VI Live: herbeleef de dag van Toornstra tot De Jong

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: herbeleef de dag van Toornstra tot De Jong

En daarmee is er een einde gekomen aan deze voetbalzondag die begon in Leeuwarden.

22.48 uur: ATLÉTICO SLUIT OOK WEER AAN
Met een moeizame 1-0 zege op tien man van Getafe heeft Atlético Madrid zich ook genesteld in de kopgroep van de Primera División.  

22.36 uur: PUNT VOOR MILAN
Ondanks een treffer van Nigel de Jong moet AC Milan genoegen nemen met een punt als resultaat van het thuisduel met Fiorentina (1-1).

21.47 uur: RUSTSTAND GETAFE - ATLETICO MADRID 0-1

21.31 uur: RUSTSTAND AC MILAN - FIORENTINA 1-0

21.10 uur: DE JONG ZET FIORENTINA OP ACHTERSTAND
Het eerste gevaar in San Siro leidt direct tot een doelpunt voor AC Milan. Nigel de Jong is de gelukkige met een rake kopbal; 1-0!

21.00 uur: AFTRAP GETAFE - ATLETICO MADRID

20.45 uur: AFTRAP AC MILAN - FIORENTINA

LANDGENOTEN: Ibrahim Afellay heeft met Olympiakos Piraeus de Griekse klassieker tegen Panathinaikos nipt gewonnen (1-0). De Oranje-international versloeg daarmee ook zijn landgenoten Ouasim Bouy en de ingevallen David Mendes de Silva. Invaller Anastasios Avlonitis was de matchwinner met zijn treffer enkele minuten na zijn entree, ook omdat Kostas Mitroglu verzuimde uit een strafschop de marge te vergroten.

20.11 uur: DE JONG TERUG BIJ MILAN
Nigel de Jong is na zijn schorsing weer terug bij AC Milan. De Oranje-international begint tegen Fiorentina (20.45 uur aftrap in San Siro) in de basis. Marco van Ginkel zit naast onder anderen Fernando Torres op de bank.

19.54 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Cesena – Internazionale 0-1
Lazio –Torino 2-1
Napoli – Hellas Verona 6-2

19.24 uur: EINDSTAND BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH - BAYERN MÜNCHEN 0-0
Borussia Mönchengladbach bedwingt de voetbalmachine van Bayern München. De thuisploeg kreeg zelfs nog kansen op een overwinning, maar Manuel Neuer voorkwam dat met enkele goede reddingen.

18.53 uur: EINDSTAND MANCHESTER UNITED - CHELSEA 1-1
Louis van Gaal ontsnapt aan een nederlaag tegen Chelsea. In de extra tijd is het Robin van Persie die raak schiet, na een vrije trap van Ángel di María. Vlak daarvoor had Branislav Ivanovic zijn tweede gele kaart - en dus rood - gekregen.

18.47 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Cesena – Inter 0-1
Lazio – Torino 1-0
Napoli – Hellas Verona 1-1

18.36 uur: EINDSTAND EXCELSIOR - FC TWENTE 2-1
Excelsior flikt het! De Kralingers winnen thuis van FC Twente en ontnemen de Tukkers daarmee hun ongeslagen status. Jeff Stans is de matchwinner voor Excelsior met een fantastische volley.

Twente dacht in de slotseconden nog op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Luc Castaignos werd wegens buitenspel afgekeurd. Of dat terecht is, lijkt nog maar de vraag.

18.16 uur: RUSTSTAND BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH - BAYERN MÜNCHEN 0-0
Bayern München heeft veel balbezit, maar kan de defensie van Borussia Mönchengladbach nog niet breken. De thuisploeg had zelfs de grootste kans via Max Kruse, maar Manuel Neuer bracht redding.

18.11 uur: DROGBA SCOORT VIA VAN PERSIE
Daar is het 0-1! Didier Drogba loopt bij een corner van Cesc Fabregas weg bij Rafael da Silva en kopt via het hoofd van Robin van Persie raak. Manchester United zal er nog hard aan moeten trekken om Chelsea te beroven van de ongeslagen status in de Premier League.

