VI Live: blik terug op spectaculaire voetbaldag

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live is hierbij gesloten. Blik hieronder terug op het spektakel dat deze dag te bieden had.

22.54 uur: EINDSTAND REAL MADRID – VALENCIA 2-2
Cristiano Ronaldo en Alvaro Morata helpen in de slotfase twee enorme kansen om zeep, wat betekent dat Real Madrid net als Atlético Madrid en Barcelona punten laat liggen.

22.50 uur: GOAL REAL MADRID – VALENCIA 2-2
Cristiano Ronaldo met de gelijkmaker! Dat kan weleens een heel belangrijk doelpunt blijken. De Portugees hakt prachtig raak op aangeven van Angel di María.

22.42 uur: EINDSTAND AC MILAN – INTERNAZIONALE 1-0
Afgelopen! Milan wint voor het eerst in ruim drie jaar weer eens van Inter dankzij een goal van Nigel de Jong.

22.23 uur: GOAL REAL MADRID – VALENCIA 1-2
Valencia grijpt de leiding weer! Daniel Parejo rondt af en dompelt Real in diepe rouw.

22.17 uur: GOAL REAL MADRID – VALENCIA 1-1
Sergio Ramos kopt van dichtbij raak namens Real op aangeven van Cristiano Ronaldo. Weet Real de achterstand om te buigen tot een voorsprong?

22.12 uur: GOAL AC MILAN – INTERNAZIONALE 1-0
Doelpunt Nigel de Jong! De Nederlander kopt keihard raak na een vrije trap van Mario Balotelli. Het is zijn eerste goal sinds oktober 2012.

21.48 uur: RUSTSTAND REAL MADRID – VALENCIA 0-1
Bijzonder kostbaar puntenverlies dreigt voor Real Madrid door een doelpunt van Jeremy Mathieu.

21.45 uur: GOAL REAL MADRID – VALENCIA 0-1
Doelpunt Valencia! Jeremy Mathieu kopt de gasten tegen de verhouding in op voorsprong. Gaat na Barcelona en Atlético Madrid nu ook Real punten inleveren?

21.33 uur: RUSTSTAND AC MILAN – INTERNAZIONALE 0-0
Geen doelpunten na de eerste helft, maar Milan kwam er een paar keer bijzonder dichtbij. Kaká pegelde op de lat en Samir Handanovic verrichtte een paar prima reddingen.

21.01 uur: AFTRAP REAL MADRID – VALENCIA
Bij een overwinning op Valencia komt Real Madrid in punten op gelijke hoogte met Atlético Madrid, dat een paar uur geleden met 2-0 verloor bij Levante.
Opstellingen:
Real Madrid: Diego Lopez; Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo; Illarra, Xabi Alonso, Isco; Bale, Cristiano, Benzema.
Valencia: Alves; Joao, R. Costa, Mathieu, Bernat; J. Fuego, Keita; Feghouli, D. Parejo, Vargas; Alcacer.

20.54 uur: EINDSTAND SEVILLA - VILLARREAL 0-0

20.48 uur: AFTRAP AC MILAN – INTERNAZIONALE
AC Milan: Abbiati; De Sciglio, Rami, Mexès, Constant; De Jong, Montolivo; Poli, Kaká, Taarabt; Balotelli.
Inter: Handanovic; Ranocchia, Samuel, Rolando; Jonathan, Hernanes, Cambiasso, Kovacic, Nagatomo; Palacio, Icardi.

LANDGENOTEN: Bram Nuytinck heeft met Anderlecht heel goede zaken gedaan op jacht naar de landstitel. Paars-Wit won op bezoek bij Club Brugge met 1-0 dankzij een eigen doelpunt van Thomas Munier in de 86ste minuut. Die zege is een flinke prestatie, want Anderlecht speelde door een rode kaart van Aleksandar Mitrovic in de 37ste minuut lang met tien man. Door de overwinning van Anderlecht neemt de spanning in de strijd om de titel verder toe. Standard Luik is met 43 punten koploper, Anderlecht en Club Brugge volgen met 42. Er zijn nog drie speelronden te gaan.

