VI Live: herbeleef de frustratie, de goals en het verdriet

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het nationale en internationale voetbal op de voet volgt.

VI Live: herbeleef de frustratie, de goals en het verdriet

22.52 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID - EIBAR 2-1
Spits Mario Mandzukic bezorgt Atlético Madrid met zijn eerste competitietreffer de eerste zege van het seizoen. Thuis wordt promovendus Eibar met 2-1 verslagen.

LANDGENOTEN: Terwijl Dennis van Wijk met Westerlo een punt pakte tegen het Zulte-Waregem van Glynor Plet (2-2), zijn de zorgen voor Stanley Menzo gegroeid. Met Lierse SK is de oud-international gezakt naar de laatste plaats na de 2-0 nederlaag bij Waasland-Beveren. Menzo beseft dat hij onder vuur ligt. 'Als trainer voel je altijd druk bij een nederlaag, maar ik ben niet belangrijk. Vandaag moesten en konden we ook winnen, maar we verliezen door knullige goals en dat is frustrerend. Op de laatste plaats staan is niet leuk, het is me nog nooit overkomen.'


22.39 uur: EINDSTAND AS ROMA - FIORENTINA 2-0
AS Roma, zonder Nederlanders, begint het seizoen met een zege dankzij goals van Radja Nainggolan en Gervinho.

22.36 uur: HATTRICK!
Het slotakkoord is van Marc Uth, die daarmee zijn hattrick voltooit: 3-1.

22.33 uur: AANSLUITINGSTREFFER
Willem Janssen met de 2-1 namens FC Utrecht, maar de aansluitingstreffer komt waarschijnlijk te laat. Er zijn nog maar twee minuten te gaan in Friesland.

21.57 uur: WEER UTH
Een nederlaag dreigt voor FC Utrecht nu Mark Uth opnieuw van zich doet spreken. Dit keer is er gen antwoord op de stift van de Duitse spits.

21.35 uur: MINERO VERKLEINT GAT MET ATLÉTICO
Abraham Minero doet na ruim een half uur spelen iets terug voor Eibar. De verdediger zet de bezoekende ploeg op aangeven van Mikel Arruabarrena op 2-1.

21.34 uur: MISÈRE HERACLES VERGROOT
Heracles Almelo krijgt een nieuwe tik door een 3-1 nederlaag bij Excelsior. Het is al de tweede zege van het seizoen voor de Kralingers, die daardoor verdienstelijk in de subtop staan. Voor Heracles-trainer Jan de Jonge zijn het bange dagen.

21.34 uur: ROMA LEIDT
AS Roma leidt halverwege met 1-0 tegen Fiorentina dankzij een goal van Radja Nainggolan.

21.33 uur: SIMPELE ZEGE AZ
AZ voegt drie punten toe aan het totaal dankzij een 1-3 zege bij FC Dordrecht. Steven Berghuis was de grote man bij de Alkmaarders, waar trainer Marco van Basten ontbrak vanwege gezondheidsproblemen.

21.32 uur: HEERENVEEN LEIDT HALVERWEGE
Dankzij een doelpunt van Marc Uth gaat Heerenveen met een 1-0 voorsprong de rust in tegen FC Utrecht.

21.26 uur: ATLÉTICO VERGROOT MARGE
En dat is twee! Mario Mandzukic kopt raak na een vrije trap van Gabi.

21:13 uur: ATLÉTICO AL OP VOORSPRONG
Binnen het kwartier staat Atlético Madrid op voorsprong. Miranda is in de elfde minuut de maker van de 1-0 tegen promovendus Eibar.

21.12 uur: VERHOEVEN VERVANGT RUITER
Voor Robbin Ruiter zit de wedstrijd in Friesland erop. Bij een uittrap schiet het in zijn lies. Jeroen Verhoeven gaat het doel van FC Utrecht verdedigen.

