VI Live: Cambuur dicht bij handhaving, blessure De Jong

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

22.53 uur: EINDSTAND CHIEVO VERONA – AC MILAN 0-0
Chievo Verona en AC Milan komen niet tot scoren in Stadio Marc'Antonio Bentegodi. Keisuke Honda was namens Milan na rust nog het dichtst bij een treffer met zijn uithaal op de lat.

22.37 uur: BLESSURE DE JONG
Bij een 0-0 stand moet Nigel de Jong bij AC Milan geblesseerd van het veld. De middenvelder loopt in het duel met Chievo een hamstringblessure op.

22.34 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR-HERACLES ALMELO 1-0
Cambuur trekt de 1-0 voorsprong over de streep. Daarmee lijkt de ploeg van trainer Henk de Jong bijna zeker van handhaving. Dat geldt zeker niet voor Heracles, dat nog altijd zestiende is.

21.46 uur: RUSTSTAND CHIEVO VERONA - AC MILAN 0-0
AC Milan mag niet klagen met de 0-0 stand, Chievo was een stuk beter.

21.36 uur: EINDSTAND AZ - WILLEM II 2-0
Vlak voor tijd beslist AZ de wedstrijd na slecht uitverdedigen van Willem II. Dabney dos Santos schuift de bevrijdende 2-0 binnen, maar raakt bij het juichen geblesseerd.

21.36 uur: EINDSTAND FC TWENTE - NAC BREDA 1-1
De late treffer van Erik Falkenburg zorgt ervoor dat FC Twente voor de vijfde keer op rij niet wint. De zorgen bij Twente-trainer Alfred Schreuder houden dus aan.

21.32 uur: CAMBUUR LEIDT BIJ RUST
SC Cambuur heeft de regie in handen in Leeuwarden, maar Sander van de Streek vergeet vlak voor rust zijn tweede te maken. Heracles Almelo stevent in deze vorm af op zijn vijfde uitnederlaag op rij. Domper voor Cambuur was het uitvallen van Sinan Bytyqi en Mohamed El Makrini.

21.31 uur: GELIJKMAKER NAC
NAC Breda komt vlak voor tijd op gelijke hoogte in Enschede! Erik Falkenburg kapt Robbert Schilder uit en plaatst de bal in de bovenhoek: 1-1. De crisis bij FC Twente dreigt aan te houden.

21.05 uur: BLESSURE SINAN BYTYQI
Na een vloeiende start nu een flinke tegenvaller voor SC Cambuur. Sinan Bytyqi moet geblesseerd van het veld. Daniël de Ridder vervangt hem.

21.03 uur: CAMBUUR OP VOORSPRONG
Sander van de Streek zet SC Cambuur met een geweldige pegel op 1-0 tegen Heracles. Zijn zesde van het seizoen. En allemaal scoorde hij ze in Leeuwarden.

21.00 uur: AFTRAP CHIEVO VERONA - AC MILAN
Nigel de Jong start bij AC Milan, terwijl Marco van Ginkel op de bank zit.

Gehele opstelling: Diego López; Bonera, Alex, Bocchetti, Antonelli; Poli, De Jong, Montolivo; Bonaventura; Ménez, Destro.

20.45 uur: AFTRAP SC CAMBUUR – HERACLES ALMELO
SC Cambuur is de slechtst presterende Eredivisieploeg van 2015 en trainer Henk de Jong had het vorige week zelfs over 'meisjesvoetbal'. Keert de ploeg het tij tegen het team dat zowel in de beker als competitie al een keer verslagen werd dit seizoen?

De opstellingen:
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Reijnen, Bijker, Andriuskevicius; El Makrini, Van de Streek, Bakker; Bytyqi, Ogbeche, Narsingh.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Schenkeveld, Zomer, Aktaou; Bruns, Vujicevic, Fledderus; Darri, Avdic, Linssen.

20.32 uur: RUSTSTAND AZ-WILLEM II 1-0
De goal van Steven Berghuis is genoeg voor een 1-0 ruststand. Willem II vergeet zichzelf te belonen.

20.31 uur: VOORSPRONG FC TWENTE
Het is rust in Enschede, waar FC Twente met een 1-0 voorsprong tegen NAC Breda de kleedkamer opzoekt. Luc Castaignos maakte het enige doelpunt.

20.25 uur: AZ OP VOORSPRONG TEGEN WILLEM II
Volledig tegen de verhouding in komt AZ op voorsprong. Steven Berghuis ziet de bal op achttien meter van het doel voor zijn voeten vallen en knalt raak. In het voorgaande kreeg Willem II de nodige kansen om op voorsprong te komen, maar lukte dat telkens niet. AZ mag dus zeker niet klagen.