19.57 uur: AC MILAN – INTERNAZIONALE
Nigel de Jong is door AC Milan-trainer Clarence Seedorf in de basis opgesteld voor de stadsderby tegen Internazionale. Urby Emanuelson moet opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank; Kevin Constant speelt in plaats van de ex-Ajacied als linksback. Keisuke Honda en de weer fitte Stephan El Shaarawy beginnen op de bank. Bij Inter keren Walter Samuel en Rolando terug in de defensie.

Javier Zanetti begint op de bank bij Inter. Als de veertigjarige Argentijn als invaller speeltijd krijgt, wordt het zijn 48ste Derby della Madonnina. En ook zijn laatste, aangezien de routinier na dit seizoen een punt zet achter zijn rijke carrière.

19.48 uur: RUSTSTAND SEVILLA - VILLARREAL0-0

19.00 uur: AFTRAP SEVILLA - VILLARREAL

18.50 uur: EINDSTAND CHELSEA - NORWICH CITY 0-0
Opnieuw laat Chelsea punten liggen tegen een laagvlieger. Thuis tegen Norwich City scoort Chelsea niet. Een kampioenschap van The Blues lijkt slechts nog in theorie mogelijk.

18.48 uur: EINDSTAND LEVANTE - ATLÉTICO MADRID 2-0
Een flinke domper voor Atlético Madrid. In Valencia verliest het bij Levante. Atlético moet nu zijn resterende twee wedstrijden winnen om kampioen te worden.

18.23 uur: GOAL LEVANTE – ATLÉTICO MADRID 2-0
Barst Atlético's titeldroom uiteen in Valencia? Na een aanvalsgolf van de Madrilenen komt Levante tegen de verhouding in op 2-0. David Barral neemt de mogelijk beslissende treffer voor zijn rekening.

17.47 uur: RUSTSTAND CHELSEA – NORWICH CITY 0-0
Chelsea overtuigt nog niet tijdens het thuisduel met Norwich City. Gescoord is er nog niet. André Schürrle was met een schot op de paal het dichtst bij een treffer.

17.45 uur: RUSTSTAND LEVANTE – ATLÉTICO MADRID 1-0
Halverwege kijkt koploper Atlético Madrid tegen een achterstand aan op bezoek bij Levante.

17.07 uur: GOAL LEVANTE – ATLÉTICO MADRID 1-0
Atlético staat al achter! Filipe Luis werkt de bal na een corner in zijn eigen doel.

LANDGENOTEN: BK Häcken stijgt naar de derde plaats in de Zweedse competitie dankzij de treffers van Moestafa El Kabir. Op bezoek bij Malmö FF opende de voormalige aanvaller van NEC al na drie minuten de score, terwijl hij vier minuten later de marge op twee zette. Het duel in het Swedbank Stadion werd nog even spannend toen Markus Halsti na ruim een uur de aansluitingstreffer maakte, maar verder dan dat kwam de koploper van Zweden niet. El Kabir maakte in zijn zesde competitieduel van dit seizoen alweer zijn zesde treffer.

17.00 uur: AFTRAP CHELSEA – NORWICH CITY
Eden Hazard liet zich deze week kritisch uit over zijn manager José Mourinho en dat komt hem duur te staan. Tegen Norwich City begint de Belg namelijk op de bank. Bij tegenstander Norwich zijn Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel reserve.

17.00 uur: AFTRAP LEVANTE - ATLÉTICO MADRID
Atlético Madrid heeft in de resterende drie wedstrijden nog twee zeges nodig om kampioen van Spanje te worden. Tegen Levante is een overwinning dus bijzonder gewenst voor de mannen van trainer Diego Simeone. Oud-Ajacied Toby Alderweireld staat rechtsback.