21.00 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - EIBAR

20.59 uur: BERGHUIS SCOORT
En de marge is weer twee voor AZ. Muamer Tankovic heeft goed oog voor de knappe loopactie van Steven Berghuis; 1-3.

20:58 uur: VAN MIEGHEM KOPT TEGENDRAADS BINNEN
Daryl van Mieghem staat aan het einde van een watervlugge tegenaanval van Excelsior. De aanvaller kopt een voorzet vanaf links tegendraads achter doelman Dennis Telgenkamp.

20.53 uur: SPANNING IN DORDT
Mede dankzij een steekpass van Joris van Overeem brengt Mart Lieder de hoop terug bij FC Dordrecht met zijn eerste treffer van het seizoen. De marge van AZ is nog één.

20:50 uur: BEAUTY VAN STANS
Een weergaloze goal van Jeff Stans. De middenvelder plukt de bal met zijn rechts uit de lucht en schiet het projectiel uit de dropkick met diezelfde rechter in de linkerkruising: 2-1.

20.47 uur: UTH OPENT
Daar is de Friese openingstreffer al. Mark Uth draait de Utrechtse defensie dol en zet de 1-0 op het scorebord.

20:45 uur: AFTRAP AS ROMA - FIORENTINA

20.45 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN – FC UTRECHT
SC Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges heeft Kenny Otigba gekozen als vervanger van de geblesseerde Jordy Buijs. Zijn FC Utrecht-collega Robby Aflen heeft te maken met een flinke lijst afwezigen, en gunt de Zweedse aanvaller Kristoffer Peterson zijn debuut.

Opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt, Marzo, Otigba, Van Aken, Van Anholt, Van den Berg, Sinkgraven, De Roon, Slagveer, Uth, Larsson
FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Kum, Leeuwin, Markiet, Ayoub, Janssen, Kali, Oar, Peterson, Ruben.

20.31 uur: AZ DOMINEERT
AZ leidt met 0-2 in Dordrecht dankzij doelpunten van Guus Hupperts en Muamer Tankovic.

20.31 uur: EXCELSIOR EN HERACLES IN BALANS
Het staat 1-1 in Rotterdam door treffers van Denni Avdic en Jeff Stans.

20.26 UUR: SCHALKE EN BAYERN GELIJK (1-1)
Bayern München heeft in de tweede speelronde al twee punten laten liggen. Schalke 04 dankt het punt aan een omstreden treffer van Benedikt Höwedes.

20.25 uur: EINDE VOORSTELLING: 3-6
Daar klinkt het eindsignaal! Na negen doelpunten waarvan zes voor Chelsea en drie voor Everton is het voorbij. Diego Costa tekende vlak voor tijd voor de laatste treffer van de avond en gaf de wedstrijd op Goodison Park daarmee een tennisuitslag.

20.19 uur: CAMBUUR DENDERT DOOR
Cambuur boekte in eigen huis een spectaculaire 3-2 overwinning op ADO Den Haag. De Leeuwarders zetten hun uitstekende competitiestart (de beste in de clubhistorie) daarmee kracht bij en hebben na vier duels acht punten. Erik Bakker was met twee doelpunten de belangrijkste man voor de thuisploeg.

20:17 uur: STANS BLIJFT KOEL
Jeff Stans zorgt vanaf de strafschopstip voor de 1-1. Hij schiet de bal onberispelijk tegen de touwen, nadat Ramon Zomer Daryl van Mieghem in het strafschopgebied naar de grond had getrokken.

20.08 uur: GOAL TANKOVIC
Wederom is Steven Berghuis de aangever, alleen dit keer is Muamer Tankovic de afmaker. AZ leidt comfortabel in Dordrecht.  

20:07 uur: MARGE WEER TWEE VOOR CHELSEA
Het gaat snel: Chelsea staat weer op een marge van twee doelpunten. Ramires zet, op aangeven van Nemanja Matic, de 3-5 op het scorebord.

