VI Live: Champions League-avond in vogelvlucht

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Champions League-avond in vogelvlucht

Hierbij is de VI LIve voor vanavond ten einde.

22.37 uur: EINDSTAND AC MILAN – ATLÉTICO MADRID 0-1
Een heel zure nederlaag voor AC Milan. De mannen van Seedorf waren beter dan de Spanjaarden en raakten paal en lat, maar kregen vlak voor tijd het deksel op de neus door een doelpunt van Diego Costa.

22.36 uur: EINDSTAND ARSENAL – BAYERN MÜNCHEN 0-2
Arsenal staat voor een helse klus. De titelhouder trakteren op een nederlaag met twee goals om de kwartfinale te bereiken.

22.31 uur: GOAL ARSENAL – BAYERN MÜNCHEN 0-2
Thomas Müller vertaalt het overwicht van Bayern naar 0-2. Hij kopt raak. Bayern zit in dit tweeluik op rozen.

22.26 uur: GOAL AC MILAN – ATLÉTICO MADRID 0-1
Atlético leidt in Milaan! Diego Costa zet een door Ignazio Abate van richting veranderde corner om in een doelpunt. De achterstand is bijzonder zuur voor Milan dat de beste kansen kreeg, maar na het uitvallen van Mario Balotelli met de rug tegen de muur kwam te staan.

22.20 uur AC MILAN – ATLÉTICO MADRID
Een flinke tegenslag voor Clarence Seedorf, want hij moet Mario Balotelli vanwege een schouderblessure vervangen door Giampaolo Pazzini. Super Mario speelde een uitstekende partij en maakte het Atlético met een paar fraaie individuele acties zeer lastig.

22.07 uur: AC MILAN – ATLÉTICO MADRID
Balans in Milaan. Atlético herpakt zich van een eerste helft die door Milan gedomineerd werd. Doordat beide ploegen nu in evenwicht zijn, zijn de kansen bijzonder schaars.

21.57 uur: GOAL ARSENAL – BAYERN MÜNCHEN 0-1
Toni Kroos krult de bal vanaf achttien meter in de bovenhoek. De middenvelder opent zo op zeer fraaie wijze de score.

21.40 uur: ARSENAL – BAYERN MÜNCHEN
In de rust zien we op de redactie beelden vanuit Londen voorbij komen. Wojciech Szczesny riskeert namelijk een dubbele schorsing. Hij kreeg niet alleen een rode kaart, maar maakte bij het verlaten van het veld ook een obsceen gebaar naar de vierde man. Het is de vraag of de bobo's van de UEFA de gebaren ook hebben gezien.

21.33 uur: RUSTSTAND ARSENAL – BAYERN MÜNCHEN 0-0
Veel spektakel, maar nog geen doelpunten in Londen. Beide partijen lieten strafschoppen onbenut. Arsenal staat met tien man na een rode kaart voor Wojciech Szczesny.

21.31 uur: RUSTSTAND AC MILAN – ATLÉTICO MADRID 0-0
Er is wonder boven wonder nog niet gescoord in Milaan. De thuisclub raakte paal en lat en Kaká schoot rakelings over.

21.26 uur: ARSENAL – BAYERN MÜNCHEN
Ook David Alaba mist vanaf elf meter! Fabianski gaat de verkeerde hoek in, maar de Oostenrijker schiet de bal via de buitenkant van de paal naast.

21.22 uur: ARSENAL – BAYERN MÜNCHEN
Een rode kaart voor Arsenal-doelman Wojciech Szczesny. Hij haalt nogal wild de doorgebroken Arjen Robben neer. De Nederlander neemt in de lucht een bal aan en de Poolse goalie helpt hem onbeholpen naar de grond. Een terechte strafschop. Santi Cazorla moet vervolgens het veld ruimen omdat Lukasz Fabianski onder de Arsenal-lat plaatsneemt. Arsenal moet ruim een helft met tien man verder.

21.07 AC MILAN – ATLÉTICO MADRID
Scheidsrechter Pedro Proença heeft zijn handen vol. Milan domineert en Atlético probeert de Italianen met fysiek spel te ontregelen. Na een harde charge van Arda Turan op Nigel de Jong volgt een opstootje. Twee minuten later laait het vuurtje weer op na een stevige overtreding van Diego Godín op Mario Balotelli.

21.03 AC MILAN – ATLÉTICO MADRID
Niet te geloven, wat een fantastische redding van Thibaut  Courtois! De doelman van Atlético voorkomt de openingstreffer van Milan door een kopbal van Andrea Poli met hulp van de paal te keren. De voorzet was van Mattia De Sciglio.