20.23 uur: EINDSTAND EINTRACHT FRANKFURT - HAMBURGER SV 2-1
Eintracht Frankfurt wint dankzij twee doelpunten van Alexander Meier (die ook nog een strafschop mist) met 2-1 van Hamburger SV, waar Rafael van der Vaart elf minuten voor tijd inviel.

20.20 uur: VITESSE BLIJFT WINNEN
Afgelopen! Vitesse wint met 2-1 van PEC Zwolle en viert zijn zesde zege op rij. De Arnhemmers staan nu vijfde. Voor PEC houdt de teloorgang aan en de club zakt naar de zesde plaats en kan morgen SC Heerenveen nog langszij zien komen.

19.51 uur: PRÖPPER ZET VITESSE FRAAI OP 2-1
Wat een schitterende goal. Een heerlijke stift van Davy Pröpper betekent de 2-1 voor de Arnhemmers. Dit keer is ook Warner Hahn kansloos. Bovendien luistert Pröpper zo zijn jubileumduel (125ste wedstrijd voor Vitesse) op met een treffer.

19.51 uur: GOAL FC TWENTE
FC Twente komt al na vijf minuten op voorsprong tegen NAC Breda. Luc Castaignos schiet de Tukkers van dichtbij op voorsprong met zijn eerste goal sinds 30 november. Gaat Twente na een reeks van vier nederlagen eindelijk weer eens winnen?

19.45 uur: AFTRAP AZ - WILLEM II
AZ komt bij winst op drie punten van nummer twee Ajax, dat morgen op bezoek gaat bij PSV. Tegenstander Willem II kreeg echter samen met PSV de minste goals tegen (vijf) sinds de winterstop.
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Henriksen, Dos Santos, Gudelj; Berghuis, Mühren, Hupperts.
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks; Haemhouts, Messaoud, S. Wuytens; Ondaan, Armenteros, Cabral.

19.45 uur: AFTRAP FC TWENTE – NAC BREDA
NAC voelt de hete adem van hekkensluiter FC Dordrecht weer in zijn nek. De Bredanaars gaan nu op zoek naar punten tegen FC Twente, dat zijn laatste vier duels verloor.
FC Twente: Stevens; Ter Avest, Martina, Bjelland, Schilder; Mokotjo, Tapia, Ziyech; Mokhtar, Castaignos, Corona.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Koch, Van der Weg, De Zeeuw, Swerts, De Kamps; Zschusschen, Fernandez, Tighadouini.

19.37 uur: WEER VAN HINTUM
Vestigde hij eerder nog de aandacht op zich door met een megaverre inworp een assist op zijn naam te krijgen, nu schiet Bart van Hintum zijn vrije trap tegen de lat. Vitesse haalt opgelucht adem na de pegel.

19.33 uur: NECID TERUG BIJ PEC
Tomás Necid valt in bij PEC. De Tsjechische spits, die furore maakte in de eerste seizoenshelft, is hersteld van een enkelblessure en maakt zijn eerste speelminuten in 2015. Na de eerste seizoenshelft leek hij terug te keren bij zijn werkgever CSKA Moskou, maar op transfervrije basis kwam hij alsnog naar Zwolle.

19.18 uur: RUSTSTAND EINTRACHT FRANKFURT - HAMBURGER SV 1-1
Door doelpunten van Alexander Meier en Zoltan Stieber zijn Eintracht Frankfurt en Hamburger SV halverwege in evenwicht.

19.18 uur: RUSTSTAND VITESSE-PEC 1-1
Direct na de misser van Vejinovic is het rust in Arnhem. PEC heeft het vooral aan de subliem keepende Warner Hahn te danken dat het nog gelijkstaat.

19.17 uur: VEJINOVIC MIST STRAFSCHOP
Marko Vejinovic knalt zijn strafschop over. De Vitesse-middenvelder staat daardoor nog steeds op acht competitiegoals en mist voor het eerst in tien strafschoppen weer eens. De penalty werd gegeven doordat Ben Rienstra Kevin Diks omver liep.

19.05 uur: GELIJKMAKER VITESSE
Met een harde volley maakt Bertrand Traore de 1-1 namens Vitesse tegen PEC Zwolle na een assist van Guram Kashia.

18.47 uur: PECH VOOR VAN DER WERFF
Thomas Lam betreedt het veld als invaller voor de geblesseerde Maikel van der Werff. De verdediger van PEC ziet het voor hem bijzondere duel, hij speelt volgend seizoen voor Vitesse, in mineur eindigen. Even voor de entree van Lam krijgt Vitesse de eerste kans. Bertrand Traore schiet naast.