20.06 uur: DOELPUNT NUMMER VIJF
Het staat 3-2 voor Cambuur! Lucas Bijker treft doel met een door Michiel Hemmen van richting veranderd afstandsschot. Wat een knotsgek duel.

20:05 uur: ETO'O SCOORT BIJ DEBUUT
Samuel Eto'o scoort bij zijn debuut voor Everton tegen zijn voormalige werkgever. De invaller kopt een voorzet van Leighton Baines binnen.

20:03 uur: MATIC KWARTIER VOOR TIJD MET GENADESLAG?
Nemanja Matic geeft Chelsea een kwartier voor tijd wat meer lucht. Hij zorgt met een afstandsschot voor de 2-4.

19:58 uur: OPNIEUW TWEE GOALS IN KORTE TIJD BIJ EVERTON
Via een eigen doelpunt van Seamus Coleman komt Chelsea op een 1-3 voorsprong, maar een kleine twee minuten later is het Steven Naismith die de spanning in de wedstrijd houdt: 2-3.

19:57 uur: EINDSTAND CHIEVO – JUVENTUS 0-1

19:55 uur: GOAL EXCELSIOR – HERACLES ALMELO 0-1
Binnen tien minuten komen de bezoekers op voorsprong. Spits Denni Avdic onderschept een terugspeelbal van Elso Brito en tikt de bal in een leeg doel.

19.54 uur: SCHALKE GELIJK
Benedikt Höwedes krijgt de gelijkmaker op zijn naam, maar bewust ging het niet. Xabi Alonso wil wegwerken en ziet de bal via een arm van Höwedes in het Bayern-doel gaan. De Beierse protesten zijn tevergeefs; 1-1

19.53 uur: GOAL SC CAMBUUR – ADO DEN HAAG 2-2
Erik Bakker maakt de gelijkmaker met zijn tweede goal van de avond. Hij benut een door Timothy Derijck veroorzaakte strafschop.

19.50 uur: HUPPERTS SCOORT VIA OUD-PLOEGGENOOT
AZ leidt dankzij een curieuze treffer. Guus Hupperts schiet aanvankelijk op tegen zijn oud-ploeggenoot Filip Kurto. Maar via de AZ-aanvaller caramboleert de bal toch het Dordrecht-doel in.

19.45 uur AFTRAP FC DORDRECHT - AZ
Alex Pastoor heeft als vervanger van de zieke Marco van Basten de basisploeg van AZ op vier plaatsen gewijzigd. Daardoor telt zijn basisploeg twee debutanten. Sergio Rochet vervangt de geblesseerde Esteban in het Alkmaarse doel, terwijl Derrick Lukassen als rechtsback speelt in plaats van de gepasseerde Mattias Johansson.

Thom Haye neemt de honneurs waar voor de geblesseerde Markus Henriksen. De terugkeer van Steven Berghuis gaat ten koste van Mikhail Rosheuvel. FC Dordrecht komt ongewijzigd aan de aftrap aan de Krommedijk.

De opstellingen:
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Peersman; Van Haaren, Gosens, Van Overeem; Korte, Lieder, Pisas

AZ: Rochet; Luckassen, Gouweleeuw, Wuytens, Poulsen; Gudelj, Haye, Ortiz; Hupperts, Berghuis, Tankovic.

19.45 uur: AFTRAP EXCELSIOR – HERACLES ALMELO
Na de beroerde start van Heracles Almelo hoopt trainer Jan de Jonge nu op de eerste winstpartij. Dit keer treft de hekkensluiter Excelsior in Rotterdam, dat met vier punten uit drie wedstrijden een redelijke start kende.

De nog puntloze Almeloërs moeten het dit keer stellen zonder de geschorste basisspeler Oussama Tannane. Bij de thuisploeg maakt Alessandro Damen zijn debuut onder de lat. HIj vervangt de geschorste Jordy Deckers.