21.00 uur: AC MILAN – ATLÉTICO MADRID
OEI! Bijna opent Kaká de score namens AC Milan met een van richting veranderde knal, maar zijn inzet strandt op de lat achter de kansloze Thibaut Courtois. Het blijft 0-0.

20.55 uur: ARSENAL – BAYERN MÜNCHEN
Mesut Özil mist een strafschop! Manuel Neuer stopt de poging van zijn landgenoot met één hand. Saillant detail: de twee zaten in het verleden bij elkaar op school en ontmoeten elkaar natuurlijk regelmatig bij de nationale ploeg. De stand blijft in ieder geval 0-0. De strafschop werd gegeven voor een overtreding van Jérôme Boateng op Özil zelf.

'Voor mij en Mesut is deze wedstrijd een speciale. We woonden in dezelfde stad, gingen naar dezelfde school en speelden in hetzelfde team bij de nationale ploeg. Nu ontmoeten we elkaar in de Champions League…', waren de veelzeggende woorden van Neuer vooraf. Hij heeft nu in ieder geval wat om zijn landgenoot mee te pesten.

20.45 uur: AFTRAP AC MILAN – ATLÉTICO MADRID

20.45 uur: AFTRAP ARSENAL – BAYERN MÜNCHEN

20.23 uur: ARSENAL - BAYERN MÜNCHEN
Manager Arsène Wenger legt uit waarom hij kiest voor Yaya Sanogo in de spits bij Arsenal en niet voor Olivier Giroud. 'Je kunt over iedere positie discussiëren, maar Yaya speelt op dit moment gewoon goed. Zo simpel is het. Olivier heeft veel gespeeld en is nu wat moe. Het is zaak dat hij helemaal fit wordt en dan voor zijn plaats vecht.'

19.53 uur: ARSENAL - BAYERN MÜNCHEN
Een verrassing aan Engelse kant. Manager Arsène Wenger verkiest de 21-jarige Yaya Sanogo boven Oliver Giroud en Lukas Podolski in de punt van de Londense aanval. Het is voor de jonge Fransman zijn debuut in het hoofdtoernooi; hij speelde dit seizoen al wel mee als invaller in de play-offs tegen Fenerbahçe. Zie de opstelling van Arsenal hieronder.

19.43 uur: ARSENAL - BAYERN MÜNCHEN
De opstelling van Bayern is binnen. Zoals verwacht krijgt Arjen Robben een basisplaats van trainer Josep Guardiola, die het zonder de geblesseerde Franck Ribéry moet doen. De Nederlander staat momenteel op drie doelpunten in dit toernooi. Bayern is bovendien dicht bij een record in de Champions League. De laatste zes uitwedstrijden werden gewonnen: Arsenal (1-3), Juventus (0-2), Barcelona (0-3), Manchester City (1-3), Viktoria Plzen (0-2) en CSKA Moskou (1-3). Wordt Arsenal behalve de eerste ploeg in die reeks ook de zevende? We gaan het zien vanaf 20.45 uur.

De opstellingen
Arsenal:
Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Wilshere, Flamini; Oxlade-Chamberlain, Özil, Cazorla; Sanogo.
Bayern München: Neuer; Lahm, Dante, Boateng, Alaba; Martínez, Thiago, Kroos; Robben, Mandzukic, Götze.

19.42 uur: AC MILAN - ATLÉTICO MADRID
De startopstellingen zijn bekend. Clarence Seedorf won als speler vier keer de Champions League (met Ajax, Real Madrid en twee keer met AC Milan) maar debuteert vanavond als trainer op de bank in het miljoenenbal. Bij dat debuut laat hij de Nederlanders Urby Emanuelson (als linksback) en Nigel de Jong (als controlerende middenvelder, staat op scherp) in de basis starten. Bij Atlético Madrid zit voormalig Ajacied Toby Alderweireld op de bank. Uiteraard is het treffen ook een krachtmeting tussen twee van de beste spitsen van de Europese velden: Mario Balotelli (staat op scherp) bij de thuisploeg en Diego Costa bij de Madrilenen, die in de Champions League nog ongeslagen zijn dit seizoen. De aanvallers spelen allebei, waardoor spektakel gegarandeerd lijkt. Aftrap 20.45 uur.

De opstellingen
AC Milan: Abbiati; De Sciglio, Rami, Bonera, Emanuelson; De Jong, Essien; Poli, Kaká, Taarabt; Balotelli
Atlético Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Insúa; Gabi, M. Suárez, Koke, Raúl García, Arda Turan; Diego Costa.

De achtste finale van de Champions League krijgen woensdagavond hun vervolg. Barcelona won met 2-0 bij Manchester City dinsdag en Paris Saint-Germain hield niets heel van Bayer Leverkusen: 0-4. Vanavond is het de beurt aan Arsenal, titelverdediger Bayern München, AC Milan en Atlético Madrid.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.