18.10 uur: EXCELSIOR VERRAST VERDER
Adil Auassar levert de voorzet af, de Twentse defensie kijkt toe en ziet Jeff Stans met een volley de 2-1 maken. Raakt FC Twente de ongeslagen status kwijt in Rotterdam?

18.00 uur: AFTRAP SERIE A
Cesena - Inter
Lazio – Torino
Napoli – Hellas Verona

17.48 uur: RUSTSTAND MANCHESTER UNITED - CHELSEA 0-0
Hoewel zowel Robin van Persie als Didier Drogba een grote kans kreeg om de score te openen staat het halverwege nog 0-0 op Old Trafford.

17.32 uur: RUST OP WOUDESTEIN 1-1
FC Twente trekt na 45 minuten met een ontevreden gevoel naar de kleedkamer. De bliksemstart leidt niet tot een voorsprong bij rust, omdat doelman Nick Marsman Excelsior helpt in de jacht op de 1-1.

17.30 uur: AFTRAP BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH - BAYERN MÜNCHEN
Zonder de geblesseerde Arjen Robben is Bayern München begonnen aan de topper tegen Borussia Mönchengladbach.

17.21 uur: EINDSTAND VFL WOLFSBURG - FSV MAINZ 05 3-0

17.02 : ANTWOORD EXCELSIOR
Dankzij een mooi overstapje komt de pass van Luigi Bruins bij Tom van Weert. Excelsior heeft de bliksemstart van FC Twente beantwoord; 1-1. De gelijkmaker wordt ingeleid door een beroerde uittrap van Nick Marsman.

17.00 uur: AFTRAP MANCHESTER UNITED - CHELSEA
Met Daley Blind en Robin van Persie in de basis is Manchester United begonnen aan de topwedstrijd tegen Chelsea.

16:52 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Juventus en Udinese maken geen fout in de Serie A.

Eindstanden:
Juventus – Palermo 2-0
Udinese – Atalanta 2-0
Chievo – Genoa 1-2

16.47 uur: BLIKSEMSTART FC TWENTE
Luc Castaignos geeft FC Twente een bliksemstart op Woudestein. Na een steekpass van Hakim Ziyech ramt de spits al binnen twee minuten raak tegen Excelsior.

16.45 uur: AFTRAP OP WOUDESTEIN
De laatste Eredivisie-wedstrijd van het weekend is begonnen, nu Excelsior heeft afgetrapt in het thuisduel met FC Twente.

16.32 uur: BJELLAND UIT BASIS FC TWENTE
Een kwartier voor de aftrap is er een noodzakelijke wijziging in de basisopstelling van FC Twente. Andreas Bjelland kan vanwege ademhalingsproblemen niet spelen. Tim Breukers krijgt daardoor wel een basisplaats. Hij neemt de positie van rechtsback over van Cuco Martina, die opschuift naar het centrum.

16.23 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Door twee gouden wissels van Alan Pardew wint Newcastle United bij Tottenham Hotspur. Sammy Ameobi en Ayoze Pérez maakten na rust hun eerste Premier Leauge-doelpunt. Ameobi deed dat al zes seconden na de hervatting. Bij Everton was Samuel Eto'o goud waard met twee goals.
Uitslagen:
Tottenham Hotspur-Newcastle United 1-2
Burnley-Everton 1-3

16.22 uur: UITSLAGEN JUPILER LEAGUE
NEC Nijmegen-FC Oss 3-1
Roda JC Kerkrade-Sparta Rotterdam 3-0

16.22 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE-SC HEERENVEEN 2-2
De subtoppers houden elkaar in bedwang. PEC zocht in de slotfase nog wel naar de winnende goal, maar kreeg geen loon naar werken.

16.21 uur: EINDSTAND FC UTRECHT-PSV 1-5
Net als vorig jaar wint PSV met 1-5 bij FC Utrecht. In de slotfase zet Georginio Wijnaldum zijn rentree luister bij met de laatste goal. Vorig jaar betekende de ruime zege in de Domstad de ommekeer en het begin van een succesvolle reeks. Wat heeft de zege nu tot gevolg voor PSV?

16.10 uur: PSV HERSTELT MARGE
PSV heeft weer een marge van drie doelpunten. Chris Kum is de ongelukkige aan de kant van FC Utrecht. Een voorzet van Jetro Willems gaat via de verdediger in het eigen doel: 1-4.