De opstellingen:
Excelsior: Damen; Karami, Fischer, Van Diermen, Brito; Kruijs, Auassar, Stans; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.

Heracles: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou; Fledderus, Cziommer, Bel Hassani, Pelupessy; Avdic, Linssen.

19.40 uur: GOAL SC CAMBUUR - ADO DEN HAAG 2-1
Xander Houtkoop schat een diepe bal van Wilfried Kanon op waarde. Hij neemt de hoge bal magistraal aan en schuift de bal vervolgens onder doelman Hansen.

19.38 uur: GOAL SC CAMBUUR – ADO DEN HAAG 1-1
Michiel Kramer zorgt voor de gelijkmaker na balverlies van Albert Rusnak. De lange spits troeft daarop Mart Dijkstra af in een sprintduel, omspeelt doelman Leonard Nienhuis en schuift de bal in het lege doel. Knap gedaan.

19.20 uur: RUSTSTAND SCHALKE 04 - BAYERN 0-1
Een superieur Bayern leidt in Gelsenkirchen met 0-1 tegen Schalke 04, dat na een zeer zwaar begin wat meer lucht heeft gekregen voor een weerwoord.

19.17 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR – ADO DEN HAAG 1-0
Cambuur leidt nipt dankzij een doelpunt van Erik Bakker. Het duel in Leeuwarden is bijzonder vermakelijk. ADO opende sterk en trof de lat via Michiel Kramer, maar zakte later in het duel weg. Ook de gastheren troffen het aluminium, namelijk via een inzet van Bartholomew Ogbeche.

19.17 uur: RUSTSTAND EVERTON - CHELSEA 1-2
Vlak voor rust zorgt Kevin Mirallas ervoor dat Everton terug in de wedstrijd komt. De Belgische aanvaller kopt de 2-1 achter doelman Thibaut Courtois, uit een voorzet van Seamus Coleman.

18.55 uur: BLESSURE
Gianni Zuiverloon staakt de strijd vanwege een blessure en wordt vervangen door Timothy Derijck, die onlangs overkwam van PSV. Dat het nog 0-0 staat in Leeuwarden is een klein wonder. Beide ploegen spelen vol op de aanval en ogen defensief niet al te solide. Vooral Cambuur dringt aan, maar ADO laat zich zo nu en dan ook gelden.

18.54 uur: EINDSTAND AS MONACO - LILLE 1-1

18.51 uur: RUSTSTAND CHIEVO - JUVENTUS 0-1
Juventus stevent af op een zege in zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen dankzij een eigen doelpunt van doelman Francesco Bardi in de openingsfase.

18.41 uur: GOAL SCHALKE 04-BAYERN MÜNCHEN 0-1
Robert Lewandowski opent de score namens de gasten op aangeven van Sebastian Rode.

18.40 uur: WAANZINNIGE MINUUT
Wat een spektakel! Cambuur en ADO schieten in dezelfde minuut allebei op de lat! Michiel Kramer raakt het aluminium namens de gasten en uit de tegenaanval poeiert Bartholomew Ogbeche op de lat namens Cambuur.

18.33 uur: OPNIEUW RAAK VOOR CHELSEA
Binnen drie minuten lijkt de wedstrijd Everton - Chelsea gespeeld. Dit keer is het Branislav Ivanovich die de bal achter doelman Tim Howard.

18.31 uur: CHELSEA SCHIET UIT STARTBLOKKEN
Al na 38 seconden is het raak. De geblesseerd geachte Diego Costa schiet de bal na een dieptepass van Cesc Fabregas binnen en maakt de 0-1.

18.30 uur: AFTRAP SC CAMBUUR – ADO DEN HAAG
Bij Cambuur zijn Marlon Pereira en Dejan Meleg nieuw in de basis. Bij ADO wordt de zieke Mike van Duinen vervangen door Michiel Kramer. Timothy Derijck zit op de bank.
De opstellingen
Cambuur: Nienhuis, Pereira, Reijnen, Bijker, Vytas; Bakker, El Makrini, Rusnak; Ogbeche, Hemmen Meleg.
ADO: Hansen; Malone, Zuiverloon, Kanon, Meijers; Kristensen, Jansen, Alberg; Houtkoop, Kramer, Schet.

