VI Live: de voorlopig laatste stappen in Europa van Go Ahead

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: de voorlopig laatste stappen in Europa van Go Ahead

Dit liveblog is nu gesloten. Uiteraard kun je alle hoogtepunten van het voorlopig laatste Europese duel van Go Ahead Eagles hieronder nog rustig teruglezen.

Het is over en uit voor Go Ahead Eagles in Europa na de nederlaag (4-1) in Boedapest. De Deventenaren kunnen zich nu volop concentreren op de Jupiler League.
Het is over en uit voor Go Ahead Eagles in Europa na de nederlaag (4-1) in Boedapest. De Deventenaren kunnen zich nu volop concentreren op de Jupiler League.

22.19 uur: FRAAI SLOTAKKOORD TÜRÜÇ
Voor wat het waard is: Deniz Türüç schiet na een knappe actie nog de 4-1 tegen de touwen. Niettemin is het afgelopen in Hongarije. Go Ahead Eagles ligt uit de Europa League.

22.15 uur: GENADEKLAP VOOR GO AHEAD
Daar is de 4-0. Zsolt Haraszti krijgt in het strafschopgebied alle tijd om aan te leggen. Zijn rollertje in de hoek lijkt houdbaar, maar de weinig overtuigende Erik Cummins tast mis.

22.03 uur: GO AHEAD UITGEWISSELD
En daar is ook de laatste invaller aan Deventer kant. Lars Lambooij komt in het veld voor Sven Nieuwpoort. Nog een kwartier te gaan.

22.00 uur: DUBBELE WISSEL
Ferencváros en Go Ahead Eagles wisselen allebei. Tamás Hajnal, ex-speler van Borussia Dortmund en VfB Stuttgart, komt in het veld voor Attila Busai. Bij Go Ahead maakt Sander Duits plaats voor Jerry van Ewijk.

21.55 uur: BIJNA TEIJSSE
Kenny Teijsse probeert het met een soort omhaal, maar de bal gaat via het hoofd van een Hongaarse verdediger en doelman Dénes Dibusz net niet binnen. Gevaarlijk moment voor het doel van Ferencváros in elk geval.

21.50 uur: LAMAH MIST PENALTY
Na hands van Kenny Teijsse mag Ronald Lamah een strafschop nemen, maar hij schiet hopeloos naast. Het blijft 3-0 in Boedapest.

21.47 uur: NOG EEN HALFUUR
Het is wachten op wat actie van Go Ahead Eagles. Stuurt Dennis Demmers zijn troepen nog naar voren voor een slotoffensief?

21.32 uur: AFTRAP TWEEDE HELFT
Go Ahead Eagles hoopt op Het Wonder van Boedapest. Drie goals moeten de Deventenaren minimaal maken de komende 45 minuten.

21.26 uur: DRIE KEER SCOREN, HET KAN WEL
Hoe je een Europese achterstand van 3-0 wegpoetst, weten ze in Utrecht nog wel. Op 27 september 2001 boog FC Utrecht die ruststand om in 3-3 op bezoek bij Grazer AK. En misschien geeft het feit dat Go Ahead Eagles met Erik Cummins, Bart Vriends, Kenny Teijsse en Randy Wolters liefst vier ex-Utrechters in de basis heeft de club dan nog een beetje hoop...

21.17 uur: RUSTSTAND FERENCVÁROS - GO AHEAD EAGLES 3-0
De thuisploeg is wel wat sterker, maar Go Ahead Eagles geeft de doelpunten wel heel makkelijk weg vanavond.

21.15 uur: AFTRAP ZELJEZNICAR - BALZAN
De tegenstander van waarschijnlijk Ferencváros komt uit dit tweeluik. De Bosnische thuisclub verdedigt een voorsprong van 2-0.

21.13 uur: NUMMER DRIE VAN FERENCVÁROS
Vlak voor rust lijkt het doek toch echt te vallen voor Go Ahead Eagles. Erik Cummins laat een voorzet lopen. Roland Lamah pikt de bal op, omspeelt Kenny Teijsse en schotelt Attila Busai de 3-0 voor.

21.07 uur: VARGA GEVAARLIJK
Go Ahead Eagles komt bij vlagen aan goed voetbal toe, maar de Hongaren zijn levensgevaarlijk in hun tegenstoten. Nu glipt Roland Varga naar een mooie plek om eens uit te halen, maar zijn schot wordt geblokt.

