.

20.10 uur: MANU FAALT
Rijeka zorgt voor gevaar, maar de grootste kans is voor Elvis Manu. Alleen voor keeper Ivan Vargic schiet hij de bal naast. Heeft hij juist moeilijkere kansen nodig?

20.01 uur: WILSHIRE BLIJFT IN KLEEDKAMER
Feyenoord begint aan tweede helft met Rick Karsdorp voor Luke Wilshire, die met een gele kaart op zak dicht bij een uitsluiting was voor rust.

19.57 uur: DEPAY IN BASIS BIJ PSV
Mempis Depay staat te trappelen van ongeduld en krijgt van PSV-trainer Phillip Cocu de kans zich te bewijzen tegen Panathinaikos. Maar PSV kent meer nieuwe gezichten in vergelijking met zaterdag tegen AZ. De tegen AZ geschorste Jeffrey Bruma keert terug in de basis, terwijl Joshua Brenet Santiago Arias aflost als rechtsback. Daarnaast staat Remko Pasveer onder de lat in plaats van Jeroen Zoet.

Opstelling PSV:
Pasveer; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Maher, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong en Depay.

19.47 uur: RUST IN RIJEKA 0-0
Feyenoord gaat rusten in de wetenschap dat het voor had kunnen staan, maar zich ook gelukkig mag prijzen dat het niet achter staat. Het begin was voor de Rotterdammers, het einde voor HNK Rijeka.

19.20 uur: WERK VOOR VERMEER
In Rijeka is het een open duel, met ook kansen voor de thuisploeg. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer doet zijn werk naar behoren.

19.15 uur: WEER MANU GEVAARLIJK
Elvis Manu is de gevaarlijkste man bij Feyenoord. Dit keer staat op de lijn een Kroatische verdediger die Colin Kazim-Richards ervan weerhoudt van dichtbij binnen te tikken.

19.10 uur: NOG DRIE NEDERLANDERS IN BASIS
Drie Nederlanders staan op andere velden binnen de lijnen bij de Europa League-duels van 19.00 uur. Waar Donny Gorter met Aalborg BK in Denemarken aantreedt tegen Jeremain Lens met Dinamo Kiev, daar heeft Jonathan De Guzman een basisplaats bij Napoli op bezoek bij het Zwitserse Young Boys.

19.04 uur: MANU MIST
Feyenoord laat de eerste goede kans liggen. De inzet van Elvis Manu is te slap om doelman Ivan Vargic  te verrassen.

19.00 uur: FEYENOORD BEGONNEN
De aftrap is geweest in het natte Rijeka. 'Ik vind het wel mooi. Al die grote, nieuwe stadions zijn ook prachtig, maar dit heeft ook wel wat', zegt trainer Fred Rutten over het decor.

18.05 uur: STEENVOORDEN IN BASIS
Joris Mathijsen ontbreekt door een kuitspierblessure bij het Europese vervolg van Feyenoord tegen het Kroatische NK Rijeka. Net als tegen Heracles Almelo is Matthew Steenvoorden zijn vervanger centraal achterin. Verder houdt trainer Fred Ruitten vast aan zijn ploeg die zaterdag met 2-1 won in De Kuip. Khalid Boularouz zit na ruim een maand aan de zijlijn weer op de bank.

Opstelling Feyenoord:
Vermeer; Wilkshire, Steenvoorden, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards, Manu.  

18.00 uur: EN WE ZIJN LOS
Met het fluitsignaal in Krasnodar is het Europa League-avondje begonnen, voorlopig zonder Nederlanders binnen de lijnen. Bas Dost zit op de bank bij VfL Wolfsburg in Rusland, waar de voormalige Eredivisie-spelers Ari en Andreas Grandqvist wél aan de aftrap komen bij de thuisclub FK Krasnodar.

Later op de avond komen Feyenoord (19.00 uur uit tegen NK Rijeka) en PSV (21.05 uur thuis tegen Panathinaikos) in actie.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.