18.30 uur: AFTRAP SCHALKE 04 – BAYERN MÜNCHEN
De Duitse topper in Gelsenkirchen begint. Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben zijn vanwege fysieke ongemakken absent.

18.30 uur: AFTRAP EVERTON – CHELSEA
Diego Costa is gewoon van de partij bij Chelsea, ondanks de hamstringblessure die hij deze week tijdens de training opliep.

18.25 uur: EINDSTAND JUPILER LEAGUE
FC Oss – De Graafschap 3-2

18.00 uur: AFTRAP CHIEVO – JUVENTUS

18.00 uur: DUITSE TOPPER ZONDER NEDERLANDERS
Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar zitten niet in de wedstrijdselectie voor het thuisduel van Schalke 04 met landkampioen Bayern München. Robben heeft enkelklachten, terwijl Huntelaar ziek is. Bij Bayern is er wél een basisplaats ingeruimd voor aanwinst Xabi Alonso, terwijl Mehdi Benatia, die werd overgenomen van AS Roma, nog niet tot de selectie behoort.

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Manchester City – Stoke City 0-1
Newcastle United – Crystal Palace 3-3
Queens Park Rangers – Sunderland 1-0
Swansea City – West Bromwich Albion 3-0
West Ham United – Southampton 1-3

17.41 uur: PELLÈ BEZEGELT ZEGE
Graziano Pellè heeft met zijn eerste competitietreffer de zege van Southampton op West Ham United veilig gesteld. Met een halve volley zorgt hij voor een 1-3 voorsprong voor de ploeg van manager Ronald Koeman.

17.23 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Leverkusen-Hertha BSC 4-2
VfL Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 2-2
Werder Bremen-Hoffenheim 1-1
VfB Stuttgart-1.FC Köln 0-2
Hamburger SV-SC Paderborn 0-3

17.15 uur: GOAL STOKE
Stoke City zet Manchester City op achterstand! Mame Biram Diouf rondt een counter af mede dankzij slecht defensief werk van Aleksandar Kolarov en halfslachtig ingrijpen van doelman Joe Hart: 0-1.

17.08 uur: VAN DUINEN ZIEK
ADO Den Haag moet het om 18.30 uur op bezoek bij SC Cambuur doen zonder de zieke Mike van Duinen. Xander Houtkoop vervangt hem in de basisopstelling, terwijl aanwinst Timothy Derijck nog op de bank begint.

16.48 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Newcastle United-Crystal Palace 1-1 (doelpunt Daryl Janmaat)
Queens Park Rangers-Sunderland 1-0 (assist Leroy Fer)
West Ham United-Southampton 1-1
Manchester City-Stoke City 0-0
Swansea City-West Bromwich Albion 2-0

16.37 uur: GOAL JANMAAT
Met zijn eerste doelpunt in het shirt van Newcastle United brengt Daryl Janmaat zijn werkgever op gelijke hoogte met Crystal Palace, dat vroeg in het duel op 0-1 kwam via Dwight Gayle. De stand is nu 1-1.

16.20 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
De ruststanden. Rafael van der Vaart kijkt met HSV tegen een achterstand aan. Hertha BSC staat verrassend op voorsprong bij Bayer Leverkusen. Eljero Elia staat met Werder Bremen achter. Rafael van der Vaart moest bovendien al na 37 minuten geblesseerd vervangen worden. Komt zijn rentree bij Oranje in gevaar?
De ruststanden:
Leverkusen-Hertha BSC 0-1
VfL Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 1-1
Werder Bremen-Hoffenheim 0-1
VfB Stuttgart-1.FC Köln 0-2
Hamburger SV-SC Paderborn 0-1