18.34 uur: PEC AL OP VOORSPRONG NA SLINGERWORP
Wat een inworp van Bart van Hintum. De linksback slingert de bal voor het doel en ziet daar dat Mustafa Saymak binnenkopt. Het staat dus al 0-1. Rochdi Achenteh stond daar te slapen.

18.30 uur: AFTRAP VITESSE-PEC ZWOLLE
Er is afgetrapt in Arnhem. Gaat PEC bij het soeverein draaiende Vitesse een einde maken aan de reeks nederlagen, die inmiddels al drie duels bedraagt? De Arnhemmers azen op hun zesde zege op rij.
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Qazaishvili; Oliinyk, Traore, Labyad.
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Rienstra, Brama, Lukoki; Drost, Thomas, Saymak.

18.30 uur: AFTRAP EINTRACHT FRANKFURT – HAMBURGER SV
Rafael van der Vaart zit net als vorige week op de reservebank bij Hamburger SV, dit keer in het uitduel met Eintracht Frankfurt.

17.51 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Manchester United wint thuis met 2-0 van Sunderland en neemt daardoor de derde plaats (even) over van Arsenal. Southampton verliest bij West Bromwich Albion en verliest daardoor de aansluiting met de topvier.

17.48 uur: EINDSTAND GRANADA - BARCELONA 1-3
Door een zege bij Granada nadert Barcelona leider Real Madrid tot op een punt. Ivan Rakitic, Luis Suarez en Lionel Messi zijn de doelpuntenmakers.

17.41 uur: ROONEY BESLIST DUEL
Wayne Rooney beslist het duel in Manchester. De aanvoerder kopt 2-0 binnen, nadat Sunderland-keeper Costel Pantilimon een bal van Adnan Januzaj niet onder controle krijgt.

17.33 uur: MESSI MAAKT MARGE TWEE
Waar Granada een discutabele penalty kreeg, krijgt nu Barcelona het voordeel van de twijfel. Randje buitenspel tikt Lionel Messi een voorzet van Luis Suárez binnen : 1-3.

17.23 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Borussia Dortmund zet zijn opmars voort met een vierde zege op rij, voor Huub Stevens en VfB Stuttgart ziet het er na de remise in Hannover minder goed uit. Die Schwaben geven een 1-0 voorsprong weg en blijven laatste.

Borussia Dortmund - Schalke 04 3-0
Bayer Leverkusen - SC Freiburg 1-0
1899 Hoffenheim - FSV Mainz 05 2-0
Hannover 96 - VfB Stuttgart 1-1
Hertha BSC - FC Augsburg 1-0

17.23 uur: OPHEF IN MANCHESTER, ROONEY SCOORT
Wayne Rooney zet Manchester United op voorsprong; de aanvoerder benut een penalty (1-0). Veel ophef is er na de overtreding die eraan voorafgaat. John O'Shea is de dader, maar Wes Brown krijgt rood.

17.14 uur: OVER EN UIT IN DORTMUND!
Timon Wellenreuther stond lange tijd fantastisch te keepen, maar gaat hier lelijk in de fout. Meevoetballen is voor de negentienjarige nog wat teveel gevraagd, Marco Reus plukt de bal eenvoudig van zijn voet (3-0).

17.10 uur: MARGE BLIJFT EEN IN GRANADA
Luis Suarez leek namens Barcelona het duel met Granada vlak na rust in het slot te gooien (0-2), maar het antwoord van de thuisclub volgt snel. Fran Rico benut een penalty, waardoor het spannend blijft (1-2).

17.07 uur: EN DAT IS TWEE!
Twee minuten na de 1-0 van Pierre-Emerick Aubameyan beslist Henrikh Mkhitaryan de wedstrijd. Borussia Dortmund leidt met 2-0 tegen aartsrivaal Schalke 04.

17.05 uur: AUBAMEYANG ZET DORTMUND OP VOORSPRONG
Eindelijk is daar de verdiende voorsprong voor Borussia Dortmund. In de 78ste minuut prikt Pierre-Emerick Aubameyang de openingstreffer binnen tegen Schalke 04.

16.51 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Weinig te genieten nog in de Premier League, want halverwege is er pas er twee keer gescoord. Het Manchester United van manager Louis van Gaal staat halverwege nog doelpuntloos gelijk thuis tegen Sunderland. Maar manager Ronald Koeman van Southampton kijkt bij rust tegen een achterstand aan bij West Bromwich Albion.

