VI Live: enerverende voetbalavond met Nederlands succes

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hiermee is de VI Live gesloten.

LANDGENOTEN: Club Brugge heeft in eigen huis tegen Oostende drie punten gepakt. De bezoekers kwamen na zes minuten al met tien man te staan na de rode kaart van Knowledge Musona. Kort daarna opende José Izquierdo de score, terwijl Felipe Gedoz vlak na de rust de eindstand bepaalde: 2-0. Bij de koploper van de Belgische competitie maakte zowel Stefano Denswil als Ruud Vormer de wedstrijd vol.

22.27 uur: VFL WOLFSBURG - BAYERN MÜNCHEN 4-1
Het staat er echt! Wolfsburg trakteert Bayern op een ruime nederlaag. Grote man aan de kant van Wolfsburg was de Nederlander Bas Dost. De boomlange aanvaller nam twee van de vier treffers voor zijn rekening.

22.23 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - RENNES 1-0
Paris Saint-Germain heeft voor de derde keer op rij een overwinning geboekt in de Franse competitie, maar eenvoudig was het duel thuisduel met Rennes allerminst.

22:07 uur: DE BRUYNE
VfL Wolfsburg heeft weer een marge van drie te pakken. En dit keer is het weer Kevin De Bruyne, die op weergaloze manier Bayern-doelman Manuel Neuer nog een keer passeert; 4-1.

21.56 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
FC Volendam - Sparta Rotterdam 1-1
FC Emmen - VVV-Venlo 1-1
Fortuna Sittard - Achilles '29 0-0
FC Eindhoven - Jong PSV 2-1

21.52 uur: EINDSTAND FC DORDRECHT - SC HEERENVEEN 0-0
FC Dordrecht en SC Heerenveen komen beide niet tot scoren aan de Krommedijk. het gelijkspel past wel bij de verhoudingen op het veld.

21.48 uur: BAYERN ANTWOORDT
Met enig geluk en de hulp van Wolfsburger Naldo brengt Juan Bernat de marge er terug tot twee: 3-1

21.46 uur: BAYERN BUIGT WEER
VfL Wolfsburg stunt verder tegen Bayern, dat in de eerste seizoenhelft in totaal vier tegentreffers incasseerde en nu door Kevin De Bruyne er al drie om de oren heeft in 2015.

21.22 uur: RUSTSTAND WOLFSBURG - BAYERN 2-0
Bas Dost doet het weer. Hij neemt een afvallende bal direct op zijn slof, en ziet de bal buiten bereik van doelman Manuel Neuer in het Bayern-doel eindigen. Bayern domineert, Wolfsburg scoort; 2-0 bij rust.

21.18 uur: RUSTSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - RENNES 1-0
PSG leidt halverwege met minimaal verschil dankzij een fraaie treffer van Ezequiel Lavezzi. De Argentijn was na een half uur het eindstation van een mooie aanval via Zlatan Ibrahimovic en Javier Pastore.

LANDGENOTEN: Royston Drenthe heeft zijn succesvolle debuut voor Kayseri Erciyesspor geen vervolg kunnen geven. Op de 3-1 zege op Karabukspor volgde een 2-1 nederlaag bij Trabzonspor. De linkspoot zag nog wel bij en 2-1 achterstand een schot van zijn voet net naast gaan.

20.49 uur: RUSTSTANDEN JUPILER LEAGUE
FC Volendam - Sparta Rotterdam 1-0
FC Eindhoven - Jong PSV 1-0

20.45 uur: RUSTSTAND FC DORDRECHT - SC HEERENVEEN 0-0
Geen treffers tot dusver aan de Krommedijk. De beste kansen waren voor de bezoekers uit Friesland, maar vooralsnog houden De Schapenkoppen stand.

20.38 uur: DOST VERRAST
Na een indrukwekkende minuut applaus ter nagedachtenis aan Junior Malanda zorgt Bas Dost koud begonnen aan de wedstrijd voor een andere emotie bij het thuispubliek. De Nederlandse spits is het laatste station van een messcherpe counter van VfL Wolfsburg. Bayern staat achter!

20.35 uur: AFTRAP VFL WOLFSBURG - BAYERN MÜNCHEN
De Duitse topper is van start gegaan. Hieronder nogmaals de opstellingen.
VfL Wolfsburg: Benaglio; Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodriguez; Luiz Gustavo, Arnold; Caligiuri, De Bruyne, Perisic; Dost.
Bayern München:
Neuer; Rode, Boateng, Dante, Alaba; Robben, Müller, Alonso, Schweinsteiger, Bernat; Lewandowski.

20.30 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN - RENNES
PSG, opnieuw zonder de geblesseerde Gregory van der Wiel, moet winnen van Rennes om in het spoor te blijven van koploper Olympique Lyon. De ploeg van sterspeler Zlatan Ibrahimovic staat vier punten achter.

20.29 uur: MINUUT STILTE
Voorafgaand aan de wedstrijd in Wolfsburg  wordt een minuut stil gestaan bij het overlijden van de twintigjarige Junior Malanda, die op 10 januari om het leven kwam na een auto-ongeluk.

20.00 uur: AFTRAP FC DORDRECHT - SC HEERENVEEN
De bal rolt in Dordrecht. Bij de thuisploeg direct een basisplaats voor nieuweling Fernando Lewis, terwijl Heerenveen start met met Joey van den Berg in de punt van de aanval bij afwezigheid van de geschorste Mark Uth. Hieronder de opstellingen.
FC Dordrecht: Kurto; Van Deelen, Lima, Peersman, Gosens, Van Overeem, Steenvoorden, Ojo, Alisic, Lewis en Lieder.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Schmidt, Van Aken, Van Anholt; Thern, De Roon, Sinkgraven; Slagveer, Van den Berg en Larsson.

19.45 uur: ROBBEN VERSUS DOST
Zowel Arjen Robben als Bas Dost start in de emtionele topper tussen Bayern München en VfL Wolfsburg. De hervatting van de Bundesliga zal voor de Wolfsburg-selectie zeer beladen en emotioneel zijn, vanwege het fatale auto-ongeluk van middenvelder Junior Malanda op 10 januari. Voorafgaand aan de hervatting van alle Bundesliga-duels wordt dit weekend een minuut stilte gehouden. Hieronder de 22 namen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.