16.00 uur: AFTRAPPEN PREMIER LEAGUE
De nodige Nederlanders beginnen om 16.00 uur aan een wedstrijd in de Premier League. Siem de Jong staat voor het eerst in de basis bij Newcastle United, waar ook Tim Krul en Daryl Janmaat starten. Vurnon Anita zit op de bank tegen Crystal Palace. Leroy Fer start met QPR tegen Patrick van Aanholt (Sunderland). Ronald Koeman heeft op bezoek bij West Ham United Dusan Tadic en Graziano Pellè opgesteld, terwijl Jos Hooiveld op de bank zit. Stoke City neemt het met Erik Pieters op tegen de landskampioen Manchester City en bij Swansea City zit Dwight Tiendalli in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion op de bank.

De duels:
Newcastle United-Crystal Palace
Queens Park Rangers-Sunderland
West Ham United-Southampton
Manchester City-Stoke City
Swansea City-West Bromwich Albion

15.35 uur: EINDSTAND BURNLEY-MANCHESTER UNITED 0-0
Geloof het of niet, na drie duels in de Premier League staat Louis van Gaal nog altijd maar op twee punten en is hij nog op zoek naar de eerste competitiezege. Bij Burnley blijft het 0-0 en kan de ploeg van de voormalige bondscoach wéér niet overtuigen. Vooral het gebrek aan creativiteit valt op.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
In de Bundesliga zijn vijf wedstrijden begonnen. Vanuit Nederlands perspectief is het ontbreken van Bas Dost bij VfL Wolfsburg misschien nog wel het meest interessant. Waar aankoop Nicklas Bendtner vorige week nog op de tribune zat, heeft Dost nu plaats moeten maken op de reservebank voor de Deen. Ivica Olic is in het thuisduel met Eintracht Frankfurt eerste spits.

Roy Beerens en John Heitinga gaan met Hertha BSC op bezoek bij Bayer Leverkusen, terwijl aanvoerder Rafael van der Vaart het met HSV opneemt in eigen huis tegen SC Paderborn. Eljero Elia staat bij de thuiswedstrijd van Werder Bremen tegen Hoffenheim in de basis.

De duels:
Bayer Leverkusen-Hertha BSC
VfL Wolfsburg-Eintracht Frankfurt
Werder Bremen-Hoffenheim
VfB Stuttgart-1.FC Köln
Hamburger SV-SC Paderborn.

15.29 uur: SCHEIDSRECHTER GEBETEN HOND
Manchester United krijgt geen strafschop in de slotfase. Ashley Barns maakt hands na een schot van Ashley Young, maar scheidsrechter Chris Foy weigert een penalty te geven.

15.28 uur: MATA KAN NIET VERDER
Ook Juan Manuel Mata kan niet verder. De spelmaker wordt vervangen door Adnan Januzaj.

15.12 uur: OOK VAN PERSIE NAAR DE KANT
En daar wordt ook Robin van Persie gewisseld. Kan Danny Welbeck nog voor een zege gaan zorgen?

15.10 uur: DI MARÍA GEWISSELD
Het antwoord op onze vorige vraag is gegeven. Van Gaal haalt Di María naar de kant en vervangt hem door Anderson. Di María heeft zijn klasse getoond, maar kon nog niet doorslaggevend zijn. Wel heeft hij in fysiek opzicht nog wat stapjes te maken. Ondertussen is het nog altijd 0-0.

15.05 uur: DI MARÍA IS ER BIJ GAAN ZITTEN
De transferperikelen en het mogelijke gebrek aan wedstrijdritme lijken de tol te gaan eisen bij de Argentijnse recordaankoop. Hij is niet okselfris meer en is er bij gaan zitten. Hoelang laat Van Gaal Angel di María nog staan?