20.58 uur: CUMMINS ONZEKER
Erik Cummins oogt erg onzeker en raakt nu weer een tegenstander met een uittrap. Op zijn handen, zegt de scheidsrechter Bojan Pandzic. Al was de keeper ook op tijd om de bal net voor de lijn te redden.

20.56 uur: SCHIETKANS RIJSDIJK
Na een goede actie van Alex Schalk kan Jeffrey Rijsdijk uithalen. Zijn schot gaat echter rakelings naast.

20.49 uur: DOELPUNT FERENCVÁROS
Eerst redt keeper Erik Cummins knap op een inzet van Roland Varga, maar een paar tellen later gaat hij gruwelijk in de fout. Hij trapt de bal zomaar in de voeten van Dániel Böde: 2-0.

20.42 uur: GO AHEAD ZET DRUK
Go Ahead Eagles lijkt zich na de snelle achterstand te herpakken. De Deventenaren zetten zelfs druk. En ze moeten ook wel, want er moet minimaal een keer worden gescoord.

20.32 uur: DOELPUNT FERENCVÁROS
Al na drie minuten is het raak. En net als vorige week maakt Zoltán Gera de snelle openingstreffer voor de Hongaren. Zijn schot lijkt houdbaar, maar zeilt wel binnen. Het staat 1-0 in Boedapest.

20.29 uur: AFTRAP FERENCVÁROS - GO AHEAD EAGLES
In het lege stadion wordt een minuut eerder dan gepland afgetrapt. Bojan Pandzic uit Zweden is de scheidsrechter.

20.26 uur: DEMMERS WIL OOK GENIETEN
Dennis Demmers gaf voorafgaand aan het duel aan dat dit Europese avontuur voor Go Ahead Eagles heel speciaal is. De trainer wil ook van deze ervaring genieten.

20.23 uur: DOLL WAAKT VOOR ONDERSCHATTING
Ferencváros-trainer Thomas Doll ziet zijn ploeg als favoriet, maar waakt voor onderschatting. 'Ik zie Go Ahead Eagles gewoon nog als Eredivisieploeg', zei hij woensdag op de persconferentie.

20.19 uur: VI RADIO VANUIT BOEDAPEST
Namens Voetbal International is Marco Timmer aanwezig in Boedapest. Hij blikte op VI Radio vooruit op het duel. Beluister het fragment hier.

20.16 uur: DE BRINK KLEURT ROOD-GEEL
Omdat er in Boedapest geen supporters het stadion in mogen, verzamelen ze zich massaal op de Brink in Deventer. Naar schatting achtduizend fans komen daar om de wedstrijd op een groot scherm te bekijken.

20.02 uur OPSTELLING FERENCVÁROS
Trainer Thomas Doll wijzigt zijn team op drie plaatsen ten opzichte van vorige week. De oude bekenden Roland Lamah (ex-Roda JC Kerkrade) en veteraan Zoltán Gera (36, jarenlang in de Premier League actief) zijn weer van de partij.

De opstelling
Ferencváros: Dibusz; Mateos, Dilaver, Leandro, Ramírez; Somalia, Busai; Varga, Gera; Lamah; Böde.

19.47 uur: WEDSTRIJD IN EEN LEEG STADION
Door een sanctie van de UEFA moet Ferencváros dit Europese thuisduel zonder publiek spelen. De keepers zijn inmiddels begonnen aan de warming-up in de lege Groupama Arena.

19.36 uur: OPSTELLING GO AHEAD EAGLES
Trainer Dennis Demmers stuurt zijn elftal in een 4-3-3-formatie het veld in. Er zijn twee wijzigingen ten opzichte van vorige week. Jeffrey Rijsdijk en Alex Schalk vervangen respectievelijk Jerry van Ewijk en Teije ten Den.

De opstelling
Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Teijsse; Duits, Rijsdijk, Türüç; Van Overbeek, Schalk, Wolters.

19.30 uur: GO AHEAD EAGLES MOET SCOREN
Na de 1-1 in Emmen vorige week in het heenduel is de opdracht voor Go Ahead Eagles duidelijk: minimaal een keer scoren in Boedapest om kans te houden op de volgende ronde in de Europa League.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.