LANDGENOTEN: Virgil van Dijk is met Celtic geklommen naar de vierde plaats in Schotland na de 2-0 zege op Kilmarnock, dat de tol betaalde voor de rode kaart voor Manuel Pascali in de 34ste minuut. John Guidetti en Stefan Scepovic maakten daarna het verschil voor de regerend kampioen, die in verliespunten op gelijke hoogte is gekomen met koplopers Hamilton en Inverness CT.

16.06 uur: DIEGO COSTA NIET OP OLD TRAFFORD
Ook Chelsea moet het doen zonder zijn topspits. Achter Diego Costa stond al een fors vraagteken voor de uitwedstrijd tegen Manchester United. Omdat ook Loïc Rémy niet fit is, staat Didier Drogba in de punt van de aanval. Verder kent de opstelling van José Mourinho geen verrassingen.
Opstelling Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Filipe Luís; Matic, Fabregas; Willian, Oscar, Hazard; Drogba.

16.04 uur: UNITED ZONDER FALCAO TEGEN CHELSEA
Louis van Gaal uitte zaterdag al zijn bezorgdheid over de inzetbaarheid van Radamel Falcao. Nu blijkt waarom. De Colombiaanse spits ontbreekt in de wedstrijdselectie van Manchester United voor de topper tegen Chelsea. Daley Blind en Robin van Persie spelen wel.
Opstelling Manchester United:
De Gea; Rafael, Smalling, Rojo, Shaw; Fellaini, Blind, Di María; Mata; Januzaj, Van Persie.

16.01 uur: GELIJK BIJ PEC-HEERENVEEN
Door een enorme knal van Maikel van der Werff is het weer gelijk. De verdediger haalt uit vanaf dertig meter en ziet zijn poging in de bovenhoek eindigen. Kristoffer Nordfeldt mag zich de treffer echter aanrekenen. Hij laat de bal zomaar glippen.

15:50 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Juventus en Udinese steven halverwege af op een overwinning in de Serie A.
Ruststanden:
Juventus – Palermo 1-0
Udinese – Atalanta 2-0
Chievo – Genoa 1-0

15.48 uur: UTH SCOORT WEER
Na een heerlijke sleep van Daley Sinkgraven kan Mark Uth door naar doelman Warner Hahn en natuurlijk is het vervolgens raak. Heerenveen leidt in Zwolle.

15.38 uur: WORDT HET TOCH NOG SPANNEND?
Vier minuten na rust doet FC Utrecht enigszins onverwacht toch iets terug. Ruud Boymans schudt Karim Rekik van zich af en knikt een voorzet van Tommy Oar knap in de kruising: 1-3.

15.38 uur: ZWOLLE OP GELIJKE HOOGTE
Tomás Necid kopt PEC Zwolle langszij. Hij verlengt een vrije trap van Bart van Hintum. Het is weer gelijk.

15.35 uur: OPSTELLINGEN EXCELSIOR – FC TWENTE
De opstellingen van Excelsior en FC Twente zijn er.
Excelsior: Coutinho; Karami, Van Diermen, Fischer, Brito; Kruijs, Stans, Auassar; Botaka, Van Weert, Bruins.
FC Twente: Marsman; Martina, Bjelland, Bengtsson, Schilder; Mokotjo, Ebecilio, Ziyech; Corona, Castaignos, Miyaichi.

15.30 uur: AFTRAP VFL WOLFSBURG - FSV MAINZ 05

15.18 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Newcastle United kan met Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita voor rust nog geen indruk maken tegen Tottenham Hotspur, dat met 1-0 leidt dankzij een doeltreffende kopbal van Emmanuel Adebayor.

De tussenstanden:
Burnley – Everton 1-2
Tottenham Hotspur – Newcastle United 1-0

15.17 uur: RUSTSTANDEN JUPILER LEAGUE
Bart Biemans zorgt voor de voorsprong van Roda JC Kerkrade, terwijl NEC nog op 0-0 staat tegen FC Oss.

De tussenstanden:
NEC – FC Oss 0-0
Roda JC Kerkrade – Sparta Rotterdam 1-0

15.17 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE – SC HEERENVEEN 0-1
SC Heerenveen staat op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Mark Uth.