14.58 uur: KANSJE VAN PERSIE
Daar is het spaarzame kansje van Man Utd. Robin van Persie ziet een afvallende bal voor zijn voeten vallen en schiet in, Dean Marney haalt de bal van de lijn. Al is het de vraag of doelman Tom Heaton niet ook een antwoord had gehad.

14.30 uur: RUSTSTAND BURNLEY-MANCHESTER UNITED 0-0
United heeft het moeilijk. Pijnlijk was om te zien hoeveel moeite de verdedigers hadden met de (hoge) druk van de promovendus. De kans van Van Persie, die opmerkelijk veel balverlies lijdt, is het enige schot op doel voor de ploeg van manager Louis van Gaal. Aan de andere kant is Burnley vaker gevaarlijk geweest. Angel Di María is een lichtpuntje. Hij toont direct zijn klasse met enkele zeer fraaie acties, maar goals heeft zijn brille nog niet gebracht.

14.12 uur: OPNIEUW JONES
Vooralsnog doet Burnley niet zoveel onder voor de recordkampioen. Opnieuw is David Jones gevaarlijk. Hij knalt de bal op de vuisten van David De Gea, kort nadat Ángel Di María ongelukkig de bal heeft klaargelegd.

13.59 uur: DI MARÍA TOONT ZICH
Wat een fantastische pass! Di María, die echt naast Darren Fletcher opereert op het middenveld, vindt Robin van Persie in de diepte met een schitterende pass. De Nederlander neemt fraai aan en knalt op doelman Tom Heaton, die knap - maar met meer geluk dan wijsheid - de eerste goal van Van Persie en de eerste assist van Di María voorkomt. Dit belooft in ieder geval wel wat.

13.50 uur: VAN GAAL HAALT OPGELUCHT ADEM
We zijn nog maar vijf minuten bezig en Louis van Gaal heeft al twee keer opgelucht moeten ademhalen. David Jones krult de bal uit een vrije trap op de lat en David De Gea moet redden als Luaks Jutkiewicz voor hem opduikt. Een makkie wordt het dus niet.

13.45 uur: AFTRAP BURNLEY-MANCHESTER UNITED
Van Gaal en Robin van Persie gaan op zoek naar de eerste competitiezege! Of Angel Di María daar een aandeel in zal hebben, zal blijken.

13.30 uur: ROJO
'We moeten het nu over de wedstrijd hebben, niet over de werkvergunning van Marcos Rojo', vertelde Van Gaal vlak voor de wedstrijd, voordat hij nogmaals herhaalde dat hij tijd nodig heeft om successen te gaan boeken met United. 'Ik hoop dat Di María laat zien waar hij voor gehaald is, al zal ook hij zich eerst moeten aanpassen.'

12.55 uur: VAN GAAL STELT DI MARÍA DIRECT OP
Louis van Gaal heeft zijn basisopstelling voor het uitduel met Burnley bekend gemaakt. De manager van Manchester United gunt recordaankoop Angel Di María direct een basisplaats. De Argentijn kwam voor 75 miljoen euro van Real Madrid over en lijkt als controleur op het middenveld te starten. Ook Robin van Persie begint. De andere aankopen Luke Shaw, Ander Herrera en de vanwege van het ontbreken van een werkvergunning nog niet speelgerechtigde Marcos Rojo ontbreken allemaal nog. Dat geldt logischerwijs ook voor Daley Blind, van wie op korte termijn verwacht wordt dat zijn overgang naar de Engelse recordkampioen afgerond zal worden.

Mogelijk kiest Van Gaal met de onderstaande elf spelers voor een andere tactische formatie dan het 3-4-1-2-systeem, dat hem nog steeds zijn eerste competitiezege niet bracht. Er werd verloren van Swansea City (1-2) en gelijkgespeeld (1-1) tegen Sunderland. De aftrap is om 13.45 uur.
De opstelling:
De Gea; Jones, Evans, Blackett; Valencia, Fletcher, Di María,Young; Mata; Rooney, Van Persie.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.