De tussenstanden:
Manchester United - Sunderland 0-0
Burnley - Swansea City 0-0
Stoke City - Hull City 0-0

16.46 uur: RUSTSTAND GRANADA - BARCELONA 0-1
Barcelona gaat rusten met een 1-0 voorsprong op bezoek bij Granada. Ivan Rakitic maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

16.37 uur: JANMAAT BELANGRIJK
Newcastle United komt op een 1-0 voorsprong tegen Aston Villa! Papiss Cissé is de doelpuntenmaker en de assist komt op naam van Daryl Janmaat.

LANDGENOTEN: Género Zeefuik heeft in een tijdsbestek van drie minuten een loepzuivere hattrick gemaakt voor Heart of Midlothian. Zeefuik opende in de thuiswedstrijd tegen Cowdenbeath in de 26ste minuut de score met een penalty, sloeg een minuut later opnieuw toe, alvorens zijn hattrick in de 29ste minuut compleet te maken met een nieuwe strafschop.

16.27 uur: RAKITIC ZET BARÇA OP VOORSPRONG
Na een klein half uur komt Barcelona op voorsprong op bezoek bij Granada. Luis Suarez stuit op doelman Oier Olazábal, waarna de rebound door Ivan Rakitic wordt binnengeschoten.

16.18 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Weinig doelpunten vooralsnog in de Bundesliga, wat zeker bij de Kohlenpott-derby een klein wonder is. Borussia Dortmund was veel sterker, maar faalde in de afronding. Bayer Leverkusen leidt wél, dankzij een treffer van Simon Rolfes.

Borussia Dortmund - Schalke 04 0-0
1899 Hoffenheim - FSV Mainz 05 0-0
Hannover 96 - VfB Stuttgart 0-0
Hertha BSC - FC Augsburg 0-0

16.02 uur: TEGENVALLER VOOR KOEMAN
Een valse start voor Southampton op bezoek bij West Bromwich Albion, want al vroeg in de wedstrijd komt de thuisclub op voorsprong via Saido Berahino.

16.00 uur: AFTRAP GRANADA - BARCELONA
Barcelona aast op revanche na de 1-0 thuisnederlaag vorige week tegen Málaga.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Ook in Engeland wordt er gevoetbald. Manchester United krijgt bezoek van Sunderland en manager heeft een basisplaats voor Daley Blind, terwijl Robin van Persie ontbreekt door een enkelblessure. Patrick van Aanholt begint vanaf het eerste fluitsignaal bij Sunderland. Eljero Elia begint op de bank bij het Southampton van manager Ronald Koeman tijdens het uitduel met West Bromwich Albion. Daryl Janmaat en Tim Krul starten bij Newcastle United - Aston Villa bij de thuisclub, terwijl Vurnon Anita (Newcastle United) en Leandro Bacuna (Aston Villa) moeten hopen op speeltijd als invaller. Ron Vlaar ontbreekt bij de bezoekers vanwege een schorsing. Ook bij Swansea City één Nederlander op de bank: Marvin Emnes.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Met Klaas-Jan Huntelaar is Schalke 04 begonnen aan de Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund. Ook Roy Beerens heeft een basisplaats in de thuiswedstrijd van Hertha BSC tegen FC Augsburg, John Heitinga zit op de bank bij de club uit Berlijn.

Borussia Dortmund - Schalke 04
Bayer Leverkusen – SC Freiburg
1899 Hoffenheim - FSV Mainz 05
Hannover 96 - VfB Stuttgart
Hertha BSC - FC Augsburg

15.10 uur: VAN GAAL START MET BLIND
In de thuiswedstrijd tegen Sunderland (aftrap 16.00 uur) start Manchester United-manager Louis van  Gaal met Daley Blind als controlerende middenvelder. Wayne Rooney en Radamel Falcao vormen de voorhoede in het 5-3-2-systeem van de Nederlandse oefenmeester, die de geblesseerde Robin van Persie mist.

De opstelling: De Gea; Valencia, Smalling, Evans, Rojo, Young; Blind, Herrera, Di María; Rooney, Falcao.

15.00 uur: OPSTELLINGEN KOHLENPOTT-DERBY
Klaas-Jan Huntelaar is hersteld van zijn scheenblessure en staat over een half uur in de basis in de Kohlenpott-derby. De spits heeft er zin in, blijkt uit onderstaande Tweet.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Kirch, Subotic, Hummels, Schmelzer; Sahin, Gündogan; Mkhitaryan, Kagawa, Reus; Aubameyang.
Schalke 04:
Wellenreuther; Höwedes, Neustädter, Nastasic; Uchida, Höger, Boateng, Aogo, Fuchs; Huntelaar, Choupo-Moting.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.