15.17 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT – PSV 0-3
FC Utrecht is niet in staat PSV ook maar een strobreed in de weg te leggen. Het is slechts aan onzorgvuldigheid van Adam Maher en Luuk de Jong en goed keeperswerk van Jeroen Verhoeven te danken dat het halverwege in Stadion Galgenwaard slechts 0-3 staat. Hoogtepunt van de wedstrijd was misschien wel het schot vanaf eigen helft van Memphis Depay dat op de lat belandde.

15.10 uur: HEERENVEEN OP VOORSPRONG
SC Heerenveen komt op 0-1 door een rake penalty van Mark Uth. De Duitser mag aanleggen omdat Ben Rienstra Joey van den Berg vasthoudt bij een corner.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Juventus kan met een overwinning op Palermo de koppositie in de Serie A verstevigen.

De wedstrijden:
Juventus - Palermo
Udinese - Atalanta Bergamo
Chievo - Genoa

14.56 uur: UTRECHT LAAT ZICH NAAR DE SLACHTBANK LEIDEN
Het gaat wel héél hard in Eindhoven. Jorrit Hendrix mag bij een uitbraak van PSV alleen op doelman Jeroen Verhoeven af en tilt de marge in twee instanties naar 0-3.

14.52 uur: UTRECHT - PSV LIJKT NU AL BESLIST
Mark van der Maarel stond eerder nog de zekere 0-1 van Memphis Depay in de weg, maar veroorzaakt nu juist het doelpunt van de Oranje-international. De rechtsback van FC Utrecht veroorzaakt een penalty en krijgt zijn tweede gele kaart door Luuk de Jong neer te halen. Depay benut de penalty koelbloedig: 0-2.

14.42 uur: TANDEM WILLEMS-MAHER SLAAT WEER TOE
Ze waren vorige week al belangrijk tegen AZ en bewijzen nu opnieuw hun waarde. Een voorzet van Jetro Willems komt terecht bij Adam Maher, die ongehinderd mag scoren: 0-1. FC Utrecht heeft nu al een inhaalslag te maken tegen PSV.

14.36 uur: DEPAY STUIT OP VAN DER MAAREL
Memphis Depay is na vijf minuten al dicht bij de 0-1! Mark van der Maarel komt met een ultieme tackle echter net op tijd om een vroege achterstand voor FC Utrecht te voorkomen.

14.30 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE – SC HEERENVEEN
Bij PEC Zwolle keert Jesper Drost terug in het elftal. Dat gaat ten koste van Stef Nijland, die vorige week nog scoorde tegen Go Ahead Eagles. SC Heerenveen houdt vast aan het team dat vorige week een punt pakte tegen SC Cambuur.

Voor de wedstrijd nam Diederik Boer afscheid van het publiek van Zwolle. Boer, die jarenlang het doel van PEC verdedigde, stapte deze zomer over naar Ajax.

De opstellingen:
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Rienstra, Lam; Lukoki, Drost, Thomas; Necid.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Buijs, Van Aken, Van Anholt De Roon, Van den Berg, Sinkgraven; Slagveer, Uth, Thorsby.

14.30 uur: AFTRAP FC UTRECHT – PSV
Vorig seizoen won PSV met 5-1 op bezoek bij FC Utrecht. Kan de ploeg van trainer Phillip Cocu dat kunststukje herhalen?

De opstellingen:
FC Utrecht: Verhoeven; Van der Maarel, Markiet, Leeuwin, Letschert; Janssen, Ayoub, Kali; Kerk, Boymans, Oar.
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Maher, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Depay.

14.30 uur: AFTRAP JUPILER LEAGUE
Titelkandidaten NEC en Roda JC spelen thuis en willen hun goede reeks voortzetten.

De wedstrijden:
NEC – FC Oss
Roda JC – Sparta Rotterdam

14.30 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Newcastle United treedt aan tegen Tottenham Hotspur met Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita. Michel Vorm zit op de bank bij Tottenham.

De wedstrijden:
Tottenham Hotspur – Newcastle United
Burnley – Everton

14.21 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - FEYENOORD 0-1
Feyenoord boekt een knappe zege bij SC Cambuur, dat voor het eerst dit seizoen thuis onderuit gaat. Jens Toornsta maakt het enige doelpunt voor de Rotterdammers.