16.54 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Het feest kan bij Juventus al losbarsten voordat het maandagavond zelf in actie komt tegen Bologna. Directe concurrent AS Roma gaat met 4-1 onderuit bij hekkensluiter Catania, terwijl de Romeinen een overwinning nodig hadden om het kampioensfeest van Juve een dag uit te stellen.

Catania - AS Roma 4-1
Chievo - Torino 0-1
Parma – Sampdoria 2-0
Genoa - Bologna 0-0
Udinese – Livorno 5-3

16.37 uur: GOAL CATANIA - AS ROMA 4-1
Wie Catania ziet spelen tegen AS Roma kan zich bijna niet voorstellen dat het de hekkensluiter is in de Serie A. Met een vlammend afstandsschot zorgt Pablo Barrientos voor het vierde doelpunt van Catania, dat daarmee koploper Juventus aan de landstitel helpt.

16.20 uur: EINDSTAND ARSENAL - WEST BROMWICH ALBION 1-0
Arsenal wint met minimale cijfers dankzij een doelpunt van Olivier Giroud.

16.13 uur: GOAL CATANIA - AS ROMA 3-1
AS Roma-doelman Morgan de Sanctis krijgt een schot niet onder controle en daarvan profiteert spits Gonzalo Bergessio door de 3-1 te maken.

15.50 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Juventus kan de champagne mogelijk al ontkurken voordat het maandagavond zelf in actie komt tegen Bologna. Directe concurrent AS Roma gaat met een achterstand de rust in en moet winnen om het kampioensfeest, in ieder geval voor een dag, uit te stellen. In Udine zeven treffers in de eerste helft.

Catania - AS Roma 2-1
Chievo - Torino 0-0
Parma – Sampdoria 1-0
Udinese – Livorno 5-2

15.37 uur: GOAL CATANIA - AS ROMA 2-1
Nog voor rust komt AS Roma terug in de wedstrijd via Francesco Totti, die volledig vrijstaand binnenschiet na een knappe kopbal van Alessandro Florenzi.

15.35 uur: GOAL CATANIA - AS ROMA 2-0
Mariano Izco is opnieuw de grote man aan de kant van Catania, dat tien minuten voor rust op een 2-0 voorsprong komt. Juventus kan de champagne bijna ontkurken.

15.26 uur: GOAL CATANIA - AS ROMA 1-0
De thuisclub komt op voorsprong in Stadio Angelo Massimino. Na een hakbal van Sebastián Leto schiet Mariano Izco in de korte hoek.

15.17 uur: RUSTSTAND ARSENAL - WEST BROMWICH ALBION 1-0
Halverwege leidt Arsenal, dat al verzekerd is van deelname aan de Champions League, dankzij een treffer van Olivier Giroud.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Catania - AS Roma
Chievo - Torino
Parma - Sampdoria
Genoa - Bologna
Udinese - Livorno

AS Roma moet winnen om de landstitel van Juventus met een dag uit te stellen. De ploeg van trainer Rudi Garcia gaat op bezoek bij hekkensluiter Catania.

14.44 uur: ARSENAL - WEST BROMWICH ALBION 1-0
Binnen een kwartier komt Arsenal op voorsprong door een rake kopbal van Olivier Giroud.

14.30 uur: AFTRAP ARSENAL - WEST BROMWICH ALBION
Door de nederlaag van Everton tegen Manchester City (3-2) kan Arsenal de vierde plaats - en daarmee kwalificatie voor de voorrondes van de Champions League - niet meer ontgaan. De thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion is dus niet meer van groot belang voor de stand, maar The Gunners zullen ongetwijfeld willen tonen dat ze terecht vierde zijn geworden.

LANDGENOTEN: Youssouf Hersi heeft met Western Sydney Wanderers naast de Australische landstitel gegrepen. In de finalewedstrijd tegen Brisbane Roar ging het team van Hersi, die honderdtwintig minuten speelde als rechtsbuiten, na verlenging met 2-1 onderuit. Ook oud-Feyenoorder Shinji Ono speelde mee bij Western Sydney Wanderers.
Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.