VI Live: evenwicht in Alkmaar, donkere wolken boven RKC

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de play-offs op de voet volgt. Ook nacompetities in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

Daarmee is de VI Live voor donderdagavond ten einde.

21.48 uur: EINDSTAND AZ - FC GRONINGEN 0-0
De return moet de beslissing gaan brengen; ook in de tweede helft is niet gescoord.

21.34 uur: EINDSTAND EXCELSIOR - RKC WAALWIJK 2-0
Excelsior lijkt na twee jaar terug te keren in de Eredivisie. Niet alleen reist het zondag met een voorsprong naar Waalwijk voor de return tegen RKC, het spel van de bezoekers hoeft de Rotterdammers ook geen zorgen te baren. De ploeg van vertrekkend trainer Erwin Koeman werd zelden gevaarlijk op Woudestein en mocht zelfs nog blij zijn dat de thuisploeg enkele counterkansen niet goed uitspeelde.

20.45 uur: RUSTSTAND AZ - FC GRONINGEN 0-0
Nog geen doelpunten in het eerste finaleduel van de play-offs om Europees voetbal. Beide ploegen houden elkaar ook qua veldspel en kansen in evenwicht.

20.45 uur: AFTRAP AZ - FC GRONINGEN
In Alkmaar begint de finale van de strijd om het laatste Europese ticket. AZ moet proberen de zegereeks van FC Groningen (acht op rij) te breken.

20.36 uur: EINDSTAND SPARTA ROTTERDAM – FC DORDRECHT 2-2
De eerste editie van de Rijnmond-derby eindigt onbeslist. FC Dordrecht was over negentig minuten de beter voetballende ploeg, maar Sparta vocht zich tot twee keer toe naast de bezoekers, die het zichzelf mogen aanrekenen dat ze niet met een overwinning Het Kasteel verlaten.

20.31 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR - RKC WAALWIJK 2-0
Excelsior leidt halverwege verdiend met 2-0 tegen het matige RKC Waalwijk. De ploeg uit de Eredivisie heeft wel veel balbezit, maar wordt nauwelijks gevaarlijk. De beste en meeste kansen zijn voor de Rotterdammers.

20.25 uur: GOAL EXCELSIOR - RKC WAALWIJK 2-0
Een sensatie op Woudestein is in de maak. Scheidsrechter Bas Nijhuis kent Excelsior een strafschop toe nadat Kevin Vermeulen naar de grond is getrokken door Prince Desiré Guano. Lars Veldwijk benut de penalty beheerst.

20.22 uur: GOAL SPARTA ROTTERDAM - FC DORDRECHT 2-2
Opnieuw maakt Sparta gelijk en wederom komt de treffer uit de lucht vallen. Invaller Jaime Bruinier profiteert van verwarring in de Dordtse defensie na een blessure en schiet via de handen van doelman Warner Hahn raak.

20.04 uur: GOAL SPARTA ROTTERDAM - FC DORDRECHT 1-2
FC Dordrecht neemt opnieuw de leiding. Net op het moment dat Sparta beter in de wedstrijd komt na de gelijkmaker, gaat rechtsback Pieter Nys gruwelijk in de fout. Giovanni Korte straft de mislukte trap van de Belgische rechtsback beheerst af met een lobje over doelman Khalid Sinouh.

19.56 uur: GOAL SPARTA ROTTERDAM - FC DORDRECHT 1-1
Sparta Rotterdam komt vanuit het niets langszij. Mimoun Mahi straft een enorme blunder van Dordrecht-verdediger Ilias Haddad af en schiet de gelijkmaker binnen.

19.48 uur: GOAL EXCELSIOR – RKC WAALWIJK 1-0
Khalid Karami geeft Excelsior een droomstart. De rechtsback zet RKC Waalwijk al binnen drie minuten op achterstand op Woudestein.

19.45 uur: AFTRAP EXCELSIOR – RKC WAALWIJK
Na de ontsnapping tegen De Graafschap probeert RKC Waalwijk op Woudestein de basis leggen voor handhaving via de play-offs. Excelsior is het laatste obstakel voor de Brabanders, die zondag nog de thuiswedstrijd wacht.

19.33 uur: RUSTSTAND SPARTA ROTTERDAM – FC DORDRECHT 0-1
FC Dordrecht ligt na 45 minuten op koers voor een rentree in de Eredivisie. Sparta kijkt op eigen veld tegen een 0-1 achterstand aan, die gezien de Dordtse kansen nog meevalt. Namens de bezoekers schoten binnen enkele seconden Youri Loen en Giovanni Korte tegen de paal. Dordrecht had echter ook geluk dat een handsbal van Paul Gladon in de eigen zestienmeter niet werd bestraft.

19.16 uur: GOAL SPARTA ROTTERDAM – FC DORDRECHT 0-1
FC Dordrecht krijgt loon naar werken op Het Kasteel. Donovan Deekman is de ongelukkige bij Sparta. Via zijn lichaam verdwijnt een kopbal van Matthew Steenvoorden na een hoekschop in het Rotterdamse doel.

18.47 uur: AFTRAP SPARTA ROTTERDAM – FC DORDRECHT
Sparta Rotterdam en FC Dordrecht trappen af in de finaleronde van de play-offs om een plaats in de Eredivisie. Op Het Kasteel is de eerste wedstrijd, zondag aan de Krommedijk de return. Paul Gladon, door Sparta verhuurd aan FC Dordrecht, begint in de basis.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.