13.52 uur: MANU ONDER APPLAUS VAN HET VELD
Elvis Manu is niet de hele wedstrijd vriendelijk bejegend door het thuispubliek, maar gaat onder een mooi applaus van het veld tegen zijn oude club. Zijn vervanger is Jean-Paul Boëtius. Feyenoord staat nog altijd (maar) met 0-1 voor.

13.38 uur: FEYENOORD HAALT OPGELUCHT ADEM
Even denkt het publiek in Leeuwarden dat de gelijkmaker een feit is. Dat lijkt zo, maar is niet het geval. Furdjel Narsingh zag een verre uitrap van Leonard Nienhuis bij hem komen. Zijn lob over de uitstormende Kenneth Vermeer gaat net naast. Op de doellijn ziet Luke Wilkshire dat het allemaal maar net goed gaat. Sven van Beek zag er niet goed uit bij het verwerken van die verre trap van de Cambuur-goalie.

13.30 uur: PSV NOG ZONDER WIJNALDUM
Aanvoerder Georginio Wijnaldum is weer hersteld, maar neemt nog plaats op de bank bij PSV. Trainer Phillip Cocu houdt vast aan het succesvolle middenveld met Adam Maher, Jorrit Hendrix en Andrés Guardado. Er zijn twee wijzigingen bij PSV: Santiago Arias staat rechtsback in plaats van Joshua Brenet en Jeroen Zoet keert terug onder de lat. Donderdag keepte Remko Pasveer tegen Panathinaikos.

De opstellingen:
FC Utrecht: Verhoeven; Van der Maarel, Markiet, Leeuwin, Letschert; Janssen, Ayoub, Kali; Kerk, Boymans, Oar.
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Maher, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Depay.

13.17 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR-FEYENOORD 0-1
De kansen zijn spaarzaam in Leeuwarden, strijd is er des te meer. Door de goal van Toornstra leidt Feyenoord halverwege nipt.

13.06 uur: FEYENOORD OPENT SCORE
Jens Toornstra zet Feyenoord op voorsprong. De valse rechtsbuiten komt naar binnen en verlengt een lange bal van Jordy Clasie knap. Nienhuis heeft een antwoord op die poging, maar ziet hoe de rebound de openingstreffer oplevert. De voorbereiding van Clasie en loopactie van Clasie waren fraai.

12.50 uur: OOK VERMEER AAN DE BAK
Ook SC Cambuur wordt gevaarlijk. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer moet met een knappe redding schade voorkomen na een klutssituatie voor zijn neus. De inzet was van Martijn Barto.

12.38 uur: TEGENVALLER CAMBUUR
Dejan Meleg moet het veld al verlaten. De aanvaller van SC Cambuur krijgt een tik van Luke Wilkshire en moet geblesseerd naar de kant. Martijn Barto is zijn vervanger.

12.33 uur: AL BIJNA 0-1
Daar is het al bijna raak! Tonny Vilhena kan oog in oog met Leonard Nienhuis schieten, maar de vervanger van Lex Immers mist. Of beter gezegd: Nienhuis redt, met een katachtige reflex. Dat was even schrikken voor het thuispubliek.

12.30 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - FEYENOORD
De bal rolt in Leeuwarden! SC Cambuur aast op een stunt tegen een traditionele topclub, maar laat Feyenoord dat gebeuren?

12.00 uur: OPSTELLINGEN SC CAMBUUR - FEYENOORD
Feyenoord treedt uit tegen SC Cambuur aan met Luke Wilkshire en Sven van Beek, die op tijd hersteld zijn van hun blessures. Tonny Vilhena vervangt op het middenveld Lex Immers, die last heeft van een lichte hamstringkwetsuur. Elvis Manu neemt het op tegen de club waar hij vorig seizoen na de winterstop aan verhuurd werd.

Bij SC Cambuur krijgt Ajax-huurling Dejan Meleg de kans als vervanger van de lichtgeblesseerde Daniël de Ridder.

De opstellingen:
SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Bijker, Vytas; El Makrini, Van de Streek Rusnak; Narsingh, Ogbeche, Meleg.
Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Vilhena, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards en Manu.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.